Till Vilda

Det var länge sen jag skrev till dig, Vilda. Mycket har hänt sen sist. Vår lilla familj ska bli lite större, du ska få en lillebror! Fast det vet du ju redan. Nästan varje gång du går förbi kylskåpet så vill du titta på lillebror som finns där på kort på dörren. "Titta lillebroor" och visst får du det! Bredvid ditt dagisfoto sitter de allra första bilderna på honom, han den där outforskade som vi inte vet så mycket om än. Det jag kan säga är att han är lika vild som du var när du låg i min mage - vill inte alls att mamma ska sitta still en sekund. Du kommer bli en underbar storasyster, det känns i hela mig. Fina, snälla, Du.

För varje dag som går så gör du mig och pappa så stolta ska du veta, Vilda. Att du alltid är så glad och nyfiken och har nära till skratt. Du lär dig otroligt fort och vi har nästan svårt att hinna med här hemma - varje ord snappar du upp och nu vid 21 månaders ålder har du sagt meningar med både tre och fyra ord i rätt sammanhängande ordning. Kan vi stanna tiden en stund så att jag hinner uppskatta allt du gör och allt du är?





Jag vet inte hur jag ska få dig att förstå hur mycket jag älskar dig. Jag kan inte säga det nog. Jag kan inte tänka det tillräckligt. Alla miljoner pussar, kramar och vyssningar räcker inte till. För all den kärlek jag känner för dig..  mitt lilla liv.



Ps. Jag vill tacka dig för att du har ett sådant strålande morgonhumör. Det smittar av sig på mig och vänder varje morgon till något mysigt och härligt. Att få gosa med dig på morgonen är vad som tar mig igenom hela arbetsdagen. Ds.

Mamma och pappa älskar dig! ♥

Pepparkakor och lussebullar

Denna helg har jag och Vilda bakat som aldrig förr. I lördags började vi med pepparkaksbaket, mycket knåda och kavla och kakorna blev jättefina! Vi dekorerade dem med kristyr och non-stop = sockerchock. Tomas gick på jouren i fredags och var borta på jobb i princip hela lördagen. Under kvällen kom han hem med halsfluss, stackarn. Inte lika mycket jobb på söndagen dock så då sov han mest på soffan och hade det bra. Jag och Vilda bakade lussebullar och gjorde kalops till middag, husmorshelg!












Ingen lust.

Har inte haft någon större lust att skriva något här de senaste dagarna. Har jobbat, dvs. gått runt halva orten (i frikki'n jävla snöoväder). Har känt mig väldigt ouppskattad och tagen för given de senaste dagarna, både på jobbet och privat. Sura, griniga tanter och gubbar på jobbet som man ska försöka hjälpa men oavsett vad man gör blir inget rätt (?). Så jäkla svårt är det inte att koka pasta eller dammsuga liksom. Suck. Men nu skiter jag i det. Nu är jag ledig ett par dagar framöver och ska bara fokusera på mig och min lilla familj.

Tomas åkte iväg på jourlarm nu på morgonkvisten så jag och Vilda har suttit i soffan och kikat på Dora - utforskaren. (En favorit för lilla damen). När T kommer hem ska vi baka lussebullar och pepparkakor. Det ska vi ägnas oss åt idag. MYS!

Inte sova, mamma!

Känslan av att känna sitt barn simma runt och ha sig där inne i magen är ju otrolig. Otroligt häftigt! Just nu tycker lillebror att jag ska gå ut och orientera eller nått, så att han blir lite mer vaggad där inne. Buffar och grejar och har sig. Så jäkla mysigt! ♥

Imorgon är det dags att återgå till vardagen, Vilda är frisk så det blir till att gå till förskola och jobb. Tydligen så är ju någon sorts snöstorm påväg mot vårat håll så jag ska lägga fram långkallingar tills imorn. Brr.

Eftersom jag ser hemsk ut för tillfället så bjuder jag på en lite äldre bild där jag inte ser så pjåkig ut! Och titta på Vilda, hur söt får man bli?! *ÄTER UPP!*


Dessa sockor har jag stickat till Vilda. ...

dsc00637 (MMS)

Dessa sockor har jag stickat till Vilda. Och dom passade, haha!-


Kvällspyssel! :D

dsc00635 (MMS)

Kvällspyssel! :D


VAB

Är hemma med med Vilda idag, hon har feber. Stackarn. I lördags hade hon 40 graders feber på eftermiddag/kvällen. Då är man inte kaxig minsann. Nu hoppas vi på att det är tre-dagars-febern och inte någon ond halsfluss på ingång.. (det går halsfluss på alla dagis här i området, hurra!)

Under helgen har jag jobbat och igår kom Emma på lite fika.

Det är väl typ det som vi haft för oss..



Bjuckar på en gammal bild jag fick av mamma & B. Från mars 2010! Står i valet och kvalet om jag ska raka sidan igen. Hm. Svårt. Vad tycker ni? Nu när håret är på utväxt ser det ju bara för jävligt ut. Mrr.





Sommar

Mamma & B var här på middag igår och med sig hade dem ett usb-minne med 247 bilder på Vilda, mig och Tomas. Smått och gott, litet och stort. Sitter och tittar på en massa bilder från i somras, gud vad jag längtar..!


Dagens annorlunda

Antal nästan-halkningar idag som resulterat i sendrag och ryggont: 5
Antal minusgrader det kändes som det var i luften när jag cyklade på jobbet
: -10
Dagens bästa: att komma till dagis och hämta en glad, små-mammig Vilda

Nu är vi lediga! ♥

Rys.

Vilda leker nöjt i sitt rum, grejar lite med sin spis och jag hör henne "laga mat" där inne. Själv sitter jag här i soffan och läser aftonbladet när jag hör en duns och sedan en tokledsen Vilda grina. Springer upp och ser Vilda sitta på golvet och titta mot sängen. I hennes säng ligger hennes sänglampa (!?) som har ramlat ned från sitt fäste. Eh, va? Det är bara en sån från ikea, man sätter fast lampskärmen på "skenor" på lampdelen som är fastskruvad i väggen.
Svårt att förklara. En sån här lampa.

Men hur fan kunde den ramla ner?! Den kan ju inte glida av. Och hon kan ju omöjligt ha varit där och rört den för hon satt i andra sidan rummet och jag kom dit på två sekunder ju. Hm.

Spökar det? :/





Kvällsmagen

dsc00629 (MMS)

Känner mig generös så jag bjuder på en kvällsmage. Bebis fladdrar och har sig där inne, äntligen känner jag av honom ordentligt. Går in i vecka 20 imorgon! :)


ixam

Alltså. Kinderägg. Så jävla goda, men så lite frikkin' choklad. Men god är den. Kinderäggs-chokladen. Nu finns den liksom i en annan form, på pinne! Eller bitar, whatever. Och den är sjukt god. Så den tipsar jag om idag. Alla ni vuxna där ute som saknar kinderägget men inte leksaken, testa!

(Kinder Maxi heter den såklart, min webcam spegelvänder bilden).




Beställt



Snart är denna lilla raring min! Sex veckors leveranstid.. hoppas att det går lite fortare.

söndag.

Under förmiddagen avklarade vi storhandlingen för kommande vecka. Skönt! Nu är kylen och frysen proppfull. Har skrivit en veckomatsedel också, skönt att ha lite att gå efter när fantasin ligger på noll efter en arbetsdag.

Ikväll blir det lite jobb några timmar, sedan ska jag hem och sova..! Är redan trött och har ont i ena benet? Nu blir det lite kaffe för mig iallafall, Tomas har somnat på soffan och Vilda äter nöjt på en mandarin. :)



Känner för att raka av mig mitt hår för tillfället, jävla svintoskit!

By request! Grynets husvagn i vecka 19.

dsc00622 (MMS)

By request! Grynets husvagn i vecka 19.


Torsdag

Intag av morgonkaffe; check!

Imorse fick jag sovmorgon till kl. 08.00, otroligt vad en och en halv timmes extra sömn kan göra egentligen! Känner mig piggare och mer utvilad än på länge.

Nu hoppas vi på att Mia och Tilda vill komma och leka med oss idag, då är dagen perfekt!


Happy!

Kvällens playlist

Går med lite smått tunga steg nedför memorylane nu ikväll.
Lars Winnerbäck säger det bäst med Söndermarken.


i februari var det bottenfryst i mälaren
Götgatan var grå och kall av seklets värsta vinter
det var tungt att gå,
Stockholm verkade full av långa svarta labyrinter,
jag var virrig och trött, jag var sliten och nött
allting runt omkring mig gick i ultrarapid
jag hade inga veckor inga dar
bara en röra av en massa tid
jag ville hitta en bra paroll
nånting att tro på nåt som tog mig upp
en bit över noll
hon mötte mig med sitt leende
hon sa ta min hand jag följer dig

vi ska åt samma håll




Under construction

Håller på att fixar med min design, har lite kvar att greja med så det kanske inte fungerar riktigt hundra än så länge.

Men jag är snart klar! Vad tycker ni, är det fint/fult, något som är bra/dåligt?


Vill ha en enkel design, stilrent liksom.

onsdag

En grej som stör mig med att vara gravid att min kropp blir helt jävla mupp. Finnar, torr hud, pigmentfläckar.. jag blir galen! Att känna sig fräsch finns inte på kartan. :(

Ge mig min normala hy tillbaka, tack!


Nyplussad men fan fräsch ändå!

car - I has it!

Nu har jag fått tillbaka min kära bil. Ih. Tomas köpte den han tittade på igår, så nu är jag ej längre utan bil, rackarns skönt! Ångesten försvann :) Imorse var vi upp kl. sex hela bunten för att hänga med till Tomas jobb, så att jag kunde köra hem min bil igen och han kunde ta sin nya hem efter jobbet (comprende?) På vägen hem hör jag hur Vilda börjar kaskadspy precis när jag kör ut på motorvägen. Stackarn. Men hon lyckades somna om i allt och var inte ledsen alls, bra det iallafall. Så jag börnade hem och bar in en kräkig unge i duschen, då blev hon väldigt glad! Tackar gudarna för att vi har egen tvättmaskin också.

Snart ska jag sätta på lite kaffe, mamma kommer och ska hjälpa mig barnvakta Vilda när jag är hos BM. Fast känner jag henne rätt så vill hon nog följa med in och lyssna på lillens hjärtljud. Det gjorde hon med Vilda första gången vi fick lyssna! :)

Hörs sen.


Lilla bror

Ledig idag, och sovmorgon till 06.30. Då var Vilda redan nedanför min sida av sängen och försökte smyga ut ur dörren. Tyst som en mus, tills hon såg att jag vaknade. "Hej!"


Idag har vi pysslat med trolldeg, torkade lite alster i ugnen men degen verkade ha smält ihop litegrann, hrm. Ska köpa lite bra färg så att vi kan måla våra sniglar och bollar vi gjorde idag.

Nu sitter jag och undviker det oundvikliga; att börja med maten. Torsk i ugn med smögensås. Och kokt potatis till. Men jag orkar inte lyfta röven från soffan. Uh. Tomas är inte hemma än heller för han är iväg och kollar på en bil. (Vi sålde en av våra häromdagen vilket gör mig bil-lös - fett jobbigt). Får se om det blir något köp eller ej, jag kan ingenting om bilar så det överlämnar jag helt till min andra hälft.

Imorn kommer morsan och ska barnvakta Vilda en stund, jag ska iväg till barnmorskan för denna graviditets andra kontroll. Lyssna på hjärtljuden hoppas jag vi ska göra, skulle vara skönt att höra dem. Om inte annat får jag & Tomas se lillpyret på torsdag då det är dags för UL igen. :)

Nej... laga mat var det ja.


Ps. Vilda går runt och sjunger "Lilla broooor, lilla broooor" med samma melodi som "Lilla katt", så jävla sött!

fredag!

zombie-tjej innan smink:



piggare tjej efter smink:



Jag blir fan inte människa utan sminket på morgonen. Önskar att jag kunde vara en sån tjej som bah, hopp ur sängen, tvätta fejset och borsta håret lite och sen ready to go och se skitbra ut utan smink. Men nä. Kommer inte hända. (ja, den första bilden är mindre för den såg så hemsk ut i större format!)

Idag blir det jobb, slutar kl. 16. Håll tummarna för mig idag att jag får en trevlig runda..!

Ha en fin dag!

hej!

Nu ska jag inviga mina nya kängor jag köpte igår. Promenad till syster står på schemat.
Har haft playdate med grannen här på förmiddagen, mycket trevligt! Fikade lite och lekte med ungarna.

Ska försöka bli bättre med bloggningen framöver, får se hur det blir med den saken.. ni är ju här inne och kikar varje dag ser jag på statistiken, så jag måste ju prestera lite iallafall! :) Hoppas ni alla mår bra!

tisdag!

Vad fint att bilden kom upp två gånger, toppen! När det enligt min kära telefon inte gick alls. Och fin kvalité är bilden i också hurra, hurra.. nej nu ska jag sätta mig ner och leta efter en ny telefon! (Eller så kommer jag på att det kostar skitmycket och den kommer gå sönder efter halva abonnemangstiden..)

Idag har jag jobbat. En otroligt underlig och tröttsam dag. Lunchen slängde jag i mig en timme innan jag skulle sluta jobba, haha. Imorgon och torsdag är jag iallafall ledig, så jag och Vilda ska mysa järnet. Ska ta mig in till Norrtan någon dag och leta lite kläder, det är en sak som är säker.


Bla bla bla..! :)

Morgonmage!

dsc00608 (MMS)

Morgonmage!


morgonmage!

dsc00608 (MMS)

morgonmage!


RSS 2.0