Chill.

Har märkt att jag börjat använda ett gammalt uttryck ganska ofta, chill. Att ta det chill. Lugnt och fint, no stress. Ja ni fattar. Måste försöka sluta stressa och acceptera saker för vad dom är. Världen går liksom inte under för att vi råkar komma tio minuter för sent till dagis. Världen mår inte bättre av att jag blir den där sura stressade-bittermutte-morsan. Och mina barn ska inte behöva stå ut med det. Så, från och med nu lovar jag mig själv att ta det chill! I alla situationer. Will try.

Efter att jag hämtade Vilda på dagis så gick vi till parken och käkade lite mellis jag packat med mig, mycket mysigt. Plötsligt såg vi Isabel och kidsen komma gåendes och det kunde ju inte blivit bättre! Casper och Vilda lekte som tokar och vi hann snacka en massa skit innan det var dags att trava hemåt. Vilda ville inte gå hem så hon gick åt ena hållet och jag gick åt andra hållet. Hej dårå Vilda! Kommer du hem sen då?

Nä, då blev det ett jäkla liv och hon kom som ett jehu. Tycker ni att det är en hemskt metod att få henne att fatta att man menar allvar - eller har ni andra förslag som man kan tillämpa? Tips mottages tacksamt..!

Svängde förbi fruktståndet på torget och handlade hem vitkål och en massa andra grönsaker - en hel kasse för 69 spänn. Gillart. Synd att komma hem och inse att jag glömt lägga fram köttfärsen på tining bara. Kålpudding till middag, Tomas älskar det. Får se vad jag kan trolla med kättfärsen, hm.


Fin förmiddag.

Förmiddagen har jag och Jacken spenderat hos Malin, finfrukost och massa prat. Love! Visade hur man virkar trekantssjal också, så nu jäklar! :)


Nä-HE?

Är det bara jag som inte får blogg.se-appen att "ligga" ner? Kan ni?

Japp. Dagens i-landsproblem.

Bra dag!

Det gick riktigt bra på Kyrkis, mina kläder blev omtyckta. :) En hel del beställningar och det gör mig jätteglad att mina kläder är fina nog att vilja ha på sina egna barn.

En tråkig sak är dock att vissa tyger tydligen inte finns kvar, trots att dem var på hemsidan igår? Rykande åtgång där med andra ord. Ikväll lägger jag beställningen, runt 20.00 skulle jag tro att det blir. (Om nån är sugen på att beställa nått eller vill ändra sig ang. färg och mönster).

Nu ska jag gå igenom lite dreglisar och se vilka som är färdiga att leverera. Tänk om man kunde leva på det här, då skulle jag blir riktigt lycklig. Superkul jobb i såfall! :)


vildabus.

Idag ska jag ta med en massa hemsytt till Kyrkis, mössor, byxor, dregglisar. Lite nervös faktiskt. Hoppas på några beställningar av föräldrarna där iallafall. :)


Tand gånger två!

Jack är ju en kille med ambitioner, ni vet. Han kör alltid all in. Nu tyckte han att det var dags att odla lite tänder, och ska man göra nått så ska man ju göra det ordentligt!

Inte bara en utan två små taggiga, sylvassa bissingar börjar tränga upp ur tandköttet i nederkäken.

Om han är sitt vanliga glada jag? Ja, oftast, framför allt då han får bita i mitt finger och "prutta" med munnen.

Om han sover gott om nätterna? Haha. Ikväll hoppas jag att vi slipper gå upp kl 01 och sätta oss i soffan och "konversera". Mamma needs some sleep, son!


App-yeah!

Har nu installerat appen för blogg.se, vad ska man säga? Äntligen?! Haha. Trodde aldrig den skulle komma. Nu kanske det blir lite mer liv i luckan här!

Pic: Jag vill också ha en målarbok..!


Mirror mirror on the wall..

img_4479 (MMS)

Mirror mirror on the wall..


Höst från vår balkong..

img_0306 (MMS)

Höst från vår balkong..


Vad kul det var att vakna upp imorse och s...

img_2440 (MMS)

Vad kul det var att vakna upp imorse och se sig i spegeln. Har jag en lurvig bäversvans på huvet?! Oh, the joy! Är det konstigt att man bara känner för att raka av sig skiten på en gång? Tror inte det. Grrr.


Ikväll har jag jobbat och nu känner jag mi...

img_6294 (MMS)

Ikväll har jag jobbat och nu känner jag mig mer död än levande. Vilda var vaken när jag kom hem, så vi låg bredvid varandra i soffan och sjöng lite lugna sånger. Tillslut somnade hon med ansiktet nära nära mitt och jag kände henne andetag. Djupa, lugna, sövande. Min fina unge, som jag älskar dig.


Två timmars promenad i skogen = massa svamp!

img_9771 (MMS)

Två timmars promenad i skogen = massa svamp!


lördag.

Idag for vi iväg och storhandlade kläder till Jacken, herrejesus.. Nu har en komplett ny garderob! Skitonge och växa då. Storlek 74 är det som gäller nu och som bekant så lyckades vi ju slänga mycket av Vildas kläder i den storleken. Surt och ledsamt, men vad gör det när man kläderna tydligen inte har ändrats speciellt mycket alls?! Köpte likadana bodys och byxor på KappAhl idag som jag Vilda hade när hon var liten, haha. Har dom brist på fantasi eller är det bara så att dom har ett vinnande koncept? Kan man ju fråga sig.

Efter shoppingen åkte vi hemåt och passade på att kolla in ett hus vi tänkte gå på visning på men näe.. det kändes helt fel. Tomas och jag kände samma sak, "Eden Lake"-varning på det området. Hua. Rysningar. Googla om ni inte sett filmen. :)



Ungarna sover sen länge och jag.. ja. Tänkte hälla upp ett glas rödvin kanske och virka vidare på min sköldpadda. Nån som sa lördagkväll? Haha! This is how we do it.


Kul om jag skulle ha ett sånt stort huvud i verkligheten, sött och konstigt på samma gång.
Zomzoooom!

fredagspics.

Är fruktansvärt dålig på att lägga ut foton här på bloggen men idag ska jag bjuda på kvällens favoriter! Kan ju konstatera att min karl borde sadla om och bli fotograf eller nått, stiliga bilder minsann! Ehehe.


Say whaat, Vilda mamma & pappa spelar yatzy! Och käkar hemmagjord blåbärspaj. Mmm.




Älskling, är inte det här ett kodak-moment! Kameran!



.. VAD hände här? Poser-Triss och skygg-Barbro.



Vilda ser allmänt lidande ut, stackarn. Nähä, ingen puss.


Tomas.. Tooomas? Haha. :)


Jag och lilla stora Jacken i soffan.


Jack blir tvångspussad av morsan, mysigt för en av oss iallafall, ha.




och JA det är salva på tatueringen. :)

synk.

Så var det fredag igen. Förmiddagen spenderade vi på "Kyrkis", lek och föräldraprat. Mycket trevligt, hoppas man kan ta sig dit fler gånger. Vilda hade roligt och somnade som en stock på soffan när vi kom hem igen. (Nej, det går inte så bra med att plocka bort sovstunden under dagen).

Nu sitter jag och tömmer mobilen på bilder, sjukligt många har det blivit.. nästan 1900 stycken, känns farligt att ha i mobilen.

Nu ska vi snart baka blåbärspaj, för det har jag bestämt! :)

Idag har kusinerna lekt tillsammans litegr...

img_0606 (MMS)

Idag har kusinerna lekt tillsammans litegrann och oj vilken fart det blivit på dem. Sex månader gamla nu, herremin.. Fina, fina ungar!


lovely.

Har myst hemma med Vilda och Jacken hela dagen, pysslat, sett film, sovit middag (en timme för mig, herregud vad skönt det var). Malin stapplade över på lite kaffe vid tretiden innan hon skulle börja jobba. Hon tatuerade sin ena fot (bland annat, haha) igår och såg så jävla söt ut när hon haltade innanför dörrn. Snygga jäkel. Imorgon ska vi rymma ut i skogen och plocka lite svamp, bara hon och jag. Därav rubriken. Nattinatt.

Att fyra små sparvar kan göra mig så lycklig!

img_7999 (MMS)

Att fyra små sparvar kan göra mig så lycklig!


Sparrows flying..

img_6901 (MMS)

Sparrows flying..


Vi ligger i soffan och vilar lite, och Vil...

img_9970 (MMS)

Vi ligger i soffan och vilar lite, och Vilda ligger och tittar ut genom fönstret. "Mamma, det blåser jättemycket. Då får man vara inne och mysa, sen kanske man kan gå ut efter maten." Finis! Helt min melodi.


and so on.

Idag har de varit full rulle hela dagen, playdate, målning och pyssel, tvätta och styra.. Så nu är jag helt slut. Tror seriöst att jag måste börja käka lite extra vitaminer och dra till solariumet några vändor för detta är inte normalt. Mosig i hjärnan. Hursomhelst. Imorgon när Tomas kommit hem från jobbet rymmer jag iväg med världens bästa Malin (<3!) hem till världens bästa Mia för tatuering och häng. Satan i gatan, jag längtar! Tror jag ska unna mig en "Jack". Tror inte jag kan motstå. :)

Att potatistryck kan bli så vackert. Tavla...

img_2125 (MMS)

Att potatistryck kan bli så vackert. Tavla nästa.


fyra jordsnurr?!

img_2124 (MMS)

Imorgon ska min Vilda på barngymnastik. Alltså, jag hoppas verkligen att hon kommer att gilla det. Hon älskar göra kullerbyttor och springa omkring så antagligen blir hon helt lyrisk när hon upptäcker att man kan göra det med en massa andra kids i en stor gympasal! Det en test-omgång imorgon, egentligen är det för barn mellan 3,5 och 5 år men Vilda är så pass före att vi vågar ge oss på att prova iallafall. En annan mamma på dagis trodde att hon gick på stora avdelning och att hon var typ fyra år (!?). Sakta i backarna va..!


today.

img_1490 (MMS)

Har haft en sjukt bra dag på jobbet, Malin jobbade också så vi hann snacka lite skit och så fick jag skjuts hem. Väl hemma möts jag av mina fina, glada barn och min underbara karl som fixat kaffe tills jag kom. Love!


down low.

img_4704 (MMS)

Jag tror att den här hösten kommer att tära lite på mig om jag inte styr upp mig. Fokus, mål och sen bara köra! Tackar gudarna för att man har barnen, dom som får en att ens orka kravla sig ur lopplådan om mornarna.


bergodalvana.

Vilken helg..! Herregud. Är helt slut. Upp och ner och bakåfram, typ. Vi var två namnskrifter ifrån vårat drömhus innan vi i lördags upptäckte fuktskador på vinden och en icke godkänd trekammarbrunn. Fanihelvetesjävlaskit! - kände vi och blev lite ledsna. Tur att min karl tog en extra titt på vinden säger jag bara. Besiktat och utan anmärkning sade anticimex i protokollet. Mm, visst. Jakten fortsätter..  Snart ska vi bo i hus! Om det så är det sista jag gör, eh.

hus-gåsen!

img_2796 (MMS)

Ett gosedjur till Vilda? Icke! Men vad är det, en blandning mellan en höna och en dront? Icke! Det är vår alldeles egna hus-gås! Snodde ihop den ikväll och ja, lite skev och lite dan men då passar den bara ännu bättre i vår lilla familj. :) Hur tuff som helst.


Gggnnhgn.

Alltså. Varför börjar man alltid pilla på bloggen? Och jag blir aldrig nöjd! Grrr. Mina skills i bloggdesign är verkligen inte tillräckliga.. vill ju ha en schyst, bra design, snygga bilder, intressant text och ja.. haha. Det blir efter förmåga helt enkelt. Gillar dock när det är lite sterilt nästan, inte så mycket som distraherar och man orkar läsa utan att få migrän efter en stund. Inga blinkade grejer och plottriga bakgrunder.

Och hur fan ska jag lyckas med det här tänkte jag då.

Jo. Jag pillar lite till. Jacken sover och Vilda tittar på barnprogram. Heja heja.

svar på kommentar:

img_2422 (MMS)

Jennifer, appen heter Shape Up. Gratis och bra, massa info att fylla i om man orkar. Själv använder jag vara viktdiagrammet. Se så, ladda hem! :)


Dagen.

img_7953 (MMS)

Herrejisses.. Idag har jag och ungarna farit runt som skållade råttor runt halva byn, känns det som. Fikat och done some catching up med världens bästa Malin (som bjöd på hemmagjord äppelpaj och glass, mums! Fast min mage dog litegrann, aj!) Sen följde vi med henne till jobbet och pratade lite med cheferna. Mycket trevligt och bra besked! Jag ska börja jobba lite kvällar och helger nu, med start på söndag! Läskigt och spännande på samma gång, det mesta kommer man ju ihåg men lite nytt är det säkert också. :)


RSS 2.0