Grattis Patricia!

Låg i bikini och stekte på balkongen en timme på förmiddagen. Min rygg ser numer ut som en present med fint snöre. :D


Livet.

Livet leker. Idag har vi bara myst runt här hemma, haft vänner på besök och ätit fruktsallad och glass, spelat kort och haft allmänt mysigt. Vi håller på att smälta bort i värmen, men det är ju så underbart med sol! Till middag åt vi grillad kyckling och fetaostsallad, rackarns gott. Supermysigt att kunna sitta ute på balkongen och äta middag i kvällssolen. :)

Det blir inte så mycket uppdateringar när det är så fint väder som detta.. Jag har också typ tio bloggar att läsa igenom nu, har inte läst några bloggar på länge. Nu har jag lite tid för mig själv, Vilda ligger och sover bredvid sin pappa i soffan och jag halvligger och jäser som en annan kanelbulle.. Vad har ni för er om dagarna? Njuter av solen, precis som vi antar jag ;)

Jo just det, Vildas kusin Ella har tydligen vattkoppor.. så nu väntar jag bara på att det ska bryta ut hos lillskuttan också.. det är väl lika bra egentligen så är den sjukdomen överstökad så fort som möjligt!


Vi innan middagen, myspys i soffan. Vilda har kommit på att det
är superkul att dra mig i håret och försöka ta tag i mina läppar när
jag pussar mot henne.. Gullungen min! ♥

Den coolaste mostern, det är jag det!

Som ni vet så är jag moster till fyra underbaringar, och ikväll ska den äldsta varianten (hon är nio år) sova hos oss :) Hon har tjatat i flera veckor, men något har alltid kommit emellan. Men nu så! :) Ska bli så mysigt! Vi ska sjunga singstar, spela tvspel, kanske kolla på film.. Jag ska ge mig på att platta hennes hår också. Hon har afro (vilket jag tycker är supersnyggt!) men hon vill ha rakt långt hår. Får se om vi lyckas någorlunda.. :)

Herrå!



Shop til' you drop.

Hittade en massa fina kläder till Vilda igår. Nu har strumpan en ny fin barba-garderob!












Och så lite skit till morsan såklart.. Dock blir jag fruktansvärt irriterad på Norrtäljes utbud på kläder. Det är ju bara S K I T ! Barnkläder finns det relativt mycket snyggt, men vuxenkläder.. nej, antingen ska man se ut som en jävla färgpalett eller som en gammal tant. Kul? Nej. Hittade iallafall ett par leggings och en kjol med zebramönster. Chillpill. Båda dessa i strl M! Vilket betyder att jag gått ner en size, från L till M. Snajdigt värre!


Nattsudd.

Här ligger jag, pigg som en mört..! Ja nästan iallafall. Väntar på att min kära karl ska komma hem från arbetet. Pirrar i magen när jag tänker på honom, den där nykära känslan ni vet? I augusti har vi varit tillsammans i tre år, men ändå så känns det spännande, om man kan säga så.. vår relation har verkligen fördjupats efter att Vilda kom också, att se sidor hos honom som jag inte sett tidigare får mig att älska honom mer och mer för varje dag. Sättet han tar hand om Vilda, gosar, myser, matar, pratar.. Ja, allt!

Världens bästa pappa ♥


Imorgon ska jag och Vilda in till stan och träffa min mamma. Gå runt lite i affärer och ta en fika. Ska bli mysigt! Jag måste kolla efter ett par nya sommarskor, lite kläder till Vilda och annat tråkigt (haha,vem försöker jag lura?!) tjafs såsom smink och kläder till mig själv.. He he he.. ;)


Pysslade klart inbjudningskorten häromdagen. Tycker de vart hel okej,
för att vara ihopslafsade i sista sekunden typ.. Jaa, jag var lite slö på
pysselfronten den senaste tiden. Jag erkänner. Jag har ännu inte postat
dem för jag måste kolla upp lite adresser. I nuläget är iallafall uppemot 40 pers
bjudna, scheisse. Hoppas att det blir bra väder annars får vi inte plats. :P

Sjukt varmt..

Nu håller jag mig inomhus. Fy f*n vad varmt det är på vår balkong. Notera att jag inte klagar, jag konstaterar bara. ;)

Har satt igång en maskin tvätt och går runt och pysslar lite allmänt. Går i valet och kvalet om jag ska ta och trimma ner Ebba (dvärgschnauzern) lite grann också. Hennes päls växer så rackarns fort, och det blir ju så jäkla varmt för henne, stackarn.

Maagaahd. En sådan klippmaskin står på önskelistan! Grym ju.
Men klippningen ser lite mupp ut tycker jag faktiskt.. väldans massa hår på skallen. :P






Just det!
Igår skrattade Vilda för första gången! Min lilla stora tjej! Vi låg och myste i sängen och så kom det bara.. världens sötaste skratt. Mitt hjärta ♥

Soldagar.

Vilda ligger och trynar som en liten gris i vår säng.. ser så gulligt ut, våran gigantiska säng och där ligger en liten underbar bebis i bara blöja och sover. En sådan syn!

Nu ska jag bege mig ut på balkongen och (försöka) sola lite. Jag tycker det är astråkigt att bara ligga och steka men vad tusan.. annars kommer jag ju aldrig bli brun. Ska leta upp en bra bok som får underhålla mig. Min karl jobbar ska jobba dubbla skift idag, så han kommer inte hem förrän inatt. Tråkigt, dock lönsamt.


Ett cute-ass tygmärke jag sydde på mina tråkiga brallor häromdagen.
Funderar på att tatuera in den någonstans också.. To be continued!



Ber om ursäkt för att min blogg är så fruktansvärt tråkig just nu!

Tisdag.

Det har ju varit så rackarns bra väder de senaste dagarna så jag har inte riktigt haft lust att sitta inne och uggla framför datorn. Kom nyss hem, har varit ute i solen hela dagen och träffat en massa härliga människor. Mysigt helt enkelt.

Vilda sover och jag ska tokdäcka här i soffan och kolla på "Sjukhuset". Hade ingen aning om att man kan kolla på tv3:s (äldre) program på deras hemsida, men det kan man tydligen. We like. :) Kolla [här]!


Myshelg.

Vilken myshelg.
Tack Ann-Caroline & Philip för i fredags, den bästa midsommaraftonen på länge!


Min fina vackra vän! ♥


BusVilda var supertrött men ville ändå inte riktigt sova..
___

.. men helgen, den är inte slut än heller för den delen. T börjar jobba natt från och med imorgon så jag och Vilda har honom hemma hela eftermiddagen imorn också. :)

Idag har vi varit ute och tittat till T's båt och fikat med hans farmor & farfar. Säger bara det.. jordgubbar in my ♥


Snart kommer syrran och hennes barn, vi ska gå iväg till en lekplats här i närheten. Dricka kaffe och prata. Behöver min dos av storasystervisdom känner jag.. :) Mary, när har du semester?

Alltså.. min vilda bebis.. hon har blivit helt G A L E N när hon ligger i babygymmet, snurrar runt och grejar hela tiden. Lägger av små illtjut av glädje och pratar för glatta livet. Hon snurrar ut kroppen på golvet och har huvudet kvar på skinnfällen.


*crazy_gym_baby09*

Glad midsommar!

Skämtade med min karl imorse när vi stod i duschen och bah.. "jamen idag måste vi ju se den där serien!" .. T; "Vilken serie?" .. "Morden i Midsommer!" .. "Varför då? Jaha, ha, jaa.." Min humor slår det mesta. Nåväl. :) Idag är vi bortbjudna till Ann-Caroline & Philip på middag. Mysmysmys!


Känner att jag mer ser ut som en vampyr idag än sådär
midsommargullig som man kanske egentligen borde.
Men jag kunde faktiskt inte bry mig mindre. :)

Hoppas ni får en mysig midsommar ni med.

Höres!


Torsdag.

Hej mina rara små pinglor. Hur har eran dag varit? Min har varit helt toppen. I förmiddags var det dags för återbesök hos min läkare ang. min medicin. Allt såg bra ut, han kollade blodtrycket och jag fick stå på vågen. Sist jag var där (den 4 juni) så hade han antecknat att jag vägde 88.1 kg (eh?!) och idag vägde jag 83.4 (enligt min våg så vägde jag 86.6 kg den 3 juni). Ja något skumt är det iallafall, min våg stämmer inte överrens med hans så ja.. vettetusan vilken våg jag ska gå efter eller om han antecknade fel helt enkelt. Hur som helst så kom vi överrens om att Reductilen fungerar bra för mig, och jag ska fortsätta käka dem ett par månader framöver.

Efter läkarbesöket hade jag tänk att ta en sväng in till Norrtan och strosa lite på stan med Mia, men jag kom snabbt på att det verkade vara en rätt dum idé.. jag menar, om Rimbo är översvämmat av folk och 08:or redan nu, hur illa är det då inte i Norrtan? Och jag gillar inte när det är sådär galet mycket stadstrafik. Vi åkte hem istället och mös i soffan, jag och Vilda. Kollade på film, Eden Lake, slumrade till lite och efter några timmar kom min babe Anna över på lite kaffe och skitsnack. Grymt välbehövligt! Inte nog med det så var hon så snäll också så att hon köpte ett skärp till mig i Norrtan också, tyvärr var det lite stort så jag ska sy in det på något bra sätt. Du är guld värd, stumpan!

Nu hinner jag inte sitta här längre, för nu ska jag gosa med min lilla underbaring som nyss vaknade.. :)

Today.

Jag säger bara det, gårdagens träning. Vi gick på Step up, ett medelpass. Scheisse. De första tio minutrarna så tänkte jag stilla för mig själv "men shit, det här går ju till och med bra" men efter det så gick det bara utför. Satan i gatan vad svårt det var. "Nu blir det lite mer avancerat" sa instruktören i sin mikrofon och ptja.. lite var ju ingen underdrift om jag säger så. Det kändes som att jag var på en audition för "So you think you can dance". Ingen lek alltså! Men det var riktigt roligt (i början iallafall, haha). Tyvärr så har de inga nybörjarpass, de börjar först i höst. Då jäklar. Är ni med mig, tjejer?

Nu ska jag snart packa ner Vilda i vagnen och gå ut.

Hoppas att ni har en mycket bra dag, det ska jag ha!


Mitt hår växer som ogräs. That we like.. ;) Püss.

Update.

Tjingeling.

Det var ett tag sen jag var här minsann. Har inte haft någon större lust att blogga, av olika anledningar.. but now I'm back.
Både söndagen och måndag bjöd på otroligt dåligt väder. Eller ja, beror på hur man ser på det förstås, men med mina ögon så.. vi har hållt oss inomhus och tittat på [Dexter], har ni sett den serien? Om inte så gör det, den är grym.

Annars då. Jo, jag mår skitbra. Reductilen fungerar perfekt, känner ingen hunger what so ever och jag har gått ner ca 1,5 kg på en vecka. Ikväll ska jag iväg på träning med Anisch och Karin, ett medelpass.. får se hur pass levande jag är efter det. ;)

Bjuder på en bild från i lördags..
Om ni undrar över den vackra bakgrunden så
står jag i en hall och söver Vilda i vagnen.

By the way så blev min 50års present till pappa en succé. Självklart, kunde ju egentligen inte bli annat.. Jag tyckte att det var lite tråkigt att "bara" ge ett kort, så jag skrev några verser istället i sista sekunden.


Pappa, nu fyller du 50 år
jag vill ge dig något som gör
att du minns den här dagen som igår

I höst ska du få en tatuering
och oroa dig inte,
jag har redan rådfrågat din regering
(hans fru)

Välj ett motiv
som får får dig att minnas
denna milstolpe i ditt liv

...

Min farbror (som även är min gudfar) gav mig en puss på kinden och sa " du är helt galen, Trissan!". Ja, kanske lite. Livet blir ju så mycket roligare då. Jag menar, hur kul är det att få en vinflaska när man fyller 50 liksom? En tatuering kommer han ju ha livet ut. ;)

Borta bra men hemma bäst.

Hemma igen. Shit vilken intensiv helg det varit. Min pappa fyllde 50 igår, så då hade han öppet hus hela dagen och ikväll var det fest för släkten. Har träffat så galet mycket folk.

Nu ska jag bara sjunka ner i soffan och titta lite på "The life aquatic". Rekommenderas! Och imorn är det söndag, fy f*n vad skönt! Sovmorgon och bara chill i mjuksbrallor hela. Det är min plan!

Snurra min jord.

Sitter och äter frukost, vaknade tidigt. Idag drar vi iväg ut till landet. Vädret ska inte bli det bästa har jag sett, men vad fan gör det? Det finns nog inget som luktar godare än regnvått jord och gräs.

Vi hörs när vi hörs. Püss.

Underbar.

Sitter och lyssnar på den här gamla klassikern, spolar tillbaka till början gång på gång.. på gång. Lyssna. Känn introt.

Halt, här får ingen passera

här kommer ingen förbi.

Det kommer aldrig över nån mera

så gå är du snäll om ditt liv är kärt



De första raderna är mitt liv. Ni kommer inte åt mig längre. Jag släpper inte in någon längre. Men vad ska jag göra när de som ska föreställa mina nära, sårar så? Den senaste tiden har minnena kommit tillbaka, med full kraft. Aldrig mer. Ni kan tycka vad fan ni vill och ha åsikter om vad jag gör, varsågoda. Sitt där och flina och låtsas som att allt är bra. Så jävla äckligt.

Jag tar inte ert jävla skitsnack och jag tycker verkligen inte synd om er.






.. och ni övriga har antagligen ingen aning om vad jag pratar om. Det är nog lika bra det.


Tremånadersdagen.

Vilda blir tre månader idag, vem hade kunnat tro att tiden skulle gå så himla fort? Min stora fina tjej! Tremånadersdagen firade vi med att gå ner till BVC. Vilda fick sin första vaccination, en spruta i vardera lår. Den första sprutan gick ganska bra men den andra skulle tydligen svida mycket mer och visst gjorde den det.. tårarna trillade på Vilda men jag lyckades faktiskt hålla mig :) Efter tre minuter av tårar och skrik så var det bra. :) Vi hann knappt komma utanför dörran till BVC så toksomnade hon i babyskyddet. Vi gick en sväng till apoteket och inhandlade bebis-alvedon och Bepanthen (världens bästa salva! Till allt från röda rumpor till nygjorda tatueringar, great!)

Vid tre månaders ålder så väger Vilda 6055 gram och är 61,5 cm lång.
  • sover oftast hela nätterna igenom, helst med en snuttefilt som hon kan gnussa in ansiktet i
  • vänder sig från rygg till sida (är SÅ nära att rulla runt till mage men hennes lilla arm är i vägen)
  • kan sitta själv med stöd i soffan
  • kan ligga och titta på sina händer hur länge som helst
  • tycker om att ligga i babygymmet och leka själv, griper efter leksakerna och får tag i dem
  • smakar på allt hon kommer åt, sina kläder, filtar, händer, mammas händer
  • tycker det är superkul att stå upp, hellre stå än sitta!
  • är en väldigt social bebis, älskar att vara med och se vad som händer
  • skrattar och ler åt de flesta ansikten
  • håller uppe huvudet stadigt och länge i magläge (fast det har hon gjort sedan länge)
Min duktiga tjej. :) Nu håller vi tummarna för att hon inte får feber, men hon verkar vara sig själv än så länge iallafall.

Till Vilda.

Min fina, fina Vilda.

Jag förundras varje dag över hur jag och din pappa har kunnat skapa en sådan underbart vacker liten människa som Du. Jag ska alltid älska dig villkorslöst, det lovar jag dig. Vad som än händer så kommer jag alltid vara vid din sida. Det som betyder mest i mitt liv är Du, och så kommer det alltid att vara. Den glädje du tillför till mitt liv är så stor, du har gjort mig lyckligare än jag någonsin kunnat ana var möjligt. Tack älskade Du!

Mammas lilla dregel-fia ♥

Tokryck.

Sådär. Nu har jag dammsugit hela lägenheten. Maniskt. Dammsög till och med soffan. Haha. Jaa. Men nu sitter jag här med en massa energi som jag inte riktigt vet var jag ska göra av.. Hmm..

För övrigt så blir jag jätteglad för era snälla kommentarer. :) Det känns lite jobbigt att lägga ut en sådan bild på mig själv.. kliar i fingrarna att ta bort den, men jag tror att den får ligga kvar där.. for now.. :P

Pyssel.

Sitter och pysslar lite med inbjudningskorten till Vilda namngivningsfest. Bilden gjorde ju inte färgerna rättvisa för fem öre.. Själva kortet är ljusrosa och pappret med stjärnorna är åt det lila hållet. Men vad tycks? Nått med det hela gör mig missnöjd. Antagligen den lilla "Välkommen!"grejen. Hmm. Men roligt är det! :D Älskar att pyssla.

Detta kommer bli great!


Pics.

Laddade över alla bilder från kameran nyss och hittade lite godbitar som jag inte lagt upp här.


Så här nöjd och glad är mitt lilla gryn när hon ligger och leker i babygymmet. Nybadad och lite oljig i håret. :) Nu har hon toksomnat igen.. Ja, måste ju skryta lite, nu är det fjärde (eller är det femte till och med?) natten som hon sover igenom hela natten utan att vakna för att äta. Duktig liten skrutt ♥


Så här snygg ser mitt armveck ut efter att dom tog blodprov på mig i torsdag.. Vettetusan hur sköterskan stack nålen egentligen men ont gjorde det och detta är resultatet.. jag brukar inte vara kinkig med blodprov och nålar och sådant men detta var i klass med nålen som barnmorskan satte på ovansidan av handen under förlossningen. AJ.

 
Mias coola katt, Signe. Som spinner så hårt att kökssoffan skakar! Aldrig sett en katt med svarta läppar tidigare, riktigt goth. ;) Jag sitter och snyggar (eh?) mig på köksbordet under tatueringsnålen. Kan tusan inte vänta länge tills jag skaffar en till. :D Och på sista bilden ser vi Mia, Mathilda och Tomas och Vilda.. barnen var ju verkligen måttligt roade av varandra. :P



Häromdagen gjorde jag "misstaget" att leta efter en sjal och möttes av en total oreda inuti min "sjal & väsk"-garderob. Jag ÄLSKAR sjalar. De virkade sjalarna som ni ser på bilden i mitten (alla förutom den ljusgröna) har jag gjort själv :) Har en jättefin gigantiskt stor svart sjal också som jag har virkat men den är inte med på bilden. Har virkat x antal sjalar genom åren, skitbra att ge bort i julklapp.. Mina sjalar är eftertraktade ;)


Jahapp. Det var väl det. Vad ska man roa sig med nu då...

Vecka 1 (24).

Min viktresa
Jag har varit överviktig sedan 11årsåldern (antagligen med resultat av mina föräldrars skilsmässa, började efter det ta till mat som "tröst", överåt osv). Min inställning till mat har förändrats drastiskt de senaste tre månaderna, jag har inte samma behov av att trösta mig med mat som jag gjorde förr och jag känner inte att jag vill utsätta min kropp för en halvkilos godispåse varje fredagkväll längre. Nej, nu jävlar är jag på gång!

Den 8 juni (idag) började jag att äta medicin för min övervikt, Reductil som ni kan läsa mer om [här]. Reductil är receptbelagt och för att få det preparatet så ska man ha ett BMI (som du kan räkna ut [här]) som visar på grav övervikt/fetma.

Min vikt

Augusti 2008;  [92 kg]
Inskrivningsvikten hos barnmorskan.
(Aktuellt BMI då; 31.5 = fetma).

10 mars 2009; [112 kg]
Förlossningen. (Fick inte väga mig efter).

14 mars; [104 kg]

10 april; [97,7 kg]
(Här började jag aktivt försöka gå ner i vikt, började med Nutrilett)

21 april; [94 kg]

27 april; [93 kg]

4 maj; [91,5 kg]
(Aktuellt BMI då; 31.3 = fetma)

7 maj; [89,9 kg]

22 maj; [87,7 kg]
(Aktuellt BMI då; 30 = övervikt)

3 juni; [86,6 kg]

8 juni; [85,4 kg]
(Aktuellt BMI; 29.4 = övervikt)

Jag har alltså av egen kraft sänkt mitt BMI från fetma till övervikt.
Jag har hittills gått ner 26,6 kg sedan förlossningen (Vilda vägde 3210,
fostervatten och annat väger ju en del så runt 20 kg kan man väl säga är rent fett).
.. och gått ner ytterligare 6,6 kg under min inskrivningsvikt.


(Tog bort bilderna. Är någon intresserad av att se före & efterbilder så får ni skriva en kommentar så addar jag er på msn).


Mat
I april körde jag ren kur med Nutrilett i två veckor (en pulverdiet, lågkalori) och det med gott resultat. Efter de två veckorna började så åt jag ett mål mat om dagen, (oftast middag) och ersatte de andra två målen med shakes (en för varje mål).

Vad äter jag?

Jag har i princip helt tagit bort de snabba kolhydraterna, som t ex bröd, pasta, ris, potatis. (Ibland har jag ätit potatis eller bröd när vi varit bortbjudna, det gäller att unna sig något då och då för att inte ruttna totalt på "dieten"). Jag äter inte heller något godis/chips/fikabröd och dricker ingen läsk (ej heller mjölk). Om helgen kan jag ta en öl eller något glas vin. Ibland äter jag nötter (bra fetter) eller naturgodis (inte lika bra dock, men bättre än vanligt godis). Dricker kaffe, svart.


Här är ett exempel på vad vi äter till middag en vanlig dag här hemma;


Marinerat, stekt/grillat kött
(här är en god marinad; olivolja, soja, sweetchillisås,
lite honung, svartpeppar efter behag)
Grönsallad
(sallad, gurka, tomat, paprika)
Tzatziki
(skala lite gurka, riv på rivjärn, krama ur så mycket vatten som möjligt,
blanda med yoghurten och pressa i några vitlöksklyftor, krydda med citronpeppar)

Basen på våra middagar är ALLTID sallad och yoghurt. Det är kött-tillbehöret som varierar. Nöt, fläsk, kycklig, korv (som chorizo eller liknande). Till maten dricker jag alltid vatten, brukar börja med att dricka ett stort glas vatten innan middag för mättnadskänslans skull. En annan sak som jag haft problem med tidigare är att jag alltid ätit för mycket och framför allt för fort, har liksom kastat i mig maten och tagit en portion till. För att förhindra detta problem så har jag och min karl börjat spela ett parti yatzy (haha, ja VARJE middag!) under tiden vi äter middag. Jag hinner njuta mer av maten helt enkelt. Så detta är ett litet knep vi tagit till.. :)

Det var allt for now skulle jag tro. Jag kommer självklart att uppdatera er om hur det går med reductilen, började ju idag så jag har inte så mycket att rapportera om den än...

Har jag missat något ni vill veta så är det bara att skriva en kommentar. :)

Måndag.

Hej på er. Sitter och knåpar ihop ett inlägg om min vikt, vad jag väger, hur mycket jag gått ner, vad jag äter (exempel på måltid osv) och lite "före och efter"-bilder.. Men jag vet inte, är mina läsare intresserade av det? Jag har ju pratat lite tidigare om att jag tänkt lägga ut lite mer detaljerad info om alltihopa, plus bilder, och nu känner jag mig stark och trygg nog att göra det. :) Så finns intresset så kan jag göra det! Annars känns det ju bara konstigt nästan. :P Haha.

Idag har jag iallafall tagit min första tablett Reductil. Nu har det gått drygt två timmar, känner inte ett smack! Alltså, ingen hunger eller så.. känner mig pigg och glad, men det kan bero på att det är underbart väder idag också. ;)

Snart kommer jag bli blöt. Det vill säga, Vilda bebin ska få sig ett bad.. och hon är inte nådig nu för tiden, det kan jag lova. Plask och skvätt är grejen! Måste köpa lite badleksaker snart som hon kan joffsa runt med i vattnet, hon älskar verligen att hålla i saker (och så även i badet kan jag anta).

Svara gärna på frågan också, babes. ;)

Püss.
Fläskutlägg eller icke fläsklutlägg?
Det är frågan!


Valvaka.

Jag hoppas att alla har nyttjat sin demokratiska rätt och röstat i eu-valet idag. Sitter och glor lite på valvakan.. i nuläget så är ju Piratpartiet större än Vänsterpartiet, vilken skräll!

Scheisse vilken bra helg jag har haft. Fredagen var mys, i lördags åkte vi in och kollade in en massa tuffa motorcyklar på Custom Bike Show i Norrtan (men fy helvete vad mycket folk det var!), travade omkring med Anna & Nicklas och sen mötte vi upp Mia & Per och så slutade sagan med att hela gänget käkade tacos hemma hos de sistnämnda och hade allmänt trevligt :) Älskar sådana spontana grejer! Vilda lyckades hålla sig lugn och fin iallafall, det var väl en gång som Mathilda pep litegrann och Vilda var nära nära att haka på.. men då lämnade jag rummet och joinade Per i vardagsrummet framför Sverige-Danmark. Rackarns trist att vi förlorade. (Nej, jag är absolut ingen sportnörd. Men ändå.)
Tack vänner för en riktig toppen-dag! :)

Idag åkte jag och Anna till Täby C och inhandlade lite nödvändigheter. Jag har bestämt mig för att göra egna inbjudningskort till namnfesten så jag köpte en massa fina papper.. kommer bli grymt! Kom undan billigt också, det gillar vi! Så nu ikväll har jag suttit och pysslat lite smått.. I like it.

Imorn ska det tydligen bli toppenväder, hur underbart låter inte det?! Så jag ska ut och röra på fläsket, ska också ta min första tablett R också, ska bli spännande.. eller vad man nu säger. Pepp pepp pepp!

Nu ska jag krypa ner i sängen. Hörs imorn. Krampüsshej!

6 juni.

Idag är det Sveriges nationaldag, grattis (eller vad säger man?) kära, vackra land!



Ultima Thule - Nationalsången

Norrtan INK.


Nu är jag hooked. Tack som fan [Mia], jag är supernöjd!
Du är så jäkla grym!

Vilda och Mathilda låg och gymmade tillsammans.. någon timme senare började de sin lilla gråtkavalkad och tillslut var Vilda helt otröstlig. Så skumt, snacka om att påverka varandra! Tomas var tvungen att åka en sväng med Vilda i bilen för att hon skulle lugna ner sig. Inte nog med att Mia är en grym tatuerare, hon är också en supertrevlig tjej! Vill du byta vänskapsarmband med mig, Mia?! ;)

Älskade unge!



Vilda låg på mage i soffan och tränade nacken en stund nyss.
Eller var det en söt liten sköldpadda som landat i min soffa?



 
Såg bebisbilder på T i helgen, Vilda är läskigt lik honom. En sak har hon fått av mig, hakan. Väldigt olika ögonfärg har vi nu också. Skulle vara kul om hon fick mina gröna ögon :) Hon har verkligen isblå och jag har skogsgröna, ska bli spännande att se hur det blir i framtiden!

Styr tillbaka på rätt köl..

Jag vill tacka för de snälla kommentarerna jag fick till inlägget igår. Fattar ni hur mycket det betyder? Jag hoppas verkligen det. Idag mår jag bättre. Sov gott och länge inatt och kände mig riktigt utvilad när jag vaknade av en superlycklig Vilda som hade lagt sig tvärs över sängen och sparkade mig i ryggen. Underbara, fina, glada lilla Vilda.. att ett sådant litet knyte kan göra en så lycklig känns övermäktigt stundtals. Varför har vi haft en sådan tur?

Idag träffade jag läkaren ang. min vikt. Min erfarenhet av vården här i vår lilla byhåla är inte den bästa, så jag var inställd på att frå träffa ett riktigt rikspucko (vanligtvis får man tyvärr det). Vilken läkare jag fick träffa. Trevlig, glad och positiv. Hela hans attityd liksom "andades" lugn, och han förstod mig när jag sa att jag inte orkar med att leva i min stora kropp längre. Det är inte jag. Bara ett fettigt skal som jag haft allt för länge nu. Vi pratade lite om matvanor, och han klämde och kände på min mage, lyssnade på lungorna och hjärtat och tog blodtryck. Fick berätta lite om min familjehistoria, och redan där ser man att jag liksom har fått övervikten "på köpet". Min pappa har gjort en [GBP] och i princip alla på den sidan av släkten är mer eller mindre överviktiga.

Läkaren skrev ut [Reductil] som jag ska äta i två veckor, och sedan komma tillbaka för att ta blodtryck, kolla vikten och prata om hur det känns. Fungerar inte medicinen "som den ska" så sa han att han kommer remittera mig till Danderyds Motviktsenhet. Jag hoppas att det kommer att ge mig en skjuts på vägen, jag förväntar mig såklart inte att detta kommer att bli lätt. Jag vill bara ha lite hjälp, tycker inte att det är något fel i att ta ett preparat som är väl dokumenterat och har hjälpt tusentals andra överviktiga. Så jag håller tummarna. Nu börjar det på riktigt!

Inte på topp.

Har känt mig allmänt konstig idag. Lite nedstämd sådär, men kan inte riktigt sätta fingret på vad det är som ligger och gnager. Stekte pannkakor till middag och klämde i mig alldeles för många. Känner mig äcklig, även fast jag inte borde. Fan också. Man måste ju unna sig ibland, eller? Vill inte att min "bantning" ska få dumma konsekvenser, jag vill inte ha ångest för att ha käkat några pannkakor med lite sylt och grädde.. När jag läser den där sista meningen så låter det ju bara så vidrigt, grädde? Aldrig mer!

Fick ett mail från min svärmor nyss, hon ville tipsa mig om ett barnskötarjobb i Uppsala. Med början i augusti. "Jag vet att det är för tidigt att komma med förslag om jobb och jag vill inte alls locka dig från Vilda men jag kunde inte motstå att skicka denna annons". Jag kan ju lika gärna lämna över mina dagar till min karl och prostituera mig på en gång så att jag håvar in lite stålar. I grova drag alltså, så känns det.. Vafan, kan jag få vara mammaledig utan att behöva tänka på att jag ska hitta ett FUCKING JÄVLA JOBB sen också? Känns som att jag kommer att ha nog med ångest över det när den tiden väl kommer. Ja, jag vet att hon bara menar väl, det gör jag. Mailet kom bara på fel jäkla dag. Idag orkar jag inte med tips och råd och annat bajs om framtiden.. Pratade med min mor i telefonen också, om namngivningsfesten. Dom är upptagna (med scouting!?!?!) under dagen men kan komma på kvällen istället. Tack för den prioriteringen. Skitdag!



Mina gryn ♥



Jag har världens mest underbara lilla familj. Har man inga egna barn så kan man inte förstå den här kärleken som bara växer och växer för varje minut som går. När det känns som att hjärtat ska sprängas av lycka varje gång mitt barn ler och skrattar, eller somnar i famnen tätt tätt tätt intill min kropp.. Att livet kan vara så här underbart hade jag aldrig kunnat tro. Är det säkert att jag inte drömmer?

Jag älskar Er så. Min underbara man, vår dotter. Vårat liv.


Tack för att du vill vara min. Vill alltid vara din.

Är jag i Norge?

Varför åka till Norge och rensa fisk när man kan göra det hemma? Hah. Hela köket luktar fisk. Har nyss rensat typ en miljard (nåja) sådana här små rackare. Hala också må jag säga. Morbid som jag är så tycker jag att det är intressant att öppna upp en firre och kolla hur dem ser ut inuti. Men det säger jag inte till någon, det håller jag för mig själv.. :ß


Blubb blubb*

Sommarsverige.

Vilken sommardag. Som en tvättsvamp suger jag åt mig varenda gnutta solljus idag för imorn och resten av veckan ska det vara pissigt väder, tyvärr. Sommaren får gärna komma på riktigt nu! I förmiddags tog jag en snabb promenad över till syrran, skönt att komma ut och röra lite på fläsket i rask takt. Vilda somnade på två sekunder i vagnen, mätt och glad. Aldrig varit med om en mer nöjd bebis :) Fast det säger väl de flesta om sina egna barn, haha. Vilda var vaken mycket idag när vi var ute, vi höll oss i skuggan och hon är ju så jäkla söt i sin blommiga lilla solhatt! Så fort hon är vaken så vill hon stå upp, att sitta i mitt knä är pest och pina. Nej, hon ska minsann stå och vingla runt istället, fine by me. Hon är grymt stark i benen och nacken, mitt lilla jordgubbshjärta. ♥

Att stå upp är grejen!

Nu är vi iallafall hemma igen, är ju gräsänkling idag. Karln är iväg och fiskar strömming. Jag tycker också att det är kul men jag tänker knappast ge mig ut i en båt med en knappt tre månaders bebis. Får oroskänslor bara jag tänker på det, fy. :|


"Hörru morsan.. vagöru? Försöker mysa med pappa
och så stoppar du en kamera i nyllet på mig.. Då blir jag schkeptischk!"

Utmanad.

[Soya] & Stella har givit oss (Vilda) en utmaning, att visa upp sitt favoritgosedjur, snuttefilt eller dylikt. Vilda fick en heffaklump av Ann-Caroline & Philip när hon var nyfödd. Den har fått sitta på skötbordet så att Vilda har något roligt att titta på när hon ligger där, men nu har vi plockat ner den därifrån så att Vilda kan leka med den mer.

Hon tar tag i den, klämmer och känner, smakar på den.. ja, den är perfekt helt enkelt.
(Ebba är rätt sugen på att leka med den också kan jag ju meddela.. )


Känner lite.. ja, mjuk och mysig! Drar lite i snabeln.


Så det är alltså Heffaklumpen som Vilda gillar tycker
 om att mysa och leka med mest av sina gosedjur. :)


RSS 2.0