Koja.

I helgen fick Vilda en ny säng (KURA från Ikea). Givetvis blir det myshörna under sängen då det är en liten loftsäng! Knåpade ihop ett par kuddar och ska fixa ett fodral till madrassen som ligger där under. Sydde även ett
draperi som först såg ut som en gardin (!) men nu har jag fixat det och nu är jag riktigt nöjd. Vilda också. :)

Före: Inte så mysigt..



Efter: Supermysigt!


Kuddar, en stor, avlång rackare och en stor kvadratisk.



Torsdag.

Godmorgon torsdag! Snart är det helg igen, rackarns så skönt. Idag är Vilda ledig från förskolan (hon går tis-ons) och planen är att vi ska vara ute så mycket som möjligt idag och fixa i trädgården. Just nu ser det dock väldigt mörkt ut på himlen, vad tusan.. jag vill ju ha sol!

Vi får även fikabesök idag så en sväng till affären måste vi göra först för att inhandla lite mjölk och fikabröd. Ska även försöka kolla in en loppis som ligger bredvid Coop i Almunge, kanske har dom något roligt där.

Vad gör ni idag? :)

Waste.

Nä, stryk det jag sa i förra inlägget. Ta hand om skräpet gör jag imorn! Nu ska jag gosa ner mig i soffan med en filt framför Extrema samlare och titta på vad andra sparar på för skräp.

Natti!


Kväll.

När ungarna somnat ska jag röja vidare med grejerna från sovrummet. Herregud vad med skit! En hel ikeakasse med gosedjur, en med lampskärmar, sladdar, skrivare.. Jag undrar en sak, hur sjutton fick vi plats i en lägenhet på 70 kvadrat när vi knappt har plats för allt nu på våra ca 200 kvadrat?! Jisses.

Innan regnet kom hann jag iallafall ut och pyssla om våra blommor lite, ser lovande ut! :)


Små saker.

Ligger i soffan med datorn i knät, Jacken sover middag och Vilda är på förskolan. För en stund sen smsade min karl och sa att han kan hämta Vilda efter jobbet, då han är i krokarna. Jaaa! Ni som inte vet, vi har 40-45 minuters bilresa till dagis hemifrån oss. Idag, liksom igår, åkte jag och Jack hem igen efter att vi lämnat henne och ja, så det blev 4 turer med bilen fram och tillbaka. Annars brukar jag "våldgästa" syrran eller vänner i Rimbo och hänga där under tiden V är på förskolan men det är faktiskt trevligt att kunna vara hemma också och fixa och dona. Så tack älskling! En bilresa mindre! :)

Bara för att jag sa att Jack sov så vaknade han nu och ligger och gaggar i sängen. Busen.

Hursom, blev så glad att jag började fixa iordning vårat skräprum sovrum. Det har liksom blivit någon sorts samlingsplats för kartonger, ikeakassar och skit som inte haft någon ordentligt plats här på övervåningen. Men nu ska det bort bort bort ner i källaren någonstans. Hurra hurra! Funderar också på att möblera om lite bland byråerna, vi har tre byråer i olika färger (!) och tre stolar, två blomkrukor och en liten bänk som står där och skräpar. Ett återbesök på IKEA skulle ju inte sitta fel.. men det tar vi senare. Nu ska vi prioritera lite annat först. :)

Tjoflöjt!

Allan med brallan.

Nä, inte ska man åka rutschkana. Rutschkanan ska åka Jack.


Blom.

Tisdag och myspys is in the air..! Snart ska jag och Jacken dra iväg och hämta Vildabus på förskolan.


Härliga måndag.

Frukost, sedan fix och don både inomhus och utomhus. Underbart!


Loves!


Söndag.

Idag har vi fått massor gjort! Vi har varit på kalas, handlat på brädgården, skruvat Ikea-/säng, donat.. Ja, en mycket effektiv dag. Så nöjd.

Vi var till Mia och Tilda och kalasade och hade det mycket trevligt. Tack för att vi fick komma och fira bästisen Tilda. :)

Nu ska jag krascha i soffan men här är lite bilder från dagen.

 


Grattis!

Grattis min älskade Jack på 1årsdagen! Vi älskar dig! :)


To do.

  • Städa Vildas rum (katastrofbombnedslag!)
  • Tvätta några maskiner tvätt
  • Städa kök & badrum
  • Slänga sopor (alltså, jag har gått runt med en sopsäck här och plockat papper och skräp.. verkar ju aldrig ta slut!)
  • Rensa stora bokhyllan i vardagsrummet (där det är 90% leksaker och pyssel huller om buller)
  • Skruva upp hyllor i Vildas rum
  • Laga lunch
  • Gå ut och kratta på tomten i det fina vädret

 

.. och dricka kaffe i massor såklart.

 

Vad gör ni idag? :)


Present.

Idag ska jag jaga rätt på en present till min lillkille som fyller 1 år på torsdag. Ett helt år! What happend? Sjukt fort tar det gått iallafall. Hursom, det blir en docka i present, om jag hittar något bra. :)

Krulltott!


Mickey Mouse Monopoly.

Del 1.





Del 2.



För fler delar kolla in youtube.

Corpse bride.

Bakslag för våren då.. Här snöar det. Gigantiska snöflingor. Och jag som skulle kratta vidare idag. Suck. Vi håller oss inomhus och pysslar och myser istället. Var iväg och handlade igår och hittade "Corpse bride" av Tim Burton på Ica för 15 kr. Bestämde även att det ska bli Vildas nya favoritfilm. Hehe. Hon har ju fastnat för "Hitta Nemo" också men den är ju så dyngtråkig att titta på efter några gånger.

Min egen favoritfilm var ju "Lilla Sjöjungfrun" (FÖRLÅT mamma!). Och den filmen kommer inte innanför våra dörrar kan jag ju meddela.. I vuxen ålder ser man verkligen allt som man inte såg i filmen då. Kvinnosynen, fördomar, osv. Vet inte om jag länkat till youtube-klippen där dom pratar om Disneyfilmer? Kan göra det senare idag.


Söndag.

Sitter framför tvn med datorn i knät. Jack sover och Vilda och Tomas är ute på baksidan och eldar en brasa. Alltså, all alone! Så skönt! Men ta i trä för snart ramlar väl hela bunten in igen.. :)

Nu under förmiddagen har vi krattat och fixat lite igen i trädgården. Vaknade med träningsvärk i vänster arm och armhåla (!?). Men det blir fint utomhus iallafall. Huvudsaken!




Fix.

Idag ska vi ut på tomten igen och fixa och dona. Kratta löv och plocka pinnar. Ska sätta lite blomlökar i krukor också tror jag..

Kolla vad vi hittade igår! En egen liten rabarberodling på uppgång. :)


Klänning.

Fick en idé igår, ville sy en klänning i vävt bomullstyg med knappar i bak. (Hoppade dock över idén med knappar då jag inte orkade bråka med symaskinen min..) Brukar bara sy barnkläder i trikå (stickat tyg) men detta blev verkligen lyckat! Det är en gammal gardin jag köpt på loppis för 20 spänn, dragkedja på Röda Korset för 5 kr. Tog inte lång tid heller att sy, en snabb modell. Så nu vill jag göra fler! Perfekta att ha på förskolan att skrota runt i, strumpbyxor och kanske en långärmad tröja till. Tåligt tyg så det är ju mer som en "förklädesklänning". :) Vilda tyckte om den massor och det är det som betyder mest.

 


Timing, igen..

Jaha. Då var man sjuk. Återigen med en förbaskat dålig timing..! Blir så arg på mig själv. Sist blev jag ju tok-sjuk i bilen upp till Dalarna då vi skulle på begravning och nu sjuk igen lagom tills att jag skulle jobba imorgon. (Har inte jobbat på hur länge som helst). Jobbar ju i hemtjänsten så jag har ingen större lust att ta med mig min halsfluss/körtelfeber och smitta någon, även om jag själv skulle orka. Fan också. :(

Så nu sover Jack, Tomas mekar bil, Vilda ser på Nemo och jag ligger strandad i soffan och gör noll. Kuuul.


Full sula!

Dagarna går i ett och det känns som att jag inte hinner med något vettigt alls.. Trots att jag är mamma-"ledig". Ledig?! Pyttsan. Heltidsjobb gånger två skulle jag säga..

I lördags hade vi kalas för Vilda som fyllde 3 år. Släkt och vänner kom förbi under dagen och det blev verkligen så lyckat! Tack alla som kom! Vilda uppskattade verkligen varenda en som trillade in, helt i extas och däckade som en säl i soffan runt 20.00

I söndags hade vi barnkalas för första gången och oj oj, det var intensivt! Tio små kompisar plus deras föräldrar. Det lektes, åt korv, fikades, fiskade fiskdamm, lektes lite till.. Det var verkligen supermysigt! Och barnen lekte bra med varandra och vissa hittade nog lite nya kompisar kanske. :) Kul att ni kom! På söndagkvällen kraschade jag i soffan efter en rejäl uppsnyggning av huset (dammsög för typ fjärde gången under 2 dagar, pangade ballonger, rensade bland presentpapper..) Jag sov gott vill jag lova! Nästa gång så tror jag att vi tar barnkalaset veckan några dagar efter släktkalaset för min hjärna var lagom mosig under söndagen. Kändes som att jag sluddrade när jag pratade och allt "kom ut fel". Men lyckat blev det! Tack alla små vänner! Vi föräldrar hade nog lika trevligt vi. :)

Jack har fått två nya tänder i underkäken och är så påverkad av det, stackarn. Han har haft feber till och från i en veckas tid nu och han är inte nöjd med livet för fem öre.. Snoret rinner och munnen ömmar. Så han är som ett plåster på mig för det mesta. Lilleputt. ♥

Idag kom syrran och Milo över på lite god frulle och utomhuslek. Jättemysigt! Vilda fick en gungställning i present (så himla bra present, tack!) och den invigde vi idag. Om den var populär? Minst sagt! Nu ska Vilda bara lära sig att komma upp på gungan och göra fart själv, sen kan jag sitta på bänken bredvid och mysa med en kopp kaffe och tidning. Heaven!

Här är lite bilder från idag.








Mitt lilla stora hjärta.

Grattis Vilda på din dag. Tre år och världens finaste, mest underbara unge.. Jag älskar dig!


Spela?

Vilda spelade musik idag. Två kastrullock ger en ganska hög klang kan jag meddela. Allt detta innan morgonkaffet. Sedan sprang hon ut på tomten iförd pyjamas, mössa och skor. Jaha. Detta kommer att bli en underbar dag, eller?!

Trevligt.

Vi har haft en rackarns trevlig kväll. Emma och Magnus kom på middag, och herregud.. Jag kommer vara mätt i flera dagar! Grillad entrecôte, grillad sparris, god grönsallad, beasås. Så gott! Tack för ikväll vänner. <3

Pic: Grabbarna och Vilda försvann in på rummet och jag och Emma snackade tyg och sömnad en bra stund. Fint fördelat!


Uppsala.

Uppsala på schemat idag. Sitter i bilen med en sovande unge och en filmtittande unge. Tomas är inne på Bil-buttericks (min svärfar kallar Biltema för det) och köper nya bromsar och lite annat krafs. Känner att han för go mad där inne själv. :) Kan ju vara en av de få affärer som han faktiskt verkar tycka om att botanisera i, ni vet ju hur de flesta karlar är.

Sedan ska vi köpa presenter till Vilda som fyller år på lördag. 3 bast! Herregud.. Ja, hon har önskat sig en "riktigt såg" så det ska hon tydligen få (?!) Tomas får ta på sig det ansvaret säger jag bara.. Det blir också Hitta Nemo (om vi hittar den då den är rätt gammal?) som hon vill ha. Och lite annat smått och gott. Ska även köpa grejer till fiskedammspåsarna till barnkalaset. :) Får se vad jag hittar på för skoj.


Instagram.

Är det bara jag som är smått beroende av appen Instamgram? Den får liksom världen att de finare ut.. mjukare.

Idag har vi varit iväg på kalas, min äldsta syster fyllde 30 år i veckan och självklart firade vi det! Av oss, familjen, fick hon en bakmaskin. Som hon önskade sig.. :) Hoppas att den ska komma till nytta. Roligt att gå ihop ett par stycke och köpa en lite "bättre" och dyrare present när någon fyller jämt. Som förra året när jag själv fyllde 25 år så fick jag en torktumlare av familjen. Kan ju liksom inte bli bättre!

(Nu väntar jag in min egen trettioårsdag, då ska jag önska mig en coverlock-symaskin.. Hehehe..)

Pic: Yours truly med mina gigantiska solisar.


Pippi!

Blev ett par till mössor under kvällen, så sammanlagt sydde jag sju stycken igår. Kul! Vilda norpade en av dessa fiskmönstrade "Pippi"mössorna, satt som en smäck. Båda dessa är i stl 46/48. Har mycket av detta tyget kvar så är det någon som är sugen på en mössa så hojta till, kostar 175 kr st.



Har som tradition att jag syr (nu låter det som att jag har sytt i tusen år men ja, sen jag började sy) mössor till syrrans ungar. Den lila är till Ella, stl 46/48 och den röda är till Milo, stl 44/46.

Älskar!

Min finaste..


Mössor.

Idag har min karl varit ledig, så välbehövligt! Vi har myst runt hela dagen här hemma, varit ute på tomten och grillat årets första korv. Så härligt att sitta ute i solen..

Jag har också fått lite tid "för mig själv" nere i syrummet idag, kul! Det blev tre mössor, på bilden syns två st av dem. Den tredje är i samma tyg men i stl 46/48. Den ena mössan ska kusin Milo få imorgon, han fyllde nämligen ett år häromdagen. Stora killen!


Pic: Mössa till Milo och Jack stl 44/46.


Seg.

Har haft en jättetrevlig dag! Ätit god pizza till lunch, fikat ute i solen och myst med ungarna. Nu börjar Vilda komma in i andra andningen igen. Själv är jag trött och seg som sjutton, behöver jag käka vitaminer mån tro? Börjar ju undra.

Längtar tills Tomas kommer hem. För då tar vi helg! Imorgon är han ledig, hurra! På lördag ska vi på kalas och söndag blir det kanske grillning med E & M.

Pic: Ungarna just i detta nu..


Mysig torsdag.

Har systeryster här idag och om några timmar kommer mamma och B. Mysigt! Ligger och laddar lite i soffan för uppröjning, vi har "scrappat" här på morgonen. :)

RSS 2.0