Middag & tatuering nr #2

Efter ett besök på IKEA och ett parti yatzy & en kaffe med vänner så ska jag snart lägga mig ner i soffan och försöka sova en stund. Måste ladda lite inför ikväll, vi får nämligen middagsgäster! Mia, Per & Mathilda kommer och förgyller vår fredagkväll, det ska bli så jäkla mys! Äta god mat, snacka skit och mysa med våra underbara barn såklart.. Vilda & Mathilda är nästan lika gamla, Vilda är ca tre veckor äldre bara. Så vi hoppas på glada bebisar ikväll!

Efter middag och mys så ska Mia få plåga mig lite igen, det är dags för min andra tatuering! Jag är nervös. För det kommer göra så SATANS ont, I just now it. Nämligen ett väldigt plågsamt "ställe" att tatuera, väldigt lite fläsk & muskler så ni kan ju fundera över positionen.. älskar att hålla folk på halster lite grann ;)


Say hello, wave goodbye


Sommartider & tankar

Ja ni, det här med att bloggarna blir lidande under sommaren stämmer ju med råge, iallafall på min lilla blogg. Man har ju så mycket annat för sig, eller så har man inget alls för sig men då har jag oftast ingen lust att blogga ändå. Knäppt det där. Inläggen kommer att bli väldigt sporadiska, någon dag kanske det kommer ett antal när blogglusten faller på eller så går det några dagar innan jag uppdaterar igen. Men ni förstår, det vet jag!

Igår badade jag för första gången i år, vadå bättre sent än aldrig.. Killarna åkte wakeboard och det såg ju bara sanslöst svårt ut.. jag har lovat mig själv att inte försöka mig på det, oavsett övertalningsknep, så sorry Philip! Visst att jag bjuder på mig själv men den synen att jag försöker ställa mig upp på en wakeboard när jag knappt kommer upp för en brygga utan stege, ska jag bespara er. Haha!

Vilda-mys fick åka i bärsele på mammas mage när vi tittade
på pappan som åkte wakeboard.. Fan vad han ägde!


Idag har vi myst med vänner. Anna & jag satte oss ner och planerade lite inför namnfesten som är nästa lördag, det kunde ju vara dags att styra upp lite så.. det har vi roat oss med. Har lite blandade känslor inför namnfesten, vi blir uppåt 40 vuxna (och runt 6 barn) så vädret m å s t e  vara tipptopp då vi ska vara ute på landet i mitt barndomshem. Visst, det är ett stort hus men lite trångt att få in så där mycket folk på en och samma gång. I övrigt så känns det inte alls roligt att Vilda numer står utan gudmor/fadder, då den personen jag ville och som faktiskt "tackade ja" gjorde något så korkat och dumt som sårade mig hårt att jag.. ja. Det blir inget av med det helt enkelt. Hur hanterar man det här? (Ja, jag ventilerar mig här i MIN blogg, så skjut mig). Jag orkar bara inte. Jag kommer inte välja någon ny fadder/gudmor från min sida. Tomas har valt sin bästa vän Robert till gudfar/fadder och det räcker alldeles utmärkt, även fast det inte blev som jag hade planerat. Vilda kommer vara omgiven av många starka och kloka kvinnor under sin uppväxt och kommer alltid ha någon att prata & vara med ibland när hon känner att hon vill & behöver.

Hoppas ni har en bra sommar, kära söta läsare. Hörs när vi hörs. Kanske imorn, kanske inte. :)

Godnight, sleep tight

.. och en toppendag avslutades med en toppenkväll med vännerna, ett parti yatzy & kortspel. Flumma & bara vara. Imorn ska familjen ut på äventyr, träffa min pingla Ann-Caroline och Philip. Det ryktas om att karlarna ska åka wakeboard och kanske fiska om vädret tillåter. Jag röstar för att vi damer håller oss på land? Håll tummarna för bra väder, då kanske tillochmed (eventuellt) den här badkrukan hoppar i plurret en . Natti! 


Bloggar

Nu har lugnet åter lagt sig i lägenheten.. svärisarna har åkte hem och Vilda ligger & sover i sin spjälsäng. Lyssnar på musik, rackarns skönt. Har nästan inte läst några bloggar alls de senaste dagarna så jag har lite att ta igen.. Typ en miljard inlägg på bloglovin'. Ni vet att ni kan följa min blogg hoppas jag? ;) Jag tänkte lägga in en följ-min-blogg-ikon men de är ju så j*vla fula. :P

Tjing tjing.

du & jag

Pusskalas i väntan på gästerna.



Grattis älskling!

Ett barnbarn, en son, en pappa. Min älskade fästman, sambo & själsfrände. Jag älskar dig så mycket. Grattis på födelsedagen! ♥ ♥ ♥ ♥

.. & rött blev det

Skitnöjd. Japp. Detta är så jag.


(och massa grattis till Alexandra som födde sin son Marcus idag, yey!)

Lilla My

Äntligen så har jag dragit i den röda hårfärgen i skallen.  Snart är jag rödhårig igen efter cirka två. Yey!

Idag ska jag pyssla & dona här hemma, hade ju glömt bort att min karl fyller år imorgon och hans föräldrar kommer förbi på lunch/fika.. Min kille fick sin födelsedagspresent redan i fredags för jag kunde inte hålla mig! Älskar att ge presenter. Och att få förstås. Den som säger att den inte gillar att få presenter ljuger! Vad är det för trams.

Lördag

Idag ska jag & familjen på loppis! Vädret ser inte så där väldans bra ut men vad tusan gör det.. Tar med mig stora plånboken och hoppas på fynd ;) Ska träffa Mia också, vilket var på TOK för länge sen. I eftermiddag ska jag skjutsa iväg min kära karl som ska på galej. Återträff med grabbarna i hans gamla gymnasieklass. Vi ska showa off Vlda också (ingen av dem har träffat henne) så självklart var jag tvungen att bleka håret just IGÅR så att jag IDAG ser helt jävla RETARD ut.

Jaja, ibland har man inte alla indianer i kanoten. Letade efter min keps imorse men jag hittade den inte. :S Hurra hurra. Tur att vår dotter kommer stjäla all uppmärksamhet ändå så dom kommer knappt tänka på hur jag ser ut ;)

Saknar

Nu har jag typ tio olika färger i håret, det börjar starkt med nästan kritvitt, sen mynnar det ut i lite ljusare vitt, sedan gult, ljusorange, orangeröd för att avslutas med brunt i längderna. Haha, ja.. hej WT. Nu ska jag låta mitt hår vila några dagar, får väl gå runt med en sjal på skallen eller nått, har inte bestämt mig om jag ska bleka en gång till eller färga rött på en gång. Det återstår att se.

Min kära man har redan gått och lagt sig, jag sitter i vardagsrummet och försöker torka, (har geggat in mig i brun-utan-sol, har lessnat på att vara en blekfis och solen tycks ju inte vilja komma tillbaka denna sommar). Sitter och tittar igenom mina gamla bilder på datorn, tittar länge och väl på mina magbilder.. ååh, vad jag saknar magen! Den där mysiga, stora, buffiga magen.. när man kunde peta på den och man fick nästan genast en liten fotbuff tillbaka. Åh. Svårt att förstå att det som låg i min mage då numera ligger och sover i sin spjälsäng och är snart 5 månader gammal.

Denna bild är från vecka 38 (37+5
). (Jisses, kolla mina fingrar. Fick ju inte ens på mig min förlovningsring, det kändes lite tomt..)


Bild nedan från vecka 36 (35+4).




Burn

Shit. Spännande. Det bränner sådär skönt i hårbotten, ni vet. Undra sa flundra hur detta kommer sluta.. :S

Operation blekning

My god. Att bleka håret är ju verkligen förenat med ren livsfara. Nåväl, nu har jag iallafall bunkrat upp med tre paket EXTREM BLONDERING + färgen som jag vill ha sedan. Håll alla tummar och tår för mitt arma hår.

Friday

Sitter här  i valet & kvalet.

Färga håret rött eller ej? Jag är bara så sjukt trött på mitt hår.

När du kom in i våra liv

På tisdag den 28/7 så är det ett år sedan vi fick veta att vi skulle bli föräldrar. Det fanns aldrig någon tvekan, vi var redo och längtade varje dag efter att slutligen få träffa dig. Vi gick till barnmorskan och hörde ditt hjärta slå, vi fick se dig på ultraljudet den 15 oktober (ni kan läsa mitt inlägg om det här). Vi fick veta att den lilla personen i min mage var en flicka, och redan då så var det så glasklart, det var vår Vilda.

Månaderna gick, du & jag var ett. Förlossningen kom, och det var den bästa dagen i mitt liv. Vi fick äntligen träffa dig, se dig och hålla om dig. Vår underbara dotter. Du är så älskad!








Prima ballerina

Åter hemma efter en rejäl shoppingtur. Det är så jäkla mycket roligare att prova/köpa kläder nu, när allt sitter bättre och jag har dragit ner några storlekar. Det ger mig motivation att fortsätta så att jag inom den närmaste framtiden når min målvikt. Av ca 40 kgs övervikt är det nu endast 15 kvar. 15. Då har jag ett BMI på under 25, vilket är hälsosamt och eftersträvansvärt. Inom det närmaste året ska dessa kilon vara väck. Då är jag nöjd. Nu ska vi käka tortellini (rätt äckligt tycker jag men sambon älskar det) och om några timmar blir det spelkväll med vännerna. Monopol och "Spökhuset", nostalgi!

pic

Årets bästa familjebild. Pappan är knappt med i bild, mamman blåser upp sig som en blåsfisk och bebisen undrar var tusan hon har hamnat.

Semester

Idag står det kalas på schemat. Sedan drar vi iväg ut i skogen på middag och mys, håller oss antagligen borta ett par dagar. s e m e s t e r! Nu har jag lite brådis, måste slå in paket, duscha och fixa iordning mig och packa alla saker vi ska ha med oss. Det är härligt när det händer spontana  och trevliga saker, det gör mig på gott humör!

wind blowin'

I know we could live tomorrow
but I know I live today,
I know we could live tomorrow
but I don’t think we should wait! No..
.. no, i don’t like to wait!
It’s happening, It’s happening..

Lördag

Tack alla mina fina brudar för gårdagskvällen, nya och gamla bekantskaper, det var väldigt mysigt och välbehövligt. Att få komma ut och umgås, prata om allt och ingenting och bara vara jag. Det blev många givande diskussioner och stärkande samtal, jag är så glad att jag har så kloka människor omkring mig som ger så bra råd och förstår hur jag känner.

Jag kände mig verkligen gammal och orutinerad där i slutet av kvällen. Pang sa det och vinet slog till rätt hårt helt plötsligt, fick ont i huvudet och blev sådär obehagligt snurrig. Pimplade lite vatten och så gick vi ner mot stan då blev det lite bättre :) Huvudvärken satt kvar och blev värre & värre av all hög musik på krogen så jag bestämde mig för att avrunda kvällen och ringde efter min kära karl som fick komma och hämta mig. När de kom så satt Vilda klarvaken i framsätet och undrade vad tusan vi sysslade med, dra upp henne ur hennes varma säng och sedan åka iväg i bilen för att plocka upp morsan långt hemifrån?! Haha, ja hennes blick var oslagbar. Jag slocknade i bilen hem och väl hemma så ramlade jag ner i sängen för att sova bort huvudvärken. Sov gott och länge och vaknade imorse, klar i knoppen men seg i kroppen. :P Men det var det absolut värt! Nu har min karl semester i fyra veckor framåt, så vi ska bara mysa, göra roliga utflykter och njuta av varandras sällskap.. det är en härlig tid framöver :)

Anna & jag igår. Tack underbara vän för att du är du.

Crazy race

Gick ner till centrum imorse och handlade lite på konsum och styrde sedan kosan vidare till Systembolaget. Kom dit några minuter innan 10 då de öppnar, och det var GALET mycket folk som stod och tryckte utanför. En massa alkisgubbar, några redan påverkade killar i 25årsåldern och så missanpassade jag med Vilda i barnvagnen. Klockan slog 10.00 och portarna slogs upp och dom var ju helt galna! Jag stod med vagnen i skuggan någon halvmeter bredvid dörrarna och gubbidioterna bara knölade sig förbi och in. What the hell?! Vi smet in och en yngre kille försökte "hoppa" förbi vagnen på något vänster så det slutade med att jag krockade med hans hälsena. SCORE!

Köpte en flaska vitt vin (brudvinet Black Tower, smakat det?) och några bacardi breezer. Black Tower förekom relativt frekvent i min "ungdom" och jag tycker att det är gott, passar en varm sommarkväll. :) Nu ska jag bara fundera ut vad jag ska ha på mig.. Ska man orka ha en tight klänning eller kanske mina bekväma nya jeans och ett snyggt linne? Hm. Jag får återkomma.


you can't bug me


Lapplisa

Vilda älskar verkligen lappar. Ja, sådana lappar med tvättråd & sånt där som sitter på kläder, gosedjur, kuddar, ja ni fattar. Hon kan ligga och pilla och greja med dessa lappar hur länge som helst! Idag låg hon bredvid mig i soffan och gick från lapp till lapp.. Tog tag i dem med tumme och pekfinger, vred, vände och inspekterade dem ordentligt och självklart måste man smaka lite på dem för att kolla kvalitén! Lappen på elefanten som ligger lite bakom kudden är en favorit. Hon tittar och smakar hellre på lappen än att leka med själva gosedjuret. Över lag så tycker jag att hon har börjat använda händer och fingrar på ett mer kordinerat sätt, bra att hon har börjat öva upp sin finmotorik. :)


Åh, var det en kamera jag såg?


090716

.. och så är det torsdag igen. Veckan försvann i ett nafs :)

Idag ligger aktivitetsnivån på 1 om vi säger på en skala från 1-5. Helt sjukt trött efter gårdagen. Och då bjöd Vilda ändå på en ganska lång sovmorgon imorse (09.30). Nej, man är verkligen ingen ungdom längre! Hur ska det gå imorgon egentligen? Kommer ju vara trött när det är dags att gå ner på krogen. I'll do my best.

Visst är min nya klänning fin förresten? Jag gillar't. Ja, smutstvätten i bakgrunden bjuder jag på! ;)


22.57

Har haft en riktigt bra dag. Fikat, pratat, shoppat. Det gillar vi. :) Välbehövligt och väldigt mysigt!

Var ju på jakt efter ett par jeans (check!), ett linne (check!) och nytt mineral-smink (väldigt inte check).. två av tre hittades men Åhlen's i Norrtälje suger åsnepung (ja, förlåt mitt språk men det är ju sant!) och har typ bara två märken och det skitsminket har jag redan provat.

Men jag blev inte så ledsen för det egentligen, hittade nämligen en klänning (på Lindex, brukar aldrig hitta nåt där?) som jag slog klorna i istället.. och när jag kom fram till kassan så var det tydligen halva priset på den, jo jag tackar! Det är taget.

Rensade lite i mappen med de senaste bilderna från kameran och höll på att garva ihjäl mig när jag såg denna.. Vem fan står & posar sådär? Hjärnsläpp. (Ja, ibland har man ju inte alla indianer i kanoten så att säga.. det ser ut som att jag är redo att flyga iväg på mina kycklingvingar).  Note to self; den posen passar icke mig.

Rackarns mycket paranteser blev det i detta inlägg.. men tyvärr är jag för trött för att bry mig. ;) Puss & gonatt!



tjing tjong luftballong

Rubriker kan ju verkligen vara förjävliga att komma på ibland. Så nu blev det som det blev.

Idag åkte jag & Vilda som sagt in till Norrtan och sprang lite på stan med Anna, myspys! För att roa mig själv i  förmiddags så tog jag lite bilder, självklart är jag så generös så jag bjuder på en dagens outfit!!!1111

The new me. Lite smalare, mycket snyggare, galet mycket bätte mående. Den där vita bolerogrejen & det svarta linnet byttes ut till ett vitt linne med svalor på, när jag kom på att jag skulle svettas ihjäl annars. (Ja, rätt ska f*n vara rätt serru!)


Missa inte detta ljudklipp.



 
Why so seroius...? Let's put a smile on that face!

Here we go

Vilken bra dag jag har haft. Vilda & jag har myst och lekt hela dagen och hon har skrattat (världens underbaraste, renaste skratt!) och skrikit sina illtjut av glädje. Fina unge!

Anna & Nicklas kom över och drack kaffe och spelade lite yatzy, och efter en stund kom min karl hem som slutade lite tidigare från jobbet idag :) Härligt. Vi spelade lite kort och plötsligt så hörde vi det där välbekanta ljudet.. glassbilen. Sommar, sol och glass i frysen. Ja, jag och Anna sprang ut och köpte glass, lite ska man faktiskt få unna sig. Självklart var min favorit, Sundborn Punsch slut så det fick bli vanlig vanilj. Men den var god den också :)

Imorn ska vi gå på stan när Anna slutat jobba, så jag & Vilda ska göra Norrtälje osäkert! Eller nått. :P Vi får skjuts in av Nicklas, galet snällt.. hatar att åka buss och framför allt med barnvagn och hela baletten. Jag ska eventuellt köpa ett par nya ljusa, jeans om jag hittar någon snygg modell. Har ju gått ner en storlek också så nu ska jag unna mig ett par nya braxer!

På fredag händer något högst ovanligt också.. lilla jag ska joina girlsen och parta på fredag, kors i taket! Vilda ska vara hemma med sin pappa. Han tyckte det lät som en bra idé för mig att komma ut och roa mig med tjejerna, och jag håller med. :) Så vi får se vilka som man träffar på.. Norrtäljes uteliv en fredag.. ja, sålänge vi haaar vaaarann så.. ;)
Annasnygging.

Sleep tight

Nu sover hon. Och jag längtar tills hon vaknar igen.

Igår hade Vilda och hennes pappa badstund. Hon älskar ju verkligen att plaska omkring i vattnet och snart är hon för stor för babyinsatsen vi har i badbaljan. Vår lilla stora skrutt. Sitter och tittar på Vildabilder, från förlossningen och fram till dagens datum. Fina, fina underbara barn. Den lycka som du får mig att känna är helt otrolig. Du betyder a l l t.



Häromdagen satt jag och funderade  på vad det finns för barnsånger egentligen, jag har fått totalt hjärnsläpp och det enda som jag sjungit för Vilda har varit "Jag hade en gång en båt", "Inatt jag drömde" och "Die mauer". Ibland har det rentav blivit ett medley av de tre, hrrm. Kommer ni ihåg denna sång?


berg o dalvana


När jag blir grå
när jag faller
orkar du för två?

När idag blir igår
Kommer Du att älska mig
ändå?



kylskåpspoesi

Hittade min kylskåpspoesi när jag städade lite i en garderob igår. Hade sparat två dikter i en varsin separat plastpåse, så att de inte skulle försvinna. Detta diktade min man ihop för lite mer än tre år sedan, innan vi blev tillsammans. Tycker om den.

"som en topp jag blir
men du stöter mot mig
neonet exploderar som poesi
i en dikt av kärle(k) och smärta"

Patricia von Flipp

Vilda ligger och trynar gott i sin säng och jag har raidat mina accessoar/sminklådor i badrummet. Hittade även mina gamla piercings, vilken spännande upptäckt. Går omkring här som en annan mupp, sminkad till max och en ring i läppen och tror att jag är en rockstar. Ja något måste man ju underhålla sig med!

You can't be me, I'm a rockstar.


Eller inte..

Min stora kärlek


Min lugna, fina Vilda. Som jag  Ä L S K A R  dig. Det bästa och vackraste som finns är du! Vill så gärna att du ska förstå, men jag tror att du känner det.. du ser mig, rör vid mig och känner min doft och ler. Du betyder så otroligt mycket, fina dotter! ♥

It's all I want

Nu har barbabebisen somnat för natten. Det har blivit mycket mys idag. Varje gång hon har ätit idag så har vi lagt oss i sängen och så har jag läst högt för henne ur en bok tills hon somnat. Det är så skönt att se henne sova sådär rofyllt. Att vara nära..



Middagen blev ju inte riktigt som jag hade planerat. Nej, min karl ringde och frågade vad jag vill ha till middag.. så jag släppte tanken på en havresmakande chokladshake och "beställde" kött och potatisgratäng till middag ikväll. (Potatisgratäng som jag inte har ätit på år och dag! Så  g o t t  det var!) Min man lagade all mat, lövbiff med färska champinjoner i en sås av svampcreméfraiche och viltfond. + sallad såklart. Rackarns gott. Till maten drack vi rött vin (kors i taket) och det var också riktigt gott. Det är så mysigt med middagar när man lägger ner lite mer känsla och kärlek till det hela, och man känner att man har tid att sitta och njuta av maten. Och spela yatzy förstås. Tack för maten älskling!

Vi fortsatte med smakportioner till Vilda, idag gav vi henne lite på en tesked som hon först smakade på och såg lite skeptisk ut, men sedan höll hon i skeden själv och smakade, dreglade och hade sig med skeden i munnen. Jag har en känsla av att detta kommer att gå riktigt bra. Hon ser frågande och intresserad ut, jag tar det som ett gott tecken. ;)

Imorgon ska jag träffa min babe, Anna, våra karlar ska iväg så vi blir "gräsänklingar" båda två. Vi hoppas på sol så att vi kan gå ut och njuta lite. Hoppas ni har en bra & mysig helg ni med.

Framför allt du & din söta familj, Sara, hoppas att det gick bra att åka med släpvagn alla mil till nya lyan :)


Note to self; M Å S T E klippa mig snart. Ann-Caroline, darling?

Liten blir stor

Besöket på BVC igår var mycket givande. Vi började med att väga och mäta Vilda, vid fyra månaders ålder så väger hon 6710 gram och är 64 cm lång. Hon följer sin viktkurva perfekt! Vår bvc-sköterska tyckte att Vilda var mycket pigg och glad, social och intresserad av sin omgivning. Men det visste vi ju redan. ;) Vi pratade också om smakportioner, hon frågade om jag hade tänkt något om det och jag sa att jag tyckte att det verkade lite tidigt att börja redan nu.

Hon förstod att det kunde kännas så, men ställde också lite "följdfrågor" om t ex bajserier (den senaste tiden har hon börjat bajsa flera ggr per dag, tidigare bara en ggn på morgonen), och om Vilda är intresserad av det vi äter.. och ja, det är hon ju verkligen. Hon brukar sitta med vid bordet och spana på oss när vi äter och fullkomligen följa matens väg från tallrik till gaffel till våra munnar. Ju mer vi pratade om det desto mer förstod jag att vår lilla skrutt visst är redo för att smaka på annat än sin mjölkersättning. BVC-sköterskan rekommenderade att vi skulle prova oss fram, börja ge henne lite smakportioner "redan" nu, och är Vilda intresserad så ska vi fortsätta med det.

Så sagt och gjort, igår när vi åt middag så fick även Vilda sin första smakportion (palsternacka/potatis)! Det gick riktigt bra, hon smakade på en halv tesked ungefär sammanlagt och grimaserade lite.. Vi filmade hela baletten så jag tänkte dela med mig av hur det såg ut, den allra första "tuggan" någonsin i Vildas liv. Min söta tokfia! Så får ni ett litet smakprov på min röst också, "the puttinutt" version.


Fredag.

Bara jag som tycker att veckan har gått grymt fort? Nu är det helg igen, känns ju som att det var lördag nyss ju. Tiden går alltid så snabbt på sommaren. Idag är vädret mulet och regnet hänger i luften, detta betyder.. tadaa.. inomhusmys. Ohyes. När Vilda somnar (hon brukar sova en timme eller två någon gång på eftermiddagen) så ska jag passa på att dammsuga och städa lite.. Ibland får jag sådana ryck att jag faktiskt känner att det skulle vara ROLIGT (!) att städa, och då måste jag ta vara på de tillfällena. Som nu då, alltså. Sent igårkväll efter att jag tagit en dusch så fick jag för mig att jag skulle städa toaletten och skrubba badrummet. Men nej, inte klockan 23 på kvällen.. Någon måtta får det vara!



Följande text är relativt ointressant (eller vad vet jag?) viktsnack.
______

Mätte mina kära kroppsdelar imorse, sen jag började med Reductil (den 6 juni) så har det försvunnit 30 cm från min kropp, både här och där. Mest kring höfterna (7 cm), runt rumpan (9 cm) och  magen (6 cm). Inte undra på att jag numera har häng på typ alla mina byxor! Jag skrattade högt när jag såg vad jag skrivit att min midja var tidigare, 60 cm. Vaddå tokfel. Skulle nog se jäkligt roligt ut om min midja var 60 cm och så är jag ca 106 cm över röven. HAH! Snyggbild nr 1 för den delen också.

Reductil 10 mg; tog tabletten kl 06. imorse när jag var uppe och matade Vilda. Nu är klockan snart 12 och jag har glömt bort att ens käka frukost! Det blir en (vad jag antar) deutsce shokoladebar, Corny Big (kul namn) till lunch. Denna är med nötter i också, rekommenderar varmt. God, ger energi och kostar typ bara 7.90 på konsum. Till middag blir det nog en shake. Ska komma igång med dem igen ett tag nu tänkte jag. Pepp pepp pepp!

Bebisgos

Det bästa som finns måste ju vara att ligga och gosa med en glad, nyvaken bebis. Och sniffa bebishår, längst bak i nacken, ni vet. Underbart! Snart ska vi ner till BVC. Väga, mäta och prata om smakportioner. Ska bli intressant att höra om det. Hörs senare!


Peek-a-boo!



Ett tips

Jag vill tipsa er om en bra hemsida där man kan föra diagram över sin viktnedgång. Jag gillar't. Personligen tycker jag att det blir mer "verkligt" och visst är det väl peppande att se hur mycket man har lyckats gå ned? Visuellt är bra! Testa ni med. :)

Klicka på bilden för att komma till sidan.


Från ett tiotal till ett annat

Nu är jag, Vilda & Ebba tillbaka i hemmets lugna vrå.. blev bjuden på middag hos syrran (som har fyra barn) och nu är jag helt slut. Satt ute på gården en stund och hade det trevligt, har inte varit där på ett par dagar och jag är verkligen inte alls van med den ljudnivån och hela "intensiteten". Alla ungar springer omkring och gastar och leker, helst precis barnvagnarna där bebisarna ska sova. Söta små rackarungar är de allihopa :) Syrrans yngsta (hon blir ett år i augusti) har precis lärt sig att gå, och det är fullt sjå att hålla koll på henne var hon travar iväg någonstans.. och inomhus, minst sagt. Jag nästan fasar inför den tiden när Vilda kommer att börja gå, finns ju så mycket faror som lurar. Då menar jag vassa kanter, bokhyllor att klättra i, kökslådor att dra ut.. jag kommer köra på att baby-proofa hela baletten. Annars kommer jag inte kunna släppa Vilda för ett ögonblick om jag känner mig själv rätt. ;)

Imorn ska vi ner till BVC, väga och mäta och även prata om mat. Det ska bli spännande! Jag har tyckt att det verkar så tidigt att börja med smakportioner redan vid fyra månader, men tydligen så är det då barnen som mest är öppen och "mottaglig" för nya smaker. Vi får se hur det blir, ska som sagt prata med vår BVC-sköterska om det imorgon.

Jag ställde mig på vågen imorse, och nu är jag nere på en 7:a. Väger numer 79.8 kg, heja mig! Nu är det minus 32.2 kg sen förlossningen, och minus 17,9 kg sen jag aktivt började försöka gå ner i vikt (10 april i år) . Wopido!

Onsdag.

Nu är det färdigpillat för stunden. Känner mig grymt nöjd! :) Lite smågrejer kvar, men det varken orkar jag eller har tid med just nu.


Ska packa ihop lite saker och sedan drar jag och Vilda iväg och träffar lite vänner. Puss.

02:15

Jisses. Snacka om att fastna framför datorn. Jag blir smått galen när det inte riktigt går som jag vill.. nu är det dock bara några små detaljer som jag ska fixa men det får faktiskt vänta tills imorgon. Skippade den plottriga headern, denna nya känns mer.. lugn och stilren. Det gillar vi. Vad tycker ni, ser det bra ut?

Sleep tight, don't let the bedbugs bite! Nattinatt.

Tisdag.

Ligger i soffan och tittar med ett halvt öga på "So you think you can dance".. får tuppjuck varenda gång den där jury-donnan skriker som ett ånglok låter. Jag har lyckats med bedriften att hålla mig ifrån tv 4 hela dagen  (inte så väldigt svårt egentligen) och deras Michael Jackson maraton. Ja, vad säger man.. alla älskar dig när du är död? Så mycket skit som MJ har fått de senaste åren (plastikoperationer, "Wacko", pedofili osv) och ändå är han nu världens mest älskade och sörjda popstjärna.

Imorse fick jag en lång sovmorgon, rackarns så skönt det var. T gick upp med Vilda till vardagsrummet och jag låg och trynade vidare i sängen. Vaknade vid 10, fint som snus. Pysslade med bloggen i förmiddags, och under tiden Vilda har sovit.. nu har hon somnat för natten och jag ska göra det sista finliret. Det känns plottrigt. Måste styra upp det här lite nu. Det känns som att headern attackerar en när man kommer in, lite för mycket bilder och text.. får se om jag orkar göra något åt den ikväll eller ej. Lär ändå sitta uppe och vänta på att min rara man ska komma hem från jobbet. :)

Nästan klar..

Pjuh. Ja det har varit ett väldans pysslande här minsann. Blir faktiskt riktigt nöjd! Hade verkligen toktröttnat på min gamla, tråkiga design.. Ombyte förnöjer, eller vad säger man?

Vad tycker ni? Ser det bättre/sämre ut? Något som irriterar?

Bloggpill.

Pillar lite med bloggen för tillfället.. så det är möjligt att den ser lite mupp ut innan jag är riktigt klar.

Stay tuned!

Nattlig humor - Tusenbröder / Görgen

En scen ur den svenska serien "Tusenbröder".
Jag garvar ihjäl mig. Åååh.

".. annars är det ju bara hjälm och gevär och cykel och sån skit!"

'

Sommar-regn.

Nu har lugnet lagt sig över hemmet, både bebisen, hunden och katten ligger och trynar. Själv ligger jag och slöar i soffan med världens j*vla, ja ni får be om ursäkt.. kvinno-värk, ni vet. Rackarns vad skönt det var att slippa denna lilla detalj i nio sköna månader. Längtar tills jag blir gravid igen.. har man tur så kanske nästa graviditet blir lika smärtfri som den jag nyss gått igenom. Saknar min stora bebismage, sparkarna och själva känslan av att ha ett liv inom sig. Det är magiskt. Ni som själva har varit gravida vet precis vad jag menar.

Har ju totalt glömt bort att berätta om hur det gick med Ebbas ögon, virrpanna som jag är.. Vi åkte till veterinären på torsdagmorgonen, då syntes det ingenting speciellt, hon var lite röd i ögonvitorna men inget farligare än så. Veterinären gjorde ett "tår-test", för att se att tårproduktionen fungerade som den skulle och det gjorde den. Vi fick med oss anti-inflammatioriska ögondroppar så om det kommer tillbaka ska vi använda den och skölja med. Fick en anonym kommentar om att det är vanligt att hundar får lite problem med ögonen när det blåser mycket och är varmt, och visst kan det vara så.. dock går jag hellre till en utbildad, kunnig person och får det bekräftat att det inte är en infektion/allergi/något annat allvarligt än att googla efter symptomen på en sketen hemsida. Man vill ju vara på den säkra sidan. :)


Så här blev mina cupcakes jag gjorde i torsdag.
Mja, de gick ju att äta iallafall. Rätt söta att titta på också. :)

Mamma, pappa, barn.

Hej kära vänner.
Nu har helgen förflutit, och det har varit så mysigt med släktingar som uppvaktat och vänner som kommit, ätit god mat och onyttigheter, spelat spel och bara umgåtts. Denna vecka jobbar min karl kväll/natt, vilket i sin tur betyder att han är hemma under dagarna fram till 15.00 - vilket betyder att vi ska rå om varandra extra mycket nu under dessa dagar. I helgen ska han hjälpa en vän att flytta, funderar på om jag och Vilda ska hälsa på hos hennes farmor & farfar då. Det skulle vara trevligt, får hoppas på bra väder!


Vilda ♥

Tack för alla gratulationer, både här och på facebook. :) Söta rara ni!

Igår hade jag lite gäster och deras barn över på fika, de hann precis komma innanför dörren och jag bad en av mina vänner hålla i Vilda en stund för jag skulle fixa iordning kaffet, och efter någon minut så hör jag det där illtjutvrålet som jag så väl känner igen från min tatuerings-session. Vilda var helt galen! Och helt otröstlig.. Jag blev så chockad för det där var verkligen inte "hon". Min lilla skrutt-tjej, totalt förstörd och tårarna rann som floder, hon skrek och snörvlade så snor och slem rann och hon tappade nästan luften.

Stängde in oss i sovrummet, bara hon och jag.. lyckades lugna henne lite, lade henne på skötbordet och tog av blöjan och så sjöng jag lite för henne.. Det var en spännande syn, hon skrattade och grät om vartannat.. Men efter några minuter så var det ganska bra ändå. Jag stod liksom lutad över henne och pussade och kittlade henne på magen, då knep hon tag i mitt finger och verkligen VÄGRADE släppa det. Jag satte på henne blöjan igen och så lade vi oss i sängen och myste, sjöng alla möjliga sånger och bara låg och busade. Tillslut så var hon "sig själv igen", pigg, glad och men ville ändå inte släppa mig ur sikte och var ganska mammig.

Jag förstår om det blev för mycket för henne med en massa barn, vuxna.. mycket ljud och intryck som kom på en gång, och då är det självklart att man blir rädd, är inte hos mamma och ser henne inte heller.. när den trygga punkten inte är i sikte längre så, ja, en naturlig reaktion tror jag. Under eftermiddagen så var hon på gott humör, när gästerna gått hem och det bara var hon & jag hemma (T jobbade) så lade vi oss i soffan och bara myste igen.. jag blir verkligen sjukt ledsen när hon blir så där otröstlig, jag vet knappt vad man gör med barn som skriker så där illa? Missförstå mig rätt, klart jag har instinkten att trösta och så men, eftersom jag i princip aldrig varit med om det tidigare så fryser man liksom till litegrann. Jag kan inte tänka mig hur det är för föräldrar vars barn har kolik (hur hjärtskärande måste inte det vara?!) eller barn som inte vill/kan äta ordentligt, som är ledsna när de vaknar/ska sova/göra nått överhuvudtaget.


Utan tvekan
är Vilda den mest glada och medgörliga lilla bebis jag träffat. Älskade barn! Vill aldrig att du ska behöva gråta så igen..


Mamma älskar dig!

23.

Jaså, så det är såhär det känns att vara 23 år? :) Har haft en underbart mysig morgon, Vilda vaknde tidigt och låg sprattlade som en liten fisk bredvid mig i sängen.. glad som lärka! Men det är hon i princip jämt, lillskruttan.

Jag sitter och väntar på att klockan ska slå 08.00, då ska jag hänga på luren och ringa runt till veterinärerna här i Rimbo.. vår lilla Ebba har fått något knas med sina ögon, stackarn. Åkte runt igårkväll i jakt på veterinär men inget hade öppet såklart. Ebba verkar inte ha någon ögoninflammation, ögonen blir röda och hinnan vid tårkanalen blir stor och ser irriterad ut, dock BARA efter vi har varit utomhus, funderar på om det är allergi? Har sköljt med koksaltlösning flera gånger och efter det så ser hon normal ut, ända tills vi kommer in från nästa promenad.. då kisar hon och vill knappt öppna ögonen. :( Usch, det gör så ont i mig. :( I övrigt är hon som vanligt, pigg, äter bra, osv.. Hoppas och tror att det inte är något allvarligt!

Återkommer. Bye!

Imorn är ingen vanlig dag..

Nu ska jag inta köket och ställa mig och göra några plåtar muffins/cupcakes. Har inte bakat på år och dar så jag hoppas att det går bra.. Tänkte ha lite frysta jordgubbar i som fyllning och sedan en snajdig röd frosting ovanpå + ett coctailbär. Ska inviga mitt sprits-set (eller var tusan det nu heter) jag köpte på IKEA igår.. hoppas det är hejdundrans bra!


Tror inte att mina cupcakes kommer bli riktigt så här fina dock..




..  om ca tre timmar så är jag alltså 23 år. Underbart! 23 år och lever det ljuva livet! ♥

RSS 2.0