Photosession

 

Jag har en väldigt irriterande textrad som går som en liten musik-jingel i min skalle hela tiden.


"Jag vill ha träskor och nötter och långfil och koben och sågspån och müsli, och en kratta"
"Nej", sa hans far, "allt det där du redan har, du har allt utom en get"

 


Någon som kan gissa låten? ;) Google är fusk såklart!

Stoltaste morsan i stan.

Sedan Vilda började krypa ordentligt så har hon försökt att sätta sig upp på rumpan. Balansen har inte riktigt varit på topp, men redan efter några dagars övning så sitter hon.. helt solo! I förrigår så lyckades hon ställa sig/dra sig upp (!) mot soffkanten och den där sittpuffen ni ser till höger på kortet nedan. Jag säger då det.. världens bästa lilla, stora tjej!

Vi är så stolta över Dig ♥

Den vackraste stunden i livet var den när Du kom..

Delar med mig av en del av mig.

Hittade nyss en del texter jag skrev för flera år sedan. 2003. Sex år sedan. Jag var 16 år då, skulle just fylla 17 kommer jag ihåg. Jag är så otroligt glad över att inget längre är såsom det var då, att jag kunde ta mig ur det där mörka som drog & slet i mig. Jag segrade och kom tillbaka som en bättre människa. Livet är uppbyggt av erfarenheter, någonstans är jag ändå medveten att det var "bra" (missförstå mig rätt) att jag har dessa erfarenheter.. annars skulle jag inte uppskatta mitt liv såsom jag gör idag.

 

Jag vill också påpeka att mina föräldrar gjorde allt & lite till för att få mig att må bra, men oavsett vad det var så slog jag det ifrån mig. Jag kan fortfarande känna en sorg i bröstet över hur människor i min närhet fått "stå ut" med mig, även fast jag vet att jag var sjuk då.. att sluta sig i ett skal och skjuta sin familj ifrån sig sårar alla inblandade. Tack för allt ni gjort för mig under åren, familj dåvarande vänner & nuvarande vänner. Depression är något som man inte ska skämmas över, det är en sjukdom och ett tillstånd man måste få hjälp med att hantera. Tänk på det om du själv är eller känner någon som är deprimerad. Det går att ta sig ur det med rätt medel.

 

Jag delar med mig av en del av min historia. Välj själv om du vill läsa nedanstående text.

 


dagbok - år 2003

 

jag är inte värd någon, inte henne, inte honom.. -pekar-

tycker inte om det inte inte inte om det här längre jag är elak mot mina vänner jag är konstig jag får dom att känna sig obetydliga men det är dom inte inte alls tvärtom jag skulle aldrig ens ha klart mig såhär långt utan dom jag skulle gått under för ett år sedan om jag inte fann dessa underbara det svarta drar i mig igen kniven ligger i sin kökslåda och jag vill ta fram den igen och jag kommer ta fram den igen men ikväll vet jag inte om jag kan för jag kanske ska göra något annat eller kanske som min psykolog säger ”städa”? nej jag vill inte städa bara sluta känna allting är som en enda text som ingen egentligen orkar läsa som ingen egentligen bryr sig om mina äkta vänner jag saknar er så mycket var är ni kom till mig jag behöver er var med mig umgås med mig tyck om mig älska mig såsom jag älskar er hata mig inte för att jag gör dumma saker och säger elaka ting jag vill bara räcka till jag vandrar genom den här världen som en otillräcklig människa som inte klarar av att skapa lycka ni gör mig så lycklig och jag vet inte vad jag håller på med det mörka kommer snart och tar mig jag vill inte en gång till jag vill inte bli bedragen igen jag vill hanteras med respekt och ömhet och kärlek jag vill att någon ska älska mig för att jag är just jag älska mig även fast jag är liten och dum och skyldig till alla onda ting i världen jag önskar att en stjärna kunde falla nu så att jag kunde önska världen en trevlig helg och ett gott liv gud var är du jag ser dig inte kan du inte visa dig så att jag tror på dig jag behöver dig kanske visa mig vad jag ska göra nej förresten jag tror inte på gud jag tror på mig själv och att jag ska klara mig ur alla sitsar jag själv försatt mig i och jag ska faktiskt

 

överleva mig själv


 


Stjärtnäsa.

Vilda har skallat mig på näsan två gånger så min stackars snok känns alldeles mörbultad.

Till följd av detta så har min kära septumpiercing fått för sig att.. "hey, sårvätska är roligt att utsöndra!" Och ni som har piercings vet ju att sårvätska kan lukta aningens skumt allt som oftast, lite "stjärt" liksom.. och fatta hur kul det är att ha en konstant stjärtlukt i näsan?!

Så. Jävla. Vidrigt.


Igårkväll fick jag för mig att jag skulle pressa i en fjuttig 1.6 ball closure-ring i ena örat också (där jag de senaste åren endast haft "vanliga" örhängen") som inte heller mår sådär hejdundrans bra idag.. crust, crust, crust och sårvätska, smarrigt!

(Måste skylla lite på Lynn också, för skulle inte hon ha så förbaskat snygga töjningar i öronen så skulle jag inte bli inspirerad att töja lite själv också.. så hade hon inte haft dem så skulle jag inte sitta här och lukta stjärt lite här & var! *skyll-skyll* :P)





Har fixat koksaltlösning, så nu jäävlar.. wish me luck!




Mina hjärtan

f a m i l j e l y c k a


Virkaholic

Här är några av mina senast färdigställda projekt. Jag har fått en del förfrågningar om jag kan virka på beställning, självklart kan jag det! Skicka ett mail (finns länk till mailformulär längst ner på bloggen).

Here we go..


Virkad med virknål nr 3 (3mm, tight som tusan), stoppad hårt med vadd, påsydda ögon (hade ej fått hem mina säkerhetsögon då), hjärta på bröstet påsytt med rött tunt garn, kast-stygn. Svansen också virkad med virknål nr 3 i ett annat garn i samma nyans som själva kaninen. Ca 28 cm från tå till huvud, 19 cm hög i sittande ställning. Tung som satan :)


 

(klickbara bilder)

 


 


Muffins, en donught, en maräng, ett gäng oreos.


 

 

Vill du pröva att virka egna oreos? Det är väldigt enkelt!

Jag har använt mig av Crochetras översättning av ett engelskt mönster. (Världens bästa virkblogg fö.!)

 

Såhär lyder "receptet".
Gör en magisk ring.
Lägg upp 2 lm, virka 13 stolpar i ringen/cirkeln.

Slut varvet med en smygmaska i den översta av varvets 2 lm.
Virka 2 lm. Virka sedan 1 stolpe i samma maska som dess luftmaskor, och därefter 2 stolpar i varje maska (=28 stolpar). Tag av och fäst garnet.

Virka 2 bruna plattor, och en vit.
Lägg ihop plattorna (se till att de bruna hamnar med rätsidan UTÅT) och sy ihop dem.


Lycka till :)


Hösten är här

Igår var det tacomiddag, lite dricka & så ljusparty med lite brudar i Norrtan. Trevligt! Tack för att jag fick komma.



Idag ska finaste familjen ut på landet i höstvädret. Andas fuktig jord och mylla. Vi ska ut i skärgården, till mitt barndomshem. Låna gummistövlar. Skogsvandra. Plocka svamp.



.. och blogglusten är fortfarande på topp som ni märker. Hoppas ni alla mår bra! Höres vid tillfälle.



För tillfälllet

oinspirerad. ointresserad. uttråkad. uttjatad.

Nununu

Just i detta nu står en Anna i mitt badrum och sköljer ur tre paket hårfärg ur skallen.. Spännande!

Håll tummarna för att hårfärgen blev tipptopp så hon inte slår mig sen :P


... jag borde ha blivit frisör eller nått.

Vilda kryper ♥

Filmade lite nu på morgonkvisten när Vilda kröp omkring i vardagsrummet. Filmen blev lite väl lång och jag är för lat (läs: oteknisk?) för att korta ner den & fixa till den.

 

Seså, stäng nu av mobiltelefonerna och prata inte under filmen. ;)



Bloggläsarn

Min bloglovin' är knökfull som vanligt. Nu jäklar ska jag läsa bloggar!

Har some catchin' up to do så att säga!

Min vackra dotter

I lördags kröp Vilda "ordentligt" i en rasande fart. Hon har ju varit på gång länge nu, så nära hela tiden men inte riktigt satt fram handen i takt med knäna utan bara ormat sig fram.. men ju kryper hon utav bara skjuttsingen! Hon har siktet inställt på tv-bänken med dvdn och alla Tomas förstärkare & grejer, så nu får man alltid hålla ett öga på Vildus.. så roligt, säger man "aj aj Vilda" eller påkallar hennes uppmärksamhet så vänder hon på huvudet och flinar busigt.. vänder tillbaka och fortsätter framåt. :P Busunge! Mitt hjärta! Åhh, vad jag älskar henne. Ni som har barn vet hur det känns när ens barn gör framsteg och utvecklas, man känner sig stolt som en tupp, även fast framstegen bara hör till hennes "naturliga utveckling". Men ändå.. klart jag är stolt, alltid! ♥

Världens duktigaste tjej!

 


Pinkie

Lynn, visst har du plats för en rosa liten sötnos hemma hos dig..

Jag har iallafall custom-virkat en till dig, hoppas du tycker om den! ♥

 

 


 

Kaninen ni skymtar i hörnet är min hittills största amigurumi. Dock är den inte färdig än, ska fixa de sista detaljerna. Det "jobbiga" med amigurumisarna är egentligen inte själva virkningen, utan monteringen..  när man ska sätta fast alla kroppsdelar, hur galet pilligt som helst!

Visst är turtlarna fina?! Jag älskar dom!
De är virkade i olika sorters garn & tjocklek på virknålen, därav storleksskillnaden. Samma mönster såklart. Tror dock att jag stoppade den stora sköldpaddan lite väl hårt, benen ser inte riktigt ut som de ska. Men men.

Min korg med "pågående projekt" fylls på mer och mer hela tiden.. jag är så ivrig så jag kan inte låta bli att börja virka på nya grejer när den första inte ens är klart.. heh, ja.. Pratade med Tomas om det idag, det känns verkligen som att min kreativa sida (äntligen) har kommit fram igen, efter att ha legat gömd i x antal år. Så jäkla skönt!


Fredag

.. och så var det fredag igen. Veckan försvann i ett nafs!

Om drygt en timme så ska jag & Vildus åka iväg till Norrtan och möta upp Anna & Lynn. Trava runt på stan och bara ha det bra :) Ska bli supermysigt!

Och för den allmänna informationen så vill jag meddela att min goth-prinsesstårta inte ens är i närheten av att bli klar.. :P Jag har tokfastnat för amigurumis istället. Nu håller jag på med en kanin, skitsöt!


Hatar ni mig för att jag nördar mig så mycket med allt virksnack? :( Förlåt isf.


Ha en bra dag allihop!

Nya husdjur

 

 



Min första amigurumi blev en guldfisk, men den ser mer ut som en blandning av en fisk och en padda så jag bemödar mig inte ens lägga ut en bild på den. Fick hem min bok med mönster igår så jag har pysslat ihop lite roligare djur idag :)

En rådis och en sköldpadda har blivit dagens skörd. Råttan blev väl sådär, öronen sitter inte riktigt bra och ögonen blir inte speciellt snygga när man syr dem med garn (har beställt säkerhetsögon för kommande projekt).. men sköldpaddan blev jag faktiskt riktigt nöjd med! Ser lite evil ut och det är väl bra.. ;)

Mönstren till djuren kommer från boken "Virka amigurumi" av Mia Bengtsson.



Någon mer än jag..

som ska gå på bio i slutet av november? Längtar som tusan.. som den lilla nörd jag är!


Säger bara..

.. sovmorgon till 08.45. Helt otroligt underbart skönt!

Tisdag

Vaknade tidigt imorse, innan alarmet ringde. Första gången på evigheter jag ställer klockan på mobilen och så vaknar vi självklart innan :) Skönt att slippa höra signalen och istället vakna av en glad Vilda som skriker i sängen.

Efter lite förseningar (fick ringa efter beskrivning om hur man fäller ihop den där SATANS sulkyn, morr!) så mötte jag upp Anna och så rullade vi in till Norrtan för lite fin-kaffe med Lynn. :) Efter att Anna promenerade iväg till jobbet så fortsatte jag att våldgästa Lynn en timme eller två.. det slutade med att vi satt och dreglade efter mineralskuggor på internet. Efter lite prat om smink så plockar kvinnan fram sitt eget förråd med just mineralskuggor, och nej, det var ju ingen liten samling! Ett mindre skuggo-tek liksom. Blev ju lagom avis då. Inom en snar framtid ska vi iallafall sambeställa lite grejs från Mad Minerals, så då ska det experimenteras minsann!

Hursomhelst. Efter Lynn-våldgästningen så gick jag hem till min mamma som bor i närheten, en promenad som egentligen skulle ta ca 4 minuter tog istället typ.. tio? när jag gick vilse (hur fan man nu lyckas med det där, ni som vet hur miljön ser ut.. allt är typ identiskt) och tillslut puttade sulkyn uppför en grässlänt, terrängkörning 101. Fy fan! (Parkerade bilen nere vid Lynn, och när jag skulle åka hem efter mammas kalasfirande så gick jag vilse IGEN och höll på att gå åt helt fel håll.. Jävla skitställe!) ..

*mindre mysig information föjer*

Väl hemma hos mamma snodde jag till mig en alvedon för jag hade sån förbaskad huvudvärk. Efter en stund kom resten av ligan och det blev fika och mys på gräsmattan ute på gården. Vi är ju så många nu så vi får inte plats inomhus längre.. haha. :P Och då var inte ens min karl med, då hade vi ju varit ännu en. Efter ett tag så tyckte jag att det blev så jäkla varmt med tjocktröja i solen, så jag tar av mig den och känner genast hur det hettar och kliar på armarna och bröstet. Upptäcker att jag har stora, knottriga röda fläckar lite var stans och det liksom svider och kliar utan bara h-vete. Wtf?!

Efter lite funderande så kom jag på att det måste vara en biverkning av alvedonen jag tog någon timme tidigare, det kan ju inte vara något annat? Hudutslag är ju en "sällsynt biverkning" iofs men klart som fan jag är den där jäveln på en av 100 :( Groteskt jättevidrigt! Nu har utslagen i allafall gett med sig litegrann med det kryper och kliar fortfarande under huden, sticker nästan som när en fot har somnat, ni vet? Obehagligt och irriterande för jag kan inte sluta tänka på att det sticks och då känns det nästan ännu mer :P



Ääh, skitsaksamma.. nu ska jag jobba vidare på mina blåsor på tummarna. Har börjat på många olika projekt som jag tycker är roligare än tårtan som bara är "samma samma" hela tiden. Jobbar nu på en filur och en alien (varav mönstret på utomjordingen är på engelska, väldigt knepigt..) och de ser ju lite lustiga ut.. lite ringrostig är man ju allt så det tar några filurer innan man kommit in i flowet. Bilder kommer när det är lite mer.. färdiga. :P


Nog snackat. Mera virkat!

15 september 2009

Vilda & jag imorse.


Idag blir det full rulle. Vi vaknade redan 06.45 och har myst runt här hemma hela morgonen. Snart ska vi möta upp Anna nere i centrum, sedan in till Norrtan och få finkaffe hos Lynn innan Anna börjar jobba. I eftermiddag ska jag & Vilda (pappan har jour) på födelsedagsfika hos min mamma som fyller 53 år idag. Grattis mamma! ♥

Nu måste jag snart börja packa ut allt junk vi ska ha med oss till bilen. Innan jag fick barn trivdes jag med att bo en trappa upp, nu känns det bara asjobbigt! Detta eviga "bumpande" med vagnen och två ton packning + hund i koppel.. i trappan.. Ja, i-landsproblem var det ja..

Hörs sen, fina ni!


Frukostkaffe

Godmorgon världen. Känner mig ganska schnerty idag, vi gillar't. :)

Snart kommer Anna hit och dricker lite kaffe med mig.. mysigt! <3

Söndag.

Det har inte blivit speciellt många inlägg på bloggen under veckan. Som ni förstått så har det varit ett par väldigt turbulenta dagar, och med de har det infunnit sig många känslor som kommit och gått. Jag är en väldigt känslosam person och har en tendens att (ofrivilligt) "överta" andras känsloliv när något händer eller en speciell situation uppkommer. Jag ska inte ens försöka mig på att förklara, men de flesta av er förstår säkerligen vad jag menar.

Jag tänker, funderar och analyserar saker i partiklar för att komma på lösningar till problemen. Men vissa saker kan inte lösas, påverkas eller förändras. Det bara är så. Jag vet ju detta, jag måste bara inse det och få in det i min trånga skalle.



Imorgon börjar en ny vecka och vi får se vad som bjuds. Jag vet iallafall att jag ska har virkat klart min första prinsesstårta (svart "marsipan" med vita och rosa rosor + silverkulor) tills på fredag. Det är något jag har kontroll över iallafall, sådetså! ;)

Godnatt!


Nikon D40








Helt såld.

Har sett på flera andra bloggar att det är många som virkar jättesöta bakverk. Jag har virkat en del i mina dar men det var ett tag sen nu.. Planen är iallafall att virka en massa roliga saker till Vildas framtida "kök", haha. Grönsaker, maträtter, kakor och bullar.. ja, ni fattar. Så imorgon ska jag ge mig ut på garn-jakt. Har inte en tråd hemma och jag är ruggigt sugen på att köra igång, & hittar jag inget garn imorn så vet jag att jag kommer att få abstinens :/ Hhmm..

Jag googlade runt litegrann och hittade något som jag aldrig sett eller hört talas om förut. Amigurumi! Nu ska virkverkstaden igång på riktigt. Beställde direkt en bok med mönster till olika "dockor/figurer", den dimper väl ner nån gång nästa vecka. Tills dess blir det prinsesstårtor och morötter som står på virkmenyn!

Bild härifrån.


 

Nu ska jag dock sova så att jag är pigg & glad tills imorn när jag ska träffa Anna & Lynn. Nighty!

 





Me ♥ henna

Min nya hårfärg.. en väldigt rättvis bild trots att den togs med blixt. Så jävla bra! Dock är det ju inte världens lättaste att färga håret själv med henna.. hela jag är täckt med gula fläckar ala' gulsot. Men jag får skylla mig själv som inte orkade vänta tills på lördag.. i know. :) Lyckades undvika att få fläckar i fejan iallafall, alltid något!

Nu packar jag in barn, hund och mig själv i bilen och drar till Norrtan. Ska hem till min mamma och dricka kaffe, prata och bara mysa. Länge sen jag var ensam med min kära mamma! ♥

Vad tycks? Jag gillar't iaf. :)

Randig.

Vaknade nyss relativt bryskt av att katten stod och verkligen gapskrek utanför dörren och krävde att få komma in. Suck. Det var ju bara att försöka lägga ifrån mig min sovande bebis och gå och öppna innan någon (?) plingar på dörren. Det har hänt både en och två gånger när kattskrället velat gå in, antagligen är det väl något barn som springer upp för trappan och plingar, för det är ju ingen där när jag väl kommit fram till dörren liksom. Suck igen.

Nu tänker jag spendera de närmaste timmarna med plast runt skallen. Mitt orange/bruna hår ska få sig en omgång.. jag är trött på att se ut som en guldig morot. Wish me luck.

Innan vår dagliga promenad.

Ja, känner mig ungefär lika glad som jag ser ut.

Jag som var så pigg och allt imorse, nu känner

jag mig bara.. skum. Svejs!

 



Snodde en lista hos Soya..

P E R S O N L I G T


Namn –  Patricia
Hemstad – Norrtälje (Rimbo är ju ingen stad, så..)
Ögonfärg – Grön
Hårfärg – Rött i varierande nyanser
Längd – 171,5 cm
Högerhänt/vänsterhänt – Höger
Skostorlek – 40-41
Skor idag – Svarta ballerina
Mål för året – Öhm, kommer inte på nått nu faktiskt..
Mest använda fras på msn – Använder inte msn längre
Det första du tänker på när du vaknar – Vilda!
Mest saknade minnet – Dagarna innan och efter förlossningen

 

F A V O R I T


Färg – Grön, rött, svart
Mat – KÖTT!
Sport – Simhopp är väl underhållande, men njä..
Djur – Katt & hund
Glass – Tomas hemmagjorda med citron.. ååh!
Affär – Willys? Hah!
Sallad – avokado/räkor
Skådespelare – Ola Rapace (efternamn?)
Nummer – 10
Årstid – Vår/höst

 

V Ä N N E R & L I V E T


Vad vill du bli när du blir stor – nöjd, glad och lycklig. Men det är jag redan, så..
Hur vill du dö – ?
Vem av dina vänner är mest lik dig – Tankemässigt; Anna
Vem är mest högljudd –  Öhm, ingen är väl speciellt högljudd.
Vem får dig mest att skratta – Tomas
Vem har du känt längst – Ann-Caroline
Vem är blygast – Ingen? :p
När grät du mest – När en relation tog slut i februari -08
Bästa känslan – Att jag har en sån underbar familj, jag är mamma!
Värsta känslan – Maktlöshet
Vart vill du bo i framtiden – I hus på landet med stor tomt och trädgård.
Hur länge tror du att du kommer leva – Förhoppningsvis länge till.

 

H A R D U N Å G O N S I N


Varit kär – Ja
Moonat nån –  Haha, ja.
Rymt hemifrån –  Nja. En dag, typ.
Föreställt dig ditt ragg naken –  Antagligen?
Tänkt på självmord –  Ja. Men det var väldigt många år sedan.
Sovit utomhus – Japp, man har ju varit scout såklart..
Gråtit i skolan –  Massor av gånger.
Velat bli modell – Nej.
Varit otrogen – Ja.
Gjort något dumt som du skrattar åt idag – Haha, ja.
Sett en död människa – På bild ja, IRL nej.
Druckit alkohol – Ja.
Använt droger – Nyttjat; nej. Testat; ja. Även det för många år sedan!
Ätit sushi – Ja.
Varit på scen – Ja.
Snattat –  Antagligen någon gång när jag var liten..
Retats –  Ja.
Blivit nerslagen – Nej.


Vilda 6 månader.

10 mars -09. Vilda föds. Den bästa stunden i mitt liv! Idag. Den 10 september -09. Mitt hjärta är ett helt halvt år. Grattis min vackra dotter! Nu får tiden gärna stanna upp ett tag...




Mina tankar

Jag tror att de flesta relationer är ständig förändring.

Mellan vänner och bekanta. Hela tiden är vi i rörelse. Ibland håller vi en jämn nivå och utvecklas tillsammans. Vi står stilla där vi är och vet var vi har varann. Andra gånger sker något som får oss att upptäcka nya sidor hos varandra vi kanske inte tidigare sett eller lagt märke till. Ibland glider man sakta ifrån varandra, hörs inte av lika mycket och träffas inte lika ofta som tidigare i relationen. Detta är självklart helt naturligt. Ens personliga utveckling kan ibland förutsätta eller tillochmed kräva att vissa relationer förändras till den grad att den inte längre är i närheten av hur den såg ut från allra första början.

Relationer mellan älskare, par och gifta tar ibland slut. Det bara är så. Ibland är det ett gemensamt beslut och många andra gånger är det just motsatsen. Varför tar det slut? Hur kan kärleken vara där den ena dagen för att vara borta dagen efter? Vad hade jag kunnat göra? Oavsett om det handlar om att avsluta en relation med en vän eller en partner så gör det fruktansvärt ont när personen i fråga betytt så mycket.

De flesta av oss vet hur ont det gör att bli lämnad. När man går igenom de stadier som oftast uppkommer, chocken, sorgen, ilskan. Du har rätt att känna alla dessa känslor, och utagera dem bäst hur du vill. Gråta tills ögonen svider, sörja så att det känns som att hjärtat ska sprängas och rentav känna avsky och hat för att en person du älskat så, nu med lätthet vänder dig ryggen. Man förtjänar en förklaring, det är det minsta och det humanaste man kan ge. Har du hittat en annan? Säg det. Känner du ingen kärlek längre? Säg det.

Säg någonting, allting!
Våga möta hennes blick och se på henne, hon som var värd allt för dig en gång!



Till min vackra, fina, underbara Anna.

Jag skulle kunna överösa dig med superlativ hur länge som helst. Det här vill jag säga till dig i skriven text just därför att du ska kunna läsa det om och om igen, så många gånger du vill.

Det gör förbannat ont att bli lämnad. Det gör verkligen det. Man undrar och ältar fram och tillbaka, och när man inte får några svar bränner sveket som mest. Var jag inte värd mer än så, inte ens en vettig förklaring? Du kan inte göra mer än det du nu har gjort.

Jag som din vän känner mig maktlös inför er relation, jag kan inte påverka den eller förändra den. Det jag kan göra är att alltid finnas här för dig. Krama dig, skratta med dig, gråta med dig, hata med dig. Prata med dig. Eller bara sitta tyst med dig.

De känslor du vill dela med dig av vill jag dela med dig.


Tiden läker inte alla sår, de som säger det är idioter.
De bleknar med tiden, men de läks inte fullt ut. Du kommer bära med dig detta som ett minne, ett abrubt avslut på det ni hade en gång. Minns också de bra stunderna, när ni kände kärlek och glädje tillsammans, då slutet var så långt bort det kunde komma. I sinom tid har ärren bleknat och likaså ilskan, även om det kommer att ta tid så kommer hjärtat att kännas lättare då.

Jag känner mig närmare dig än någonsin. I människans mest bräckligaste tillstånd så visar sig de som hon verkligen kan räkna med och känna tilltro till. Jag har fått privilegiet att vara din nära vän, dela dina tankar och dina sinnesstämningar. Hade jag möjligheten så skulle jag få smärtan att försvinna, men det går inte. Du måste rida ut den och lyda den, förtryck den inte för då stannar den längre. Du klarar detta, även fast det kommer att ta tid.

Jag finns alltid här. Innan, nu och efter. ♥

Badhus.

Ja, igår premiärinvigde vi vår diskho med sitt nya syfte, bebisbadkar! Helt toppen ju. Vilda sitter perfekt och morsan slipper känna sig som Quasimodos tvillingsyster. Skönt! :D






Ny besatthet: threading

Igår var jag, Vilda & Anna över på kaffe och middag hos Lynn i Norrtan. Riktigt trevligt! :) Inte nog med att jag kom därifrån med pimpade naglar och en ny I.D foundation (jaa, äntligen I.D igen!).. på något vänster kom vi in på ämnet ögonbryn och jag sa att jag var så sugen på att testa "threading" men var för trög för att fatta hur man gjorde.. :p Snabbt som ögat slet Lynn fram en sytråd och visade hur man gjorde! Jag testade själv nu ikväll och ja, jag är fast..! De som känner mig vet ju att jag är en riktig hår-hitler, noppar både det ena och det andra och torterar gärna frivilliga också. Men threading, wow.. jag är kär! ♥ Måste bara få till det rätta knycket! Få ett bra grepp om tråden liksom. Ni som inte fattar vad jag menar eller inte vet vad threading är, kan kolla på den här videon;


Så är det någon som vill låta mig gå loss på sina ögonbryn så är det bara att hojta ;) 

Mja, så är det. :) Idag lagade jag middag lagom tills älsklingen kom hem, ugnsbakad squash med bacon/svamp/morot/vitlök och en kesoröra till.. väldigt improviserat, men asgott! Till efterätt så svullade vi chokladpudding med konserverade mandarinklyftor. Mjaao. Vadå, vi firar att jag har gått ner i vikt!? ;) Vem kan stoppa mig när jag bara rullar fram..

Nu ska jag läsa lite bloggar och sedan studsa ner i sängen. Vilda somnade "tidigt" ikväll så det är lika bra att jag gör det också.

Natti!

Uppdatering.

Hej vänner.
Jag har inte haft varken tid eller lust att blogga speciellt mycket eller ingående de senaste dagarna. Av olika anledningar, men främst den att min närmaste vän inte mår bra. Nog om det, lite blogglust har kommit tillbaka och jag tänkte berätta lite om våran dag hittills :)

I förmiddags var både jag & Vilda inbokade på läkarbesök. Jag stod först på tur, träffade min läkare och pratade om min medicin. Det fungerar ju bra för mig, enligt hans siffror så har jag gått ner 13 kg på tre månader, så det känns toppen! Nu är jag nere på 75,85 (men han drar bort nått kilo för kläder och sånt, så ca 75 blankt). Vägde ju 89 när jag började med Reductil (den 6 juni tror jag att det var?) så det känns skitbra att den fungerar så bra för mig. Happy. :) Nu går jag ju ned sakta men säkert..

Efter mitt läkarbesök så gick Vilda & jag in på Konsum och köpte välling och gröt, sedan in på ett kafé där jag lite snabbt svepte en kaffe och bläddrade igenom dagens Norrtälje-tidning. Hur kan man prenumerera på den där skittidningen?! Förstår inte. -___-

Mm, sen gick vi till BVC och där var det knökat med ungar som stojade omkring och hade sig.. vår bvc-sköterska verkade väldigt stressad så det vara bara in & ut i princip. Nu väger Vilda 7525 gram och är 67 cm (tror inte på det dock, jag tyckte vi skulle mäta om henne för hennes ben var väldigt vikta, men sköterskan sa att det ändå bara är ungefärligt.. hmpf!) Sedan var det dags för sexmånaderskontrollen, en doktor kollade motorik & en massa andra grejer, klämde och kände och Vilda fick MVG i betyg såklart.. Allt såg tipptopp ut, himlarns skönt!

Sedan åkte vi hem och Vilda fick sin första flaska välling. Hon såg lite skeptisk ut vid första "snuttningen" men 220 ml slank ner som en dans. :) Hon verkar heller inte ha ont i magen för nu sover hon som en liten minigris i sin spjälsäng.. funderar på att följa exempel och lägga mig ner här i soffan och halvdö lite.

Förlossningsklinken på tv4 nu!

Hörs sen. Tjing tjong luftballong!


Cambaby



...

Sitter i soffan under en filt. Tjocktröja och raggsockor. Helt iskallt här inne! Och så har jag knappt vaknat än. Vaddå blogga i sömnen. Haha. Nu ska jag somna om, tjing.


Orden vill inte lyda mig.

Lördag
Sovmorgon till kvart-i-tio. Mys med Vilda. Promenad över till Anna. Mysa. Dricka kaffe. Prata. Spela yatzy. Promenad ner till centrum. Möta upp Lynn & Travis. Knata in på Coop. Barnvagna hemåt mot Anna. Dricka mera kaffe. Prata. Mysa med barnen. Prata. Puss&kramkalas. Gå hemåt. Mötas av älsklingen på vägen. Hjärtat slog hårdare. Gå hem. Hand i hand. Kramas. Prata. Mysa. Äta. Se film. Mysa. Bli-kliad-i-hårbotten. Somna nära.

 

Söndag
Sovmorgon till nio. Morgonmys med familjen. Kolla telefonen. Yrvaket. Ringa. Prata. Kramas. Prata. Åka bil. Lämna motorcykel. Fika. Mysa. Äta middag. Prata. Åka hemåt. Stanna till. Bara vara. Kramas. Prata. Dricka kaffe. Prata. Spela yatzy. Prata. Skratta. Äta karameller. Spela yatzy. Prata. Kramas. Promenera hem i natten. Sova?

02.16

Tack mina babes för en mysig kväll! ♥

Nu ska jag snart dyka ner i sängen. Min karl är ju iväg på kryssning med jobbet, så det blir väldigt tomt i sängen inatt. :( Det är tamejtusan löjligt hur mycket jag saknar honom! Självklart gör jag det för att jag älskar honom så mycket. Han kommer hem igen imorgonkväll och då ska det bara vara familjemys som gäller! Behöver jag ens säga att jag längtar? :p

Vilda sover gott i sin spjälsäng, på mage med huvudet ner i kudden och snuttefilten vid kinden. Helt ofattbart hur sött! Ni föräldrar förstår såklart.. Om Vilda vaknar inatt & vill käka så ska jag lyfta över henne till vår säng, gosa, mysa, hålla om henne och somna bredvid henne.. min fina skruttis! Jag kommer antagligen vakna bryskt imorgonbitti av att hon ligger och drar i min nosring men det får man ta. :)

Nu ska jag dyka ner i sängen. Natti natt.



Sara, jag hoppas Stella mår bättre snart! ♥

Jag har en skäggig dam

Namn: Ebba

 

Ras: Dvärgschnauzer, peppar/salt

 

Personlighet: Snäll, relativt vaktig, lite moffig

 


Alla älskar Ebba. Och Ebba älskar karlar. Klart att hon tycker om kvinnor också, men hon är en riktig flörtis och verkligen tok-älskar killar. Min pappa, Tomas pappa, Annas kille, syrrans kille.. Ja, de är dom som står högst i kurs hos denna lilla damen! Är det någon av mina bloggläsare som också har hund?

 

(om ni undrar varför hon har en tröja på sig så är det för att jag trimmade henne häromdagen och hon verkar lite ovan & frusen med sin nya, korta kostym)


Förlossningskliniken

Sitter och glor på Förlossningsklinken på tv4. Jag är SÅ glad att jag hade en så underbar och "lätt" förlossning. En kvinna hade varit öppen nio centimeter i SEX timmar! Och hon fick inte krysta. :/ När jag kom in till förlossningen så var jag redan öppen nio cm! Stackars tjej.

En annan kvinna var på väg att föda sitt barn, men då hade ungen vänt ansiktet åt något knasigt håll så barnmorskan körde upp en jättetstor tång och vända tillbaka ungen. Sedan använde hon en annan tång för att hjälpa till att dra ut bebisen. Aaaj.

.. och även fast man vet att det kommer göra förbannat jävla ont, och vad som helst kan hända så längtar jag överjävligt grymt mycket tills mina kommande förlossningar. Så jävla häftig upplevelse!

Doften av ajax

Medans Vilda ligger & sover så ska jag passa på att torka golven och vädra lägenheten.. balledörrn och fönstret i köket står på vid gavel och det är halv storm här inne. I love the smell och fräscht.

Skurade ur spisen med någon sån där ugnsrengörings-skum (eller vad det nu heter) och det var ju riktigt vidrigt.. fy fan! Den vita disktrasan var ju bajsbrun efteråt. :/ När rengjorde DU din ugn sist?! ;)

Fredag hela veckan.

Sovmorgon till 09.00 imorse. Typ. Helt. Underbart.

Idag har jag ett städryck. Har städat köket och kört igång en maskin med tvätt. Feeling good. Me gonna be cleaninglady today!

Ikväll är ingen vanlig kväll.. nej, det är tjejkväll! A & A kommer hit och myser med mig, vi ska käka tacos (längtar!), köra lite ansiktsmasker (turkyoghurt & honung) och dricka vitt vin ur låda (bara jag & det ena A:et).

Nu ska jag käka frukost/lunch. Toodels!

Torsdagsmys.


Är det bara jag som håller på att skita på mig och få trippeldubbelt nervsammanbrott när man loggar in på bloggen och ser att det är tvär-tomt på "första sidan".. där det står nytillkomna objekt? Får för mig att alla inlägg & kommentarer är puts väck.. men efter en sekunds hjärtsnörp så kommer jag på att de inte alls är borta.

Pjuh.

Och så samma visa nästa gång jag loggar in, minne som en jävla guldfisk!


Guldfisk?              Patricia?


Hur som helst. Jag har haft en riktigt mysig dag. Gosat med min systerson och min dotter hela dagen! När Mike kom hit imorse så hade Vilda precis somnat, så vi satte oss framför tv:n under en filt och tittade på bolibompa, och drack vår hemmagjorda rabarbersaft med frysta jordgubbar i. Fancy! Efter en halvtimme ungefär så tog jag fram rakapparaten och det glittrade till i Mikes ögon. Jomenvisst, mohawk stod på menyn! Dock så tröttnade han efter fem minuter när jag hade halva huvudet kvar att raka. Fick muta honom med saft och frysta jordgubbar så gick det ganska bra ändå. Efter klippningen tog han en dusch som varade i ca 15 minuter, sjungandes och pratandes med både schampoflaskor och skrubbvantar..

När Vilda vaknade knatade vi iväg till Ica och inhandlade glass. Efter en sisådär fem minuters grov beslutsångest så bestämde sig Mike för att rata Calippo cola och ta en Magnum Strawberry (tror den heter så?).. heja! Lillkorven tröck i sig glassen, bråttom bråttom tydligen. Vi gick till lekparken där Mike slukade det sista av sin rinniga magnum-glass och kastade sig upp i klätterställningen och svingade sig som en liten apa. Seriöst, han är verkligen sjukt starkt! :)

Jag och Vilda parkerade oss i gräset på en liten filt, Vilda utforskade gräsmattan men fastnade slutligen i tanken på att gnaga på min sko.. Hmm. Precis i rättan tid så sa Mike att han var hungrig så vi gick in och stekte pannkakor. :)

Pannkaksmaestro!

 


 

Sedan klämde Mike i sig typ 6 pannkakor och mådde som en prins! Förutom att han hade håret (det lilla han hade kvar) fullt med sand från lekparken så det var bara till att dyka in i duschen igen.. alltså dusch nr 2 a´ 15 minuter. Lika glad och högljudd som vid första duschen. :)

Efter lunchen blev det mys och lek i vardagsrummet framför bolibompa, och Mike ville mer än gärna hålla i och krama på Vilda.. som inte alls så gärna ville bli hållen eller kramad på. Hon blev inte arg eller ledsen eller så men försökte hela tiden ta sig ner på mattan igen från Mikes knä, vände sig ned och lutade sig framåt hur mycket som helst så att hon skulle komma loss typ.

Runt 14 så skjutsade jag hem Mike och tog en kaffe med systeryster.

 

Summa sumarum; en mycket mysig dag! (Ja, jag gillar att använda uttrycket "mysigt" så mycket som möjligt).

 

Nu ska jag gå och se vad min sötnos till karl håller på med.. packar en väska med kläder för han ska iväg på kryssning imorn med jobbet.

 

Hörs imorn. Natti natt!

 

 



Gäsp.

Morrn morrn. Vaknade återigen av en dunderlycklig Vilda som låg och skrek i spjälsängen.. :) fiskade upp henne och fruktade det värsta.. men min lilla skrutt blev idag ännu lyckligare när hon fick komma upp i mina armar. Så idag har vi morgongosat framför The Voice och bara vaknat till i vår egen takt.

Idag ska jag vara barnvakt till min systerson, Mike (4 år). Syrran ska åka och storhandla och det är lite svårt med tre vilda barn på 1, 4 respektive 5 år. Vid 09.30 kommer han hit, jag har stora planer för vad vi ska göra.. gosa ner oss i soffan och sova en stund! Han är en riktig goskille, vill helst av allt gärna sitta i knät med nappen och en filt. I övrigt så är han en helt galen prick som åker skateboard, cyklar och åker kickbike i 120 km/h.

BebisMike, världens sötaste!


Mosters mys! :)


Nattuggla.

Varför är det alltid så att man är som mest kreativ på kvällen/natten? Konstnärsvarning på mig nu. Lite absinth och ett avskuret öra så är jag i hamn..

Skämt åsido. Snart är det slutpillat med bloggen. Jag blir ju verkligen aldrig nöjd. Förrän nu. Nästan. Har bara lite småfix kvar men överlag så är jag faktiskt riktigt stolt över vad jag åstadkommit. Lari på designadinblogg.se gjorde ju onekligen bloggvärlden en tjänst när han startade sin blogg om just bloggdesign. Han förtjänar mycket cred! :) Det är bland annat där som jag läser på hur man gör och så.. men nu börjar det mesta fastna faktiskt. Roligt. Önskar verkligen att jag hade gått en data/teknisk linje på gymnasiet istället för pissiga sam/språk. Tänk att få jobba med att designa hemsidor, skulle ju vara hur kul som helst! Men tills dess.. så är jag en amatördesignare, haha. Duger bra för stunden :)

Dessa bloggar har jag piffat till än så länge:
Annas blogg (hela skiten)
Isabels blogg (inte headern)



...
Haha.. nu kom Tomas uppstapplande och skulle gå på muggen och ser mig i vardagsrummet och bah, "är du fortfarande vaken!?!" Mja, jag låg ju inte i sängen heller.. Kom och och gav mig en puss och gnuggade sig i ögonen sen gick han och la sig igen. Visade honom min "nya" design också men jag tror inte att han kommer komma ihåg att han har sett den imorn. :P

Nej. Nu ska jag dyka ner i bingen. Nighty!

Skräck.

På tal om skräckfilmer så måste jag tipsa om en av de bästa filmer jag sett i kategorin skräckfilmer/rysare (jag skulle säga att den hamnar mer i rysare-facket, men visst är den skräckinjagande också..)

FRONTIER(S)

Den handlar om ett gäng franska ungdomar som flyr från polisen, ut på landet till ett hotel/motel. Där hamnar de rätt i händerna på en inavlad nazistfamilj. Mycket närbilder, asbra skådespeleri, och en bra story. Slutet är så galet bra, oväntat sådär.. Så SE DEN!

Varning:

Men bara om ni gillar filmer av den "äckligare sorten" dvs..


2 september.

Nu har fina Ann-Caroline åkt hem och jag sitter vid köksbordet och pillar på hennes blogg (som hon inte börjat använda än så jag tänker inte skriva adressen). Vi tittade på en skräckis, The Amityville Horror. Helt okej. Lite mesig för min smak.. (men så är jag i princip extrem vad det gäller skräckfilmer, så..) Nu ska jag börja fundera över vad man ska käka till middag. Känner mig lagom inspirerad. Inte. 

TwistedSiblings.com - Twisted MySpace layouts & stickers!



Rainy day..

Vilket pissväder.

Jag & Ann-Caroline hade tänkt att åka till Täby Centrum idag men vi skiter i det.. vill inte gå en meter utanför dörren idag. Istället kommer hon hem till oss, så ska vi titta på film och bara vara. Myspys. På fredag blir det tjejkväll här hemma, ansiktsmasker, vitt vin & bara massa tjejsnack! Kommer topp.

Hur som helst.

Vaknade halv åtta imorse av en superlycklig bebis som levde rövare i sin spjälsäng. Ni vet, när ungarna tjuter sådär så att det verkligen skär i öronen? Mhm. Precis så fast tio ggr värre. Hon håller verkligen på att utforska sina röstresurser numer, stora lilla tjejen.

Jaja. Var var jag..

Jag tog upp henne ur hennes säng och tänkte gå ut i soffan och sitta & morgonmysa lite (som vi brukar göra), men hon blev TOKFÖRBANNAD och bara gallskrek så tårarna rann. Hm. Nej, inget morgonmys denna morgon inte. Vi gick ändå ut i vardagsrummet och så lade jag ner henne på mattan med alla hennes leksaker då blev det tyst en sekund eller två, sedan kom lyckoskriket igen. Jag lade mig bredvid henne på mattan och försökte få kontakt med henne men icke.. Vilda drog tokdissen på morsan idag och drog snabbt tag i en prassel-leksak och hade endast ögon för den. Hmpf. Nu ligger hon och diskuterar något väldigt allvarligt med bitringen, ga-ga-ga & da-da-da i en väldig fart.

Nu ska jag klämma i mig lite frukost. Naturell keso och en skivad banan. Intresseklubben antecknar antar jag? ;)

TOODELS!

Insomnia

Kors i taket. Blogg.se fungerar.

Jag är trött. Men kan inte sova. Har lagt upp lite bilder här till höger i menyn. Får se hur nöjd jag är imorn när jag vaknar och får se spektaklet. Borde sova. Ska sova. Typ. Nu.

Natti.

Sega bloggfan.

Bloggverktyget har ju i princip inte fungerat på hela dagen. Inte för mig iallafall, och jag antar att jag inte är ensam? Äh. Pillade lite med kodmallarna och det tog ju bara en kvart att spara ändringarna så jag gav snabbt upp det missionet. Får se om det här inlägget ens kommer ut i etern innan midnatt? Hoho.

I övrigt.. känner mig helt off. Inte speciellt glad, inte speciellt ledsen. Möjligtvis lite nedstämd men jag kan inte sätta fingret på vad det är. Den logiska & rationella sidan av mig tänker att det måste handla om det där livsnödvändiga jävla påfundet.. inte luft eller vatten, men pengar.

Säger som Rickard Olsson (eller vad fan han nu heter) sa i programmet "Vem vet mest" ikväll (ja, jag finner det rätt intressant att kolla på den skiten); Folk brukar säga att pengar inte kan göra en lycklig men ge mig en chans så ska jag bevisa motsatsen".



Nej. Ska sätta mig på balkongen en stund och glo upp i skyn. Skönt. Såg faktiskt ett stjärnfall häromnatten.

Kan ju inte låta bli..

Så nu får ni trycka F5 några gånger så ni ser min nya schnerty header.


Nu ska jag tokdäcka i sängen. Natti natti!

RSS 2.0