så ja.

Nu är det bara lite plock och pyssel kvar. Packa ner de sista grejerna som ska med, sen är det klart! (Fast jag kommer säkert stressa sönder fem minuter innan vi ska åka ändå, pskyologisk grej tror jag).

Bjuckar på en bild på min sjukt söta son, alltså.. Han är så JÄVLA SÖT! Aaaaah! *dör lite av stolthet*dagens to do:s

 • packa alla grejer vi ska ha med oss till Yxlan
 • städa och snygga till det lite här hemma (så man slipper komma hem till ett kaosigt bombnedslag till lägenhet..!)
 • sortera leksaker (IGEN, Vilda river ut dem och jag plockar i..)
 • duscha och bada barn
 • fixa lunch
 • långpromenada med jycken
 • glöm ej! ta med portabla dvd:n till bilen
and so on.. kanske inte tycks vara så mycket men jag blir trött bara jag tittar på första punkten. Alltid när vi ska iväg så känns det som att man måste ha med sig halva lägenheten! Och ändå glömmer man alltid nått viktigt.

Ikväll drar vi ut till Yxlan, för då börjar semestern! Tre långa (förhoppningsvis) underbara veckor med min älskling som är ledig från jobbet. Lycka, ohja!

Jag & Jacken igårkväll. Mys!Arga mamman: Hur jävla svårt ska det vara ...

img_3447 (MMS)

Arga mamman: Hur jävla svårt ska det vara att ta hand om sina äckliga fimpar? Utanför vårt hus leker det barn hela tiden men vår kära granne kunde inte bry sig mindre. Fy skäms!


vi kommer aldrig ge upp.


hipp hipp hurra!

Idag fyller min älskling 25 år! Grattis! ♥

Under morgonen så har jag och Vilda svängt ihop en schwarswaldtårta, eller ja.. bottnarna än så länge. När hon vaknar efter sin lilla lur (ja, det går ju sådär med att plocka bort sovstunden på dagarna..) så ska vi kladda på grädde och fixa med chokladen. Mys! Måste även slå in paket.. och gå ut på långpromenad med jycken.. städa lite, vika tvätt.. uh.. ja. Synd att jag är seg som satan bara. Men det blir nog bra! :)

Bild på Tomas, Vilda och mig, från 2009.


Regn, regn och regn. En något blöt promena...

img_2547 (MMS)

Regn, regn och regn. En något blöt promenad, men herre så gott det luktar ute. Friskt och rent, våt asfalt, blött gräs. Fint.


tystnad.

Helgen har varit mörk. Fredagens händelser i Norge har satt allt på sin spets. Det blir mer påtagligt ju närmare Sverige allt sker och jag tycker inte det är konstigt att man blir påverkad. Det kunde lika gärna ha varit här, och egentligen är det säkert bara en tidsfråga innan det sker även här. Att en människa kan orsaka så mycket skada och framkalla så mycket sorg.. det är bedrövligt. TVn har stått på mest hela helgen med uppdateringar om attackerna, hur, var, vem, varför. Läser även på en del olika forum där det skrivs om gärningsmannen, bakgrunden, vittneshistorier.. ja. Jag kan inte sluta läsa, för jag måste försöka förstå.

Idag har vi iallafall kommit iväg ut i skogen för att plocka blåbär och svamp. Svamp hittade vi inte alls och det var snålt om blåbär men det var fruktansvärt skönt att komma hemifrån, ut i skogen och andas frisk luft, känna dofterna och bara strosa. Njuta av naturen och glädjas med Vilda som tycker det är så roligt att plocka bär. När vi kom hem åt vi dem med mjölk och vaniljvisp, gott! Nu sover Vilda och Jack och Tomas åkte iväg och ska storhandla.

Själv sitter jag här och läser, och läser, och läser.. och känner en otrolig sorg för föräldrarna till alla dessa ungdomar som inte längre finns kvar i livet. Jag blir så arg och ledsen. Läste någonstans på ett forum "Det bästa straffet för gärningsmannen vore om alla föräldrar fick tio minuter med honom ensam i ett låst rum". Word.

Det här med att sluta sova middag är ju in...

img_8645 (MMS)

Det här med att sluta sova middag är ju inte alldeles lätt heller.. Istället för att sova en timme från 12-13 så tokdäckar hon nu. Om jag väcker henne så kommer hon bli helt galen. Hilfe..!


Jack 4 månader

Idag är det fyra månader sen han kom, lillskiten. ♥

Vi var ner till BVC igår och vägde, mätte och pratade om smakportioner och mat. Efter besöket gick vi in på Coop och köpte med oss gröt som Jack premiär-åt igårkväll. Självklart filmades hela upplevelsen, precis som vi gjorde när Vilda smakade gröt första gången. Vad han tyckte om det? Mja, han var superlycklig för Vilda satt och tittade på honom och sa "Gapa Jacken, GAAAPA!"

Fyra månaders ålder
 • väger 6420 g
 • 62 cm lång
 • griper medvetet
 • vänder sig från rygg till sida
 • ÄLSKAR att bada & åka bärsele
 • är alltid glad och flinar så fort man tittar på honom
Killen hela dan!

morning glory.

img_5477 (MMS)

Godmorgon! Sovit gott? Idag är jag faktiskt oförskämt pigg, trots att jag satt uppe halva natten och klistrade inbjudningskort. Tidigare under gårdagen hittade jag ett personlighetstest, på bilden ovan ser ni resultatet. Att jag är en väldigt känslostyrd är ju ingen större nyhet men, judging personality? Nu fick min självbild sig en törn. (Här är testet förresten: http://www.humanmetrics.com/cgi-win/jtypes1.htm).


goddagens!

Nu känner jag att jag framstår som en väldigt negativ person när det blev två st. "arga mamman" så tätt inpå. Och det är jag ju inte. En negativ person alltså. Lite lättretlig när jag är hungrig men annars vill jag säga att jag relativt harmlös. Och glad!

Idag har jag promenerat som en galning så mina fötter har fått fina skavsår på alla möjliga konstiga ställen. Och det gör så ont, de enda skor som jag kan ha nu (som inte gör att jag måste gå som om jag skitit på mig) är mina ljusblå foppatofflor. Ehehe. Så vackert.

Det har blivit mycket kaffedrickande idag, först en tur hem till Anna efter dagispromenaden och sedan kom Emma över på kaffe/prat/vagndemontering. Perfekt. Nu har vi sittdelen på vagnen istället för liggdelen (det är fullt liggläge på den). Har en känsla av att Jack inte kommer nöja sig med att bara ligga ner i vagnen framöver för han verkligen älskar att åka bärlsele. Har släpat runt honom hela dagen i den och han tittar förnöjt, är glad och nöjd för att plötsligt toksomna snarka gott. Det gillar vi.

Idag var även sista dagens på dagis för Vilda, nu har hon sommarlov! Mysigt! Detta firade vi såklart med en isglass och sedan bad i vårat nya badkar. Nu ska jag snart ta tag i inbjudningskorten till Jacks namnfest.. gaah, det tar emot. Har skrivkramp sen igår när jag fixade med frågorna till tipspromenden. (Ja, ni läste rätt! Det blir tipspromenad och lekar på namnfesten, ingen kommer undan!)


Så här såg det ut imorse. Innan foppatofflorna fick ta över.


arga mamman #2

Arg/irriterad

 • Vuxna människor som står och suckar och stönar bakom en i kön på ICA (eller valfri annan matvarubutik) när jag handlar själv med barnen (dvs. barnvagn med bebis i och Vilda som håller mig i handen bredvid). Helt plötsligt är det tillåtet att ljudligt sucka och stöna och tycka att vi tar en jävla plats och är så jäävla sega på att få upp grejerna på bandet. "Mutter mutter, aah, åååh".  Herregud. Är du så jävla stressad att du inte ens orkar vänta på att min unge ska få lägga upp sin glass på bandet själv så kanske du borde beställa hem din matvarukasse istället för att gå till affären själv. Jag och min unge har all jäkla rätt att gå och handla och inte sjutton står jag där och ser förbannad ut när personen före mig behöver lite tid på sig. F U !
 • När man ska betala för kläderna i en klädaffär och inte en jävel i personalstyrkan orkar bemöda sig att komma till kassan. Först står man och väntar fredligt i nån halv minut, sedan ropar man lite försiktigt, "hallå, anyone"? för att tillsist efter två minuter behöva gå fram till närmaste (oftast supersnorkig upp-piffad modebrud) butikspersonal och fråga "ursäkta, men skulle du kunna ta betalt?". Man har väl för sjutton koll på kassan? Ibland undrar man ju om dom vill ens vill ha några kunder överhuvudtaget. Miffon.

lureri.

Vilda väckte mig kl 05 imorse och ville gå upp och käka frukost. Inte en chans, Frans! sa jag och fick henne att somna om igen. 07.20 gick vi upp och det känns som om jag fått sovmorgon, yey! Win!

Minimannen min!

img_6574 (MMS)

Minimannen min!


"arga mamman".

Tänkte starta en ny kategori här på bloggen. "Arga mamman". (Tack F för idén!)
Det följer korta (eller långa?) punkter/inlägg om grejer i vardagen som gör mig arg, förbannad, matt, irriterad, less, upprörd, ja ni fattar.

Här är några punkter jag "samlat på mig" främst från upplevelser på lekparker.

 • Personer som rastar hundar på lekplatser och medvetet låter dem gå och nosa & greja i sandlåda och på rutschkanor. Varför?!
 • Människor som har sina hundar lösa på lekplatser när det är barn där. Varför? Det spelar ingen roll om det är en "liten" eller "stor" hund. "Den är jättesnäll!" är ju en vanligt förekommande kommentar från hundägaren när kräket sprungit bort mot barnen för att hälsa. Jamen jag vill inte hälsa på din äckliga lopphög och man kan aldrig lita på en hund, oavsett hur "snäll" den är. Den kan bete sig annorlunda när det är barn med i bilden. När man nämner ordet koppeltvång får man nästan en utskällning, googla det då för fan!
 • Katter som skiter i sandlådor. (Jag vet, man kan inte kontrollera katter på samma sätt som en hund men det är fortfarande äckligt och det gör mig arg ändå. Mysigt att gräva i sandlådan och få upp en riktigt härlig kattbajskorv).
 • Barn som "lånar" (snor) andras leksaker på lekplatsen. Nu menar jag inte en liten ett-två-tre-åring som lånar en spade i sandlådan utan att fråga utan "stora" barn som är väl medvetna om vad som är mitt & ditt.
 • Föräldrar till stora barn som "lånar" (snor) andras leksaker på lekplatsen. De som tydligt ser att deras unge leker med något som dem inte tagit med sig dit och inte säger till sitt barn att fråga om lov först. Uppfostran? Nej, det är väl onödigt.


Det var några punkter. Vad skönt att lufta sina åsikter såhär. Befriande! Har ni egna exempel så dela gärna med er.


grynet mitt.

One-piece till Barbro, check!
I hemlighet längtar vi lite efter hösten nu så att man kan ha dem på sig också. Varmt.
Att dricka kaffe kl 23..

img_4822 (MMS)

.. är nog inte speciellt smart. Räknar med att somna typ vid fyra på morgonen. Grejt. Har haft en fin dag med finbesök, Anna kom över efter jobbet och då börnade jag iväg på blixtlåsjakt! Hittade inget i lilla Rimbo men det fixade världens bästa Tomas åt mig från Uppsala istället. På vägen hem hämtade jag upp Felicia och hennes lilla myra och så åkte vi hem till mig igen. Barnmys och chill eftermiddagen igenom, helt i vår melodi. Inga måsten och inga krav, avslappnat och fint. Vilda får sina små ryck som vanligt när  vi har gäster hemma och blir lite sådär lagom speedad. Det var kullerbyttor (ja, hon är tamejfan proffs!) på mattan, hopp i soffan och allmänt bus. Jack var otroligt nog vaken nästintill hela tiden och de hör ju inte till vanligheterna. Annars lyckas han alltid sova bort tiden när vi har gäster. Tack för idag tjejer, tycker om er! På bilden ser ni Vilda i sin one-piece som jag syr till henne, där inte helt klar alltså. Men för att skryta lite sådär oförskämt, fy fan vad skitsnygg den blir! Jag är bäst, ingen protest. Ser nästan bättre ut än min köpta äkta one-piece (som är uppsydd i Pakistan! Hmpf, 1200 spänn kostade den, tror dom får en jäkla vinst på dem..!) hursomhelst, imorgon blir den färdigställd, då får jag och Vilda mysa ikapp här hemma. :) hmm, pigg, jag? Nu är det visst Jerry Springer på tv, hurra..!


randomness. pics.

Jack har så smått börjat komma på att man kan vända sig till sidan.
Vilda läser sagor för oss och inte tvärt om.Jack & farmor MTrollungen.
Trollmamman i one-piece, check.
Premiärsittning i barnstolen, check.
Muppbild med världens bästa syster, check.
Marie tappar viktiga papper på gångvägen vid Ica och blir lycklig när dem ligger kvar två timmar senare.
Äta lunch med mormor på uteservering, check.
Vara världens sötaste Vilda, check.


Snor Vildas pool och ligger och jäser, check!Trevlig sommarallihop!

Vilken fin dag vi haft. Med mamma och syst...

img_4722 (MMS)

Vilken fin dag vi haft. Med mamma och syster. Den här dagen kommer jag att spara längst in i mitt hjärta och ta fram och tänka på ofta! Älskar er finaste.


Stora killen, 6120 gram, 3 och en halv mån...

img_6311 (MMS)

Stora killen, 6120 gram, 3 och en halv månad. En tripp ner till BVC blev det idag för jag ville få hjälp att få reda på vad som spökar bakom Jacks öron. Sköterskan kikade och det var svamp, stackars putten. Den här värmen är ju perfekt grogrund för det och nu är salvan inköpt. Som tur är gör det inte ont eller kliar än så länge för han verkar inte störas av det men man tycker ju ändå så synd om honom. Sköterskan berättade skräckexempel om barn som svampen spridits på ner under/på halsen, nacken, knävecken.. Fy! Nu ska det bort om han så ska bli vingmutter på kuppen. Kul blogginlägg? Ohjäs.


fint.

Jag är så glad för mina fina vänner och min underbara familj som kommit och hälsat på mig under helgen. Vi har fikat, busat med barnen, skrattat, pratat och bara haft det så in i baljan tok-bra! Gud vad jag älskar er!

Ja må jag leva, ja må jag leeeva! 25 jords...

img_1709 (MMS)

Ja må jag leva, ja må jag leeeva! 25 jordsnurr idag och jag är snuskigt nöjd med mitt liv. Ett kvartssekel ung!


"En gubbe"

img_2426 (MMS)

Konstnär: Vilda, 2 år.


Mössmannen!

img_2484 (MMS)

Mössmannen!


RSS 2.0