Godkväll bloggen!  Idag har jag haft min s...

img_3502 (MMS)

Godkväll bloggen!  Idag har jag haft min söta mamma på besök hela dagen lång.. vi har fikat, pratat, pysslat och lagat mat tillsammans. Vilda har varit helt salig när hon är här, domderar verkligen och ska leka med mormor HELA tiden. Så kul att se. Kände verkligen att jag behövde få vara med min mamma en bra stund, få känna sig lite liten och tanka lite kärlek.. Ja ni fattar säkert. Vi avslutade kvällen med en kopp te, semlor och kortspel. Helt perfekt alltså.  Nu ska jag sätta mig på golvet och klippa till en massa tyg till lillebrors täcke. Ska custom-göra ett för ett riktigt spjälsängstäcke är ju för tok på stort för en nyföding tycker jag. Älskar att min kreativa sida alltid är som bäst framåt sena kvällskvisten! På bilden är det förresten en gosfilt till bebisen som jag sydde igår. Fin va? :)


Några timmar av min fredagkväll gick åt ti...

img_8025 (MMS)

Några timmar av min fredagkväll gick åt till detta. Sydde ett påslakan och ett örngott till Vilda i världens sötaste tyg! Nöjd!


Klubbad säl.

Jag vet en person som kommer somna som en klubbad säl runt 19.30 ikväll. Någon som inte kommer att vara vidare sällskaplig ikväll. Jag. Förstår inte hur jag kan vara så trött och seg?!

(googlade på "klubbad säl" och kom fram till att de bilder inte var så.. hrmm.. mysiga så då kom jag att tänka på denna istället. Det är ingen säl och den är inte klubbad men den är jävligt söt!)



Vecka 30 idag då, cräjsy!

img_8938 (MMS)

Vecka 30 idag då, cräjsy!


Utan dina andetag

Jag vet att du sover
Känner värmen från din hud
Bara lukten gör mig svag
Men jag vågar inte väcka dig nu

Jag skulle ge dig
Allting du pekar på
Men bara när du inte hör
Vågar jag säga så

Jag kan inte ens gå
Utan din luft i mina lungor
Jag kan inte ens stå
När du inte ser på
Och genomskinlig grå blir jag
Utan dina andetag







Idag ska jag poppa musik så att fönstrena skakar!


.. och så var det måndag!

Helgen försvann i ett nafs som vanligt. I lördags var vi på kalas och igår var vi in en sväng till Uppsala för att fika med Tomas farmor & farfar. Började jobba 16.30 och kvällen gick fort. Har inga mer pass inbokade på Hemtjänsten nu så jag får se om jag jobbar något mer innan havandeskapspenningen drar igång i februari. Lite vemodigt men jag sa hej då till brukarna och sa att vi troligtvis inte kommer att ses på ett bra tag. Ja, om man inte ränner in i varandra på "centrum" förstås.

Under dagen har jag hunnit med en hel del, strukit gardiner & pärlplattor, städat Vildas rum, tagit en lång dusch och kletat på ansiktsmask och.. ja.. nu väntar disk och lite allmänt plock här och där. Ska förbereda middagen. Känner mig lite som en hemmafru, ja!



Har ni haft en bra helg?

Fredag (igen!)

Veckorna tickar verkligen på när man har lite på schemat. Ikväll är det jobb som gäller, dock bara till kl 21. Imorgon är vi lediga allihopa och det vankas kalas för min systerdotter Louisa som har fyllt sju år nu i veckan. Ska bli jättemysigt! Måste dock typ köpa presenten på Ica eller nått för jag har totalt glömt bort den lilla detaljen.. hmm.. men det ryktas om att dom har Pet Shop-leksaker där och det gillar hon så det lutar åt att det blir något sådant.

Vilda har inte alls varit på humör idag, morgonen var fin, då åt vi god frukost och pysslade lite med pärlplattor efter det men.. hon ville inte sova när den tiden kom. Totalvägrade! Dock somnade hon kl. 13.15 (och vi ska vara på dagis kl. 14 som vanligt) men för både deras och Vildas skull (som inte skulle bli sådär jätteglad om hon bara fick sova 20 minuter) så ringde jag dagis och sa att hon inte kommer idag. Är jag hemsk nu igen? ;)

Är bjuden över till syrran så jag tar lite för givet att hon kan vara barnis en timme mellan 16 & 17 tills Tomas kommer hem. Då hinner Vilda sova en bra stund och så får hon leka med kusinerna sen, skitbra!

Nu ska jag virka ett stekt ägg. Spännande va?


Bild från nån vecka sedan. Hur ofta somnar ungarna såhär numer? Aldrig!
Gosigast i hela världen! Ignorera skabb-mamman bara.


Lättad!

Idag damp äntligen det där skrämmande men befriande brevet från Försäkringskassan ned i brevlådan.

Jag är beviljad graviditetspenning från och med den 11 februari!
Hipphipphurra! Nu slipper jag oroa mig för det.. gud vad jag slet med den där rackarns ansökan och skickade in bilagor, kompletteringar och vettesjutton alltihop. Men det lönade sig, för nu är det bara att blicka framåt och känna lugnet.

Jag är så glad!


Något positivt med dagen var iaf att jag f...

img_4580 (MMS)

Något positivt med dagen var iaf att jag fick tummen ur röven och fixade barret! Så nu är jag fin igen! (i mina ögon iaf, min tioåriga systerdotter frågade vad sjutton jag hade gjort med håret, haha!)


Svar på kommentar

Miss M om Irriterad.:
Fast jag kan förstå de på ett sätt. de flesta förskolor (som från och med 1 juni går som en skolfrom) har sin pedagoiska verksamhet mellan 09.00-15.00 på grund av personaltäthet. Förskolan har ett tydligt uppdrag att utbilda och utveckla barnen, och helst av allt inte syssla med barnpassning. Sedan är de själklart att man vill träffa sina barn, men, ur perspektivet vad förskolan har för uppdrag och krav på sig så är de svårt när barnen börjar så sent, blir lätt då att de bara blir barnpassade.




Det hade varit okej om hon hade sagt det på det sätt du beskriver. Konsekvent och varför hon tycker som hon gör, visst, det kan jag köpa. Men att en pedagog uttrycker sig på det sättet är väl fan skamligt? Och det är inte enstaka gånger utan varje gång jag lämnar att hon kläcker ur sig "God morgon!" kl 14.00 eller något annat puckat som påpekar att vi är så jäkla konstiga som har dessa tider. Hennes syfte med dessa kommentarer är inte att försöka få mig att förstå att det hon vill innerst inne är att Vilda ska få vara med om den pedagogiska verksamheten som främst är belagd mellan kl. 09-15.

Skulle tanten tänka ett steg längre och inse att.. men hey, om tre månader blir flickan storasyster och kommer inte att ha lika ensamtid med sin mamma som hon tidigare haft. Nu ska den tiden delas med en liten bebis som kommer kräva uppmärksamhet och kärlek på ett sätt som hon inte är van med den delas. Kanske är det bara bra om hon får den tiden då? Så känner vi och det är vi (jag & Tomas) som bestämt att det skall vara såhär. Så varför fortsätta med den här nästintill mobbingen?

Jag betalar en förbaskat massa pengar för de stackars timmarna min dotter går där, och jag har rätt att disponera dem hur vi vill och önskar. Jag litar på att fröknarna gör det bästa ur sin pedagogiska synpunkt den tiden Vilda är där, oavsett om klockan är 09 eller 14.

Det du skriver har egentligen ingenting med grejen att göra, för det känns inte som att det är hennes syfte med de här "utläggen" hon har sig för; och det är dem jag stör mig på.

Irriterad.

Fan vad jag inte är pigg. Har en väldigt konstig förkylning som sitter mest i bihålorna.. trevligt trevligt. Har nyss lämnat Vilda på dagis (som självklart inte är dålig, bara för att förtydliga) och den ena fröken där är ju helt.. sanlös? "Men godmorgon Vilda, kommer du nu?!" (Samma person som var på mig för några månader sedan om att jag var elak som bara lät Vilda gå på dagis mellan 14-17 de dagar jag jobbar kväll). Blir så trött! 1: God morgon? Nej, snarare "god eftermiddag!" och frikkin nr 2: Måste hon på något sätt få in att "kommer du nu?!" med ett förvånat uttryck. JA FÖR FAN hon börjar den här tiden. Tycker inte att det är så jäkla konstigt att jag vill ha tid att umgås med min dotter länge på dagarna då jag jobbar kvällar. Vilket jag gör hela tiden nu så.. sorry liksom, jag antar att jag är sån där mamma som faktiskt har min dotter hemma från dagis när jag är hemma.

Sist hon var på mig om tiden så förklarade jag att jag började jobba 16.30 och slutar 22.00. Ska jag då lämna Vilda på dagis kl. 9 och bara dröna runt hemma och inte göra ett piss? Förklarade också att min kille börjar jobba kl. 07.00  Uppsala, åker hemifrån kl. 06 och kommer hem kl. 17, vilket innebär att jag knappt skulle se röken av varken Vilda eller Tomas på hela jävla dan? Nej men så visste hon ju inte att det var.. men jag skulle ju kunna lämna henne innan lunch iallafall så att hon hann med att leka lite? Mm, käka lunch och sen sova middag = klockan är ca 14 när hon vaknar igen = då hon brukar börja. Skillnaden känns ju jävligt stor?


Jag blir bara så less på sådana som ska ifrågasätta varenda jävla grej fastän dom inte har en aning om hur landet ligger. Punkt. Så. Nu har jag avreagerat mig. Blir bara så jäkla irriterad.. hade ju varit en annan sak om hon lagt fram det lite "finare", inte använda ett så starkt ord dom "elakt mot henne.." Vill inflika att det bara är hon av alla fröknar som tycker så, de andra är helt med på kartan och vet ju varför vi har valt att ha dessa tider! Dem andra är toppenfröknar! Nej, punkt var det ju.



Över till roligare saker..!

Idag är det 84 dagar kvar till BF, har nu också gått in i tredje trimestern och sjunde gravidtetsmånaden. :) Imorgon är det veckobyte igen (vecka 29).


Bild från i söndags!




Ledig dag som spenderats hemma i lugnets t...

img_4230 (MMS)

Ledig dag som spenderats hemma i lugnets trygga och sköna vrå. Rummet är äntligen färdigmålat (du är BÄST älskling!) och ikväll satte vi upp lite hyllor och tavellister också. Jag har mått sådär idag så en tre timmars powernap satt bra mellan tolv och tre. Vilket resulterade i att V somnade sent nu ikväll men det känns överkomligt för att jag skulle orka vara glad mamma under dagen.

  Nu ligger jag i soffan och försöker komma på ett bra sätt att undvika sendrag i fötterna och benen. Kan fan inte ens tänka på att lägga mig och vila på soffan innan båda fötterna pekar åt olika håll! Mindreaders..


Söndag

Hjälp vad helgen har gått fort. Men inte mig emot egentligen för jag har jobbat kväll både fredag och lördag ( och ska göra det ikväll med) så jag är mest glad att det är slut snart. Imorgon är jag ledig, då ska minsann jag laga middag! Tomas har ju tagit hand om allt det där den senaste veckan.. men imorn blir det ärtsoppa och pannkaka till middag (trots veckodagen). Har längtat efter pannkakor länge nu, lite små ravings sådär. Igår när jag kom hem hade Tomas lagat fläskfilé med klyftpotatis och svampsås, och haft min mamma + man här på middag! Spontant och trevligt medans en annan knegade.. ;)

Hursomhelst, fan vad jag tänker på mat jämt.. Tre månader kvar av graviditeten och jag känner mig redan stor som ett mumintroll.. Finfint! :)

Te.

God förmiddag!
Är redan inne på min tredje kopp te. Den stora varianten. Har ont i halsen och känner mig tung i huvudet.. har ju inte alls tid med detta. Ska ju jobba kväll fram tills på söndag och jag vägrar sjukanmäla mig om det inte är riktigt jäkla illa! (Detta då jag vet att det är svårt att få in folk att jobba kväll med så kort varsel). Så jag härdar ut. Det känns som att körtlarna (eller vad fan de nu heter) på halsen är svullna, uppåt och bakom öronen åt också.. vad kan det vara? Har ingen feber eller så. Kanske bara är en förkylning som satt sig där för jag är inte ett dugg snorig heller. Skumt.

Igår fick jag hem en laddning kläder från H&M, lite mammatröjor och kläder till Vilda.. och tadaa, till lillebror! Hans första egna kläder! :) Man glömmer verkligen hur små dem är.. pyttepytt!




Lägger in en bild på kulan med. Nu börjar den runda till sig en del!



För övrigt både skrattar jag gott åt och irriterar mig på TS i den här tråden på familjeliv. <- länk!
Hon gnäller över folk som skriver om sina "perfekta" graviditeter och så vidare. Det är väl bara att ge fan i att läsa då? Bitterkärring!

Vecka 28 (27+0)

Onsdag idag och det betyder veckobyte! Nu går vi in i vecka 28. Lillebror är otroligt aktiv, nästan "värre" än vad Vilda var.. de senaste dagarna har det känts som att han försökt att sparka sig ut den lilla rackarn. Sammandragningar har jag ofta, inga som gör ont men dem känns. Inget jag oroar mig för heller för den delen.



Kroppen
:
Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.

Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.

Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om?


BM-besök

Nyss hemkommen från barnmorskan. Snabbt som tusan gick det, in och ut. Skönt!


Vecka 27 (26+6)

Väsentliga bebisfakta:
Hjärtslag: 151
Väldigt livlig, sparkar på mikrofonen och vill inte alls bli störd. :) Ligger fint  på kurvan för en normalviktig bebis runt 3500 gram.

Mammafakta:

SF-mått: 25
Vikt: 82 kg
Total viktuppgång sedan inskrivning: 11 kg

Lite mammakuriosa vecka 27 med Vilda:

Vikt: 100 kg (!)
Total viktuppgång sedan inskrivning: 18 kg

Och jag som tycker att det är jobbigt nu.. har tusan var det inte förra gången då? Kan inte ens föreställa mig att väga 20 kg till! Förra gången gick jag upp 30 kg (landade på 112 kg). Nej, jag ska inte klaga över mina 11 kg, det är som det är och de åker bort fortare än kvickt när lillebror är ute, det är en sak som är säker. Nu ska jag bara njuuuta (som min barnmorska säger; njuuuut av att duu måår braaa) och längta lite extra tills våren är här!



Dagen

Hallo. Jisses vad min rygg är arg på mig nu. Dagen har i princip bestått av att måla om Vildas rum, från rosa och brunt till vitt vitt vitt. Och det blir skitbra! Men helvete vad kort minne jag måste ha, tröttnade precis lika fort första gången vi målade om.. Innan är man jättetaggad och tror att allt ska gå i ett nafs, håhåjaja.. Icke! Fjorton strykningar senare så är nu ungefär hälften klart (förhoppningsvis, om det inte ser förjävligt ut i morgondagens dagsljus förstås. Det blir ju heller inte lättare av att hela rummet är fullt med grejer som man måste flytta runt med. Pjuuh. Men nu har jag gnällt klart!

Idag är det 91 dagar till BF och imorn ska jag till barnmorskan. Var skitlänge sen jag var där känns det som.. det enda vettiga man gör där ändå är ju att lyssna på hjärtljuden (och de vanliga föreläsningarna om rimlig viktuppgång - hon kommer bli besviken på mig!). På onsdag går jag in i vecka 28, tiden tickar på. Med start imorn så ska jag jobba sex kvällar på raken, ledig en och jobba fyra kvällar i rad. Känner mig redan trött bara av att tänka på det. Får se om jag får svar ang havandeskapspenningen med snart, hoppas den går igenom annars känns det väldigt drygt!

Det var lite kvällssvammel från min sida.. :) hur har er dag varit?

Teen Mom

Alltså.. Någon mer än jag som tittar på 16 and pregnant och uppföljaren Teen Mom? Maj gad! Amber behöver hjälp, pronto!

Soffmage!

img_9314 (MMS)

Soffmage!


Helgen

Vilken mysig helg vi har haft! Igår morse åkte vi iväg till Gävle för att hälsa på Robert och Agnes. Sedan drog vi kosan vidare till Sandviken där vi besökte Parkbadet. Hade fått låna badkläder av Anna och ja.. helst av allt hade jag väl velat ha haft våtdräkt på mig, men vafan. Vilda var som en liten pingvin i vattnet, njöt av varje sekund och lekte och hade sig. Så kul att se! Tomas lyckades med bedriften att slå upp en stor skinnbit på foten när han gjorde sista hoppet på trampolinen. Man ska alltid hoppa över första och sista hoppet.. eller?

Efter badandet åkte vi hem till R & A en stund och sedan drog vi ner på stan och käkade på den lokala krogen. Mycket trevligt. Sedan var det dags att åka hem. Jag somnade någonstans efter Dragons Gate utanför Gävle och vaknade till två sekunder när vi var i Uppsala och vips så var vi hemma igen. Toppen!

Nu ska vi snart dra iväg till Norrtan och handla lite. Fnular på att knata in på Jysk och kolla efter nya gardiner. Har fått ett ordentligt behov av att fixa till och "boa" här hemma, vill möblera om också men det vill inte Tomas.. så jag får väl byta ut det som går helt enkelt.

Parkbadet i Sandviken, rekommenderas! :)


Hej på er! Kul att se att ni är så många s...

img_3781 (MMS)

Hej på er! Kul att se att ni är så många som kikar in här trots att jag är sämre än sämst på att uppdatera. Ska försöka att bättra mig.  Idag har vi haft besök av Pinglan, Mike och Ella. Vilket betyder att det har varit full rulle här nonstop i tre timmar. :) Nu har dem åkt hem igen och Vilda har tokslocknat på soffan. Det blir en sen och kort tupplur för den här lilla donnan som vaknade kl. 09.20 (!) imorse. Rackarns skön sovmorgon fick vi och jag vaknade av en glad tjej som sa "gå upp NU mamma!" och en gomorronpuss. Kan inte bli ett bättre uppvaknande än så.  Jag har också som ni förstått äntligen fått hem min iPhone som jag försöker att förstå mig på.. Det tar ju sin lilla tid om man säger så. Men kul är den!  Nu ska jag snart sätta igång med middagen, revbensspjäll. Tomas går äntligen av sin jour idag och vi är lediga i helgen, så himla skönt! Imorn drar vi iväg på äventyr till Gävle. :)


Testing testing att blogga från min iPhone..

img_5916 (MMS)

Testing testing att blogga från min iPhone..


100 dagar kvar till BF!

Nu börjar nedräkningen på riktigt! :)


Pysslar lite.

Som ni ser så håller jag på och grejar lite med bloggen. Är inte klar på långa vägar men jag orkar inte använda en underblogg och hålla på med så ni får stå ut med att det är lite sisådär ett tag.

Under dagen har jag och Vilda haft Pinglan och Ella på besök, mycket mysigt! Vi har målat med vattenfärg och slängde ner alla soffkuddar och nått täcke på golvet och hade en liten hoppborg. :) Undrar hur mycket grannen under har uppskattat det? Dom har ju också barn så det är nog ingen fara. ;) The know the deal liksom..

Hursom, nu har Vilda tokslocknat i soffan. Tänkte att hon får sova en stund (väldigt sen middagslur) och jag ska pyssla vidare här.

Dagsfärsk bild. Visst är vi lika?! :D Min nya hårfärg också, tjoho!

2010.

Den sedvanliga årssammanfattningen cirkulerar ju på bloggarna just nu och jag ska väl inte vara sämre.

Gjorde du något år 2010 som du aldrig gjort förut:

Jag nådde min målvikt! :)

Höll du några av dina nyårslöften:
Tror inte att jag hade några?

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år:
Ja.

Gifte sig någon av dina vänner:
Nej.

Dog någon som stod dig nära:
Trodde ju att min katt dött men det hade han ju inte. (aka. Jurtjyrkogårdskatten).

Vilka länder besökte du:
Har bara varit i Sverige.

Är det något du saknade år 2010 som du vill ha år 2011:
Nej, det får gärna rulla på som det har gjort.

Vilket datum från år 2010 kommer du alltid minnas, och varför:
Vildas 1årsdag den 10 mars. För att det var en sån speciell dag förstås! Och när jag plussade igen.

Vad var dina största framgångar i år:
Att jag nådde min målvikt. Och fixade jobb.

Största misstaget:
Känns inte som att jag gjort några större tabbar faktiskt.

Har du varit sjuk eller skadat dig:
Inga större sjukdomar, bara förkylningar och sånt. Har varit ganska bra skonade faktiskt.

Bästa köpet:
Vet icke.

Vad spenderade du mest pengar på:
Räkningar, mat, Vilda.

Gjorde någonting dig riktigt glad:
Att jag var gravid igen med lillebror.

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om år 2010:
Winnerbäck, men han minner om alla år.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år:
Gladare!

Rikare eller fattigare?
Rikare! Fp ger inte så mycket klirr i kassan. Det gjorde dock jobbet inom Hemtjänst. :)

Vad önskar du att du gjort mer:
Umgåtts mer med familj och vänner.

Vad önskar du att du gjort mindre:
Gnällt?

Hur tillbringade du julen:
Julafton hos svärföräldrarna och juldagen hos min pappa med familjen.

Hur många one night stands?
Hah, inga såklart.

Blev du kär i år:
Om och om igen.. :)

Blev du arg i år:
Ja, på människor. Vissa tar så korkade beslut, men det är ju deras förlust.

Bästa boken du läste i år:
Twilight-serien. *NEEERD*

Största musikaliska upptäckten:
Radiomusik. I lagom mängd.

Något du önskade dig och fick:
En frisk bebis som växer i min mage.

Vem saknade du:
Ingen särskild.

Något du önskade dig men inte fick:

Inte vad jag vet?

Årets bästa filmer:
Twilight? *skäms*

Vad gjorde du på din födelsedag?

Hade kalas! :)

Finns det någonting som skulle ha gjort ditt år ännu bättre:

Mindre drama..

Hur skulle du beskriva din stil år 2010:

Het.

Vad fick dig att må bra:
Min viktnedgång rent fysiskt men även psykiskt.

Vilken politisk debatt engagerade dig mest:
SD:s framtåg i Riksdagen var ju.. intressant.

De bästa nya människorna du träffade:
Vissa kollegor på jobbet.

En värdefull läxa du har lärt dig i år:
Allt går, bara man ger sig fan på't.

GOTT NYTT ÅR!

(aningens sent men ändock) och God fortsättning mina vänner!


Här hade vi en lugn och skön nyårskväll. Bara jag, Tomas och Vilda. Käkade trerätters och spelade spel och kort.. ja, mycket mysigt! Tomas har ju jour men han behövde inte åka iväg förrän efter kl. 01 och jobba så det var ju tur. Vi skålade i cider på balkongen och tittade på raketerna. ♥

Idag ska jag fortsätta att bråka med mitt hår.. håller på att avfärga det nämligen. Yes, ni läste rätt. Jag har tröttnat igen. Toppen, eller hur?! Nu ska jag blir redhead igen. För tillfället ser jag väldigt WT ut med gul hårbotten och kopparbruna längder. Sexigt värre.

Sommar 2010. Längtar tills värmen kommer!


RSS 2.0