Söndag

Sitter och jäser efter en jättegod middag! Tog en sväng till affären och handlade lite, det slutade med att vi gjorde pasta carbonara till middag. Supergott och enkelt. Jag har trånat efter blåbärspaj i flera dagar nu så vi handlade ingredienser till det också.. och nu står den i ugnen och gottar sig.

Ååh, blåbär!


Tjingling.

Sitter här och pillar vidare på bloggen.. det börjar ju arta sig lite.

(klicka för större)

Min karl är iväg och dyker (!) med en arbetskompis, dom skulle dyka i något kalkbrott utanför Uppsala. Tufft, men det skulle jag nog aldrig våga. Håller mig på torra land och myser lite istället :)

Sitter och väntar på att Anna ska droppa in också, stackarn.. det är inte kul att försova sig innan man ska på dop inte.
Nu ska jag nog ta hand om lite tvätt... :)

Jo just det. Igår gick jag in i v. 13 (12+0), idag är jag i v.12+1.
Tiden går så rackarns fort alltså! Sista augusti idag också. Galet!

Pyssel

Sitter och försöker få lite ordning på designen här på min blogg.. Det börjar arta sig med texten och så, men bakgrunden är ju aningens för tjejig alltså :P

Men nu ger jag upp för kvällen..

Jag är SÅ smart!

Ska jag skratta eller gråta?! Här har jag gått och väntat på min skolböcker i flera dagar.. och så när de väl kommer så upptäcker jag att jag missat att beställa den enda boken jag egentligen behöver JUST NU. Den bokjäveln jag behöver för att kunna göra första uppgiften. Jag är tamejfan bäst.

Som tur är så ska vi ändå till Uppsala imorn, får smita in på Studentbokhandeln och köpa den. Men MY GOD vad irriterad jag blir. :(

*kastar lite bajs på mig själv*

Humöret som sjönk

Så var man 1200 kr fattigare. Fick hem mina skolböcker idag, inte en dag för sent.. men jävlar vad dyrt. 6 sketna böcker. Okej, ganska billigt, men jag hade ju kunnat komma på lite andra saker som hade varit roligare att spendera de där pengarna på..

Jag var glad imorse, men nu börjar det skita ner sig. JAG KÄNNER MIG ARG! Fast jag har ingen aning om varför. Vill inte
vara en bitterfitta.. men jag får väl stå ut med att vara det i några timmar nu då. Tur att jag är ensam hemma och kan sitta och muttra iaf.

Man kanske skulle ta och sova en stund och se om det blir bättre. Men orka.

v. 11+5 - Nysattack

Shit, vilken nysattack! Älskar att nysa, det är så skönt! :) Idag tillät jag mig att få en rejäl sovmorgon, vaknade inte förrän kl 10.00, skönt som attan. Nu har jag klätt på mig, ätit frukost och väntar på att syster ska komma hem så jag kan åka dit och dricka en liten kopp kaffe!

På måndag händer det grejer serru!
Går in andra trimestern och fjärde graviditetsmånaden och v.13 (12+0)

Vecka 13 -
31 aug - 6 sep 2008
Kroppen: Nu är gränsen för den andra trimestern och då är det rimligt att gå upp 300-400 gram/vecka. Nu brukar illamående och den värsta tröttheten avta. Vissa kan redan känna fosterrörelser, men det är ganska ovanligt. Det är svårt att urskilja fosterrörelser från vanligt bubbel i magen. När man ligger stilla i sängen kan det vara lättare, känner man ett litet sprattel en bit nedanför naveln och det inte åtföljs av något kurrande ljud är det mycket troligt att det är just fostret som rör sig.

Fostret: Benvävnad skapas och revben kan ses på ultraljud. Fostret kan öppna och stänga sin mun, suga och svälja, gäspa och sträcka på hela kroppen. Lungorna är färdiga och fostret börjar röra på bröstkorgen som om det andades, men syret kommer genom blodet. Att fostret tränar att andas i vatten är bra för lungorna, från samma ögonblick barnet kommer ut och navelsträngen klipps av så måste andningen fungera perfekt. Vattnet trycks ut ur lungorna precis vid förlossningsögonblicket och från att vara vattenvarelse börjar barnet andas luft genom munnen och näsan.

Power-nap

Satan vad trött jag är. Det har blivit så bekvämt att sova en stund på eftermiddagen.

Kom hem för en timme sen från Anisch, rullade över och snackade lite skit. Hon bjöd på lunch, falukorv och potatismos. Mums.

Nu däckar jag snart...

Regnmoln och sol

Vaknade väldigt tidigt idag. Sov allmänt dåligt för jag har sprungit upp och ner på toaletten hela natten.. trots att jag inte dricker något så är jag konstant kissnödig. Det är lite komiskt!

Drömde att jag piercade mig också, det blev skitfult. >___< Saknar min septum, hmpf.

Anna svarar inte.. tycker jag är dumt!

Memories, in the corner of my miiiiiiind

Haha, har precis roat mig med att läsa igenom hela Annas blogg.. från början till slut. Känns bra att kunna minnas de roliga stunderna ändå :) Innan vissa visade sig vara helt slut i huvudet. Det var roligt så länge det varade :)

Jag är gravid och lycklig! VI SKA FÅ BARN! AAAAAAAH! Det kommer över mig ibland liksom.. att jag och the man of my dreams ska få en liten mini-triss eller mini-tomas! GALET I TELL YOU!

Nu ska jag laga mat. Idag ska vi fira vår inskrivning, haha, så det blir kött med pommes och en god sallad! T hämtade fick med sig massa grönsaker från sin mammas grönsaksland häromdagen. Då är det extra gott, verkligen fräscha grönsaker!

Mycket utropstecken idag!

v. 11+3 - Inskrivning på MVC

Och så äntligen så var den dagen här.. dags för det första mötet med barnmorskan! Nu har jag min alldeles egna graviditets-mapp med massa spännande papper och broschyrer.. + min journal. Spännande tycker jag iaf ;)

Mötet gick jättebra, barnmorskan var hur trevlig som helst. Hon tog blodprov och allt såg toppen ut! Järnvärden och hela baletten så än så länge behöver jag inte äta något järntillskott. :)

Barnmorskan skickade iväg en remiss till Danderyd för rutin UL, och det kommer jag få hem papper på inom några dagar. Borde bli i början/mitten av oktober. Den 29/10 är nästa besök hos barnmorskan, då är jag i v. 20!

Crääjsy.

BF (beräknad födelse) är nu 14 mars 2009, men det blir "ännu mer" fastställt när man gjort ultraljudet då man mäter bebisen osv.. :)

Nej, nu ska jag planera dagens middag.. HUNGRIG!

Barnvagn

Har varit en riktigt bra dag idag, om man bortser från morgonens mående. Började med en fika när vi kom till Norrtälje, en stor smörgås med skagen, fy satan vad gott! Var väl kanske inte det bästa att trycka i sig men det sket jag i.. satt ner en kvart och tog djuupa andetag så gick illamåendet över och magen blev nöjd för att den fick något att jobba med.

Raidade affärerna också, köpte en asfin lång grå kofta på H&M, en vit långärmad bastopp, och så en fin tröja till min karl.. för det är han värd <3 Medans alla andra tittade på bebiskläder så försvann jag iväg till dam-avdelningarna, hade siktet inställt på att köpa en varm gosig kofta och otroligt nog så fann jag den!

Har f.ö hittat the vagn of my dreams. En KRONAN! (Nej, dom gör inte bara cyklar)



Kronan Liggvagn; 3990 kr.

Inte alls så farligt dyrt för en ny vagn. Så får man köpa till åkpåse, regnskydd, osv.. men jag tycker den är het! Och så kan man även köpa klädslar i olika färger så den inte bara är sådär svart och tråkig.. ;) Fast skötväskan kanske inte var det snyggaste jag sett så den tror jag vi skippar.. Här är hemsidan http://www.kronan.com/Barnvagn check it out!

Nu ska jag laga mat för jag håller på att svälta ihjäl.... typ. ;)

Fuck

Ska iväg med syster in till staden och gå i affärer och fika.. och vem har självklart ett morgonillamående utan dess like?! Jag har inte mått illa på morgonen på jättelänge, men just idag så.. damnit. Uuh. Dricker vatten och tvingar i mit några digestivkex, känns lite bättre när det landar något kexigt i magen.

Nu måste jag hitta mina smycken.. hoho..

v.12 (11+0)

Oh yes, idag gick jag in i vecka tolv! Då händer det spännande saker minsann..


Kroppen:
Risken för missfall minskar nu. Av de missfall som inträffar så sker drygt 90% före utgången av vecka 12. Om du skulle få en mindre blödning betyder det inte att ett missfall är på väg. Om det inte är blodfärgat eller rinner så kan det bero på andra orsaker som t.ex lågt liggande moderkaka. Om moderkakan är placerad långt ned mot livmoderhalsen kan det uppstå en liten blödning från kanten av moderkakan. Placeringen av moderkakan kan ses med hjälp av ultraljud, på de flesta brukar den dras uppåt i takt med att livmodern växer och då slutar dessa mindre blödningar. Under de tre till fyra sista månaderna ska du däremot söka läkare även vid smärre blödningar.

Fostret: Fostret är 9 cm stort och väger cirka 15 gram. Moderkakan tar över näringstillförseln till fostret ungefär vid den här tiden. Fostret börjar röra sig spontant, vrider på huvudet, hickar och rör på fingrarna som dessutom har fått fingeravtryck. Nu börjar fostret också reagera på mammans lägesändringar.

______

Idag ska jag jobba! Tjoho. Börjar kl 15 så det är ett tag kvar. Funderar på om jag ska ta mig till syster på lite kaffe innan jobbet. Har duschat, haft i hårinpackning, borstat håret (!) och sminkat mig. Lite smink gör faktiskt skillnad på humör och ork. Iaf för mig, känner mig piggare.

Hm, nej lunch först!

Zombie.

Sitter i tjocktröja, mjukisbyxor och raggsockor i vår soffan med laptopen i knät. Har haft balkongdörren öppen i flera timmar, i kombination med ett öppet köksfönster så blir det ett härligt korsdrag som vädrar ur lägenheten. Det luktar kallt och friskt! Känns som höst ute, trots att solen lyser ganska starkt så är det kallt och skönt i luften. Hösten är på väg. Snart är det september! Härligt.

Idag har jag varit redig trött, hämtade min sambo vid söderhall inatt, han hade varit på fest i stora staden Sthlm. Själv så passade jag på att ha systerkväll med storasyster och bebis så klart, stackars Ella hade magknip och skrek som bara den. Pinglan sa att hon verkligen inte hoppas att jag kommer få ett "kolik-barn", grymt påfrestande och jobbigt.. att inte kunna göra något för att lindra smärtan :( Jag vill göra ett ultraljud så jag ser att allt är bra med ärtan! Som det är nu så känner jag mig bara trött och svullen, konstant uppblåst och fetare än vanligt. Jag vill vara hot mama, mkej!

Anna och Isabel kom och drack en kopp kaffe med mig vid halv fyra tiden, det var behövligt. Annars hade jag somnat tror jag. Isabels son Casper är så jäkla söt. Tre månader ung och helt underbar! Sa det att det känns så avlägset just nu.. det är långt kvar till mars. Och vägen dit är kantad med upplevelser som jag bara längtar efter... första ultraljudet, att känna bebisen sparka därinne.. Känns långt borta. Kan tiden bara gå lite fortare? Okej, jag tycker att veckorna går ganska fort, men lite fortare skulle inte skada..

Idag är min sambo borta på äventyr igen, hjälper en kompis att flytta till Gävle. Så jag har varit solokvist nästan hela dagen, har gått runt och pysslat, städat undan, beställt alla skolböcker för termin 2 (Har G i termin 1 nu!), sovit ett par timmar.. ja, bara softat hela dagen. Har tagit två långa promenader med Ebba också. Hon har varit så gosig hela dagen så nu ska hon få ett grisöra för att hon är så jäkla söt.

Har beställt lite kläder från H&M också.. Sådant som jag kommer att kunna ha om ett par månader också. :)


Den första koftan kommer inom några dagar.. Men de andra två kommer i mitten av oktober (!) Jaja, den som väntar på nått gott..

Nu ska jag lägga mig under en mysig filt och kolla på Miami ink.


Tråk.

Ja, fy satan vad tråkigt jag har. :( Känner mig helt strandad här utan bil och regnet pissar ner utanför fönstret. Tomas kommer iofs snart hem, han var varit och fikat med en kompis i Uppsala. Fan,jag vill också fika! Imorn ska jag fan ha en morgonfika med Anna, därmed basta!

Hur som helst.. tog jycken i ena handen och plånboken i den andra och travade iväg till Granngården. Lyckades komma ihåg att ta med bonuskortet+en 30 krs bonuscheck, duktig som jag var. Kommer dit, plockar på mig det jag ska ha, trimknivar och kammar och shit, går till kassan, drar bonuskort, lämnar fram bonuscheck, betalar och går därifrån. Tyckte det blev lite väl dyrt, 236 kr, men tänkte inte mer på det. Kommer hem och plockar upp sakerna, kollar på kvittot.. då kostar två av trimkammarna 10-15 kr mer än vad som stod på hyllkanten, och jag har glömt säga till om att jag har kontonummer som ger mig 10% rabatt på hela skiten. Morr.... Orkar inte gå tillbaka i ösregnet heller, ja nu har dom stängt också för den delen men ändå.. Suck. :P Får ju skylla mig själv för att jag inte fick rabatt, men kan prishelvetet stämma iaf?! Neeej, det är alltid så på GG..oavsett var man är någonstans. Sämst på att byta etiketterna på hyllorna.

Uj, detta blev ju verkligen dagens i-landsproblem.. ;)

Nu är jag så hungrig så magen skriiker. Tomas kom hem så vi kan laga chili con carne!

Snaggish

Så! Nu hur jag trimmat Ebba. Blev faktiskt riktigt nöjd :D Hon ser ut som en riktigt dvärgschnauzer. Måste börja odla mer skägg på henne också ;) Funderar på om jag ska gå ner till Granngården och köpa en stålkam.. måste kamma och borsta hennes hår på tassarna.

Tog en dusch efter trimfrenzyt, hade fan hundhår ända in på trosorna. Och som det sticks. Sitter och försöker borsta håret också men det går ju inte speciellt bra. Eller jo, vänstra skall-halvan är så fin så.. men den högra halvan är helt fucked up :/ Jättetovig och jävlig.. måste ha sovit vilt inatt och gnidit huvet mot kudden eller nått. Baajs. Tappar så mycket hår nu också så jag kommer väl bli totalt flintskallig tillslut. :(

Alla dessa hormoner. Yeyey. Vad gör man inte för en liten bebis.

Rubrik?

Vaknade tidigt som satan imorse, var så himla kissnödig. Kunde inte somna om så jag lade mig i sängen ändå och tittade på en film "Lost Boys - The Tribe" som jag somnade ifrån igårkväll.. Den var skitdålig. Rekommenderar icke!

Nu har jag hunnit med att dammsuga hela lägenheten, ska skura golven också. Måste bara sitta och samla mig en stund.
Pratade nyss med "min farmor", S, på telefon, hon är så jäkla gullig. Är så glad att jag började jobba inom hemtjänsten för man träffar så många underbara människor som har så mycket att berätta.. och som blir så glada för att man kommer och hjälper till och håller lite sällskap. S och jag har kommit varandra extra nära, vet inte riktigt varför, tror det kan bero på att hon påminner grymt mycket om min farmor (som gick bort -99). Jag ska försöka ta mig till Edsbro och hälsa på S imorn eller på söndag, då ska vi fika och snacka massa skit ;) Hon är en riktig bullfarmor också så fika MÅSTE man. Annars kommer man inte därifrån ;)

Hm, jaa. Så är det. I övrigt, ptja, känner mig sådär gravidsvullen och gasig i magen, tarmarna håller på att göra plats för livmodern att växa. Idag är jag i v.10+3, tjoho vad tiden går fort! Samtidigt som den inte gör det. :P Dagarna känns så sega och jag sitter hemma och gör en massa läxor för plugget i förväg.. men helt plötsligt så är det fredag och helg igen. Tyckte det var fredag nyss? Samtidigt som dagarna går så sakta, det är riktigt paradoxalt det där.

Annars då.. jo, var till veterinären med Ebba i förrgår, vaccination på gång. Hon fick en spruta och var jätteduktig! Awh, så stolt hundägare man är då. :) Funderar på om jag skulle orka trimma henne lite, pälsen börjar bli lång och öronen är riktigt tofsiga. Ska kolla om jag hittar någon riktigt bra beskrivning på internet först om hur man ska klippa. Det är inte det lättaste. Vill få till det där riktiga schnauzerutseendet nu, hon skulle kunna vara lite vad som helst för raser nu faktiskt.. :P

Nä. Men lunch kanske? Har inte vågat äta något än, men nu kurrar magen så jag måste ge mig..

v. 10+2

Har verkligen varit helt sänkt idag. Vaknade vid nio, ut med hunden, in igen och däcka på soffan. Mådde lite småilla hela morgonen och efter lunch (åt en smörgås) så hann jag inte ens öppna toalocket så jag spydde i handfatet. :( Uuhh.

Jag är verkligen skithungring nu och sitter och trånar efter mat.. Illamåendet är kvar här i bakgrunden så jag väntar tills det är middag med att äta nått. Funderar på tacos idag. Skulle vara så jävla gott! Guacamole, tortillabröd, köttfärs.. mmm.. och grönsaker förstås!

Ska hämta ut ett paket nere i kiosken på torget efter kl 17, ska passa på och handla på konsum innan dess så att det bara är att ila hem och laga mat sedan. Hoppas att min raring inte får något larm idag efter jobbet, tycker han ska komma hem och käka tacos med min typ.. NU men jag får hålla mig en stund.

Jo, såg förresten en skitbra film igår! En läskig enare "The Ruins", rekommenderar ordentligt faktiskt. Mycket najsiga närbilder på bla. amputerade ben och annat.. Ett annorlunda slut på den måste jag medge, utan att säga för mycket.

Nu ska jag fortsätta med min handlarlista.. det blir en del!

Inskrivning

Idag ringde jag som sagt MVC :) Fick tid till inskrivning på onsdag nästa vecka. :) Tomas ska ta ledigt från jobbet så att han kan följa med. Barnmorskan tyckte att det var en självklarhet och det tycker jag och Tomas också.. klart att han ska vara med och prata om allt, det här är ju bådas verk och det är nytt för båda två. :) Enligt barnmorskan så är jag i v.10, och det stämmer ju ganska bra med mina uträkningar. Vet ju dock fortfarande inte vilken vecka + dag, så jag går efter FL:s uträkningar att jag är i v.10+0
Rena grekiskan? Haha, ja det var det verkligen i början må jag säga :P Men nu är det ganska lätt att förstå sig på alla uträkningar och shit.

Sitter och glor på Tomas och Robert, dom spelar Gudfadern på PS2. Lagom underhållande. :P

I övrigt, ptja, känner mig helt uppsvullen och rund som en fotboll. :( Men det är det faktiskt värt! Innan jag går och lägger mig ikväll så ska jag göra en ansiktspeeling. Satan vad skönt. Slipa bort ett lager hud typ. Sen är man len som en bebisrumpa i ansiktet!

Nej, nu ska jag väl gå och prutta..

Vecka 11

Har varit uppe och pinkat fyra gånger inatt. Och gigantiska mängder varje gång! Var kommer allt kiss ifrån!? Sådär mycket vätska drack jag ju liksom inte på hela dagen igår. :P

Idag ska jag ringa barnmorskan och boka en tid för inskrivning. :) Är lite nervös, vet inte varför för jag vet att hon är supergullig och snäll. :) Idag går jag in i vecka 11. Är alltså i v.10+0 Sjukt hur fort tiden går egentligen.. tyckte att det var nyss jag plussade men det var liksom 3 veckor sen. Jeez! Går väldigt fort, och det är uppskattat.

Vädret idag känns riktigt höstigt. Luften är kall och frisk, lite mulet och bara allmänt chill ute. Inget regn än så länge men det kommer säkert. Men det gör mig ingenting, jag tycker det är mysigt när det regnar! Så länge jag är inomhus.. ;)

News.

Jag får lov att be om ursäkt för det nattsvarta inlägget här under.
Det är nämligen så att jag måste bekänna en sak. Jag har dessa humörsvängningarna av en anledning förstår du..

Jag och min Tomas väntar bebis i vår! <3

Så ligger landet.. Fy fan vad underbart!

Illa.

Läser massa bloggar för att glömma bort mina tankar och spyan i halsen för en stund.
Hormonsvängningarna kommer oftare nu och jag bölar för minsta lilla. Ikväll har en stark känsla av ensamhet
smygit sig in hos mig. Tårarna verkligen bränner bakom ögonlocken, tänker på allt som varit och hur det aldrig kommer bli detsamma igen. Får ångest för att jag ens tänker att förändringar skulle vara dåligt.. när jag vet att det som väntar på oss i framtiden faktiskt är så bra.

Det känns som att jag är 17 år igen. Känns som att jag springer i en mörk skog på en liten, tunn stig som aldrig tycks ha någon ände.

Vet inte hur jag ska förklara eller tolka det.. jag har ångest för att jag känner så här när jag innerst inne vet hur jävla bra jag har det och hur lycklig jag faktiskt är. Men så är det, toppar och dalar.

Vill att min karl ska komma hem nu så jag får känna hans stora starka armar runt mig..så jag får känna mig liten..bara för en stund.

Ryggproblem.

Min rygg is killing me. Knakar som satan om den, kanske håller på att gå av? Mjae.
Ikväll så ska vi iväg på bio. Dvs jag, min karl och hans två killpolare. Vi ska se på The Knight, den där Batman filmen. Mkej, en massa testosteron och killfilm på det. Kommer bli guld!

Tycker om att umgås med boys, det är så enkelt och okomplicerat. :)

Oh lord

Det är inte lika mycket tvång och måsten, men mera "bör". Borde ta tag i det där.. och det.. och det där jag tänkte på nyss..
Men jag har ingen ork och ingen inspiration, vill bara sitta här och uggla idag.

Jag vill så mycket, jag vill orka göra saker. Men det är faktiskt inte mitt fel att jag inte gör det. Ingens fel egentligen..

Produktiv.

Jag är stolt över mig själv. Har börjat skriva på en uppsats. REDAN! Mouhaha. Jag ska minsann ligga steget före denna termin.. fast nu är jag så satans trött så jag somnar på tangentbordet. Herrå.

My day

Känner mig så het. Här sitter jag i trosor och sport-bh och svalnar på golvet med laptopen i knät. Detta är liiivet.
Idag så hälsade jag på Åke och Anna. Åke var väldigt söt och hårig. Han är nämligen Annas nya kissemiss. :) Pluttas, liten tunn och alldeles mager! Men han tjockar på sig snart. :)

Ja, and then.. så gick vi ner på "Rimbodagen" proppat med folk i lilla centrum, var bor alla dom?! Hagen?! Nää.. jaja, jag och Anna köpte kulglass, gött värre. Träffade upp syster och satt och fikade lite. En sväng in på konsum.. ptja. Sen rullade vi hem till Anna igen och jag attackgosade med Åke. :) Sedan cyklade jag hem och här sitter jag nu! Strandad på golvet som en annan svettig säl. :)

Det var min dag det! Oerhört intressant, eller huuuur? :D

Höst

Det är ett riktigt höstväder ute idag, 2009 kommer med stormsteg och det med besked.
Ska rota fram min skepparjacka, halsduk och lite varmare skor. Underbart.

2009 får gärna komma nu. Tack. Pusshej.

Kvavt

Håller på att smälta bort trots att det är svalare (men ack så satans kvavt) idag. Uuh. Bakade faktiskt scones till "frukost", ptja, snarare lunch. Köpt materiel till att baka bullar vid väl valt tillfälle också. Orken får gärna infinna sig.. Hello? Nä, inte idag heller..

Får se om vi försvinner in till Sthlm ikväll, en vän till min sambo har tydligen skaffat en ny lägenhet på Södermalm. Låter spännande!

Nu ska jag vila en stund. Hej svejs.

RSS 2.0