Tisdag - måbradag

Sitter på en stor, mysig kudde på golvet med laptopen i knät. Vår soffa har försvunnit iväg till sin nya ägare så vi är sofflösa under ett par timmar. Men det går ingen nöd på mig, mysigt att sitta här på kudden, lite bohemiskt sådär.

Idag har jag tagit det lugnt och hängt med min syster i princip hela dagen, så mysigt! Tanken var att min andra syster skulle komma och hälsa på oss idag men hon fick tyvärr förhinder. Hade varit kul att ses alla tre och myst och haft oss.. :) Men det tar vi igen snart!

Har även talat med min far i telefon idag, alltid lika upplyftande. Han frågar hur jag mår, hur hunden mår (hans håriga barnbarn typ), hur Tomas mår, vad vi gör, är det säkert att vi mår bra, hur mår magen, mår bebisen bra, vad händer där, hur går det i skolan, går det bra, hur har du det med pengar osv.. I love my dad. Don't ever leave! Det bestämdes att vi ska ut till dem den 11 oktober och hjälpa till att ta upp segelbåten. Jag kommer väl mest stå och titta på men det är mysigt ändå. Komma ut på landet, äta god mat och mysa runt i mjukisbyxor.. tända en brasa i braskaminen. :) Sno pappas raggsockor och tjocktröjor. Standard när man är där ute ;) Det är barndom!

Pappa ska bjuda mig och systrarna på en spa-kryssning också.. längtar! Har så jäkla ont i ryggen efter jobbet igår. Riktigt bajsont i nacken, ryggen och framför allt högerarmen. Råkade vrida den helkonstigt när jag skulle hjälpa en pensionär till sängen. :/ Jaja, skitsamma. Det ska bli en riktig pappa-döttrar dag iallafall, ska bli så kul att komma iväg bara vi fyra.

Denna dag känns verkligen bra. Har mått så bra och det har hänt så bra saker, folk är glada och trevliga och snälla mot varandra.. är så glad att jag har människor i min närhet som verkligen får mig att må bra, vad skulle jag göra utan er? Såg nu att jag fått godkänt på den senaste rapporten jag skickade in till min lärare, den som jag inte ens var säker på om jag tolkade rätt. Wii, så jäkla skönt! Fick bra kritik på den också. Happy happy.

Nåja, nu är det dags att gå och pussa lite på min karl och sedan börja möblera om i vardagsrummet. Måste få plats med den nya soffan som är lite större än den vi hade tidigare.. ska passa på att möblera om en hel del nu när både jag och T har tid. Får ju inte hålla på och lyfta hur mycket som helst nu när jag är gravid.. och det är heller inte populärt att dra runt bokhyllorna på golvet, blir så fula märken då ;)


Jag och min syster Marie för länge sen ♥

Måndag - Jobb 12-20.30

Morn morn! Här sitter jag och ugglar framför Nyhetsmorgon på tv4. Idag är det dags för lite jobb! Trevligt att träffa pensionärerna igen.. nu är det ju inte så länge sen sist, dom saknar ju mig där borta i Edsbro annars. ;) Det blir en riktigt lång dag.. brukar inte jobba så här många timmar och jag kommer nog behöva ta en tupplur vid middagsrasten. Skönt att det finns möjlighet till det iaf.

Har sminkat mig, ska fixa håret och ta fram lite kläder.. ska hitta något riktigt bekvämt att ha på mig idag, magen känns rund och stor idag.. lite mer svullen än vanligt kanske.

Ha en bra dag! :)

Underbara barn



Tycker verkligen om den här bilden och känslan den ger.
Jag har världens tuffaste systerson, Mike. Lek, bus och gos i bästa kombination.








Mike yttepytte. Bebisknubbig och tandlös. <3






Akrylnaglar

Sitter och rensar bland mina bilder på laptopen. Ramlade över bilderna från när jag byggde akrylnaglar på syster och Annika för typ hundra år sen :D Ja okej då, i somras. Känns som att det var ännu längre sedan. Hur som helst, jag var grymt nöjd med mig själv, första gången någonsin och de blev faktiskt skitbra!


Alla prylar. Tippar (vita / genomskinliga), akrylpulver, filar, pensel, putsblock, akrylvätska.
Vet inte varför oxidant 3% creme står där för den använder man när man färgar fransar och bryn. :P


Annikas naglar, lite lätt uppruggade för att tipparna skall fästa bättre.
Ser ut som att hela nageln är filad på men det är den inte.


Tippar på. Äckligt långa. :S


Båda händerna. Någon kände sig genast ganska handikappad..


Tipparna filade som hon ville ha dem, personligen gillar jag när de är lite mer "fyrkantiga" och inte så runda.
Akrylen är stenhård och naglarna är klara! Efter denna bild polerade jag upp dem så att de blev glansiga och fina.
Detta är alltså första gången NÅGONSIN jag gjorde akrylnaglar.


Och så gör vi ett drastiskt hopp till systers akrylnaglar. Alltså andra gången i mitt liv jag byggde naglar.
Älskar den här formen på naglarna, grymt snyggt.

Nu måste jag lära någon hur man gör så att jag kan få lite schysta naglar. Rätt svårt att göra på sig själv tyvärr. :P

Information om v. 17

Kom på att jag måste lägga ut lite info om v. 17 också ju. :)


Vecka 17
Kroppen: Livmodern växer mer och mer och det är vanligt att man känner lite molvärk av och till. Andra typiska symtom är att man känner sig hungrigare än normalt, det kan bero på att fostret samlar på sig fett.

Fostret: Skelettet är synligt på röntgenbilder. Det bildas nu ett värmereglerande fettlager på ytan av kroppen. Underhudsfett bildas och det hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen efter födseln. Nu har den första avföringen börjat samlas i tarmen, denna avföring kallas mekonium och är grönsvart och kletig i konsistensen.

Söndag

Söndag igen, och det betyder veckobyte! Går in i vecka 17 idag (v.16+0, dvs 16 fulla veckor och 0 fulla dagar). Galet hur fort veckorna går egentligen. Men som sagt så är det inte mig emot!

Idag har jag och min karl haft en riktigt mysig söndag.. och den är inte över än heller för den delen. Eftersom det var galet vackert väder idag så ville jag komma ut och hitta på något.. "Loppis!" tänkte jag. Så vi drog iväg med den nypolerade vackra porschen och letade efter någon loppis som hade öppet. Vi pausade i Hagen och träffade syster en stund, satt ute på gården och drack kaffe och njöt i solen.

Efter lite tips från "tanterna" ;) på gården så drog vi iväg igen och letade efter loppis.. men det var ingen som hade öppet. Typiskt. Så då åkte vi in vid Närtunaby och letade efter hus som var till salu. Galet vackert område! Ligger så fint med en stor sjö precis i närheten. Drömma kan man ju.

Nu har vi varit hemma en stund och bara myst, så jäkla skönt.. bara skrattat och busat. Måste hitta på något till middag också.. magen kurrar lite. Fruksallad till efterrätt är bokat iaf.

Trevlig söndag :)

Rådjurstek med potatisgratäng och svampsås

.. det håller jag och min mästerkock på att laga nu. Jag är SÅ hungrig, och det ska blir så gott! Älskar kött och potatis.. och svamspsås, hey ;) Riktigt mysig lördagsmiddag. Ska göra en god sallad till också, var och storhandlade idag men jag glömde bort att köpa gurka och paprika.. så det blir tomat och sallad. Men gott gott med bara det också. Är helt såld på tomater för tillfället..

Nu ska jag joina min man i köket. Trevlig kväll på Er.

Barnvagnsångest

Oj, oj, oj.. min hjärna är helt överarbetad av all information om barnvagnar.. kombi, duo, lufthjul.. gaaaaah!

Tomas är minst lika förvirrad som jag och försökte lämpa av ansvaret på mig.. den lilla rackaren ;) "Färg och sånt får du bestämma.." .. "Du borde välja vagn egentligen för det är ju du som kommer att köra den mest" .. Say what? Så skulle du inte ha sagt älskling ;)

Äntligen fredag (igen!)

Vad glad jag blev när jag såg att Kia hade lämnat en kommentar i förra inlägget! En tidigare kollega till mig. Har inte träffats på superlänge och plötsligt kommenterar hon min blogg :D Har tänkt massor på henne, sist vi träffades var nog på jobbet och då var hon gravid.. nu har hon en son som är 6 månader. Som sagt, shit vad tiden går fort! Måste stämma träff snart! Ska slänga iväg ett mail så fort jag hinner! Kram på dig gumman!

Imorse tog jag bilen in till Norrtälje för det var nämligen dags för.. taadaa.. innedag på skolan. Hmrfff. Ja, inte det roligaste att göra på en fredag med fint väder men det är ett nödvändigt ont. Avslutade denna kursen med en tenta (!) som jag helt hade missat att vi skulle ha.. å andra sidan så är informationen från våra lärare så bristfällig så ingen av oss elever kunde minnas att dom sagt att det ens skulle vara tenta idag. Men jaja. Frågorna var relativt enkla så det är nog inga problem. Vi gick på en obligatorisk föreläsning också, 3 h lång och nästan helt olidlig. Ja, förlåt.. men jag var inte ensam om att tycka det. Den handlade om "Barns Bildspråk" och handlade mest om Picasso och Khalo egentligen. Vi på barnskötarutbildningen hade nog ingen störra nytta av den.. det mesta visste vi redan som berörde oss så det var relativt meningslöst.. t o m vår lärare tyckte att det var lite väl mycket konstvetenskap och ungefär 5% om det den borde ha berört egentligen. Whatever, jag stod ut.

Imorn ska vi iväg till Uppsala och kika på barnvagn om det är bra väder. Dvs, om det är dåligt väder, för om det är bra väder så ska Tomas polera porschen. Värst vad flashigt det lät.. Vi kan låtsas som att det är det. ;)

Som det ser ut nu så står valet mellan en Brio eller en Kronan. Båda kombivagnar. Men det är svårt. Ska se om vi hittar någon Emmaljunga att klämma på och provköra imorn. Ja, det är verkligen en djungel... Tur att jag har rationella Tomas med mig som kan bestämma åt mig när jag velar.

Nej, nu är det mys! Ha det fint.

Första saken till bebisen.

Idag har vi inhandlat den första saken till bebisen. Äntligen har jag köpt något! Hittade en BabyBjörn bärsele i en secondhand affär, ser nästan ny ut och kostade bara 300 kr. En helt ny kostar massa mera. Bra köp!

Torsdag

Nejmen ser man på.. nu tänker ni.. varför är hon uppe så tidigt?! Har hon fått feber? NEJ säger jag. Idag ska jag iväg på äventyr!

Började morgonen med att leta efter mina glasögon i typ en kvart.. virrig virrig. :L

15+3

Har precis ätit lunch, nudelsoppa. Den satt där den skulle.. Sitter även och skriver på min rapport, den ska ju som sagt lämnas in idag. Men det känns bra, kommer hinna med bra tror jag.

Min graviditet
Jag är på dag 109 av 280. (38,9%).
Jag är i vecka 16.
Jag har gått 15 fulla veckor och 3 fulla dagar (v15+3).
Jag är i 4:e kalendermånaden.
Jag är i 4:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Jag är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Lör 14 mar 2009
Jag har 171 dagar kvar till förlossning.

Ärtan bakas för fullt där inne i magen.. Och "snart" är det ultraljud! Wiii!

Suck..

Nu har jag verkligen tröttnat på den här j*kla uppgiften. Den ska lämnas in i morgon så det är bara att stå ut lite lite lite till.. Måste få den klar så jag slipper dras med den.

Min tunga är jättesträv också. Morr. Känns som att allt surt och salt gjort sitt. Haha.. Om ni undrar varför jag svamlar så är det bara för att jag är grymt uttråkad för tillfället. Bye!

Surt, salt och lakrits

Är helt insnöad på salt och surt godis.. Såld på sura & salta Kryptoniter och "Jätte"salt.. *dreggel* Mmmm... Cravings!


En vårdag?

Idag känns det verkligen som vår. Riktigt varmt och mysigt, solen har lyst starkt hela dagen och gör det fortfarande.. Så nice. Fick besök imorse av syrran och Anna, det var riktigt trevligt! Tycker om att få besök här hemma.. inte lika trist och tråkigt då ju ;)

Följde med syster på långpromenad till dagis, jag tog med min cykel också och "övade" med Ebba. Det funkar inte riktigt för henne att springa bredvid så hon får sitta i cykelkorgen istället. Gick riktigt bra! Men hon såg ut att skämmas lite.. stackarn. Mina ben var som gelé när jag kom hem, kunde knappt komma upp för trappan. Heehe, någon som är otränad? *visslar*
Äsch. Jag har annat för mig än att cykla runt hela dagarna! Läxor tillexempel.. som jag måste ägna mig åt typ.. NU.

Min karl jobbar sent ikväll också. Typiskt. Jag som har noll matinspiration. Trist.. Såg att det låg fläskkottletter i kylen. Måste väl göra nått med dem nu innan det blir för sent.

Nej, shit vad magen började kurra.. Ärtan är hungrig and so am I ;)

Momento in my butt

Har precis tagit en dusch, klätt på mig och sminkat mig. Sitter och drar fingrarna genom håret för jag vågar inte ens borsta det.. varken torrt eller blött! (Ja, jag vet att man inte ska borsta håret när det är blött). Är så rädd att jag ska tappa hela kalufsen.. håret bara rasar av. Känner mig tunnhårig. :( Det ser ju inte så tunnt ut eftersom det är ganska lockigt och ser "fylligt" ut, men jag undrar hur mycket hår jag har tappat egentligen. Massor! Känns jävligt opeppt. Men det är tydligen vanligt under graviditet, samma med pigmentförändringar på huden. Har vita fläckar på överarmarna och ryggen, stora som tumavtryck ungefär.. Ganska osmickrande, ja. Hmpf. Hur ska detta sluta..

Jaja, men det är det värt.

Ska jobba ikväll, börjar kl 15. Ska bli kul att komma bort från lägenheten lite.. som faktiskt känns som mitt fängelse just nu. Ska träffa min "farmor" också, ska bli så mysigt!

"Momento" på tv3 står på i bakgrunden också.. hatar verkligen sådana program. Vad är det för lågutbildade idioter som faktiskt ringer in till det där jävla skitprogrammet? Särskriver gör dom också. Fy!

Hollywood kändis
PAM_ _ A
_ N _ _ RS_ _

Ja, jag undrar verkligen vem det kan vara..

Plugg

Känner att jag har flyt.. så nu har jag bunkrat upp med läroböcker, block och laptop här i soffan och pluggar järnet.. vill bli av med den här skiten nu. Suck, känns tråkigt att behöva känna så men det gör jag.. orkar inte med detta just nu. Satsar inte på några höga betyg heller, vill bara få godkänt och gå vidare på nästa sak. Förhoppningsvis så kommer jag inte att känna så här under resten av kursen.. hoppas att jag är inne i en tråkig svacka just nu bara. :P

I övrigt har vi haft en mysig söndag, gosat runt och fnittrat och haft oss.. haha.. internskämt säger jag bara! "Har du något larmnummer på det?" ;) Hehe. Svängde förbi syster en sväng och tog en fika. Hon hade bakat kladdkaka med After Eight.. mumma! Och hemgjorda kanelbullar, en stor kopp thé. Mys mys mys.

Idag ska vi äta soppa till middag, känner mig hungrig redan nu, men Tomas är ute och mekar bil.. får hålla mig ett tag till. Vi fick låna en film av syster, så den ska vi se ikväll och äta ost och kex. :) (Nej, jag ska inte äta brieost eller mögelost, det är farligt för bebisen).

Tillbaka till pluggandet, yao..

Veckobyte! v.16 (15+0)

Sitter i soffan och myser, har precis ätit mina knäckemackor och filmjölk med müsli. Så himla gott. Sov länge idag, kom hem sent igår från Uppsala, somnade till lite i bilen (älskar att sova i bilen!) men när vi kom fram hemma så var jag pigg igen och vi tittade på en film "Kocken" med Kjell Bergqvist. Helt ok, älskar alltid Bergqvist, men denna film hade ett minst sagt skumt slut.

Idag är det veckobyte! Vecka 16 idag. Himlarns fort det går.. :) Just det, hände nått skitläskigt igår.. jag har aldrig svimmat i hela mitt liv, men igår morse var det inte långt ifrån. Stod i duschen och plötsligt blev jag snurrig och det svartnade framför ögonen. Obehagligt som fan :/ Var tvungen att sätta mig ner på badrumsgolvet och bara blunda tills rummet slutat snurra. Så skumt, har aldrig hänt förr. Aja, här kommer lite fakta om v. 16.

Vecka 16 - 21 sep - 27 sep 2008

Kroppen: Nu kan man ofta se att man är gravid, i alla fall om man bär tunna trikåkläder. Försök att ha lite ledigare kläder som inte klämmer åt om magen. Kanske är det till och med dags att införskaffa mammakläder. Muskulatur och skelett är nu så pass utvecklat att det vanligt att man börjar känna fosterrörelser, men det kan lika gärna dröja tills vecka 22-24 innan man med känner något. Ditt hjärta pumpar 20 % mer blod än tidigare och det kommer öka upp till 50% i slutet av graviditeten.

Fostret: Fostret mäter cirka 16 cm och väger omkring 100 gram. Fingernaglar har bildats och fostret kan rynka pannan, röra ögonen och svälja. Fostret kan även ta tag i navelsträngen och börja undersöka det vattenfyllda rummet som det befinner sig i. Det omges av ungefär 1,5 liter vatten som byts ut flera gånger per dygn vilket behövs eftersom fostret kissar ungefär med 45 minuters mellanrum. Vattnet fungerar även som stötdämpare.

Lördag. V. 14+6

Mysig dag. Har precis ätit några hårda smörgåsar med hushållsost... och en tallrik med fil och crunchies. Älskar när det liksom "krasar" mellan tänderna.. haha. Knäppt!

Idag ska vi besöka mina svärföräldrar, äta middag och ha trevligt. Mys!

Fredag

Uppe med tuppen. Ja, nästan iallafall.. Om ca 45 minuter ska jag och min älskling åka till Uppsala. Utflykt, mysigt! Så nu sitter jag och sminkar mig så jag ska bli pretty.. och OM jag blir. ;) Självfallet!

Mysig dag

Denna dagen har verkligen varit bra. Hade syster och vän över på kaffe imorse, efter det följde jag med syster in till Norrtälje en sväng. Hon skulle på möte så jag strosade runt på stan helt själv i en timme. Och det var så skönt! Få lite tid att glo runt i affärerna, bara gå i sin egen takt.. underbart.

Gick på Babyproffsen också, tittade på bärsjalar.. svindyra! Nästan 800 kr för en ringsjal! :/ Scheisse. Kvalitén verkade heller inte vara så hejdundrans hög. Kan köpa en sjal via internet istället, för ca 600 kr inkl. frakt. Smet in på Åhléns och gick och kände och klämde på en massa mysiga halsdukar också.. otroligt nog så köpte jag ingen. Kors i taket. Har tänkt att jag ska virka en gigantisk vit gosig halsduk/trekantsjal.. lite roligare att ha en helt egen som ingen annan har. Custom made liksom!

Nu håller jag på att somna här i soffan, känner mig helt slut efter min lilla rundtur i stora staden.. så nu ska jag vila en stund. Min karl kommer hem om ett tag också, can't wait... mys!

Produktiv

Kände mig som en zombie ända fram till kl 12 idag.. sen tog jag tag i dagen och började tvätta och städa. Har en maskin tvätt igång nu och sedan två till som få sig en omgång. Älskar lukten av nytvättade kläder, nått alldeles speciellt med det..

På fredag ska Tomas tatuera sig och han har tagit ledigt hela dagen! :) Blev så glad.. för då har jag också möjlighet att följa med och titta på när han gaddas. Och jag får suktas lite.. Han får med sig en skiss av tatueringen hem idag så jag ska inspektera och godkänna ;) Nej, han sa att den såg skitsnygg ut och det är ju det som räknas, eftersom det är han som ska ha den på kroppen för all framtid.

Min mage håller på att kurra ihjäl sig.. sitter och letar efter en massa mumsiga middagsrecept just nu. Ska åka och göra en mindre storhandling när min karl kommer hem.. Är så sugen på kyckling så det blir det nog till middag ikväll!

Min man

Jag älskar dig så jävla mycket. Vår lilla familj håller sakta men säkert på att bli större.. vi utvecklas tillsammans och blir starkare för varje dag, du och jag. Du är det bästa som hänt mig, kan inte tänka mig att vara utan dig.

/ Din



Vi står tysta framför skälet, där sommaren tar slut
Som tonårsbarn på hemväg efter gårdagens debut
Nu skulle inget bli som förr, vi var i en annan division
Vi kunde höra höstens mörka vatten brusa under bron

Vi skulle klara vad som helst, vi skulle aldrig säga nej
Och vad du anförtror åt mig, ska jag anförtro åt dig

Och alldeles nyss fick jag lyssna till ditt skratt
Och du berätta' att du saknar mig i natt, det gör jag med
Det är så tyst nerifrån gatan som det aldrig annars är
Det är som om natten här har sett allting och stilla sjunger med


Visdomen

Du har ett ansvar i livet.
Att älska dig själv, så gott du kan.


Det är ditt enda ansvar, ditt enda uppdrag, och din enda möjlighet. Ingen annan än dig själv är skyldig till att göra dig lycklig. Det är svårt, för dom som inte lyckas blir fulla av avund, och gör allt för att du inte ska kunna älska dig själv. Dom ger tillexempel ut tidningar med ”perfekta” människor i, för att få dig inse att du inte duger. Dom tar vara på ditt tvivel och använder det när dom ska sälja bindor, och rakhyvlar och deodorant. Men lika lite som du är skyldig dom lycka, är du skyldig till deras olycka. Du har dig bara dig själv, och ditt enda uppdrag är att vara du. Om du inte lyckats förut, kan det vara en strålande bra årstid att börja på. Livet är en ensamgrej. Allting har ett slut. Påsklovet har ett slut, sommaren, en bra film har ett slut. Och när det är över, är du ensam igen. Då och då är du ensam. Det enda du kan komma tillbaka till är ensamheten, och du måste älska den. För om du gör det, kan allt annat få vara hur bräckligt som helst.

Framtiden kan vara ett orosmoln. Vi får höra så mycket olika saker om framtiden. Vi vet ingenting, och försöker måla upp scenarion och skräckexempel och troliga situationer. Där har vi nog mycket att lära av guldfisken. Den vet ingenting om framtiden, undrar inte, oroar sig inte. En guldfisk älskar sig själv. En guldfisk lever i nuet. Den har, vad jag har hört, ett minne på fem sekunder ungefär. Det har inte människan. Vi har ett fantastiskt minne, men det kan tyckas ganska meningslöst, om vi ältar det istället för att låta det vara. Att älska sig själv är Ingen ”satsa på dig själv” -grej, det är en ”du duger som du är” -grej. Det får inte förväxlas med egoism eller djungelns lag. Alla jag träffar, allt jag ser och allt jag hör, är ju ingredienser i mitt liv, det liv som jag är skyldig att älska och vårda. Jag är inte så bra på det, men jag jobbar på det. Ingenting är egentligen särskilt högtidligt eller glamouröst. Det blir vad man gör det till, och snart har jag använt varenda högtravande klyscha som finns att tillgå.

Det är underligt hur vissa meningar blir klyschor, bara för att dom har sagts så många gånger, hur ord blir innehållslösa, inte för att dom har upplevts, utan för att dom slitits verbalt.

Det är dags att uppleva klyschorna. För det är bättre med en fågel i handen än tio i skogen. Det är det. Man måste stå på sig. Och nu, i slutet av 90-talet, när kvantitet går före kvalitet, dom snabba klippens tid, den hetsiga kroppsfixeringens tid, dom tomma löftenas tid, den innehållslösa humorns tid. Det är en tid som behöver så mycket ordspråk och klyschor över sig, så mycket att vi snart kan börja leva efter dem.

Att vi snart kan börja älska oss själva. /Lars Winnerbäck

Seg

Har haft mycket för mig idag och jag känner mig riktigt seg. Känner mig riktigt less på allt och alla just nu.. orkar inte med allt som jag på något sätt förväntas att styra upp.

Hej då.............!

Helgen

Denna helg har varit stressig och innehållsrik.. har fått mycket gjort och inte hunnit med att blogga.

I lördags åkte jag och min karl och slängde massa grovsopor, som ett gammal vitrinskåp, rensade ur förrådet.. skönt att bli av med en massa junk! Sedan åkte vill till IKEA och beställde soffan. Trodde att vi skulle kunna hämta den på en gång, men det var en beställningsvara så vi får den hemlevererad istället. Runt den 1 oktober så jag får vänta.. suck. :P Men vi hade en rackarns tur, det var 2000 kr rabatt på den om man hade Family-kort, vilket vi inte hade.. men det skaffade vi och kom undan med hemleverans av tvåsitssoffan och schäslongen för 5990 kr. Galet bra ju!

Idag ska jag hem till min mamma i Norrtälje. Hon fyller år imorgon så det är lite födelsedagsfika idag istället eftersom hon jobbar sent imorn. Tomas har jour så han kan inte följa med tyvärr. Så jag och Ebba får ta oss en liten tripp ensamma istället.

Nu ska vi gå ut på promenad med Ebba... mysigt!

Fredag

Alltså, är det redan fredag igen? Tycker veckorna går fort. Men det är inte mig emot. Funderar på vad man ska hitta på idag.. det är så fint väder så det känns väldigt opeppt att bara sitta inomhus. Kanske tar en promenad bort till syster om hon är hemma. Skulle vara mys att träffa henne och hålla lite bebis. :)

I övrigt känner jag mig pigg idag, inte alls lika dålig som igår. Vill ut och röra på mig! Ett tecken på friskhet, right? ;)

Något som inte är så roligt är jag har fått pigmentförändringar på armarna och ryggen.. alltså bara där jag har solbränna från sommaren. Not hot at all :/ Men det är tydligen vanligt när man är gravid.. förhoppningsvis försvinner de när graviditeten är över. I övrigt mår jag väldigt bra, inga andra elaka "graviditetssyndrom". Boobsen växer så det knakar också, riktigt kul.. haha, lättroad som jag är! :P

Nej, mycket flum. Nu ska jag dricka lite kaffe. :)

34 dagar till UL

Usch vad jag mår pissigt. Ont i hela kroppen, framför allt nacken och ryggen.. känner mig som en gammal tant. Anna kom över på en snabbkaffe (jag drack en kopp thé, mycket välbehövligt) och lite sällskap piggade upp mig för en stund. Nu har hon åkt till jobbet och jag känner mig ännu slöare än vad jag gjorde innan. :( Hej alvedon. Eller ipren eller vad det nu finns i medicinskåpet.

Min rara lilla Anna tog även med sig en jacka till mig, tack så jättemycket! En mysig parkas, verkar jättevarm och go. Den kommer jag absolut att kunna använda nu och under vintern med magen i vädret. :)

Och så är det nu 34 dagar tills rutinUltraljudet, spännande spännande! Förhoppningsvis så är jag i den vecka jag tror att jag är och slipper flyttas "tillbaka".. heller flyttas jag fram lite så jag har gått längre än vad jag tror. Wiii. Men det tror jag inte. Hoppas verkligen att knyttet mår bra där inne i mage.. eller ptja, det låter så fel, i min livmoder ;) Vill verkligen veta vad det är för kön på den lilla rackaren också, förhoppningsvis så kan dom se det på ultraljudet. Tänk, om 34 dagar kanske vi vet vad det är för kön på vår lilla bebis.. Känns ofattbart!

Snart är det dags för T att tatuera sig också, känns så fuskigt. Vi hade bokat två tider efter varandra så att vi skulle tatuera oss samma dag, men nu blir det ju som sagt inte så. :P Jag får vänta. Men det är lugn. Känner ändå inte att jag vill lägga ut pengar på en tatuering just nu, eftersom jag bara lever på studiebidrag/lån.

Mycket babbel blev det nu. Men..
Usch, jag vill inte plugga heller.. känner mig alldeles för svag och ynklig för det. ;P

Sjuk

Halsen är igensvullen, jag mår illa och tror att jag håller på att få feber. Min lärare har fortfarande inte skickat ut hemskrivningen (kl. 09.00 skulle den finnas i min mailbox) och jag måste komplettera min andra rapport.

LIFE IS PEACHY.

Proppmätt

Känns som att min mage håller på att sprängas. Har druckit så mycket vatten och mjölk idag så det är inte klokt.. åt lite potatismos och falukorv till middag också men var typ redan mätt av all vätska. Så nu sitter jag och sväller i soffan, kul det kommer att bli inatt, pinka 17 gånger.. ye ye ye.

Hur som helst, idag har jag haft en ta-hand-om-mig-själv-dag. Tog en lång, varm dusch, hårinpackning, rakade benen. Jag luktar gott och känner mig alldeles ren och nybadad. Mysmys. :)

Vet inte om jag har så mycket mer spännande att skriva om... återkommer lite senare kanske. :)

In your head

Seg men dock produktiv dag. Tog en skön sovmorgon, men katten lämnade mig inte ifred. Han trampar och trampar på min mage, myser in sig i täcket och spinner som en furbee. Så det var bara att gå upp, drog med mig täcket och lade mig och tittade på tv i vardagsrummet. Mio (katten) följer efter och placerar sin håriga lilla kropp på vårat nya soffbord (!?) och där låg han och sov i flera timmar. Knaskatt.




Tisdag - v.13+2

Idag har jag hunnit med så mycket. Jobbat 6 h, tagit en 2 h lång power-nap och skrivit klart min rapport som skulle vara inlämnad för ett par dagar sedan. Ja, jag vet.. men hjärnan låste sig och vägrade producera fram fungerande meningar. Jag tycker verkligen om att plugga, läsa och skriva. Men ibland så tillåts jag helt enkelt inte av min lilla hjärna. Den vill koncentrera sig på annat.

Som bebisen tillexempel.

Har varit helt uppslukad av min lilla ärta de senaste dagarna. Ingen koncentration, bara tankar på att jag ska bli mamma.. yada yada yada. Börjar ni tröttna på att läsa om det? :P

Full fart

Nu har jag kommit in the zone. Springer runt i lägenheten, rotar i skåp och lådor efter saker som är potentiella nya inneboende i en blå sopsäck. Samtidigt håller jag på att koordinera om mina blommor också. :) Allt på en gång. Så är det jämt när jag får för mig att göra förändringar här hemma.

Jag älskar vår lägenhet!
Ska försöka lägga upp lite bilder sen när jag är klar med pillandet.

Baby-ticker



having a baby

Patricia intervjuar

Haha.. ååh.. jag skrattar så att jag gråter! Hittade min diktafon i en låda i förrådet.. och i den sitter ett band. Som måste vara 4 år gammal. Minst. Jag låtsas ha ett eget radioprogram "Patricia intervjuar". Jag och mitt ex fjantar oss. Jag intervjuar olika kända människor, och människor med speciella yrken. x-) Som exempel en manlig strippa, Michael Moore (den amerikanse dokumentärfilmaren) och en massmördare. Och man anser mördare vara ett yrke.. x-) Åh, detta gjorde verkligen min dag.

Sten Quick, massmördare
"Alltså, hur funkar det för dig nu då, du har ju varit ute i ett halvår nu, saknar du finkan eller känns det skönt att vara fri nu? Jag menar har man varit inne 12 år så måste det kännas som en trygghet att vara där. Jag menar, verkligheten kan ju vara verkligt svår att anpassa sig och lära sig och jobba och sådär. Funkar det bra att jobba som bibliotekarie, vågar verkligen folk låna böcker av dig?

- Jag har ju försökt skapa olika substitut för finkan för jag gillade det ju jättemycket där inne, och biblioteket är ju lite som ett fängelse..

- Men du åkte ju in när du var 12, och så har du suttit inne 12 år så där du ju bara 24, vad vill du göra med ditt liv? Vill du vara bibliotekarie eller vill du åka utomlands eller vill du..

- Jag skulle kunna tänka mig att flytta tillbaka till finkan faktiskt..

- Jaha, men vem ska du mörda då?

- Jag vet inte faktiskt..

- AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH, NEEEEEEJ INTE MIG!!!


Haha. Lagom sjuka vi var.. Haha. :)

Kyckling & potatissallad till frunch

Sitter här med ett glas oboy i handen. Hjälp vad jag är nyttig idag.
Tog en sväng förbi konsum och sedan hem till Anna.. överraskade henne med kyckling och potatissallad till lunch. :) Eller frukost. Frukostlunch. Jaja, hur man nu vill se det..

Nu är jag hemma igen och går bärsärkagång med en stor blå sopsäck. Skiten ryker! Så skönt att städa undan, få slänga massa saker som man ändå inte använder.. gamla papper och skit som bara ligger och är fula och tar plats. Funderar på om jag ska arrangera om mina blommor också. Det är synd att fönsterbrädorna är så smala, för mina blommor är så stora och behöver så stora krukor som inte får plats i fönstret. Men det ska lösas.

Ska sätta mig och rensa bland leksakerna också. Jo, jag har faktiskt en hel fotpall full med gosedjur och barbiedockor, syskonbarnen måste ju få leka med någonting när dom är här hos mig :) Men dom är inte så försiktiga med sakerna så barbiedockorna har förlorat både huvud och lem.. inget kul att spara dem då.

Har rensat bland böckerna i bokhyllan också. Har nog inte ens läst 70% av de böckerna som står där.. så femton-tjugo böcker försvann, woops.. Hoppas verkligen att vi kan köpa soffan i helgen och samtidigt kanske köpa en ny bokhylla. Vit såklart. Nu har vi gamla, fula, träfärgade stackare.. dom ser för sorgliga ut. Älskade mörkt trä tidigare, men nu tycker jag det är skitfult. :/ Stilen förändras, tur är väl det.

Undrar om jag skulle ta en raid ute i förrådet också.. :D Gå igenom lite gamla saker, har så mycket saker som jag har sparat som jag egentligen inte mår bra av att ha kvar. Typ gamla brev och sådant.. från människor som gjort mig illa, varför ska jag spara dem och minnas den skit-tiden? Nu mår jag ju bra! Fokuserar på det istället.

Att ett glas oboy kan vara så gott.. det är ju otroligt.

Kvällsmat.

Iskall mjölk med Kanel & Äpple-crunchies. Inatt kommer jag att sova gott.

Söndag, v. 13+0

Nyss hemkommen efter en tripp på IKEA Uppsala. Jag hittade en massa fina saker vill jag lova.. men jag lyckades hålla mig, tro det eller ej. Vi hittade the soffa of our dreams. Vi bara måste ha den! Stor, djup och galet skön. Med schäslong där jag kan sitta/ligga och amma bekvämt i framtiden. Har fått ett riktigt behov av att "boa" in mig i lägenheten.. vi har bott här ett år redan, känns sjukt egentligen. Jag vill möblera om vardagsrummet, göra iordning sovrummet.. Ja, piffa och mysa in mig om möjligt ännu mer än vad jag redan gjort. Det är en riktig tur att jag har en så god smak, jag har inga tvivel på mina inrednings-skills. Haha. Här är nya soffan vi ska inhandla, Kramfors heter den.

(klicka för större)

Nu ska vi fixa fram en stor bil så att vi kan få hem bjässen, förhoppningsvis blir det denna vecka eller nästa. Vi kan heller inte hyra ett släp för vi har ingen dragkrok på bilen. Typiskt nog. Men bil fixar sig alltid.

Vi fick iallafall med oss ett nytt soffbord hem. Jag och Tomas (okej, ja mest Tomas) skruvade ihop det nu ikväll. Blev verkligen jättefint! Skitbra att det finns ett hyllplan där jag kan lägga mina tidningar och datorn och sånt. Bra förvaring. Soffbordet heter Svalöv.

(klicka för större)

Och idag har jag enligt FL gått 32,9% av min graviditet! Spännande, spännande.
Här är lite annan rolig fakta;

Jag är på dag 92 av 280. (32,9%).
Jag är i vecka 14.
Jag har gått 13 fulla veckor och 0 fulla dagar (v13+0).
Jag är i 3:e kalendermånaden.
Jag är i 4:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Jag är i trimester ett.
Beräknat förlossningsdatum Lör 14 mar 2009
Jag har 188 dagar kvar till förlossning.

Tiden går verkligen fort! Tyckte det var igår fick reda på att jag var gravid.. men det är lugnt för mig, det gör mig inget att tiden tickar på, jag har en mysig höst framför mig!

Tjingeling

Mysig, mysig morgon. Idag ska min karl iväg på Team-building med jobbet, och jag ska iväg till Stockholm och ha trevligt med mina systrar! Vi ska göra sushi, mums! Jag ska göra gravid-sushi med räkor och avokado.

Imorgon går jag in i vecka 14. :)

Vecka 14 -
7 sep - 13 sep 2008
Kroppen: Hormonförändringar kan visa sig genom att huden på mamman blir mörkare på vissa ställen, kvinnor kan få en vertikal mörk rand från naveln och neråt samt mörkare bröstvårtor. Randen brukar försvinna efter förlossningen, men man ska vara försiktig med att sola för mycket under graviditeten eftersom man även kan få andra pigmentfläckar som kanske inte går bort.

Fostret: Öronen är placerade där de ska vara och fått den rätta formen. Alla större organsystem är nu färdiga och njurarna tillverkar urin.

Guten morgen

Godmorgon världen! Typ.. Vaknade kl 07.30 imorse av att katten satt och skrek på trappan. Inget att göra åt förutom att gå upp och släppa in kattskrället. Kunde heller inte somna om sedan, utan sitter nu här och känner mig som en zombie. Önskar att jag kunde vara en sån där morgonpigg människa, men nej.. det är omöjligt! Igår somnade jag ju nästan innan kl 22, vad är problemet? Hmpf.

Jag vet inte riktigt hur min dag ser ut. Fint väder idag (lite blåsigt kanske) så jag kanske tar en promenad bort till syster och dricker lite kaffe. Om hon är hemma dvs. Imorn ska vi som sagt iväg till Stockholm till syster nr. 3. TJEJMIDDAG! Det ska bli riktigt mysigt. Vi tänkte ta bilen dit men jag hatar verkligen att köra i Sthlm.. och varken Pinglan eller jag hittar hem till Marie.. så detta blir riktigt spännande!

Ready set go

Sitter här och mumsar på en skål med filmjölk med naturell musli i. Sminkat mig, klätt på mig och är redo för den här dagen!

Gårdagen var inte min dag.. Inget gick bra. Vi har haft inbrott i vår bil också, jävla idiot/er. Torsdag, imorn fredag. Sen lördag, då ska jag och Pinglan till Marie på syskonmiddag. Mysigt!

Nu ska jag pälsa på mig min nya sköna mys-kofta och gå ut en sväng med Ebba. Idag är det fint höstväder!

Ingen lust..

Hade absolut ingen lust att ens gå ur sängen imorse. Tittade ut genom fönstret, regnigt och blåsigt och inte ett dugg upphetsande.

Släpade mig ut i vardagsrummet och här sitter jag nu, slötittar på "Jerry Springer" och skriver på min rapport som ska vara inlämnad idag. Jag HATAR boken som jag använder mig av. Superjobbig jäkel. Hur som helst, jag har hjärnsläpp och kan inte formulera mig, läs de här meningarna; "Barn möter en mycket rik information i sin omgivning. Hjärnans sätt att bearbeta den informationen och samspelet mellan dem ger barnet kunskap om språk".

Visst låter det bara fel?

Intressantare saker

Nu är jag så trött på pluggandet så jag kräks på det. Så nu har jag rast!

Idag fick jag brev från Danderyd. Har fått tid för ultraljud, den 15 oktober ska jag och Tomas få se vårat knytt för första gången. Iih, vi kan knappt vänta! :) Har hittat massa fina påslakan som vi ska köpa sen när det är dags. Spola fram klockan, någon?

Plugg.

Nu har Anna försvunnit iväg till bussen och jag ska sätta igång dagens pluggande. Har bullat upp med en massa kuddar och täcken här ute på mattan i vardagsrummet, så här ska jag sitta och mysa hela dagen.

Vi åt en god frukost tillsammans, rostade mackor och o'boy. Trevligt :)

Dagens skrattattack



Alltså.. hur mycket droger har han tagit?!

Frukostdate

Snart kommer Anna hit och äter frukost med mig. Mysigt! Ska ta en promenad med Ebba och möta Anna på vägen.
Sitter och fyller på min "Ärtan"-mapp med fina bebissaker. Tänk när man får lov att börja handla på riktigt till bebisen! Åh, jag längtar. Tror att det blir mera verkligt då på något sätt.





Spjälsäng, mobil och söta påslakan.

Det var ingen fara..

Barnmorskan ringde imorse igen. Jag låg och sov och trodde att ringsingnalen var en larmsignal så jag tog mobilen och var nära att stänga av, men så såg jag suddigt att det stog "barnm" och kom på.. justfan. Sätter mig upp trycker på "svara" och TJONG så flyger luren i golvet. Sladden till laddaren satt i. Fint, pinsamt.

Hursomhelst, jag älskar mina barnmorskor! (Ja, jag har två, en "riktig" och en "extra" som man först får tala med när man ringer, och det är med henne man bokar tider osv.

Jag hade mardrömmar om vad hon ville berätta för mig. Trodde att mina blodprover var åt helvete, bebisen hade dött i magen och jag hade HIV. Sov ganska pissigt med andra ord. Men barnmorskan ville bara boka om min tid i oktober, läkaren vill att jag ska göra en glukosbehandling. Det går till så att man fastar från kl 22 kvällen innan, och går till MVC när dom öppnar 08.30 dagen efter. Där får man dricka en sockerlösning och sitta ner och vänta i två timmar. Sedan tar man prover och tittar på blodsockret, med detta prov ser man om man har tendenser till diabetes. Om jag har förstått det hela rätt.

Barnmorskan var så söt, sa ju att man ska sitta ner och vänta i två timmar, och då får jag sitta och läsa, mysa och bara koppla av. I väntrummet. :P Så himla mysigt det är i väntrummet. Får ta med någon mysig person helt enkelt.

Här kan ni läsa om glukos.

http://www.sjukvardsradgivningen.se/artikel.asp?CategoryID=26264

Mys

Kom precis hem från min syster, hämtade min kära mobil som jag hade glömt där. Drack en halv kopp kaffe och satt på balkongen och tog det lungt. Eller ja, så lungt det gick.. Stackars Ella hade magknip. Hon är allergisk mot mjölkprotein. Lilla skruttan. :/

Väl hemma, sitter och glor på outsiders och funderar på att krypa till kojs tidigt ikväll, kolla på film på datorn i sovrummet och mysa med min karl. Jag tycker det låter som en ypperlig idé!


Klant

Idag promenerade jag och Ebba över till syster och satt ute och fikade i parken. Smidig som jag var glömde jag min mobil i hennes lägenhet.. och missade ett samtal från barnmorskan tydligen. Jävligt GAY! Undrar vad hon ville.. Nu blir jag ju sådär konstigt nervös. :( Lagom synd också att klockan är efter 17 och dom har gått hem.

FUCK!

.. och dagen blev genast lite ljusare

Sms mottaget från Tomas:
2008-09-02 kl. 11.18
Min lilla skrutt, jag älskar dig ofantligt mycket! Puss

1 september

Uppe med tuppen idag! Känner mig galet seg i kroppen, sover så konstigt/dåligt nuförtiden. Drömde massa sjuka grejer om att jag trillingar i magen (!), och magen var gigantisk.. massa problem bara. Ska säga till min karl att han fan får sluta skämta om att vi ska få tvillingar.

Gick ut i vardagsrummet imorse och såg att Ebba hade haft riktigt roligt inatt. Hon hade gått loss på min lypsyl som låg på vardagsrumsbordet, helt uppkäkad och sen hittade jag mitt nagel-lim (!) med bitmärken på. Hur hon nu fått tag på det då det stod i bokhyllan?! Tur att hon inte lyckades få hål på den, då hade hon nog inte mått så bra nu.

Idag måste jag verkligen plugga. Känns ju.. peppt. Hrm. Måste ta tag i det nu. Ni kanske kommer ihåg att jag skrev att jag hade börjat med första uppgiften innan skolan ens börjat? HAH. Mina kurser låg i fel ordning så den uppgift jag började med ska inte lämnas in i typ oktober.. Fan vad jag är bra!

Det känns som att min kropp är i uppror idag, ont i nacken, stel som satan och magen krånglar.. känner mig fet som en flodhäst också.

Livet är härligt.

RSS 2.0