Lite bilder


(klick!)



Perspektiv.





Ärtans husvagn, v. 25+6





Happy momma!

1:a Advent

Tiden går så fort, snart är det julafton. Mys.

Idag fick jag en kort sovmorgon, drömde mardrömmar och sov utan täcke nästan hela natten så jag var kall som en isbit när jag rullade ur sängen imorse. Nu har jag och älskling precis avnjutit en mysig adventsfrukost, mackor och varm choklad, och en varm lussebulle.

Bakade lussebullar igår kväll.. :) I varierande storlekar.. en plåt blev normalstora medans den andra plåten blev gigantiska! Typ så stora att man inte orkar äta upp en sån själv.. Hm. Lussebrytbulle. :)

Idag ska vi iväg på lunch hos Tomas föräldrar (smörgåstårta....!) och vi ska åka runt elva.. dags att hoppa in i duschen. HItta lite fina kläder, sminka mig.. ska måla naglarna också.. Tusen år sen sist. Idag vill jag känna mig lite fin. :)

Hoppas ni får en toppen söndag, det ska vi ha!

Nej, det är ingen vanlig dag..

för det är EBBA'S FÖDELSEDAG!

Idag fyller vår söta dvärgschnauzer Ebba 1 år.

Tänk att vi hämtade dig för snart ett år sedan..

Tiden går fort!



Bebis-Ebba

Mini.


Skäggig.


julafton 2007


Sötast.


Börjar bli stor..


Vi.

Älskar dig vår raring!


100 dagar.

Äntligen. Och imorn är vi nere på tvåsiffrigt!

Du är på dag 180 av 280. (64,3%).
Du är i vecka 26.

Du har gått 25 fulla veckor och 4 fulla dagar (v25+4).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.


Beräknat förlossningsdatum Sön 8 mar 2009
Du har 100 dagar kvar till förlossning.

Dan före dopparedan.

Nu har jag orkat mig igenom en ca. 10,5 timmars lång dag på praktiken. 10,5 timmar, ja ni läste rätt. Rackarns vad nöjd jag är.. Imorn är sista dagen, ca 10 h kommer den att vara. Sen är praktiken över. Ö v e r. Så himla jätteskönt att ha den överstökad för jag orkar verkligen inte mer.. Börjar känna mig väldigt gravid, magen är i vägen, kroppen är tung som bly, får ont i höfterna (och svanskotan!) för ingenting..

Idag hade jag en aktivitet med ca 18 barn (julpyssel) och jag höll på att börja gråta för att de inte lyssnade på mig och bara bråkade.. Jag kände mig totalt slut både fysiskt och psyiskt, kände verkligen att allt gick emot mig och inte ens de "snällaste" ungarna var speciellt samarbetsvilliga. Ni vet den där känslan när man känner sig motarbetat av allt och alla?

Mm, precis den.


Efter aktiviteten var slut så gick jag ut på en rast och bara andades djupt tio gånger och fokuserade. Sen lyckades jag klara av resterande delen av dagen. Missförstå mig inte nu, jag är verkligen nöjd med min praktikplats, det har till mesta delen varit underbart. Men nu har tanken slagit mig att jag håller på att bränna ut mig och ta på mig ansvar som inte är mitt. Jag är praktikant, ingen vikarie. Tyvärr har jag svårt för att säga nej och tar ofta på mig för mycket. Och hur ska folk veta att något blir för mycket när jag fortsätter att säga "ja" till det mesta? Mjo.

Imorgon är sista dagen. Målet är här!

Intensiv dag

Halloj bloggen.
Idag har jag varit på praktiken i 10 h.. känner mig helt slut! Vet inte var jag hittar energin till det egentligen för jag känner mig inte helt frisk.. men jag vill bara ha det avklarat så fort som möjligt så jag kan koncentrera mig på annat. Imorn ska jag vara där 9 h, och på fredag är det tänkt att jag ska vara där 10 h igen. Hmm.

Nu ska jag lägga mig i soffan och glo på "Unga Mödrar"... Säger bara det.. danska.. vilket språk!

Zoom-zoom

Så har ännu en dag drivit förbi.. hade glömt bort hur tröttsamt det är att bara gå runt och uggla hela dagarna hemma. Tråk! Imorn ska jag iallafall till praktiken, även om jag kommer mjukstarta lite och inte göra några "avancerade" övningar. :P Har ont i höften igen, samma ställe som tidigare.. fattar inte?! Satans ont gör det iallafall.

IQ-test


Woho, vad smart jag känner mig! Fick bättre resultat än 87% av populationen. ;)

Hittade ett iq-test hos söta Annah!




Testa ni med på illvet.se :)

Pigg.

Nu har jag druckit en massa te och ätit en stor tallrik med vaniljyoghurt.. Aptiten är tillbaka, woho! Har slagit in två julklappar också men nu är mina kartonger slut.. morr. Hatar att slå in utan kartonger, blir så knöligt och dumt då ju. Har eventuellt en kartong jag kan norpa som vår kamera låg i.. tänk besvikelsen den som öppnar det paketet och ser en kamera-förpackning.. men inuti ligger kläder? Ja tur att det är en 4 månaders bebis som ska få det paketet då ;)

Vet inte riktigt vad jag ska hitta på nu.. humm.. finns lite ren tvätt att vika och fixa med.. kanske ska rensa garderoben? Fast den brukar se lika förjävligt ut efter två dagar ändå. :P

Snö, snö, snö

.. och det snöar fortfarande. Hur ska detta sluta?!

Idag hade jag tid hos BM vid 10, men jag ringde och avbokade tidigt imorse. Tomas fick ta audin (för porschen vägrade tydligen starta imorse) och jag orkar inte gå bort till Barnmorskemottagningen, då hade jag nog seriöst svimmat på vägen.

Så nu sitter jag här och har precis ätit lite frukost, ska koka lite te och mjuka upp halsen lite. Fortfarande torr och sträv men inte svullen. Härligt! Febern har gått ner men jag känner mig fortfarande lite vinglig och näsan är igentäppt.

Inatt sov jag nästan genom hela natten, så skönt.. var uppe och pinkade kanske två-tre gånger men i övrigt fick jag sova gott.. jag märkte inte av bebisen så mycket, hon sparkade inte alls lika mycket inatt som tidigare nätter.

Nej, te var det ja.. mums!

v. 26 (25+2)

Kroppen: Det är vanligt att man får häftig kramp i t.ex vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna, om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln.

Barnet: Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.


Morr..

Var nyss ute och hämtade posten och slängde lite sopor.. hur mycket snö som helst på gångvägen! Och nu precis när jag kommit in så kommer plogbilen. Grattis Patricia!

Hur som haver, sitter och pluggar.. slötittar på tv.. Kom på att jag inte har skickat in mitt moderskapsintyg till FK än så det letade jag reda på och lade i kuvert så jag kommer ihåg att lägga det på lådan inom en snar framtid..

Fick hem en beställning från H&M också, julklappar till syskonbarnen som jag ska ta och slå in också :) Fast nu är jag så sugen på sockerkakssmet så jag håller på att bli galen.. så det får bli lite sockerkaksbak nu så att jag får slicka visparna!

Halvdö.

Okej, den lilla ork jag hade är nu totalt borta. Snälla gud, låt mig däcka ett par timmar nu. Fy helvetes snökaos-skit! Kan ju inte ens gå ut med hunden utan av halvt avlida. Kan det aldrig vara "lagom"? Nein..

1 meter snö

Shit vad det snöar..! Ska snart gå ut med Ebba och jag har ingen ork till att pulsa fram i snön.. här är det nämligen inte plogat. Tack Riflex!

Jag kommer ju bli dyngsur. :( Och Ebba kommer ju inte ens ha huvudet ovanför snön.. Spännande!

Insomnia

Har varit vaken till och från sen kl. 03. Är fortfarande sjuk, halsen är snustorr och igentäppt och febern har stigit lite. Vill bara sova hela dagen så jag blir frisk tills imorn..! Men kan jag somna? Neej..

Bebisen har varit helt galen inatt också, hon har sparkat och buffat nästan hela natten.. rejäla grejer! Kan inte ligga bekvämt heller, ligger och sover på sidan men då sparkar hon liksom upp mot sidan på mig och det känns skitobehagligt. :| Har ont i kroppen och känner mig helt slut..



Fan vilket gnälligt inlägg.

Krasslig.

Fan i helvetes jävla skit.. Jag har inte tid att bli sjuk nu. :( Har ont i halsen och känner mig febrig.. Fan också! Imorn är en viktig dag på praktiken, ska genomföra en aktivitet själv.. FUCK!

Nu har jag tagit en värktablett och ligger och tar igen mig i soffan. Hoppas detta går över.

Babyticker

baby

Mysig söndag

Härliga söndag.. :)

Idag kommer min mamma och hennes sambo på fika. Mys! Igår var vi bjudna på middag hos dem, och idag kommer de över till oss och fikar lite. Ska visa mamma barnvagnen och alla andra grejer jag köpt till Ärtan.

Fick veta en så skön sak idag. En av våra grannar ska flytta i januari, wohoo. H*n är hemsk, en riktig besserwisser som vet allt och har åsikter om allt.. ska bli SÅ skönt att slippa denne. Så snart slipper jag smyga ut från lägenheten i oro för att stöta på denne.. Skitskönt! Åååh.

Nu ska fortsätta fixa i köket. Hela köksbordet är fullt av inslagna julklappar som jag måste lägga nånstans.. Hrmm..

Fredag

Fredag igen. Tiden springer iväg. Känner mig helt slut efter den här praktik-veckan och jag tror att jag måste börja lyssna lite mer på min kropp och dess signaler.. har så jäkla ont i typ.. "vänster höft" om man kan säga så.. vet inte hur jag ska förklara men det gör ont. :| Tror att jag springer omkring för mycket och belastar benen ojämt.. eller nått. Min hållning ska vi inte ens gå in på, går som en gammal gumma. Utan att man tänker på det så kröker jag ryggen när jag istället borde räta ut den ordentligt.. jaja. Whatever.

Magen växer och blir finare och finare för varje dag. Ärtans husvagn håller högsta kvalité! Allt för dig hjärtat.

Imorn ska jag in till skolan i princip hela dagen.. min karl skjutsar in mig, snäll som han är. :) Efter skolan ska vi på en fika hos min mamma, var länge sen vi träffades.. tråkigt, det blir allt mer sällan nu när jag har så mycket att göra/är trött/har ingen ork osv.. Men imorn så. :) Ska även försöka storhandla lite, förrådet börjar sina här hemma.

Ja, otroligt spännande news jag hade för er. Roligare än så här blir det inte för tillfället. :P

Trevlig helg!

Klant..

Fan vad irriterad jag blir på mig själv!
Beställde julpyssel från Panduro för några veckor sen, och kom på idag att grejerna inte kommit ännu.. Så jag gick in på min sida på Panduro och såg att min gamla adress stod kvar.. Och avin för att hämta ut grejerna hade skickats dit. Den 6 november. Så paketet har legat på ICA och ruttnat så länge att dom skickade tillbaka det till Panduro.. och en faktura på 200 kr för att jag inte hämtade ut paketet har skickats till min gamla adress.. Gnnnnghaargghh. Frustration. Ringde Panduro och frågade om dom kunde skicka en ny faktura till min nya adress så att jag kunde betala den, härligt. Alla grejer jag beställt tidigare fanns kvar i lager så jag bestämde mig för att beställa dem en gång till. Surt att jag måste betala 200 kr extra då allt var på rea. Jag blir så less. Vi brukar få post då och då till den tidigare hyresgästen som bodde här innan oss, jag är iallafall snäll och stryker adressen och lägger skiten på lådan igen så att det skickas tillbaka till avsändaren. Så bajs på dig i vår gamla lya som inte gjorde det.

Varför måste jag vara en sån K L A N T ?
Perfekt med lite extra utgifter nu när jag är gjord av pengar. Not.

Vattenballong.

Hualigen. Känner mig tung som bly. Kroppen är seg och trög på att lyda det min hjärna säger åt den. :P Om man kan uttrycka det så..

Har haft det bra på praktiken, inga problem nånstans. Skönt. Är trött som en gnu nu och funderar på att krypa ner i sängen och titta på film.. Hur skönt låter inte det?! Längtar. Men det är ju Greys idag och det vill jag inte missa.. Hm. Nu blev det svårt. Tror sängen vinner den här matchen. Det är ju en dag imorn också!

Ärtisen sparkar på som aldrig förr, idag har hon rullat runt som en liten säl i magen och säkerligen plaskat runt ordentligt i fostervattnet.. Älskar dig lilla hjärtat! Vill att tiden ska gå fort fort fort så att du snart är här hos oss. Vi längtar efter dig, baby!

Natti natti på er andra. :)

Sovmorgon.

Idag har jag haft sovmorgon, till kl 08. Rackarns skönt kan jag rapportera. Ska se hur det är att stänga på fritids idag, därav att jag börjar lite senare.

Måste säga att det är så skönt att vakna totalt utvilad av en mjuk alarmsignal.. ligga i sängen och dra sig lite och känna hur bebisen också vaknar till och börjar sparka och buffa. ♥

En miljard onödiga frågor.

Har nu suttit i tristess och svarat på en del random frågor, hittade en lista på bdb. Så håll till godo. Jag förstår om ni inte orkar.. Ni är förlåtna ;)


Skulle du vilja vara längre? - Är alldeles lagom.
Skulle du vilja väga mer? - Vill och vill, det är bara att acceptera gravidkilona.
Skulle du bli arg om din pojkvän gjorde slut om du har/hade någon? - Öh, ja?!
Skulle du vilja ha sex med en kändis? - Nej tack..
Skulle du vilja dricka dig full nu? - Nej, känner inget behov av att dricka mig full, även om jag inte hade varit gravid.

Tio KAN:
Kan du röra på öronen? - Japp.
Kan du slicka dig på näsan? - No.
Kan du kolla i kors med ögonen? - Japp.
Kan dina föräldrar lita på dig? - Ja.
Kan du låta bli att prata på 4 timmar? - Tror det skulle bli svårt..
Kan du vara på fest utan att dricka? - Ja.
Kan dina vänner lita på dig? - Ja.
Kan du tänka dig att pierca naveln? - Nej, har redan ett fult ärr där av en tidigare navel-piercing.
Kan du suga? - Bah.
Kan du låta bli att spendera pengar i en affär om duhar pengar? - Ja.

Femton HAR:
Har du någonsin ljugit för dina föräldrar? - Tyvärr ja.
Har dina föräldrar sagt att dom älskar dig? - Ofta!
Har du ett syskon? - Inte bara ett utan två helsyskon och tre halvsyskon.
Har du varit full den här månaden? - Nepp.
Har du någonsin haft sex med någon? - Ja?
Har dina föräldrar ljugit för dig? De har de säkert gjort någon gång.
Har du redan tröttnat på dom här frågorna? - Äsch.
Har du borstat tänderna den senaste timmen? - Nej.
Har du pussat någon som är fyra år äldre? - Ja.
Har du haft sex med någon som är fyra år äldre? - Mjo.
Har du haft ett förhållande med någon som är fyra åräldre? - Ja.
Har du funderat på hur det skulle vara att testa droger? - Känner inget behov av det what so ever.
Har du blivit påkommen när du har haft sex, om du har haft det? - Nej.
Har du haft sex med mer än tre personer? Ja.
Har du ljugit på någon fråga än då? - Nepp.

Tjugo VEM:
Vem är din bäste vän? - Syster.
Vem älskar du? Min familj, mina vänner.
Vem hade du senast sex med? - Ja det kan ni ju fundera över.
Vem vill du bli full med? - Känner inget behov av att bli full.
Vem är den bästa artisten? - ...
Vem pratade du senast i telefon med? - Anna.
Vem har du en liten crush i? - Eh, va?
Vem är snyggast i världen? - Han vet.
Vem skulle du ge en miljon till om du var tvungen att ge bort det? - Till min karl eller min familj.
Vem är snällast i världen? - Min karl, som står ut med mig och alla gravidhormoner.
Vem vill du prata med? - ...
Vem sov du med senast? - Min karl såklart.
Vem såg du full senast? - Ingen koll.
Vem vet allt om dig? - Ingen vet väl egentligen allt, men mina närmaste vet såklart mycket om mig.
Vem kysste du senast? - Min karl.
Vem kramade du senast? - Min karl när han kom hem från jobbet.
Vem kan berätta allt för dig? - Mina närmaste.
Vem kan du berätta allt för? - Syster.
Vem hatar du? - Hatar ingen, men ogillar en del. Stor skillnad.

Bebishoroskop

Fiskarna
19 feb - 19 mars
Du som får en Fiskbaby kan inte alls förstå
varför dom säger att det är jobbigt att bli förälder.
Hon är otroligt tillmötesgående och du känner dig riktigt bortskämd.
Det är inga problem för er att hitta rutiner ni båda trivs med
och ibland är din baby så lätt att ha att göra med att du nästan blir orolig.
Hon är också mycket känslig och känner precis av hur du mår och delar dina känslor.

Mest för skojs skull. Men man kan ju hoppas! :D


Gomorrn

Hellu hellu. Ännu en seg och trött morgon.. yiiikes..

Men jag är glad ändå!

Kolla på det här;

Min graviditet
Du är på dag 170 av 280. (60,7%).
Du är i vecka 25.

Du har gått 24 fulla veckor och 1 full dag (v24+1).
Du är i 6:e kalendermånaden.

Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.

Beräknat förlossningsdatum Sön 8 mar 2009
Du har 110 dagar kvar till förlossning.

Hur galet är inte det här?! Tiden går så fort.. snart har vi vår lilla tjej här. Galet.

Julklappar

I lördags var jag och två vänner i Sthlm och jag passade på att köpa lite julklappar.. med tanke på att jag säkerligen inte kommer att åka dit igen detta år. Igår ägnade jag kvällen åt att slå in de flesta av dem, och jag tycker det är så kul.. älskar att ge bort saker! Och att få slå in dem fint gör allt extra roligt.

Idag fick jag hem min order från barnklader.net och allt var verkligen superfint! Blev så nöjd. Väldigt snabb leverans också, stort plus. Så kolla in den sidan om ni vill handla snygga barnkläder till jättebra pris (50% på allt inkl. rean).

Praktiken idag gick jättebra, alla ungar är så härliga och ärliga.. haha.. en liten tjej frågade om jag skulle få tvillingar (!) Näe sa jag.. men det här är bara början, magen kommer säkerligen bli minst dubbelt så stor innan bebisen kommer ut! Ooooj sa hon då.. Barnen är väldigt fascinerade faktiskt, frågar om bebisen sover/är vaken, hur den äter mat och så vidare. Kul att dom engagerar sig. :D

Nu måste jag smörja in mina händer med någon fet salva.. minusgraderna idag har gjort dem helt fnasiga, torra och röda. :| En av nackdelarna med vintern.. morr.

Måndag

Godmorgon!
Har inte haft en tanke på att blogga de senaste dagarna, har haft alldeles för trevligt för det ;)

Nu sitter jag och intar min frukost inför Nyhetsmorgon, färdigsminkad och halvt påklädd. Fy vad trött jag var imorse! Klockan ringde halv sju och jag hörde alarmsignalen i min dröm och tänkte.. "ska han (tomas) aldrig stänga av den där förbannade alarmklockan!" .. men så var det ju min tur att gå upp. Så jag bokstavligen rullade ur sängen.. valross 2000. :( Magen var stor, spänd och hård och nu går det verkligen inte att ligga på mage längre utan att det är jätteobekvämt, pissigt, för det är min favoritsovställning ♥

Dagen ser ut som så att jag snart ska pallra mig bort till praktiken, ska bli mysigt. Hoppas vi mjukstartar lite med en läs-stund eller något annat stillsamt, känner mig halvt död..

Nein, var lade jag min byxor nu igen..

Torsdag.

Som ni märker så har jag lite annat för mig än att sitta och blogga hela dagarna just nu.. ;) Så jag ber om ursäkt för en lite sunkig uppdatering den senaste tiden. Blir så när jag kommer hem från praktiken, orkar inte med speciellt mycket förutom att slänga mig på soffan och glo på dumburken. Benen värker och det känns som att skelettet är ruttet. Haha. Vet inte hur jag ska beskriva det, känner mig typ.. benskör? :P

Imorn börjar jag riktigt tidigt, redan 06.30. Ska vara med och öppna på fritids. Ska ha en riktigt fin frukostbuffé också för barnen som kommer så tidigt. Mysigt!

Stillade nyss mitt shopping-sug också.. har handlat lite kläder på rea på barnklader.net. Dom har verkligen en super-rea just nu (50% på allt, inkl. reavaror) och det är riktigt fina och roliga kläder. :) Så kika in där vettja. Det blev lite kläder till Ärtan, lite bodys, pyjamas, byxor.. och en jättefin mysfilt från Alfons & Milla. Kikade in på H&Ms webshop också och köpte lite julklappar till syskonbarnen också, även det på rea.. Blir liksom mycket mer om man köper på rea ju ;) Ju fler paket desto bättre! Fast denna jul kommer jag inte att kunna handla så mycket klappar som jag brukar (och verkligen vill) för jag har ganska tunnt om pengar tråkigt nog.. men mina syskonbarn blir aldrig utan julklappar ♥ Gäller bara att vara lite mer påhittig och att kolla runt lite extra så man hittar bra saker lite billigare. Som jag gjort nu. :) Vad jag babblar..

Längtar efter att slå in paket också, tycker det är skitkul att slå in med fint papper och massa snören och rosetter.. IKEA brukar ha riktigt bra set med julklappspapper och snören till bra pris. Gillar inte de där traditionella julklappspappren med tomtar och snögubbar på. :P Snyggt och modernt ska det va!

Nej, slutsvamlat.. Hej då. :)

Trött!

Scheisse vilken dag jag har haft idag.. full rulle hela tiden.. har stått och gått mest hela dagen känns det som. Min vän Ann-Caroline tipsade mig om en sorts sula som tydligen ska vara jättebra! Känns som att det skulle vara nått för mig, man köper dem tydligen via internet på vattensula.se

Har ju glömt att informera folket om att jag nu har gått in i vecka 24, 23+2. Dvs 58,6% av graviditeten ;) I början var men verkligen jättenoga med allt det där, veckor + dagar och sånt men nu lägger jag inte så mycket energi på det längre. Mitt mående är på topp, ja förutom att min kropp känns tung (tyngre?) och jag känner mig lite uppsvullen emellanåt..

Trivs verkligen bra på min praktikplats, barnen och lärarna är verkligen toppen allihopa! Känner mig verkligen trygg med mitt yrkesval, känns så skönt. Har gått och velat lite på sista tiden, men nu vet jag att detta är rätt för mig. Sweet.

Mitt liv har verkligen förändrats det senaste året, har velat så mycket fram och tillbaka om vad jag ska göra i framtiden.. nu känner jag att jag har gjort rätt val och kommer klara min utbildning :) Och så ska jag bli mamma vilket också känns så jäkla rätt just nu, en bra tidpunkt i mitt liv att ta det här steget..

Jag älskar mitt liv.

Myst med Ärtan

Är helt slut.. var ju iväg på äventyr idag till Skansen idag.. och mina fötter is killing me. :( Aaj. Känner mig helt svullen. Känns som att jag har vatten i hela kroppen och jag guppar omkring i någon slags skinn-påse här. Uh, fast det lät lite äckligt.. en skinn-ballong? Nehe, inte det heller.. Skitsamma.

Har legat på soffan och tagit igen mig nu iallafall, så skönt.. Ärtan började sparka direkt när jag lade mig ner.. så vi låg och pratade en stund och jag klappade och smekte magen lite extra.. kände massa mysiga buffar och sparkar, ligger man och tittar så ser man hur magen buktar till liksom när hon sparkar.. fascinerande.

Nu ska jag ringa min lilla Anna.. glömde både telefon och kamera hemma idag. Smart va?!

Utflykt

Idag ska vi iväg på utflykt! Ska bli kul. Det enda jag fasar för är den där j*vla bussen. :| Tur att den är abonnerad iaf.. så kräks jag inte på någon främling iallafall ;)

Sitter här i soffan, gäspar och tittar på "sporten" på tv4.. Ruggigt väder också, tänk vad skönt det skulle vara att gå och lägga sig igen? Skulle vara sweet.

Nu ska jag packa min matsäck. Känns lite retro! :D

Uppe tidigt

Idag börjar min APU, ska bli riktigt roligt! Hoppas att barnen kommer tycka om mig.. haha. Kommer vara i förskoleklass (nollan) och på fritids. :)

Sitter och trycker i mig två rostade mackor med ost och gurka.. men det går knappt. Men jag måste! Orkar inte ett skit annars. Tänkte ta med mig lite frukt och några skalade morötter som jag kan gnaga lite på om jag skulle bli hungrig innan/efter lunchen.

Ha en bra dag :)

Utmanad!

Jag blev utmanad av Annie

:D

Regler: Sätt in dessa regler på din blogg och länka gärna till den som utmanat dig. Berätta 7 saker om dig själv, alldagliga och knäppa. Utmana 5 st i slutet genom att nämna deras namn och länka till dem. Låt dem få veta att dem har blivit utmanade!


1. Jag är gravid och bebisen anländer i mars!
2. Jag har en dvärgschnauzer som heter Ebba von Bismark och en långhårig katt som heter Itzhak Mio von Bismark.
3. Jag pluggar till barnskötare och blir klar nu i december!
4. Jag oroar mig för att jag inte ska hinna jobba innan bebisen kommer och att jag kommer ha ont om pengar.
5. Jag är besatt av honungsyoghurt. Dricker den iskall direkt ur förpackningen.
6. Jag älskar smink och experimenterar gärna.
7. Jag är sjukligt besatt av mina (och andras) ögonbryn och dess form.

Alla jag känner har blivit utmanade redan. Så vem som helst får göra denna lista.. skriv en kommentar så att jag får läsa.. :) Eller jo! Jag utmanar Robert! :D Vet inte om du har kvar din blogg men du får skriva här i mina kommentarer istället.. mouhahah..

Fredag

Och så var det fredag igen.. underbart. :) Och solen skiner.. mysigt. Ska snart dra på mig långkalsongerna och tjockjackan och trava över till syster och dricka kaffe. Typ hela dagen. Låter som en plan.. :)

WHAT?!

Fy fan..

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3711973.ab


Bebiskläder




Babyticker

pregnancy week by week


Bebis bakas för fullt där inne.. Gud vad fort det har gått! Magen växer och jag känner henne sparka, buffa och fisa runt där inne.. Helt sjukt underbar graviditet jag genomgått hittills. Trodde verkligen att det skulle vara så mycket värre. Dock ska man ju inte ropa hej riktigt ännu.. slår vad om att jag kommer få problem men en massa trevliga foglossningar och halsbränna inom någon månad eller två. Bara för att liksom. :p

Gick ut med Ebba i skogen en sväng, på hemvägen hämtade jag posten och jag hade fått paket. :) En vinst från tradera, superfina kläder som ser helt nya ut. Tipptopp! Ska fota allt som jag har inhandlat hittills till bebis och visa så ni får se. ;)

Todilo

Rackarns vilken mysig dag jag haft.. :) träffat systrarna och bara haft det skitbra! Älskar er!

Nu är jag hemma igen och sitter och finular på en rapport jag ska lämna in.. "Modul 5 / Lek".. spännande! Magen kurrar också, det ligger en rådjursstek i ugnen och det luktar så gott! Hungrig! Men jag får allt hålla mig en stund.. :)

Onsdag 5 november

Inatt utropades demokraten Barack Obama till segrare.. Han blir USAs nye president! McCain erkände sig besegrad och gratulerade sin kombatant. Tänk vilken ångest han måste känna.. såå nära att bli en av världens mäktigaste män. Hoppas verkligen att Obama kan hjälpa till att vända finanskrisen nu.. shit, världen väntar på ett "nytt" USA. :)

Idag gick jag upp när alarmklockan ringde! Otroligt! Ska nämligen få besök här nu på förmiddagen så jag måste ju vara lite pigg.

Det är så kul, bebisen vaknar till när jag går upp, buffar argt i typ fem minuter sen toksomnar hon igen.. jag vill inte vara elak och väcka henne för ofta så jag sitter still här i soffan jag. :p


Aaj :(

Min mage skriker efter mat.. känns lite risky att äta nått.. funderar på en naturell hård smörgås. Kommer inte ihåg när jag mådde så här illa sist. Hoppas fan inte att det är influensan..

USA har börjat med röstningen

Då var karusellen igång igen, vem sak ta över presidentposten denna gång? För allt i världen, låt det inte bli McCain och Palin..



Influensa light?

Fy fan.. mår skit. :| Har käkat en macka med lite smör på, får inte ner något mer.. magen är i uppror och jag tror jag håller på att få feber. :( Vill inte, orkar inte..

Gick ut med Ebba nyss, hämtade posten också.. fått paket.. woho :) Min sobea-mammakläder och en vinst från tradera.. sitter här i mina nya mysdress, ser ut ett stort rosa tuggummi tycker jag.. och ännu större kommer jag bli. Hurra hurra!
Kläderna passade bra också, finns plats för mer magutrymme..

Funderar på om jag ska göra en kopp thé utan mjölk.. lägga mig ner här i soffan och somna till Days of our lives... humm.. låter som en plan!

Mandariner

Sitter och tittar på "Första, Andra, Tredje" på tv4. Alltså, Ernst.. Vilken klippa! Tycker verkligen om hans små uttryck och ordspråk.. De är så talande. "Färgen får det att brumma som en liten humla i mitt bröst". Hur vackert är inte det?

För övrigt så går det åt en väldans massa frukt här hemma, närmare bestämt mandariner/celmentiner/satsumas.. Så gott! Jag och min karl hade "fruktstund" nyss, haha.. Ja, det är humor!

Blodtrycksfall

Inatt blödde jag näsblod och nu innan middag fick jag något schyst blodtrycksfall, kändes som om jag åkte "Fritt fall" på Grönan.. var tvungen att lägga mig ner på soffan :| Nu kanske någon vill passa på att säga att det inte alls var ett blodtrycksfall utan nått helt annat? Någon? Inte? Det var tamejfan ovanligt..

Har tänkt på en sak.. Varför är det okej att kommentera en kvinnas kropp bara för att hon är gravid? "Vilken liten mage du har, det syns inte ens att du är gravid.." och så vidare.. eller andra som får för sig att man är i tionde månaden och frågar om man gått över tiden.. fram med händerna och tafsa.. GE FAN säger jag bara! och GE UPP! Jag är inte intresserad av era tankar eller åsikter om min graviditet. Klarar mig alldeles utmärkt utan det.

En annan sak som jag tänkt på, andra gravida/nyblivna mammor som beter sig som orakel och gurus och ska komma med alla möjliga råd och tips om allt möjligt som om jag inte fattar själv? Är grymt trött på att behöva hävda mig/bevisa att jag inte är dum i huvet och har koll på vad som är rätt/fel, vad man får/inte får göra, äta/dricka.. Tack men nej tack. Många menar säker väl och det förstår jag, men det är lätt att avgöra vilka som gör det och inte. De som påpekar "bara för att".

Låter som en grinig PMS-kärring just nu, men ska det vara så svårt att förstå? Tycker verkligen inte det. Så, jag betackar mig. Jag har mitt på det torra.

Min pappa..

är nog världens gulligaste. På lördag var tanken att det var familjemiddag hemma hos honom, men eftersom min karl ska iväg på någon sorts teknik-mässa och ställa ut sina hemmabyggen (baslådor, högtalare) så hade jag ingen möjlighet att ta mig ut dit.. Syrrans bil är knökfull och jag kan bara inte sätta mig på bussen (mår så fruktansvärt illa).. så kryper det fram att han hade en liten överraskning för "oss tjejer" (styvmamma & oss systrar).. Min farbrors fru har öppnat någon sorts spa/hud/massage-butik i Norrtälje, som han har bokat in oss tjejer på tid tills på lördag. Så vi skulle åka iväg på det och ha tjejmys och han skulle vara barnvakt till syrrans fyra barn (inklusive lill-bebisen på tre månader!) och ta hand om min hund under tiden. Så att vi skulle få komma iväg själva och ha trevligt. Så nu har han bestämt att min styvmamma kommer och hämtar mig här hemma och sedan åker vi på spa-grejen!

Aaawh. Underbara pappa! <3

Sådär..

Nu tror jag att jag har lyckats fixa bloggen.. woho. Vilket snille jag är! Hee-he. Så uppdatera några gånger på F5 så ska ni se att det ser snygga och prydligt ut här numera. :)


Idag går jag in i v. 23, helt galet.. tiden går så fort! Ärtans aktiviteter gick verkligen från noll till hundra på ett ögonblick.. så mysigt.. Vår bebis. Nu ska jag gå ut med Ebba och kolla posten.. jag väntar ju roliga paket som ni vet :D

vecka 23. (22+0)



Våran ärta! Hon låg och blåste såpbubblor under ultraljudet..

Vecka 23
Kroppen: Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig genom magen. Ännu finns det gott om plats i livmodern.
Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger, kanske genom att man känner något ganska kantigt som t.ex kan vara ett skulderblad. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket.

Barnet: Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar väldigt mycket när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.

Morr..

Min dator är varm som en spisplatta och bloggen ser ut som bajs. Nu ger jag upp! Nu ska jag trösta mig med julmust och clementiner.

Bloggjävel



Så här ska min blogg se ut.

Tydligen så gör den inte det i alla webbläsare och skärmupplösningar.. Morr.. Men det beror på att alla inte har samma fonter på sin dator. Fonten som jag använder i min "överskrift" eller vad man ska säga heter "chick", inte tråkiga Times New Roman som man ser när man tittar på min blogg i Explorer. Ursch, jag som var så nöjd med hur den såg ut. :( Nu har jag tvångstankar och måste fixa om den så den ser bra ut i alla webbläsare..

Robert, det här är ditt fel! Jag som var så lycklig ovetande om hur konstig den såg ut.. :P

Underbara söndag

Fint väder idag och jag är glad! Ska iväg och fika med min syster och hennes barn.. alltid lika mysigt. :)

Imorn får jag hem lite bebisgrejer som jag beställt också.. can't wait!



Överskottsenergi?

Idag har jag städat i princip hela lägenheten. Dammsugit, dammtorkat, våttorkat typ varenda torkbar yta (kakel i kök, badrum, de målade väggarna).. städat upp och snyggat till. Vattnat alla blommor. Försökt att rädda några av dem som såg väldigt ledsna ut.. men dom brukar komma igen. :)

Nu känner jag mig mest övertrött, kommer sova så jäkla gott. I just know it. Inatt drömde min karl att vi, han & jag och bebisen var och tittade på hus! Varför kan det inte vara verklighet för? Men det kommer. No stress. Vi tog faktiskt en tur med porschen på eftermiddagen och tittade lite efter hus som är till salu häromkring i skogarna.. vi såg en skylt men hittade aldrig ens huset? Dåligt skyltat. Mysigt att åka runt och egentligen inte ha något mål, bara köra omkring och hamna där man hamnar. Med den jag älskar mest!

Nu är det "När Lammen Tystnar" på tv.. och mina värmdeljus dog precis, tre stycken på samma gång.. spoooooky..
Nej.. måste hitta nått att pyssla med.. ska nog virka vidare på min gigantiska sjal :)

Hoppas ni har en trevlig kväll ni med!

Lördagsmys

Sitter i soffan och kollar på tv och har ätit några clementiner.. så gott! Älsklingsfrukt nr 1. Nu är jag mätt efter middagen och frukten.. känns som att jag skulle kunna vara syster till Shrek just nu. :( Ja minus den gröna hudfärgen.

Magen känns svullen och hård, bebisen typ bowlar där inne i husvagnen eller nått.. vette tusan vad hon sysslar med. Sparkar ner mot min kissblåsa, elakt tycker jag..

Fajitas

Ikväll blir det kycklingtacos till middag, mums! Tänkte steka kycklingen med kryddan redan nu så det får stå och gotta till sig lite.. så är det bara att värma på sen ikväll igen. :)

Måste bara fråga er som läser min blogg, vilken font är "i väntans tider" skriven med? Vilken webbläsare använder du? Jag tror att jag har lyckats få bort den stora rubriken där man kommenterar.. Om jag gjort rätt. Hos mig ser allt tipptopp ut iaf, och jag använder firefox. :)



Lördag

Vilket underbart väder det är idag! Helt galet fint! Vaknade av att sovrummet var ljust, som att någon lämnat en stark lampa på.. Hade sovmorgon till 10.30 Nu har vi precis ätit frukost, mackor och o'boy.. Jag har en känsla av att detta kommer bli en underbar dag ;)

RSS 2.0