grattis älskling!

dsc00373 (MMS)

grattis älskling på din 24-årsdag! Älskar dig idag och alla andra dagar!


my virtual model.

Hittade detta inlägg bland mina utkast.
Från 112 till 70 kg. Väger dock 68 kg nu men hemsidan verkar ligga nere så jag kan inte göra nån ny modell.
Men ändå, gött som fan. Stor skillnad!




två dagar till.

dsc02993 (MMS)

Nu är det semester! För Tomas del iallafall. Jag har två arbetspass kvar, lördag & söndag. Sedan är det semester.. på riktigt.. Idag kändes det dock som höst och inte alls speciellt somrigt. Det var 16 grader utomhus tydligen, hallå? Klart att det ska bli så lagom tills vår semester liksom. Nej, det hinner nog styra upp sig. Nu funderar jag på om jag ska sy litegrann. Vad vet jag inte. Eller ska jag virka kanske? Hm. Tomas har somnat här bredvid mig i soffan, tidigare låg Ebba (hunden) på andra sidan om mig och snarkade och fes i sömnen. En riktig toppenfredagkväll alltså!


up and away

Halloj!

Jag har jobbat som en tok, Vilda har varit sjuk (40 graders feber i den här värmen, hurra..!) och Tomas har vabbat tre dagar den här veckan men nu börjar det ordna upp sig.

Ikväll blir det jobb och imorgon drar vi ut till Blidö. Längtar! Och jag vill fan inte ha något regn då! *hytter med fingret åt vädergudarna*


Vilda sover just nu och jag har ugglat runt och pysslat här hemma. Uttråkad? Mjo.


det blev visst två till..

dsc00342 (MMS)

Det blev visst två till.. :) Synd bara att Vilda inte dregglar så mycket plus att det är för varmt att använda övhtaget. Hmm.. Men dom är roliga att sy iaf! :)


album med handarbete.

Det enda album som är publikt för alla att se på min Facebook är mitt handarbets-album. Där har jag samlat det mesta jag har gjort (har dock ännu mer virkade grejer som inte blivit förevigade på bild innan de flyttat hemifrån).

Här har ni länken om ni är nyfikna. *klick*

sv. på kommentar



Tack! :)

Pilligare än vad jag trodde men den blev helt klart godkänd. Tänkte kanske göra en till din lilla knodd också, om du vill ha?

Har sytt min första dregglis!

dsc00341 (MMS)

Har sytt min första dregglis! Jag är nöjd! Det enda som saknas är tryckknapparna :)


tankar + brev till syster.

Jag blir bara så frustrerad. På människan. De där tragiska människorna som inte har något bättre för sig än att trycka ner andra för att själva uppnå någon sorts "lycka". Deras enda kick, som något jävla uppåttjack.

Jag har så mycket jag vill säga men svårt att få ut i ord.. det är mest ett virrvarr av känslor. Jag tycker så synd om dom. Med hjärta av sten och en själ som säkert flygit sin kos för länge sen.. det väl tragik om något? Rykten, förtal och rent skitsnack, människor som ska föreställa vara vuxna och till och med har barn. Sorgligt att dom inte finner mer lycka i att umgås med sina barn och leva sina egna liv än att försöka förstöra andras.

Jag vet iallafall att jag vill uppfostra min dotter till att vara en god och vänlig person, som bryr sig om sina medmänniskor och vågar stå upp och säga något när hon tycker någon behandlas illa, eller när något är fel. Jag vill att hon ska bli så pass trygg i sig själv så att hon orkar stå ut i den här världen med alla korkade personer som hon kommer att tvingas möta under sitt liv. Jo, idioter kommer alltid att finnas. Och hon kommer att få dem i sin närhet. I skolan, på jobbet, på internet, bland "vänner". Min Vilda, minns att du aldrig sänker dig till deras nivå. Du är för bra för det.


I min närmaste krets har jag en kvinna som betyder oerhört mycket för mig. Min syster. Jag har två stycken (systraMi också ♥), som jag älskar och värnar om bäst jag kan, och jag väljer att skriva lite om min äldsta syster.

Bakgrundshistoria utgår, kontentan är att.. den här kvinnan är så fruktansvärt stark att jag ofta förvånas över hennes ork och livsglädje. Hur hon alltid kan vara så glad, snäll och hjälpsam till alla i hennes närhet. Påhittig och flitig, vill göra alla till lags och glömmer nog ofta bort sig själv i många lägen. Så många gånger som jag önskar att jag kunde förinta alla äckliga människor som vill dig illa, som verkar ha som enda mål att se dig ledsen.. men älskade syster, i samma ögonblick jag önskar det så kommer jag ju på.. det är synd om dem. Avundsjuka, hat och illvilja är det enda som driver dem, som får dem att gå upp om morgonen.

Du däremot har mycket mer. Fyra underbar ungar, en man som älskar dig. En familj som älskar och stödjer dig, riktiga vänner som hjälper och stöttar dig.. och du. Du har allt det som dom människorna saknar. Om dom hade det som du har, skulle dom aldrig hålla på som dom gör.

Jag kan inte förklara vilken underbar människa du är, för orden räcker liksom inte till. Alla goda egenskaper du har, vilken underbar mamma/syster/moster du är. Hur du ställer upp och hjälper till, ordnar och fixar, och framför allt, du lyssnar. Även om det bara är skitsaker, något litet så tar du mig alltid på allvar. Jag får vara arg och grinig ibland, för du vet att jag är morgontrött och får humörsvängningar när blodsockret sjunker. Du blir inte arg på mig för det. Du ringer och frågar vad jag gör och hur jag mår, hur det gick på jobbet eller vad som. Jag pratar, du lyssnar och förstår.

Din vänskap, vårat syskonband och relation är otroligt viktig för mig, och mår inte du bra så gör inte jag det heller. Jag önskar jag kunde göra allt bra och att du skulle få leva ditt liv i fred, utan andras intrigmakande och destruktiva inblandning.


Minns vem du är och vad du har.

Jag kommar alltid att finnas här, vad som än händer i livet.



otur med jobb?

Hrm. För det första så fick jag ingen lön från mitt gamla jobb där jag jobbade i maj.. (skulle fått lön den 26/6 och den har inte kommit än), och för det andra så hade jag ett arbetspass inbokat på hemtjänsten ikväll (inbokat på mitt sommar-schema) men när jag kommer till lokalen så står jag inte med på kvällsschemat ändå. Så jag var bortglömd där. :P Det mest typiska var ju att jag hade lämnat Vilda på dagis från kl. 14-17 just för att jag skulle jobba kväll..

Dom erbjöd sig att klämma in mig någonstans men jag sa att det var okej ändå om dom inte behövde mig. Mötte upp Tomas och Vilda på parkeringen istället efter en kaffe med Anna på centrum. Så ja, lite otur verkar jag ju ha med jobb-grejer just nu..

Dock har jag jobbat på som en tok här hemma, rivit ner tapeten på den fula blåa väggen, funderar på att dra på lite spackel också så kan det få stå och torka under natten.. så kan jag slipa det efter jobbet imorn. Har även pysslat med Ellas present (min systerdotter som fyller 2 i augusti). Jag håller på att sy en tunika i velour och det går ju sådär.. men för att vara mitt första klädesplagg någonsin så blir det hyfsat! Får se om jag vågar ge bort den i present eller ej, kanske inte alls blir bra. Då slaktar jag den och syr lite dregglisar istället. Snygga att ha som scarves också bara ju ;)

Nej.. spackel var det ja.

Låter som en plan, tycker jag!

dagen.

Rackarns mysigt. Denna dag har vi spenderat utomhus, i både en och två parker. Först hos syrran och sedan här bredvid oss. Asbra.

Nu är jag trött som ett djur och kattfan går omkring och skriker för full hals.



Summa summarum: TACK FÖR IDAG SÖTA VÄNNER OCH GONATT!

ledig!

Ååh. Nu har jag jobbat klart för helgen. Herregud säger jag bara.. känns som att jag inte gjort annat än att köra bil på Rimbos krokiga och kringliga skogsvägar. Naturen är verkligen underbart vacker nu på sommaren (jo, annars också men ni vet..) och man får verkligen se så mycket när man far runt som vi gör i Hemtjänsten. Gillar't!

Imorgon är jag ledig och på tisdag jobbar jag kväll, så det är lite "långledigt" för mig nu då. Är ledig fre-söndag också men då har Tomas jour såklart.. typiskt. Men något hoppas jag att vi ska hitta på ändå. :)

Skulle förresten ge min högra lilltå för en myggdödare just nu. En sån där elektrisk eller vad tusan det nu är, myggerna flyger dit och bränns upp. Mohaha.

Fan, en sån skulle jag ha önskat mig i födelsedagspresent.. o__O

kvällens fundering.

Alltså. Scary Movie 2. Är det någon i hela världen som finner den rolig?

Känns som att jag skulle behöva suga i mig lite hallucinogena svampar för att roas av den.



Eller så är jag bara jävligt trött och tråkig just nu.


/ off

jobb.

Måste ju säga att det känns något opeppt att jobba idag.

Typ 30 grader utomhus och strålande solsken. Ska jobba 14-22 både idag och imorgon.
Hrm. Surt i tell you, men det ska nog gå bra ändå!

Bilarna har ju iallafall AC.

/ placebo-positiv

i parken.

Marie passade på att ta lite bilder på oss i parken. Tack syster!
Lite tråkigt när det inte finns några bilder på mig och Vilda tillsammans då det oftast är jag som tar korten.


ingen vanlig dag.

Nej, för idag var det minsann min födelsedag!
Eller ja, igår om man ska vara helt korrekt, klockan är ju faktiskt över tolv nu..


De första fikagästerna kom på förmiddagen, det var tårta, saft, ungar och presenter överallt.
Mycket mysigt! Och kaffe såklart. En hel massa kaffe gjorde vi av med idag. M-hm.

Pappa & Stina trillade in under eftermiddagen, mamma och B kom och käkade middag och innan dess hann jag, Marie och Anna med en sväng i parken som ni såg på bilden här under.

Efter att middagen var uppäten så kom jag på att jag så hemskt gärna ville gå på bio, och se Eclipse, och så lägligt då att Vilda har världens bästa mormor & B som ställer upp som barnvakt till strumpan.. så det blev ett sådant där helt spontant bio-besök som liksom aldrig händer längre.

Vi skjutsade syrran till Söderhall som också skulle gå på bio (samma film, dock i Sthlm) och sedan åkte vi mot Norrtälje där vi gick ut och hämtade biljetterna vi bokat och hittade en mysig parkbänk att sitta och svärma på.
Gick en sväng på Norrtäljes gator och letade efter en snusförsäljande butik, och efter tre stängda affärer hittade vi "Hemmakväll". Snus är bäst på bio, det vet ju alla..

Vi lyckades träffa på Ann-Caroline och Philip på bion också, och efteråt fick vi en titt på deras nya lya.. och ja, nu känns ju våran lägenhet inte så het längre. Galet fint hade dom! Men snart så är vi också där.. måste bara dona klart först. Och det tar ju sin lilla tid som vi vet.. Tack för titten vänner, ses snart igen!

Nu ska jag lägga mig i soffan och slösurfa en stund innan jag somnar, Tomas har redan somnat i halvsittande ställning här bredvid mig, ska bli skönt att göra honom sällskap. Men inte riktigt än.. :)

Lägger kanske upp lite bilder imorgon, jag har nämligen hittat sladden till kameran.


Kram alla och godnatt!

/ nöjd födelsedagstjej_86

Anna patricia och marie i parken :)

dsc00322 (MMS)

Anna patricia och marie i parken :) Edit: Men för i h-vete, kunde vi inte vara LITE blekare?! Haha! :D


knas.

Var med om nått sjukt igår. Som gör att man inser att världen är så jävla liten egentligen. Vid första bästa tillfälle så tog jag upp telefonen för att ringa dig och berätta, men i samma sekund så kom jag ju på det. Jag är slut i huvudet, för du finns ju inte kvar i min telefonbok. Inte i mitt liv heller. Men det är konstigt hur hjärnan fungerar.

Igår hade jag velat prata med dig som om inget hänt.

Du hade också skrattat, jag lovar.


See you on the flipside!

midsommar

20100625037 (MMS)

Min syster Marie var paparazzi när vi dansade kring midsommarstången, höhö. Vilda blev nästan lite förskräckt när alla började sjunga små grodorna och hoppa omkring som små muppar.. men roligt var det iallafall att klänga sig fast vid mammas armar och dansa med på sitt eget lilla vis! :D


1 juli


Hej på er vänner.

Ber om ursäkt för sunkig uppdatering men hur ofta vill man sitta framför datorn när solen skiner? Nä. Jag har jobbat en del, flyttstädat den gamla lägenheten (TACK alla hjältar som har hjälpt oss på alla sätt), börjat slipa och dra bort tapeter på väggarna i vardagsrummet i nya lyan, firat midsommar ute i skärgården med världens bästa familj, lekt med Vilda i parken, experimenterat med nya overlock-symaskinen jag har fått låna, och ja, pysslat med en triljon andra grejer.

Fick hem Vildas första dagisfoto för ett tag sedan, hon blev så jävla söt!
Mitt söta hjärtegryn!

Vad har ni haft för er då, mår ni bra? Själv har jag lite små-ångest för tillfället.
Imorgon blir jag tant. Jag fyller 24 år. När hände det här? Sjukt hur tiden går egentligen.


RSS 2.0