Kvällens underhållning.

Jag har även en bilddagbok där jag ibland lägger upp bilder på vänner, mig själv, magen och så vidare. Idag hade jag lagt upp helkroppsbilden som även finns i blogginlägget här under. Vanligtvis brukar jag vara skonad från iq-befriade kommentarer från diverse användare, men detta var faktiskt riktigt underhållande! Läs själva.

Mina svar är alltså den kursiverade texten.




och han/hon/den/det svarade tillbaka..




Aaah. Ibland älskar jag att sätta människor på plats.

v. 34+5





Så här ser mamma ut idag!
Idag ska vi iväg på stan och titta på bebisprylar. Mys mys mys.



Längtar efter dig bebis. ♥

Ella Aurora.


Sura körsbär. Koksprickar. Dumle. Geisha. Sura nappar. Skogsbär.

Här sitter jag och äter godis. Innan maten. Fy på mig. Kan inte låta bli. Blir en grinig liten hora utan lite socker. Fy igen.

Men helt värdelös har jag inte varit idag. Nej nej. Idag har jag varit en duktig husfru och dammsugit minsann. Maten står på spisen. Vildsvinsgryta. Med ris. Som receptet tidigare fast utan tomatsås och tomater.



FK.

"Du har plats 105 i kön". Fast dom är ändå "92 handläggare som arbetar för att hjälpa" mig.. Sweet...

Fredag 30/1-2009

Har så svårt att komma rubriker ibland.. Ohwell.

Idag är det fredag igen, jippie! Min karl har jour (fastighetsjour) från och med idag till en vecka framåt, så helgen ser lite osäker ut. Man vet ju aldrig om han måste åka iväg på jobb så vi får hålla oss hemma eller närmare åt Uppsalahållet. Eftersom han har jour så har en jourbil som är stor och fin.. perfekt till att frakta saker hem från IKEA ;) Så förhoppningsvis kanske vi åker en sväng till IKEA och inhandlar två Benno cd-hyllor.

Min fredag kommer bestå av lite städning och tvättning.. tycker jag tvättar hela tiden men tvättkorgen är typ alltid full? Det stör mig. Ska också försöka svänga ihop en god gryta till middag. Som sagt så har vi typ 15 kg vildsvinskött i frysen så det är ingen brist på kött här hemma precis.

Den här (<-länk) grytan verkar ju supergod!

Kaskadspya.

Ja, ursäkta rubriken men vad fasen.. Varför har detta börjat hända? :-( Först för någon dag sen efter jag ätit frukost och sedan nu, flera timmar efter middagen? Så fort jag spytt mår jag bra. Så influensa, vinterkräksjukan osv kan det ju inte vara?

Nu har jag kramp i magen, wiho. Ligg still Ärtan!

Rent ut sagt.

Idag är det endast.. taadaaa..


Muminkroppen såg ut såhär


*not so purdy*

och SÅHÄR glad *not* är jag för att jag upptäckte en blivande dread bak i bakhuvudet som legat och gnott en natt. En jävla natt! Den fanns inte där igår. Lockigt hår i all ära, men... Morr morr. Att mitt hår lever ett eget liv visste vi redan, men nu har det minsann fått en väldigt rebellisk attityd och försöker göra myteri mot mig! Glöm det, frillan. Nu blir det tvångs-hårinpackning!

Ellos.

I brist på annan underhållande verksamhet så surfade jag runt på Ellos hemsida. Snubblade över den här bilden. Är det bara jag som tycker hon ser himlarns smal ut!? Eller har dom redigerat henne i ps? Jag menar, kolla hennes armar! Creepy.



Bild från ellos.se

09 01 29

Idag har det inhandlats nödvändigheter minsann. Hittade en badbalja på Coop, och även en massa andra bebis-"tillbehör" som barnolja, våtservetter, tvättlappar, nappflaska, kudde.. Hmm. Jo, och amningsinlägg också. Kan ju vara bra att ha med tanke på att man redan läcker som ett såll stundtals. Hittade en stor, fin lila fleecefilt på Jysk som vi ska ha i vagnen. Så jag är högst nöjd med dagens inhandlade saker, nu kan jag stryka ännu fler punkter på min lista!

Nu ska jag lägga mig och sova en stund.. Ack ack ack så skönt. :D

v. 35 (34+2)


Mooooomin?!
Taget på toaletten på MVC. Älskar fågeln i bakgrunden. :D

Bebishicka.

Godmorgon världen!

Här sitter jag, 08.37, alldeles för tidigt för mitt eget bästa. Somnade ju som vanligt sent och sov rätt illa. Fan, vad man drömmer mysko när man är gravid.. oj oj. Vaknar upp och undrar vad som är på riktigt. :P

Bebis har hicka och det kittlas lååångt ner i magen.. busfis!

Idag ska jag in till N-e med syster och tjejerna, trevligt! Ska köpa en badbalja, det är dagens mål. :)

Flås, stånk och kissnödighet.

Måste säga att det "jobbigaste" som jag ser det med graviditeten just nu är att jag känner mig nästan konstant kissnödig. Eller nej, jag måste göra en liten lista.

Topp tre mest störande just nu;

- konstant kissnödighetskänsla

- ont i f*tt-benet (dvs blygdbenet = foglossningsaktig känsla)

- svårt att sova (sammandragningar/förvärkar mest på natten)



Se där, dessa tre saker jag nämnt är ändå inte så farligt. Vissa har ju foglossningar till tusen, karpaltunnelsyndrom, havandeskapsförgiftningar och massa annat gravid-tjafs. Så egentligen är jag faktiskt väldigt glad, även om det låter som att jag gnäller. ;) :D

Idag var jag som sagt hos barnmorskan. Allt såg bra ut, lyssnade på hjärtljuden & mätte magen. Hjärtljuden låg på 153 och SF måttet var 32 cm, tipptopp. Nu har jag fått en ny tid hos BM om två veckor, då är jag i v.37 (36 hela veckor!!!) Shit!

Puss!

Onsdag.

Tjingeling.

Grått, pissigt väder idag igen. Damnit! Men jag tänker inte låta vädret vinna idag. Nej nej nej. Denna dag ska bli en toppendag. Snart får jag besök av syster. Dricka thé och mysa. Sedan ska jag till barnmorskan kl 14, spännande! Har det redan gått 2 veckor sedan sist? Tydligen. ;)

Nu ska jag svänga ihop en kudde till vagnen. Ja, har följt och läst om debatten kudde/inte kudde och jag kommer att ha en tunn kudde både i vagn och spjälsäng. Ni som har barn, hur har ni gjort? Nyfiken bara.

Püss.

Sy-tant.

Hej hallå världen.

Nej, klart att det inte blev något "Gratis är gott" idag inte, BabyBasicsBoxen var ju såklart sluuuuut och dom väntade på leverans. Typiskt. Jag som är så himla ofta i Norrtälje ändå! Not.

Snodde med mig morsans symaskin hem från syster också, så nu på kvällen har jag sytt en "madrass" som ska ligga under mjukliften i vagnen. Lyckades ha av två nålar på mindre än en och en halv timme, diplom till mig? Ingen? Nehe.. ;) Imorn ska jag (försöka) sy in ett par mama-jeans, som är gigantiska i midjan men relativt lagom i benen. Hm, ja, jag är tydligen inte proportionerlig för fem öre för tillfället, men jag är nöjd ändå.

Min svärfar kallar mig för Mumin, ganska passande tycker jag. :D

Up and away!

Morn morn, tisdagmorgon! Och 40 dagar till BF. Imorn är vi nere vid trettio-strecket. Sjukt! Inatt har jag iallafall lyckats sova hyfsat bra, fick en lååång ryggmassage av T innan jag somnade, så jävla skönt. Massage-beroende = jag. Tack, love.

Nu ska jag snart försvinna bort med syster till N-e en stund. Hoppas jag kan hämta ut min Baby Basics Box också. Är nyfiken på den där blöj-"hinken" man får, som kapslar in blöjorna i plast så att det inte luktar. Verkar praktiskt! Och gratis är ju gott, såklart.. Eller hur?!

Det där med hållningen..

Istället för att sitta kutryggig som ringare i Notre Dame så måste jag nu sitta så rak i ryggen som möjligt. Luften kommer ju för fan inte ner i lungorna! Ska det vara på detta viset? Jag säger då det... Min hållning är inte vad den borde vara. :| Men som sagt, jag jobbar på det.

Har suttit och läst en rolig tråd på familjeliv också, läs ni med!



Klicka på bilden, det är en länk.

Bara bröst, bara bröst, bara massor utav bröst!

Wops, skrämde nyss slag på en stackars salami-försäljare.. Det plingade på dörren, jag kravlar ur soffan och tänker inte på att jag har en.. hur ska jag säga.. väldigt urringad tunika på mig (ja, en sån där ful-fast-väldigt skön-tröja som man egentligen inte borde få använda ens hemma) och tjejen (tonåring) kommer helt av sig och bara glor på mig! .. "Vill du.. köpa salami av mig?"

Bra, nu har grannarna något att skvallra om. :)

Grått, grått, grått.

Kom nyss tillbaka från en promenad med hunden, fy fan vilket tråkigt väder det är..! Inte undra på att man känner sig trött och sliten, har ju inte sett skymten av solen på flera veckor. Jag vill ha vår och fint väder! Nu, tack!


Babylove.

Veckobyte idag, nu är vi inne i v. 35
41 dagar till BF.

Längtar efter dig, bebis!

___

Igår monterade vi ihop en malm-byrå till sovrummet som idag resulterar i OND rygg. Palla att man inte ens ska kunna skruva ihop en jävla byrå utan att de ska behöva kännas som att ryggen smulas sönder. Idag ska jag ta saker i snigeltakt här hemma.. städa lite, tvätta kläder. Ska kolla igenom alla barnkläder så att allt jag har hemma är rent och färdigt att användas. Supermycket barnkläder nu, arvegods från svärmor, kläder från syster, kläder jag köpt själv.. Ja, byrån är redan full och jag kommer få låna ännu mer. Hrm.

:)

Fart och fläng.

Nu har jag personligen inspekterat Lillskruttan och hon är precis som vanligt, lite kinkig ofcourse men hur glad är man när man har haft en kanyl med dropp i huvudet? Nej, precis. Så glad att allt gick bra, hjärtat har slagit på högvarv det senaste dygnet men nu kan jag lugna mig. Kom nyss hem från syster, träffade mamma och min andra syster, mycket mysigt att träffas allihop, det händer mer sällan då vi bor lite utspritt sådär. Älskar er. ♥

Sitter och andas lite i soffan här hemma, har packat en väska med sovkläder och smink och annat junk, snart ska vi dra iväg till Uppsala hem till min sambos föräldrar. Min svärmor har plockat fram gamla barnkläder som vi ska titta igenom, mys! :D

Har haft en massa sammandragningar idag, lite läskigt för jag har inte haft så mycket sådant tidigare. Mest på nätterna, men nu på dagen har magen känts lite "konstig".. Allt känns väldigt ihoptryckt liksom. Men det är klart att det blir så när bebisen tar allt mer plats. Så inget konstigt egentligen. :)

Imorn blir det förhoppningsvis IKEA, ska köpa en byrå till sovrummet till Ärtans kläder. Har kommit underfund med att det inte funkar att vi ska dela garderob hon och jag.. kaos kaos kaos redan nu.. Bådar illa, så vi satsar på en byrå istället. Ska kolla på sängmobil också om dom har någon fin enkel.. Hade kunnat hämta ut mitt BabyBasics paket från Babyproffsen också, men tydligen så finns de inte i Uppsala? Dumt.

Hur som helst, hoppas ni har en trevlig helg allihop, det ska jag ha! Kram!

Namntrender.

Läste den här artikeln i aftonbladet nyss. Tycker namntrender och sådant är spännande, nu är ju tydligen de nordiska lite mer "gammaldags" namnen på väg tillbaka. Tycker Lykke är ett jättefint namn!


44 dagar kvar till BF.

Jag skiter i att sova. Det vill sig inte. Jag har en galen bebis i magen som trycker, buffar och sparkar dovt på mina vackra inre organ så.. Om jag sitter ner måste jag sitta väldigt rak i ryggen annars känns det inte som att luften kommer ner i lungorna ordentligt. Dagens i-landsproblem, I know! Men jag gnäller inte. Konstaterar fakta. ;) Inte nog med det så käkade jag vitt rostbröd till frukost idag, tror inte att det var någon hit. Var skitlänge sen jag käkade vitt bröd och nu mår jag mest illa och har lite sådär småont i magen som man kan få av mjölk och mjöl. Skit också, bokstavligt talat!

Dagens goda nyhet, systerdotter är utskriven från sjukhuset nu och väntar på att åka hem. Hon mådde jättebra idag och var precis som vanligt. De trodde tydligen att det "bara" var feberkramper, tur det. Ska rulla över på en fika när de kommer hem. Lillskrutt.

Nej, nu säger bebis (genom en hård spark ut mot sidan) att jag måste vagga henne en stund. Bestämd liten dam redan nu, jaså.

Vettskrämd.

Kom precis tillbaka från en promenad med hunden, och vem är inte i lägenheten då om inte bredbands-snubben!? Precis innan för dörren! Höll på att skita på mig och få hjärtattack i ett.. Pjuuuuh.. Jaja, nu har han gått iallafall. Skönt att ha det avklarat så kan jag gå och lägga mig och sova middag en stund. Sov jättetaskigt inatt, massa sammandragningar och det var skvatt omöjligt att hitta en bekväm sov-ställning.

Fredag.

.. och så var det fredag och snart helg igen. Veckan har verkligen sprungit iväg för mig. Mycket tankar, ord som har behövts sägas och känslor som kommit fram. Känner mig otroligt älskad av min sambo, är så jäkla lycklig med dig så du fattar inte.


Jag älskar dig!

Idag gick jag upp kl. 08.00, någon snubbe ska komma och installera klart ett bredband. Gillar verkligen hur specifika dom är när dom skriver när dom kommer.. Fredag mellan 08-16 eller Måndag 08-16. JAHA?! Och är det ingen hemma så går dom in med huvudnyckeln, ouhff.. Så, lika bra att gå upp ifall de skulle få för sig att komma idag.

En kärleksförklaring.

Gav bort en kärleksförklaring (<- länk) till Tomas för drygt två år sedan, en present han uppskattade väldigt mycket och fortfarande gör. Hittade den i hans bokhylla nyss och bläddrade i den och tog en walk down memory lane. Man fyller i olika saker och så finns det plats att sätta in bilder. Förlaget som har gett ut En Kärleksförklaring har även en massa andra fina "fylla i" böcker, såsom t ex Gravid. Den skulle jag velat ha i början av min graviditet och skrivit i allt som hänt vecka för vecka. Dock så har jag ju skrivit mycket här på bloggen så jag skulle ju kunna köpa den och fylla i efterhand. Fnular faktiskt på det.

Det finns också lite annorlunda "bebisböcker" som inte fokuserar så mycket på fakta om barnet utan mer på minnen och andra tankar man kanske har. Finns också en bok som heter Omtankar som man kan ge bort till en vän, en släkting eller vem man nu vill där man skriver om sina tankar och känslor om personen. Tycker det är så fint!


Stabilt.

Dom får stanna kvar på sjukhuset under natten, det känns tryggt att veta. Det kommer säkert att gå bra, men man blir ju lagom nojig. Usch, nej, bort med dumma tankar!

Nu sitter jag som en padda i skräddarställning här i soffan.. sammandragningar.. magen är stenhård och ser allmänt mysko ut, ja inte fan är den rund iallafall. Go livmodern, träna upp dig riktigt ordentligt nu.

Nej. Vad göra. Ska nog pyssla lite på ett halsband jag har liggandes..

Otursdag.

Min yngsta systerdotter (fem månader gammal) hade 41 graders feber imorse. Började krampa och var helt okontaktbar. Syster och barn åkte ambulans i ilfart till Astrid Lindgrens barnsjukhus. Hjärnröntgen, såg ok ut, en specialist skulle titta på röntgenplåtarna. De tog ryggmärgsprov. In på intensiven. Gav ungen både alvedon och ipren och fick ner tempen till 38 grader. Nu har hon vaknat till och märker av sin mamma som pratar med henne osv, hon gurglar och jollrar lite men är fortfarande slö och seg. Hoppas hoppas hoppas du mår bättre snart! Lillskrutt, du måste bli bra. Vad gör vi annars?


Ett glas iskall filmjölk.

Gud så gott med filmjölk. Nästan sådär kall så man får lite ont i huvudet. Mmm..

Mitt H&M-paket kom på posten idag, amningsBH:n jag köpte passade bra, lite utrymme att "växa i" och det kommer behövas när mjölken kommer igång på riktigt. Gut gut, då kan jag stryka den från min "att handla" lista. :)

Kan inte sova nu såklart.

Vaknade av en gigantisk, dov duns utifrån trappan och att huset skakade till. Flyger upp i bara trosor och slänger upp dörren. Min karl hade ramlat nedför trappan, snorhal som den var. Landat på högerhanden på något sätt och knogarna var uppskrapade. :-( Trappjävel. Fittväder. Det är verkligen snorhalt ute, han ville inte att jag skulle gå ner för trappan ö.v.h. idag men jag måste ju gå ut med hunden såklart. Kommer hålla i mig för kung och fosterland, du ska inte vinna över mig, trappfan!

Så han kom iallafall in igen och jag pysslade om honom lite, fixade plåster osv. Men usch vad obehagligt det var :-( Tänk om han slagit i huvudet istället? Fan hemskt att vakna av det där, blev lite smått chockad och tyckte han kunde komma och lägga sig igen och sjukanmäla sig eller nått.

Nu kan jag inte somna om iallafall. Det får bli nyhetsmorgon istället.

Fix.

Nu har jag varit över till syster på fika och lite pyssel. Köpte ju kläder från Ellos för ett tag sedan, och vissa av plaggen var ju som sagt på TOK för stora. Vet inte vad jag tänkte med när jag beställde en mamma-klänning i strlk 46-48 (!?) när jag brukar ha 42 "i vanliga fall". Får åberopa tillfällig sinnesförvirring. Nu ser klänningen inte ut som ett tält längre, syster hjälpte mig att sy in den x antal centimetrar och nu sitter den perfekt! Like it alot! :) Och så sydde jag in ett linne också som var gigantiskt.. Det blev nästan som en klänning det med. Mycket nöjd :)

Nu ska jag lägga mig ner i soffan en stund och bara jääääsa. :) Hej hopp.

33+2



If you could see what I see.. feel what I feel.. Cherrylicks and babykicks.
The strongest feeling of love and devotion to somebody I haven't even met..

Ta-hand-om-mig-själv-dag.

Idag ska jag skämma bort mig själv. Lång, varm dusch. Hårinpackning. Peeling. Fila fötterna (om jag kommer åt dem..) Ansiktspeeling från MK. Doppa hela mig i Bodybutter från the Bodyshop.



Den luktar så gott så jag skulle kunna tänka mig att äta den till efterrätt.

Homestyling.


Igår möblerade vi om lite i sovrummet (flyttade på vår säng) så nu står Ärtans spjälsäng bredvid vår säng. Mys. Ska sätta upp en fin lampa och och köpa en byrå och fixa iordning lite.. Just nu står T's skrivbord också i sovrummet med han får snällt flytta ut i vardagsrummet och ta mitt skrivbord istället. Har ju ändå inget behov av ett skrivbord för tillfället, och han behöver en bra plats där han kan sitta och greja med sitt.. löda elektronik och vad han nu gör.

Sitter och glor på IKEA's hemsida, me waaaants new stuff...




v. 34 (33+1)

Igår gick jag in i vecka 34. Smaka på det, 34. Galet. :) Sju veckor till sedan är BF här! Då kanske hon redan har kommit, vem vet? Ska man titta lite på hur det ser ut i min släkt så har både jag och mina två systrar kommit tidigt, jag redan i v. 37. Pinglan, min äldsta syster, har fått fyra barn som alla har kommit innan BF, de första två i v. 36 och 37, och de två sista i v. 38 och 39 (eller om de sista två barnen kom i v. 38, innan BF iallafall).




Vecka 34
Kroppen: Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning. ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Ibland kan förvärkarna komma tätt och upplevas som riktiga värkar, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.

Barnet: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas samt främmande personers röster.

Knäckt.

Det känns som att jag är 100 år gammal. Som att jag har ont i varenda jävla led och knota i kroppen. Paaaaain. Jobbade igår (hemtjänsten) från 07.30-15, hade två städ.

Ligger i soffan och försöker sova en stund men det känns halvt omöjligt. Kollar massa gravid-grejer istället. Massor att läsa.

47 dagar till BF idag.

pregnancy


Hemma igen..

Nu är vi hemma igen, borde vara utvilad egentligen men jag är supertrött! Vågar inte lägga mig ner för då slocknar jag. :P

På vägen hem så stannade vi till i Norrtälje och handlade lite mat på Willys, passade då på att köpa blöjor. Shit, vilken djungel! Helt galet! Ja, det blev iallafall Pampers 3-6 kg "New Baby". Får se om det funkar. Köpte nappar också.. :) Två olika sorter, silikon och latex.. Hmm.. känns bäst att testa lite olika så man märker vad som funkar bäst för oss och vår bebis. Tänkte även köpa nappflaska men det får vänta.. för dom som fanns var inget fina. :P Kanske låter löjligt men för mig spelar det roll.

Nej, nu måste jag käka en macka eller nåt.. Maaaaat!

Nu flyr vi..

.. ut på landet under helgen. Ska bli så skönt att komma hemifrån ett litet tag. Så so long! Höres imorn. :)

Bra dag!

Tjoho bloggen. Vilken toppen-dag jag har haft idag! Jag, Anna och Karin gick runt på stan och kikade i affärer. Jag köpte (för ovanlighetens skull måste jag säga!) väldigt lite "skit" till mig själv. En ny mascara och en make-up-pad-grej. Jag har ju någon annan att shoppa för som är mycket roligare.. Ärtan :) Jag hittade en leopard-overall som jag sett på andras barn på bloggar och bilddagböcker och har alltid tyckt att den varit så snygg! Och idag hängde den där på galgen och bara viskade på mig... :P Typ. Tycker det är roligare med lite "ovanligare" mönster än bara vanliga tråkiga.. barnkläder.. liksom. Köpte även bodiesar i strlk 56, två par tunna mössor och vantar. Så jag är supernöjd. :)

Väl hemma igen så däckade jag en stund på soffan sen började jag laga mat.. maaat! Det blev soppa. Lite stark, men klart ätbar. 1+ till mig!

Nu ska jag hoppa in i duschen och bara stå och njuta av varmvattnet.. kroppen är helt mör men speciellt svanken och höften känns helt cepe. :|

52 dagar.

52 dagar till BF, snart nere på 40-sträcket. Jippie! Nu vaknar jag flera gånger varje natt av sammandragningar som är relativt obehagliga. Men det är nog mest för att jag är "oförberedd" och i sov-läge. :P

Idag ska jag in till stora staden Norrtälje och springa (rulla?) runt på stan med Anna och Karin. :) Ska kolla efter lite bebis-grejer såsom bodys i strlk 56. Efter 4 syskonbarn så har jag lärt mig att det är de som går åt som smör i början! Och det är inte heller så fräscht att "ärva" heller då de oftast används så pass mycket.


Dagens momma. Klickbart ofc. Snyggt med gamla strumpor på golvet. Äsch. :)

Baltazar <3

Nu är pusselbitarna på plats! Fick en iPod i födelsedagspresent av min sambo förra året och ladd-sladden (eller vad den nu kallas) har varit spårlöst borta sedan ett x antal månader. Men igår hittade jag den! Åh, lycka! Har varit nära på att köpa en ny flera gånger men den sparsamma sidan av mig har talat dock.. Nu ska Baltazar (ja, min iPod heter så) laddas och sedan blir det åka av!

Oh, I miss me.


2oo6.

Namngenerator.

Hittade en namngenerator på svenskanamn.se (<- länk), där man kan skriva in mammans och pappans namn och sedan få förslag på vad barnet ska heta.

Jag heter Patricia och sambon heter Tomas, så förslagen blev Jasmina och Josef. Njaaaaaae. Inte alls vår stil.

Testa ni med! :D

8:e månaden.

På tal om ingenting förresten, nu har jag gått in i den åttonde graviditetsmånaden. ♥ Varje veckobyte är en milstolpe och varje månadsbyte är en ren lycka! Att Ärtan ligger och gror och mår bra inne i mig.

54 dagar till BF idag.

Slut som artist.

Idag kommer jag inte göra många knop. Skulle kunna sova bort hela dagen men det känns lite väl synd. Har ont i kroppen efter jobbet igår, kan knappt gå utan se ut som en hjulbent mupp. Att ta sig upp ur sängen sju gånger i natt för att gå på toaletten var en pärs, stel som en pinne och en stor mage i vägen. Längtar tills bebis är här och min kropp får bli "normal" igen. :P

Sitter och tittar på reprisen av "Unga mödrar" nu på femman, alltså.. Den där Bente som ligger i lumpen.. Vad är meningen med att följa hennes grej när dom är ute i skogen och leker skogsmullar? Känns lagom meningslöst.




Ska snart gå ut med hunden också, lär ju se lagom roligt ut.. Hmm..
Vem kan stoppa mig när jag bara rullar fram..


Jobb.

Äntligen en välförtjänt rast! :) Allt går verkligen super, trots att det var ett tag sedan jag jobbade kväll.. We like! Dock så blåser det typ 1000 sekundmeter och bilen verkligen fladdrar till när vinden får tag i den på vägen.. Burr. Mörkt, lite småkallt och überblåsigt.

Hur som helst, såg att min blogg ser helt j*vla mongo ut i internet explorer, fortfarande.. Morr.. jag orkar verkligen inte. Bilden är snorlångt ner och texten ser också helt skev ut? Jaja. Orkar inte. Ni som inte använder Mozilla (den bästa webläsaren!) får helt enkelt skylla er själva. ;)

Annars då, jo.. jag lyckades pallra mig ner till MVC i blåsten.. Svettades som en gris under min vinterjacka och kände mig som en svettig val när jag kom fram. Not fresh. Alltså, vi snackar gigantiska lökringar under armarna. Vidrigt. Fick snygga till mig så gott det gick på toaletten men hur lätt är det? Antagligen så är BM van vid lite.. "annorlunda".. odörer men ändå liksom. Anywho, hon mätte magen och vi lyssnade på hjärtljuden. Lika skum känsla varje gång tycker jag.. skvalpar och kluckar och helt plötsligt kommer det.. du-dunk.. Blir lite smått blödig varje gång och börjar nästan grina. Bebisen blev iallafall förbannad när BM började trycka och grotta runt där på magen med micken (dopplern?), för hjärtljuden steg från typ 145-155 på tre sekunder och så började hon sparka och buffa så jag trodde ungen skulle komma ut genom magen. Bra temprament har hon iallafall, vår lilla tjej. Som sin mor. ;)

Nästa gång jag ska till BM den 28 januari så har jag gått 34 fullgånga veckor. Scheisse!


Storm.

Fy satan vad trött jag är. Har sovit skitdåligt, legat halvvaken och lyssnat på blåsten utanför.. Burr.. blåste supermycket inatt, fick för mig att något skulle flyga in i fönstret och krossa glaset. Usch. Men lyckligtvis så hände det icke!

Denna dag är full av aktivitet, ska släpa mig till BM vid 11.30, sedan ska jag jobba 14-20.30. Något säger mig att jag kommer sova som en stock inatt iallafall.. Men fy helvete vad det blåser! Kommer blåsa bort under promenaden till BM.

Ska bli mysigt att höra bebisens hjärtljud, ska nog spela in det denna gång.

Söndagsfördriv.

Inatt vaknade jag en sammandragning/förvärk från helvetet. Magen blev stenhård, som en stor jävla fotboll! Aldrig känt en så stark sammandragning/förvärk (eller vad tusan det nu var), obehagligt var det. Nu under dagen har jag haft lite sammandragningar till och från, nu märks det verkligen att livmodern börjar träna upp sig. Sweet, ja nån gång måste den ju börja "öva" liksom.

Annars? Jo, en söndag är alltid en söndag. Imorse kändes det som att hela världen var emot mig och tårarna brände bakom ögonlocken. Jävla gravidhormoner. Känslig till tusen för minsta lilla grej. Efter mycket om och men så blev humöret bättre, lade mig på soffan och bara.. låg. Tänkte. Och så vaknade Ärtan och började buffas och sparkas såklart och jag blev ännu en gång påmind om vad som komma skall. Vi älskar dig redan så mycket, raring. Vi väntar på dig! ♥

80%

Du är på dag 224 av 280. (80%).
Du är i vecka 32.
Du har gått 31 fulla veckor och 6 fulla dagar (v31+6).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Sön 8 mar 2009
Du har 56 dagar kvar till förlossning.

Finally

Har försök logga in på bloggen hela dagen med det har inte fungerat för fem öre. Men nu så!

Idag har vi haft besök av Anna och Niklas, fikat, spelat kort och skrattat. Extremt välbehövligt med gott sällskap och lite skratt såhär en lördagseftermiddag. Nu sitter jag här ensam för Tomas åkte iväg på jourlarm och Anna och Niklas skulle iväg på middag.

Mår så mycket bättre idag än vad jag gjorde igår. Vilken svacka! Allt kändes bara tung och grått, men ibland så är det så det känns och då får man ta det för vad det är. Det går alltid över, men för stunden känns ju livet förjävligt. Tur att jag har världens bästa sambo/fästman/livskamrat som står ut med mig och mina humörsvängningar.. Framåt kvällen var jag glad och sprallig igen, från att vara världens suraste bitterfitta heeela dagen. Förlåt för att du får ta en massa skit, älskling. Jag försöker verkligen men nu med hormoner och annat som surrar runt i kroppen vet jag inte var jag har mig själv ibland. Då blir allt snett och galet.


Dagens i-landsproblem.

Förstår att inlägget här under låter aningens grinigt och inte som ett speciellt "stort" problem kanske i andras ögon, men det var verkligen det att jag hade sett fram emot att komma iväg och göra nått, om ens bara ta bilen och handla lite mat, överraska en kompis genom att hälsa på på hennes jobb och ta en fika. Känna lust att sätta på mig andra kläder än rosa, fula velourmjukisbyxor, sportBH och en sunkig urtvättad t-shirt. Orka sminka mig och känna mig lite snygg för en gång skull, istället för att bara uggla runt här hemma som en gammal white-trash städtant med skabbigt hår i en knut mitt på skallen.

Arbetslös och meningslös. Hade jag haft ett fast jobb är jag inte ens säker på att jag hade orkat med det, ryggen knakar, bråkar och jävlas som en gammal, skruttig, gnisslig rollator.

Känner fortfarande egentligen att jag bara vill lägga mig ner på golvet och grina, men vad fan gör det för nytta? Förutom att jag förmodligen kommer känna mig aningens löjlig efteråt.


Kuk-dag.

....

Åh, känner bara för att sätta mig på golvet och grina som en liten unge. Min sambo skulle ha lämnat bilen hemma idag och tagit den andra bilen (som jag inte kan köra) men självklart hade den inte startat imorse så han fick ta den bilen jag skulle haft. Jävla skitpisshelvete! Hade tänkt åka och storhandla, kika lite i affärer och typ.. komma bort från den här förbannade hålan?! Men självklart går gud emot mig och tycker att jag ska sitta här och ruttna hela jävla fredagen. Hm, ja vad ska jag äta till frukost nu då? Magen skriker efter mat och vad har vi hemma? Jo, ketchup och saltgurka. Jävligt upphetsande.

FUCK YOU, BILJÄVEL!

Handlarlista.

Försöker få lite struktur på vad det är som saknas egentligen. Det mesta är som sagt redan avklarat, mest smågrejer som ska inhandlas. :)

SOVA

Spjälsäng

Spjälskydd

Madrass

Sängmobil

Bäddset (underlakan, påslakan)

Liten kudde (?)

Fleecefilt

Snuttefilt


ÄTA

Nappflaskor

Flaskställ

Flaskborste

Kräkhanddukar


BYTA BLÖJA

Blöjor

Uppblåsbar skötbädd

Tvättlappar

Oparfymerade våtservetter


BEBISAPOTEK

Febertermometer

Barnolja

Näs-sug

Inotyol/Bepanthen

Miniderm/Decubal


MAMMA-GREJER

AmningsBH

Amningsinlägg

Bepanthen


090108

Kom att tänka på en sak. Detta år kommer jag att bli mamma. Detta år kommer våra liv att förändras sjukt mycket, vi två har skapat en liten mini-oss och snart är hon här. Det är fan snart! Shit! Vilken överväldigande känsla.. Kom som en våg..

Nu är vi nere på 59 dagar kvar. Idag är det 2 månader kvar till BF. 2. 2. 2. Upprepa det liksom, två månader? Vaddå, det var ju nyss jag plussade? Ja herregud. Tiden går så fort :)



Mammas lilla skitunge!

Provbäddning.

Tjingeling på er alla ni som läser min überintressanta blogg. :) Idag var det dags att slungas tillbaka till verkligheten, sambon har jobbat och jag har stökat runt lite här hemma. Var iväg och fikade hos syster en kortis, mys. Idag "provbäddade" jag spjälsängen också.. Myspys. (Ja, jag vet att man inte ska använda varken täcke eller så stor kudde till barn under 12 månader men jag ville bara se hur det såg ut.) Nu är det bara Ärtan som saknas! Eller ja, lite annat också, men alla stora saker har vi faktiskt avklarat nu. :)

Måste införskaffa
- några lakan
- "bebisapotek", salvor, termometer osv..
- blöjor, våtservetter, tvättlappar
- badbalja (vi har inget badkar)


Gunilla Axéns moln.

Ni betyder allt.


Tjejträff

Igår träffades vi allihop



A



Katten



Anisch



och jag


Har saknat er allihop massor! ♥




Ärtans husvagn v. 31+0





v. 32 (31+0)

Jag överlevde morgonen med glans! Istället för att sluta kl 14 så fick jag åka hem vid 12.30.. Inte mig emot. ;) Så nu är jag i princip redo för avgång! Kom på att det är måndag också vilket betyder veckobyte.. Scheisse vad tiden springer iväg så här på slutet! Fick hem spjälsängen idag också, wii! Superfin är den, och helt gigantisk! Tycker den ser väldigt stor ut jämfört med t ex den spjälsäng min syster har. Kan knappt vänta med att bädda iordning den. Mys!



Så här säger familjeliv.se om v. 32
Kroppen: Man kan lätt bli anfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir anfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.

- Lungkapacitet? Har jag någon sådan ö.v.h? Att gå i trappor är en pärs numer, måste stanna och titt som tätt. Känns inte som att syret cirkulerar riktigt ordentligt. :P Ang. sovställning så sover jag som en prinsessa när jag sover på sidan (helst höger sida) med täcket under magen och insnurrat mellan benen. Meeow.


Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 cm lång. Nu kontrollerar barnet själv sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. På pojkar kommer nu testiklarna ner i pungen från att ha varit i ljumsken. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.

- Har känt bebisen spjärna emot med fötterna och typ .. "sträcka på sig". Awh, lill-ärtan börjar bli stor!


Omänskligt tidigt..

Klockan är 05.40. Gäsp. Wish me luck today!

blogg.se i sitt esse

Inga av mina inlägg syns? Hmpf!

Jaja, det får väl komma när det kommer då. Snart är det dags att hoppa i säng och titta lite på film, somna tidigt för att sedan gå upp kl. 05.30 imorgonbitti. Ååh, vad jag ser fram emot det! Typ.. inte. Är sjukt morgontrött av mig, tar lång tid innan jag "kommer igång". Imorn ska jag nämligen jobba från 07-14, träffa "mina" pensionärer igen. Hemtjänsten it is. :) Ett så tacksamt jobb, brukarna är snälla och gulliga och uppskattar så att man kommer och hjälper dem. :)

Efter jobbet ska jag snabbt hem igen, hinna med en snabbdusch, dyka i lite finare kläder och sedan åker vi hem till min mormor på middag! Fina fina mormor. :)

Idag är det 63 dagar kvar till BF. På tal om ingenting sådär..

Seg, solig söndag.

Ja, det är hårda bud i Mellerud!

Eller.. på höga hästar i Hässleholm? Patricias pattar i Piteå? Håhå.. jag och min älskling har precis lika låg humor, helt underbart. Vi utvecklar helt nya "ordspråk" (?) sammankopplat med olika svenska städer. He he he.

Denna söndag har varit precis sådär som en söndag brukar vara. Seg. Slö. Lite långtråkig. Har väl "hunnit med" en vettig sak, det var att duscha Ebba och trimma hennes rövskägg. Så nu får hon gå lite med rumpan bar. För några byxor har vi inte åt henne såklart.. :) Åååh, vad jag är.. rolig. Inte.


Ebba i sitt esse.

Nostalgi?


64 dagar kvar.

Ja, ni läste rätt. Idag är det 64 dagar kvar till BF. Tiden går fort när man har roligt som det brukar heta. Idag är det lördag (trodde nästan det var måndag!) och vi har väl inga storslagna planer för dagen egentligen. Har myst runt här hela morgonen och bara seegat. Lagade till en brakfrukost (!?) bestående av bacon, ägg, keso och en tomat. Blev lite mer brunch än frukost kanske men det mättar ju bra. :) Känner mig grymt sugen på att ta en chokladbit men ICKE, det blir inget av med det. Funderar på om jag ska käka en apelsin... de har lågt GI.

Till middag blir det fläskkarré med en god sallad. Smarr smarr.

Ikväll hoppas jag att vi får besök av vänner för lite filmkväll, var typ hundra år sen sist!

Så mycket mer än så händer inte här hemma. Ärtan är vildare än någonsin och sparkar och har sig, oavsett hur mycket jag rör på mig? Tok-bebis.

Gravidofant?

Fy fan vad jag känner mig stor. Eller ja. Jag är stor. Graviditeten har ju så klart gjort sitt, men nu jävlar ska jag "dra mitt strå" och lägger av med kolhydrater (drar ner under grav. för att sedan sluta helt) och socker. Gick ner 8 kg (på ca 3 månader) med GI metoden innan jag blev gravid och enligt det jag har läst så ska det inte vara någon fara med att köra GI under graviditeten.

Sådana kolhydrater som man ska undvika är pasta, bröd, mjöl, potatis, ris osv.. Så idag när vi handlade så blev det i princip sallad, kött, bacon och keso som inhandlades. Imorn blir det en rivstart bacon och ägg till frukost. Bye bye till rostmackor med ost.


Ett steg i taget mina vänner.. :)

Nu ryker granen.

Så. Nu har jag "klätt av" granen och den ligger i lådan och får snällt ligga där i lite drygt 11 månader. Hej då granen! Likaså så försvinner julljusstakarna och stjärnorna, tomtarna och julgardinerna.. Bye bye. Är trött på julen nu, vill ha tillbaka mitt turkosa vardagsrum! >_o

Ska flytta runt lite gardiner och byta ut vissa mot andra så det blir lite förändring här hemma. Vill möblera om också men det är väl en omöjlighet.. Finns inte så många alternativ då ytorna är.. ptja.. som dom är.

Hur har livet varit annars då? Jo finfint. Nyårsafton spenderades i Gävle, mycket trevligt! God mat och trevligt sällskap. :) En mindre trevlig bilresa hem då värmen beslutade sig för att inte infinna sig i bilen.. Morr. Vi kom hem igår och åkte nästan direkt på "kalas" hos min syster då hennes man fyllde år. Sedan hem igen, hoppa i mjukisbyxorna, slänga av mig BH:n och bara halvsova i soffan. Mmm. Så himla skönt.

Nu ska jag hitta något att äta. Något som inte är sill, julskinka eller vitlökskorv. Kan bli svårt, dax att fylla på förrådet med "vanlig" mat!

2oo8.

1. Gjorde du något 2008 som du aldrig gjort förut?
Det gjorde jag säkert.


2. Höll du några av dina nyårslöften?
Tror inte att jag hade några.


3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar 2008?
Min syster fick en dotter.


4. Dog någon som stod dig riktigt nära?
Nej.


5. Vilka länder besökte du?
Höll mig inom Sveriges gränser.


6. Är det något du saknar år 2008 som du vill ha år 2009?
Mer tid till familj och vänner.


7. Vilket datum från år 2008 kommer du alltid att minnas?
Den 28 juli -08 kommer jag aldrig att glömma.


8. Vad var din största framgång 2008?
Jag skaffade mig ett nytt jobb. Jag utbildade mig till barnskötare.


9. Största misstaget?
Anser inte att jag har begått några större misstag faktiskt, känns skönt.


10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Jag har lyckats hålla mig relativt frisk faktiskt, inga större åkommor drabbade mig.


11. Bästa köpet?
Oj, svårt. Barnvagnen kanske?


12. Vad spenderade du mest pengar på?
Räkningar, mat, nöjen. Det vanliga.


13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Jag blev gravid. <3


14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2008?
Musik har inte varit en stor del av mitt liv detta år, men en del Lars Winnerbäck-låtar kommer att få mig att minnas olika saker från 2008.


15. Var du gladare eller ledsnare 2008 jämfört med tidigare år?
I början av året vare jag nog mer nedstämd men det vände snabbt och jag kände mig optimistisk och stark.


16. Vad önskar du att du gjort mer?
Tagit hand om mig och mina vänner mer. Vårdat relationerna lite kanske.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Stressat upp mig inför plugget. Det gick ju som en dans.


18. Hur tillbringade du julen?
Med den närmaste släkten.


19. Blev du kär under 2008?
Jag var redan kär sedan tidigare.


20. Favorittidning?
Vilken Gravid-tidning som helst egentligen.


21. Favoritprogram på TV?
Känns som att jag tittat på Miami Ink varje dag under hela året..


22. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Nej, hatar gör jag verkligen inte. Tycker mest synd om denne.

23. Bästa boken du läste 2008?
Galet nog läste jag inga böcker, endast studielitteratur. Och det vill jag inte dryfta mig till att säga att någon av de böckerna nu är en favorit.. Nej.


24. Största musikaliska upptäckten?
Återupptäckte några gamla godingar. ¨


25. Något du önskade dig och fick?
Ja.


26. Något du önskade dig men inte fick?
Inte vad jag kommer på.


27. Årets bästa film?
Oj, svårt. Ingen aning.

28. Vad gjorde du på din födelsedag 2008?
Oj, kommer inte ihåg? Tror att jag hade lite firande här hemma.


29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Tror ärligt talat inte det. J

30. Vad fick dig att må bra?
Min älskade sambo och livskamrat, min familj och mina vänner.


RSS 2.0