GRATTIS PINGLAN!

För en stund sedan födde min syster sitt femte barn, en pojke! 24 dagar innan BF (men det hör till vanligheterna när det gäller Pinglan). Har inte fått höra någon vikt eller längd men allt ska ha gått bra.

Välkommen lillbebis! ♥







(Nu längtar man ju inte alls ännu mer efter sin egen lilla knodd..!)

Fodral till kruka



Fint va? :) Kreativa klubben har varit i farten och snöat in på ett nytt projekt! Stickade med grovt garn och stickor nr 6, virkad kant och virkade blommor.

Nöjd!

En annan lägger sig i soffan och försöker ...

img_2371 (MMS)

En annan lägger sig i soffan och försöker vakna till liv lite mer medans den andra lilla personen släpar ut lego-backen i vardagsrummet. Ska vi äta frukost Vilda? Frågar jag men får tillbaka: Neeej! Vilda bygger lego! Inte frukost! Tomten kommer.. Julklappar! *sjunger en påhittad sång om en tomte* Eh.. Nu ska jag käka frulle iaf! Gomorron! :)


Livet på BB

Varför fastnar jag alltid framför den serien?! Kan liksom inte låta bli att titta på den. Jag längtar som en dåre tills jag också ligger där och har svinont. Ajm ready when you are lillebror! Om en månad är du färdigbakad, gör oss gärna sällskap utanför magen då. :)

Vecka 34

Idag går vi in i vecka 34, och har 48 dagar kvar till BF. Skönt! Veckorna går så fort att man knappt hinner med. Men hellre det än att dom sniglar sig fram.. Snart är lillebror (bapp-bah-baah) här! Längtar som en galning.

Dagsfärsk magbild!


Här är anledningen till min frånvaro.. Mer...

img_6570 (MMS)

Här är anledningen till min frånvaro.. Mera sytt!  Små vantar och dregglisar till våra nyfödingar :)


Sunshine, baby! 49 dagar till BF!

img_4668 (MMS)

Sunshine, baby! 49 dagar till BF!


Mössa med igelkottar

Nu har jag lyckats knåpa ihop min första mössa, wiho! Så nu väntar vi bara på våren så att den kan komma till användning. Blev rätt nöjd för att vara min första sydda mösskreation någonsin. Lite vint härochdär men nu vet jag ju iallafall hur man gör.

Obs, jag har inte gjort mönstret själv, det hittade jag HÄR.


.. och klaga inte på min fotomodell. ;)

Morsan har shoppat loss på syfestivalen.. ...

img_3339 (MMS)

Morsan har shoppat loss på syfestivalen.. Nu jäklar blir det pyssla av! Fick tag i jättefina jerseytyger som ska få bli lite smått och gott :)


Vackert

Detta måste vara det vackraste jag har sett på länge. Hur fint?! Virkade stenar! Eller snarare, stenar som man har virkat runt så att de har fått ett litet fodral. Gud så fint. Det måste jag prova. Men var hittar man stenar? I en blomsteraffär kanske? Måste få tag i lite stora fina stenar, har ni tips eller har sett någonstans, tell me!

Länk till virkade stenar
- bilden är också därifrån.


Middagskonversation

Jag: Vilda, vad ska vi äta till middag idag? Kommer inte på något gott..

Vilda
: TUTTAR! *klämmer på mina tuttar genom tröjan* (?)

Jag
: Hallå där Barbro! Vi kan ju inte käka tuttar heller.. något med potatis och bacon kanske?

Vilda
: Neeej, inte tatis.. inte bacon.. äta tårta, kakor.. bullar! Fika lite istället? Inte middag!

Jag
: Haha, nej vi måste ju äta riktig mat, fika får man göra efter maten. Men potatis kör vi på då?

Vilda
: Tatis.. okej.. MASSA SÅS!

Jag
: DEAL!


Det märks att min dotter uppskattar det goda i livet. ^______^ Tuttar, fika och sås!



Blev fruktansvärt sugen på geléhallon helt plötsligt..
kanske för att hallon heter tuttebär på norska?

Cravings!



Vecka 33

Idag går vi in i vecka 33, graviditetsmånad 8 och så är det 55 dagar till BF. Vi gillar't. Tiden får gärna gå lite fortare, inte mig emot..!



Här är en dagsfärsk bild på magen.





Nu ska jag dricka kaffe med min söta mamma! Gött!

Beställt

Häromkvällen var vi iväg på middag hos Emma & Magnus i Uppsala och av någon konstig anledning så kommer jag och Emma alltid in på ämnet.. förlossningar! Haha. Hon hade köpt en bok som hon tyckte jag skulle låna men det ville jag inte.. och väl hemma igen så blev jag så sjukt nyfiken på boken ändå (som handlar om just förlossningar och allt däromkring) så jag kunde inte låta bli att "klicka hem" den från adlibris. Fick mail imorse om att dom skickat den så inom några dagar så borde den ha kommit hem till mig. Då blir det läsa av! Visst att jag har en förlossning bakom mig men det skadar ju inte att läsa på lite.. igen. :)





Den här boken fick också följa med; Virka roliga amigurumis av Mia Bengtsson. Ser lovande ut! Det gäller ju att hålla sig sysselsatt..

Alla hjärtans dag

.. är det ju idag om någon nu har missat det. Hade inte räknat med att få något idag men min älskling kom hem med en bukett blommor. Det är ju alltid trevligt! :) Tack älskling!

I övrigt: status toktrött. Skulle kunna somna på stubinen. Snark.

Varför..

.. får man alltid en helvetes massa sammandragningar när man åker bil på knöggliga vägar!? Skulle vi åka några mil till så hade jag fan fött barn snart. Aj!

Håret

Sådär, nu ser det ut som vanligt igen! Färgningen blev sjukligt bra. Tack för all hjälp, M. Guld värt. ♥



Långt hår på G vare' här!

img_3898 (MMS)

Långt hår på G vare' här!


Haha!

Något av det roligaste jag har sett på länge! LÄNK! Ni kan spela fram ett par minuter. Haha..



Hämta en trädgårdssax!!

Är det en långhårig golvmopp?! Nej! Mitt h...

img_1534 (MMS)

Är det en långhårig golvmopp?! Nej! Mitt hår, efter en färgning med henna. En omgång till sen är det perfekt. Och imorgon åker det i skallen, jag längtar! :)


Idag går vi in i vecka 32! 62 dagar till B...

img_1415 (MMS)

Idag går vi in i vecka 32! 62 dagar till BF :D


Tog ett kort med nya håret men kameran gjo...

img_0944 (MMS)

Tog ett kort med nya håret men kameran gjorde att färgerna i ansitet blev helt mupp! Ser ut som en vampyr.. Grrr! love the eyes.


Knas med bloggen?

Testing testing..

Operation färga löshår har inletts!

img_4469 (MMS)

Operation färga löshår har inletts!


Telefonsamtalens dag

Försäkringskassan hade ringt mig imorse men mobilen låg på ljudlöst så jag hörde det inte. En dam hade talat in ett meddelande om att hon sökte mig ang. frågor kring min inkomstuppgift för graviditetspenningen (!) Och nojig som jag är så tror jag ju självklart att något är helt galet.. Ringer upp, nej då är hon på lunch, återkommer kl. 13. Ringer upp kl 13.00 (prick!) och då är hon på tjänsteärende och återkommer kl. 14. Och jag nojar vidare. Så snart ska jag slänga mig på telefonen igen.

Talade även nyss med vårdcentralen, frågade om dom tyckte jag skulle komma ned med Vilda igen då ögoninflammationen återkommit (dock i liten skala) men sköterskan tyckte att vi skulle fortsätta torka med vatten och bomullspads. Frågade om det inte kunde vara allergi då istället men det trodde hon inte, det lät inte så. Så vi fortsätter och så får vi se var detta slutar. Om det inte blir bättre om några dagar så vill jag ha tid för undersökning och allergitest.

Och klockan går så seeegt när man väntar.. undrar vad det är för tokigheter egentligen som dom kommer på nu, några få dagar innan graviditetspenningen ska börja. Iih.



Men snart kommer Anna på kaffe! ♥

..

Och så var vi tillbaka på ruta 1 igen då. Det hade kommit kladd i Vildas ögon efter att hon sovit middag på dagis, hurra hurra..! Vad är GREJEN!? Det är så jäkla frustrerande.. så nu är hon hemma igen och vi kör på med samma visa igen då. Tycker så synd om henne. Hennes dagisfröken sa att det var jättevanligt att det går över ett tag och kommer tillbaka igen. Men usch. Orkar inte mer. :( Stackars Vilda. Nog för att det är pyttelite kladd men ändock.

.. och så har det ju snöat en hel jävla del också. Nej. Idag är jag inte på humör!

Dag 4

En gammal bild på dig själv


Så jättegammal vettesjutton om den är, för ett år sedan tror jag. Saknar mig som jag såg ut då iaf!
(Lilla Vild-bus är pyttepytt på bilden, gosan!)

Vardag

Idag är Vilda tillbaka på dagis. Som hon har längtat! Hon kunde inte få på sig kläderna fort nog imorse.. hon började klä på sig ytterkläderna en halvtimme innan det var dags att åka.

Under förmiddagen ska jag pallra mig ner till barnmorskan på kontroll. Det känns som att det var evigheter sedan jag var där, och det var det antagligen också.. Ska bli kul att se vad hon säger om barnets placering, känns som att han har lagt sig med huvudet nedåt och sparkar uppåt. :) Men han kan väl snurra runt ett par varv till där inne, än är det ju lång tid kvar.

Som jag LÄNGTAR tills han är här och jag kan börja jobba med min kroppshydda. Nu har jag kommit till det stadiet att jag faktiskt accepterar att jag är en sån som går upp en del - massor? i vikt när jag är gravid. Ja, alltså. Jag har accepterat det - men det är inte roligt.

Bild från igår, vecka 30+4. Ignorera allt förutom min mage.
Den är jag stolt över! :) Och så får ni se det nyklippta håret också. Mycket mindre långt.


Dag 3

En bild på någon i din familj

Min syster, Marie. Eller Mii som hon också är känd som i familjen (ungarna kallar henne det så det blir det så!) Bästa syrran och mysigaste mostern! ♥

Bortskämd

Idag har vi haft en playdate med Mia och Tilda här idag och ungarna har röjt runt som aldrig förr. Dom leker riktigt bra ihop (visst, dom ryker ihop ibland) och det är så kul att se. Vi har dansat och pysslat, fikat och lekt hela dagen. Tack för idag tjejer, det gör vi om snart igen!

Under eftermiddagen hörde min mamma av sig och informerade oss om att dom skulle komma över och att dom skulle stå för middagen. Ja vi tackar ja! Så dom kom med fulla matkassar och morsan ställer sig i köket och lagar min absoluta favorit-rätt, kalops! Det finns inget godare enligt tycke. Underbart att bli lite bortskämd så där spontant. Tack mamma och B, för allt!

Nu ligger jag och glor på Änglagård - andra sommaren och väntar på att Tomas ska komma hem från jourjobb. Vilda ligger bredvid mig i soffan och snarkar, helt slutkörd efter denna dag. Natti!

Dag 2

En bild på någon du älskar

Nu är detta en bild på de två personerna jag älskar mest i hela världen! Vilda som är min fina dotter och Tomas som är min själsfrände, trygga punkt och älskade sambo. Och världens bästa pappa. Och en jäkligt händig karl. Och duktig kock. Och pysslig prins. Och ja.. allt annat underbart i superlativ upphöjt till tio. Jag älskar er! ♥


Dagar och bilder

Dag 1
En bild på en person du umgås ofta med


Nu hade jag ingen bild på bara Pinglan så det fick bli en med oss båda två. Syrran och jag som träffas minst två gånger i veckan och dricker kaffe, leker med våra ungar och snackar om allt och inget. En av två världens bästa syrror, det är min Pinglan det!


Ny design

Som ni ser så har jag fnulat om med designen här bloggen. Ser ni inget nytt så tryck på F5 (uppdatera sidan).  Jag är väldigt nöjd iallafall! Nu skiter jag i dropdown-menyer och grejs, det fungerar ju tydligen inte ordentligt i alla webbläsare så då känns det ju bara dumt.

Jag gillar det svartvita mot det röda, vad tycker ni?

GROOMING

Jag har klippt mig. Eller ja, syrran klippte mig igår. För att jag tjatade till mig det och hon var snäll. Och kort är det. Så jäkla risigt var det så hon fick kapa en decimeter (känns det som). Iih, så igårkväll grinade jag nästan men idag försöker jag intala mig själv att "det är ju faktiskt bara hår". Ja, och det var ju as-risigt också för den delen så det var otroligt välbehövligt. Men ändå, mitt hååår..känner mig naken, exposed.. Sitter seriöst och kollar på löshår! (Tack för idén, Lynn!)

Idag kände jag att jag måste styra upp det här hårproblemet så jag släpade med mig Vilda i vagnen till stadens lokala hudvårdsbutik (som ligger ca 5 minuter hemifrån oss) och köpte mig henna och ett nytt lack. Väldigt pördigt. Kom hem och insåg att nagellacket hade samma färg som skalet till mig iPhone? Gäller ju att matcha.

Så nu har hennan suttit i någon timme eller så, låter den sitta i så länge jag orkar.. har målat naglarna och färgat ögonbrynen. Hm. Vilda sover och allt är tyst och stilla. Ska fixa lite kaffe (utan mjölk, synd om mig..) och virka lite kanske.


Ja, där fick ni dagens rapport! Återkommer senare med någon bild-lista som Anna tyckte jag skulle haka på och det verkar ju.. roligt! ;)





Jo, imorse fick jag för mig att städa bakom spisen också.
Fy fan. ÄCKLIGT! När gjort du det sist?

vecka 31 (30+0)


Vecka 31 idag och så här ser vi ut!
Både ser ut som och känns som att magen har krympt och sjunkit en massa, men han har antagligen lagt sig mera bakåt ryggen till. Har moderkakan i framvägg också så att sparkarna varken syns eller känns så väl utåt på magen. Men vild är han ändå!

Tack Anna som ställde upp som fotograf!



Kollar med ett halvt öga på Tyra Banks sho...

img_9984 (MMS)

Kollar med ett halvt öga på Tyra Banks show och hon pratar med kvinnor som vill gå ner i vikt genom att använda "bandmaskmetoden" (!?) Man sväljer alltså ett gäng bandmaskar så att de "parasiterar" på deras kropp och gör att dem går ner i vikt.. Fy fan vad vidrigt!! Var är världen på väg egentligen? :/


VAKNA vojs ere!

Godmorgon! Här har vi haft sovmorgon till kl. 08.00, rackarns härligt. Solen skiner också, det gör väl att allt känns lite lättare? :)

Vilda har dubbelsidig ögoninflammation (dock inte så rött, mest kladdigt), nu är vi inne på fjärde dagen så igår var vi ner till vårdcentralen och besökte doktorn. Det gick på fem röda, in och ut och sen knata till apoteket och hämta ögonsalva. Det ser redan bättre ut tack och lov.

Så vi ska ha ännu en mysdag här hemma med pyssel och bus. Ang. rubriken så har vi Vakna med the Voice på tv:n nu och Vilda sitter i sitt rum och pillar med duplo och utbrister, VAKNA VOJS ERE! Japp, de ere'! :D








Just det, idag går vi in i vecka 31.
Bild kommer senare.

RSS 2.0