Yey!

Nu verkar internet fungera som det ska igen. Hm?

Hursomhelst.
Ikväll blir det bio med världens bästa Mia, om allt vill gå vägen. Och det ska det, för vi ska ju tamejtusan se Twilight!



Vilda stapplar fram som en liten gubbe, saknas bara en liten käpp och en hatt. :D Så jävla söt. Vår lilla kamera har försvunnit spårlöst så jag ska ladda systemkameran och försöka få det på bild.. wish me luck. :P

Vilda-bus

Idag gick Vilda fem steg. Fem steg! Mitt lilla stjärnskott.


Momma is so proud! Inte alla ungar som börjar gå när de är är åtta & en halv månad. Du är bäst Vilda!





.. japp, vi hade rätt.. hon lärde sig gå innan julafton. Hah!

Teh internetz is down.

Som rubriken. Otroligt att jag ens lyckades komma ut på bloggen den här gången.


Vi lever, frodas och mår skitbra iallafall. Igår blev det lite julklappshandling och fika på stan, sedan när vi kom hem så pyntade jag & Tomas lägenheten så nu är det lite julmysigt även om vädret käns som september/oktober.



Nu ska jag läsa Aftonbladet! (Om jag hinner innan skiten dör igen...) Baj baj.

Wtf?

.. "köpa mjölk, mjölk och posta paket"? Vad är mitt problem?


Känner inte igen mig själv alls idag. Inte igår heller för den delen. Nu vet jag varför iallafall, röda faran var på ingång.

Nåja. Bullarna står på jäsning och mockarutorna gräddas i ugnen. Skulle inte förvåna mig om jag har glömt att ha i nått i bulldegen, typ jäst eller nått sån väsentligt. Höll på att lägga mobilen i slasken och slickepotten på bänken.


.. jagvillblimigsjälvigen.nu!


Snart kommer Anna på en kaffe iallafall. Smutt.

Dagen.

  • gå till affären och köpa mjölk, mjölk & posta paket
  • hem igen och hämta hunden och gå på en längra prommis
  • baka bullar & frallor
  • sortera klart tvätten
  • rensa ur garderoben på för stora kläder (ska traderas bort)
  • lägga upp nya annonser på tradera

Där har ni min extremt spännande dag.

Någon som vill komma och äta nybakade bullar om några timmar? :)

Tisdag.

Kom nyss tillbaka in från en promenad till vår lokala Icabutik. Postade ett tradera-paket och köpte två frimärken. Jag och Vilda kryssade omkring bland hyllorna, bland tacobröd, tidningar och godiset vid kassorna. Tänkte nästan på ren rutin "kanske ska jag köpa nått litet gott".. men jag kom på mig själv. Kände efter och jag var ju fan inte ens sugen!

Reductilen fungerar bra, som den gjorde i allra första början när jag käkade den första gången (typ ett halvår sen? Eller nått sånt). Känner inget matsug what so ever, men det kan nästan vara lite farligt också. Glömmer jag bort att äta blir jag inte världens roligaste precis.. skakig, snurrig, irriterad och hrm, ja rent utav agressiv. Förlåt alla som blir utsatta för mig under de tillfällen. :(

Idag har jag iallafall käkat en bra lunch, äggröra med en färsk tomat. Ikväll blir det kyckling.




Vad har ni för er idag? Jobbar? Pluggar? Mammalediga? ;)

Från i lördags..

(Snodde en bild av Nenne på Facebook)


Måste ju lägga upp den här mig och mina babes! Första bilden på bästa trion. I love you both! :*


Eat me!

Min karl har varit inne och storhandlat på Willys, nu är han snart hemma igen. Jag och Vildus stannade hemma för enkelhetens skull (läs; för att jag inte vill gå ut mer idag). Och vad har min löver då gjort? Handlat middag på Donken.. Så snart sätter jag tänderna i en sådan här smarrig, fettig, kaloribomb. MUMS.


Söndag.

Sköna, sköna, söndag. Det gick vilt till igår så jag känner mig som en nedsövd gnu idag. Bomull i hjärnan och kroppen är seg. Dök in i duschen för ett tag sedan och nu ligger jag under mitt varma duntäcke i soffan. Vilda sover och Tomas pysslar med sin dator.

Ja. Det var väl det. Idag kommer vi inte göra många knop. Gud så skönt.



Klädde mig alldeles för utom

0-12082d6ec7aa7c311821f3183198d8fa.png

Kolla varifrån!

Klädde mig alldeles för tunnt så nu har jag fått låna strumpor och mjukisbyxor av Mats. Löv!


Lördag.

.. och solen skiner in genom våra (ganska skitiga ser jag nu..) fönster!


Igår åkte jag & Anna till Ikea, två timmar innan stängning och det var knappt något folk alls där.. så jäkla skönt. Vi bara strosade omkring och plockade lite smått och gott, fikade och plockade lite mer grejer. Jag köpte tyg som jag ska sy nya kuddfodral av. Älskar att sy, när symaskinen väl vill som jag vill. Dvs, fungera.


Idag ska jag mysa med min familj, promenera ner på centrum. Ikväll ska jag iväg på partaj och Tomas ska vara hemma med Vilda. :) Hon är så känslig just nu så alternativet med barnvakt finns inte ens på kartan. Inatt vaknade hon flera gånger och satte sig upp i sömnen, läskigt. Pratande och lite smågråtande, min strump!


Ikväll blir det halabaloo minsann! :D

Ikea morotskaka is the shit!!

0-62140cde4252a653e796b480dc87ec16.png

Kolla varifrån!

 

Ikeas morotskaka is the shit!

 


Barnspärrar.

Tomas barnsäkrade våra skåp och luckor i köket igår och tror ni att jag kommer ihåg det? NEJ! Varenda jäkla gång jag ska in i en låda eller slänga något i sopkorgen under diskbänken så öppnar jag precis som vanligt och varenda jäkla gång tar det stopp = jag får en hjärtattack och tror jag ska slita sönder hela skiten.


Mitt minne får gärna uppdatera sig lite snabbt nu, tack!

/guldfisk

Nutrilett-tips.

Vet att det är några av min läsare som har kört/ska köra Nutrilett-shakes då och då och jag ville bara komma med ett tips som gör att shakesen smakar lite bättre.

  • Ställ in en kanna vatten i kylen, använd iskallt vatten att blanda ut pulvret med, kör också ned några isbitar och skaka minst tio sekunder.
  • Ta hälften iskallt vatten/hälften kallt kaffe och blanda med pulvret + isbitar, då får man sig en smarrig kaffedrink. Skaka utav bara h-vete.



Fredag.

.. och veckan led mot sitt slut i ett nafs! Skönt, tycker denna vinter kan gå över så snabbt och smärtfritt som möjligt. Frös som en liten gris imorse när jag klev upp. Vilda vaknade pigg (verkade det som) kl 07.00 imorse, så vi gick ut till vardagsrummet och tittade på barnprogram. Kände hur hela bebin blir tyngre och tyngre, hela hennes lilla kropp slappnade av och så.. jaha, hon somnade om. I en och en halv timme..!

Själv kunde jag ju självklart inte somna om så jag låg och glodde på Dora - Utforskaren på Nickelodion. Hm. Vet inte om jag tycker att det är ett bra eller ett dålig barnprogram. Barnet inkluderas ju rätt friskt och dom räknar och snackar engelska och grejer.. men nja.

Idag ska det tydligen bli sol (jag är skeptisk..) så vi kanske harvar iväg på en långprommis i eftermiddag om vi orkar. Började med R igår igen, och byter ut två av tre måltider mot shakes. Nu ska de sista kilona ner! Jag har tio kg kvar till min idealvikt. Lär ju ta sin lilla stund men fan.. jag ska ner dit!

Pepp pepp pepp. :)

Pyssel.

Idag är en riktig pysseldag. I liten skala så att säga. Liksom lite "fin-lir". Har fixat iordning lite foton som numera åter har fått komma till sin plats på tavlellisterna på väggen. Jag håller även på att sortera en massa foton på datorn som vi ska framkalla, och det tar ju sin lilla tid.. Tänkte även låta Anna leka hovfotograf ikväll och ta lite familjebilder på mig, Vilda & Tomas. Och Ebba förstås. Och om katten är inne så får han också vara med.. Kommer bli guld!


Listigt va? ;)

 

Vilda får dubbelhaka av morsans pussar, jaså?

 

Min busfia, du är så otroligt älskad. Bus!


Förändringar.

Tänkte prata lite om att bryta en dålig vana. Jag har varit rökare i åtta år. Började röka i ettan på gymnasiet av någon dum jävla anledning. Antagligen grupptryck, men det känns fjantigt att skylla på det. Man har ett val.


Man kan även se det så här;
  • 8 år, ett genomsnitt på 6 cigg om dan = 17 520 cigg
  • 876 paket cigaretter
  • 35 040 kr åt helvete

Som mamma ska man inte röka. Det är fy skäms. Och ja, jag skäms. För att min unge får stå ut med min äckliga cigarett-lukt och giftiga ämnen även hon får i sig. Det är vidrigt.

Nu har jag varit rökfri i sju dagar.


Detta med hjälp av jag snusar då och då. Och nej, jag vet att det inte är speciellt mycket bättre, men det är fan så mycket bättre än att röka (min åsikt). Nästa steg bli antagligen nikotinplåster och tuggummi och en stor förbaskad vilja om att nu fan ska jag bli fri från det där äckliga nikotinet som hållit mig fången så länge.

Jag blir fortfarande sugen på en cigg då och då, när jag pratar i telefon, tar en kaffe eller efter middagen, men jag tar en snus och försöker se glad ut. Allt går bara man vill, så nu jävlar..

Så. Nu har jag sagt det. Jag dömer ingen, vill man röka så får man röka. Men jag väljer att inte göra det för att jag har så jävla mycket mer att leva för nu och kan inte bara tänka på mig själv längre, det är orimligt och otänkbart.


Här är lite lästips om att sluta röka. Äntligen icke-rökare (för kvinnor).



Tjoflöjt!

Mitt gos!

Nu ska Vilda snart sova. Sedan blir det skräckfilm för hela slanten, nämligen Paranormal Activity. Hoppas, hoppas, hoppas att det är så bra som den påstås vara. Jag vill bli riktigt jäkla rädd nu, var länge sen man blev det av en bra skräckis.. Natti natti!


Snap!

Så här snygg har nog aldrig sett mig..? Snapstrip är ett bra tidsfördriv om man vill få sig ett gott skratt. :)

 

Snart kommer Anna på kaffe. Mys!

 


Tisdag - mysdag.

Snart kommer min syrra och hämtar upp mig & Vildus. Det regnar ute och jag har ingen lust att ha en snorig nedkyld bebis ikväll, därför känns det bättre att åka bil. Sitter och leker lite med ett bildprogram jag laddade ned för ett tag sedan men inte riktigt har testat än, och jag måste säga det.. jag gillar't! Man kan göra allt möjligt, men min favvis är väl hittills att man kan göra snajdiga ramar runt sina bilder. Programmet heter Photoscape, testa ni med vettja. Ska plocka ihop våra grejer nu så puss, kram och smisk på rumpan.


Kvällens nostalgi.



Nattblogg.

Lade nyss en sovande Vilda i sin säng. Våra sömnrutiner har kommit av sig totalt av någon anledning. Nåväl. Jag är ju ändå en nattuggla by nature så det är egentligen bara mysigt att ha Vilda uppe om man får vara lite egoistisk..

Pratade med min syster ikväll, Ingela. Vi ska ses imorgon, ska bli jättemysigt! Det ultimata hade varit om vår andra syster också var med men nu blev det så kort varsel så det blir nog knepigt för henne. Hursom, håller tummarna för att det inte regnar imorn för vi ska promenera bort till Pinglan. Jag köpte ett regnskydd till vagnen på Babyproffsen för som dom försäkrade skulle passa till sittdelen också men inte fan var det så. Tackar tackar!

Tittade på mitt ett av mina nyblivna favoritprogram en sväng ikväll, nämligen Ullared! Hann bara med att se första tjugo minutrarna innan tv:n fuckade sig och Tomas började koppla om alla förbannade sladdar. Hursomhelst, jag älskar den ocensurerade bilden av shopping-galna familjer och uttråkade män. Tänk att spara pengar ett helt år för att shoppa loss i två veckor på Ullared! Vilka underbara två veckor det skulle vara.. Aaawh. I framtiden är det jag och Anna (Lynn, vill du följa med och vara lite WT?) som drar söderut till fina, vackra Ullared. ♥

Har fixat min blogg litegrann också, fixat tillbaka menyn. Känns mera lättöverskådligt så. Så F5 igen då, people.

Just idag är jag stark

Ringde ett viktigt samtal idag och det verkar som att jag gjorde det i rätta tid! Håller tummarna för att allt ska gå bra med detta nu. Men det lät väldigt positivt.

Låg och tänkte länge och väl igår, och den där gnagnade känslan kom krypandes. I tanken var jag så nära att kidnappa mina käraste och tvångsflytta dem med oss upp till Dalarna. Underbar natur, ensamhet, flersamhet, skog och mark.. men framför allt många mil bort från alla muppar här i Norrtan.

.. men, idag känns det bättre och jag vaknade ju som sagt utvilad, pigg & glad. Nothing can bring me down today!




Snart kommer Anna. Jag röstar för kaffe & yatzy. Eventuellet ett parti Svarta Maja. Tror inte att hon är så svårövertalad. Över och ut!

Monday - I'm in love

Sovmorgon till 10.20. Smaka på det. Lägg orden i din mun. Tio tjugo. Så skönt! Regnet pissar ner utanför fönstret men det bekommer mig inte alls. Min dotter kryper runt i raketfart på golvet och då och då skriker hon sina små glädjetjut som bara hon kan.

Idag ska vi bara vara hemma och mysa. Göra lite småsysslor som att tvätta nån maskin tvätt och dammsuga lite i köket men inget avancerat. Idag ska jag bara NJUTA av min mammaledighet för snart kan den vara slut. På gott och ont. Berätter mer om det när jag vet mer själv.

Mina stjärnor.


Hemma igen.

Lämnade ena bilen i Uppsala & åkte ut i skogen för att överraska svärisarna med lite fika.. och glada blev dom. :) Nu är vi hemma igen, har käkat fajitas till middag och Vilda leker Naken-Janne här i lägenheten. Hon älskar att vara naken! Själv så var man ju jämt naken när man var liten, rackarns skönt ju. Och springa i vatten-spridaren, vilken höjdare! Det kommer Vilda också att älska.

Snart ska skruttan få plaska i baljan.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥




Grå söndag.

Istället för att bara sitta här inne och uggla hela denna grå regniga söndag så Familjen Finast iväg på lite en liten roadtrip med extra mys. Vilda sover just nu men när hon vaknar så ska vi packa oss iväg. :) Ligger här och käkar lite mörk choklad sålänge... smarrsmarr* 


Sillmjölke.

Använder någon det uttrycket än? Känner mig som en nu iallafall. Klen, seg och fruktansvärt otränad.

Kom nyss hem från Anna där vi har myst & målat hela dagen. Och fy fan vad vi är bra! Utan varken vattenpass eller blyertspenna så lyckades vi faktiskt riktigt jävla bra. Topp helt enkelt.

Ni får kika in på Annas blogg för att se bilder. Jag ska slockna i soffan med en trött Vilda och kanske somna själv en stund. Skulle vara så skönt! T kommer snart också hem, och ops.. det blir visst MAX till middag, jag har varken ork eller någon större lust att harva (hihi!) till Ica och styra krubb för i kylskåpet finns i princip bara barnmat och saltgurka.

Jag hjärta min man! Kom hem snart.

0-52033d7e15894eeb7187be899a372a65.png

Kolla varifrån!

Jag hjärta min man! Kom hem snart..


Dagens planer.

Godmorgon. Ingen sovmorgon för den här mamman inte.. Har sovit djupt men oroligt, drömt massor av skumma saker inatt igen. Måste läsa lite Freud för att förstå vad det handlar om tror jag.

Idag så ska jag & Vilda (och Ebba såklart) rulla över till Anna för en hel dagshäng i hennes lägenhet. Vi är upplagda för mys! Eventuellt ska vi måla om en vägg i hennes sovrum men vi får se hur det blir med den saken. Antingen idag eller någon annan dag. :)

Min karl är borta och nördar sig på en Hifi mässa i Uppsala där han ska ställa ut lite högtalare och slutsteg (tror jag att det var) som han har byggt själv. Han är skitduktig på allt som har med teknik att göra och jag är så stolt över honom. :)

En bild från förra årets mässa. Högtalarna är gjorda i massiv ek.
Lådorna under har hjält till att måla.. :) Min snygga karl! ♥


Puss, kram & FREDAGSMYS!

Jag ♥ fredagar. Har haft en riktig toppendag med mina bejbs i Norrtan och nu är det dags för fredagsmys d e l u xe med min underbara sambo och dotter!

Ha en toppenkväll allihopa!



Sovmorgon.

Yes, sovmorgon till 08.30. Istället för gårdagens 07.15.. Hur tusan ska det gå när jag ska börja jobba sen? Jag är inte den gladaste fågeln i buren om morgonen precis..


Hade en skitskum dröm inatt. Sprang runt på Thuns (en klädesaffär) och letade efter en blå tjocktröja med luva.. hela min gamla gymnasieklass var också där och kollade på kläder. Jag, Anna och Lynn hittade också ett gosedjur som vi tänkte köpa till Stinalee's bebis, men hon stod runt ett hörn och tjuvlyssnade på när vi pratade så vi köpte inget.

Alltså? Hm.

Vildabus 8 månader.

Igår den 10 november så blev Vilda åtta månader. Idag var vi till bvc för en liten hälsokontroll och allt var tipptopp. Hon är tidig i sin utveckling och sköterskan var väldigt impad när jag sa att Vilda redan kan säga mamma, står utan stöd och har t.o.m gått ett steg. Helt allvarligt fråga hon om det inte var en tiomånaderskontroll hon skulle göra men icke..! Mitt bus är bara åtta månader minsann. :) Nu väger hon 8450 gram och är 72,5 cm lång.

 

Imorse fick en viss liten Vilda tag på en påse med majskrokar som låg på fönsterkarmen.. Smarr smarr tyckte Vildan! Dock kom ju morsan på henne där med handen i kakburken så att säga..!


Min nya drog.

Mormorsrutor har numer en plats i mitt virkningshjärta bland amigurumi och kakor.. Fort som fan går det också! Iih! Ska virka en filt till Vilda har jag bestämt, min första ruta är lila/vit.

 

[bildkälla]


Pjuh.

Nu så.. fyra timmar och fem virusprogram senare så är skiten borta! .. och så gör vi vågen nu då..!

Det var tydligen ett rouge-virus (vad fan det nu är egentligen) som "låtsades" vara ett virusprogram som helt plötsligt ploppade upp i min dator, "Security Tool" heter det och tro inte på det om ni skulle få det ni också.. jag tänkte direkt att jag inte installerat ett program som heter så, och efter en snabb kik på google så..

Virustillverkare, ni är äckliga människor som inte har något bättre för er än att fucka upp för andra.

Må ni straffas med en stridspets i röven!

Virus.

Jag har tydligen ett (?) virus på min bärbara dator.

Förbannde jävla.... gnnnghghg!!!!!!! Fick igång ett virusprogram iallafall som står och tuggar nu.. den har hållit på i en kvart och har bara kört igenom tre procent än så länge.. hoppas hoppas hoppas den får bort alla dumma virushelveten.

Försvinner alla mina bilder så kommer jag gå bärsärkargång.



JÄVLA SKIT! *förbannad*

Meningen med mig.

Ibland kan jag tänka på vad jag skulle vara utan min Vilda. Min existens skulle vara överflödig om jag inte fått henne. Mitt kall och min uppgift är att vara hennes mamma, en av hennes två trygga punkter och den där famnen och doften hos ska längta och söka efter. Mitt hjärta, mitt liv!

Jag har dig nära mig när du är vaken och jag drömmer om dig när jag sover




BVC.

Pratade nyss med Vildas bvc-sköterska och bokade tid för åttamånaderskontroll. Sa som det var att jag egentligen inte alls hade lust att ta Vilda till BVC i dessa influensatider.. med alla hostiga, snoriga ungar som sitter i väntrummet. Hon sa att det inte alls är någon fara (hrrm, tror jag hur mycket jag vill på..) och för att jag skulle "känna mig säkrare" så fick vi tiden kl. 08.05 på torsdag morgon. Topp, bara jag slipper sitta och trängas med andra mammor och barn!

Struntar faktiskt i om jag framstår som en smått neurotisk paranoid svininfluensarädd-morsa men så är det ju.. tänker inte utsätta Vilda för onödiga risker.

Hursom.
Tjopp tjopp, snart kommer min babe Anna på en kaffe.. Mys!

Cookiemonster

Min Vildabus fick välja lite kakor att leka med från virk-hyllan på väggen. Hon drog med handen över allihopa så att de ramlade ner på golvet och så fick jag en liten fotoidé. Min söta kaka bland kakor helt enkelt!

 


Vildas första steg!

Vilda var pigg som en mört kl 06 imorse så det var bara att släpa sig upp.. Hann pussa lite på Tomas också innan han åkte till jobbet. Helt kolsvart ute också så det var mysfaktor att slå på kanal 5 och glo lite på vakna med the Voice samtidigt som Vilda speedade runt på golvet.

Igår när jag var på Ica och postade paket så hade Vilda tagit ett steg! Den lilla råttungen.. jag var borta högst 20 minuter och självklart ska hon passa på då.. typiskt!

Både igår och idag har hon stått upp själv flera gånger, Tomas räknade sekunderna en gång och jag tror det var 12 sec.. inte illa pinkat för en åttamånaders :) Snart knatar hon som hon aldrig gjort nått annat.



Idag tänkte jag virka detta. Får se om jag lägger upp bilder sen, but håll utkik..

Baj baj.

Mysig söndag.

Har en riktig mysig familjesöndag här hemma. Ringde pappa i förmiddags och gratulerade honom på Fars dag, han blev jätteglad och tackade så mycket för senast :) Jag har världens bästa pappa! ♥ Fast det tycker nog de flesta om sina fäder.. kan man hoppas :)

Idag har jag även bakat tre plåtar med frallor, och så blev det scones till frukost.. Jag älskar scones! Så jäkla gott och så himla lätt att göra :) Dock inte så nyttigt men vafan.. ibland får man unna sig. Idag avslutades också många av mina auktioner på tradera, så om alla söta köpare betalar som dom ska så har jag fått grejer sålda för ca 700 kr.
Ka-ching!

Vi har också ringt och bråkat med Telia om vår förbannade digitalbox som laggar och har sig hela tiden.. vi måste koppla om den så att sladden sitter i det första telejacket. Som sitter I HALLEN. Vilket resulterar i en lång sladdjävel som måste dras över halva lägenheten för att nå tv som sitter i vardagsrummet. Tack Telia! Konstigt bara att boxen har funkat perfekt de tre år som sladden suttit i telejack nr 2.. men det har dom inga svar på. Morr*

Nu ska jag virka lite. Var länge sen. Funderar på att göra några sånahära, haha.. lägga i köksfönstret maybe? De är lätta att göra och jag orkar inte tänka. :P Great!

Lilla stora bebin.

Igår stod Vilda upp utan stöd. Som jag & T sagt tidigare så kommer den här donnan att lära sig gå innan julafton.


Mitt hjärta ♥

Lördag.

Vaknade imorse och var verkligen ashungrig.. stapplar ut i hallen och ser Vilda och Tomas i vardagsrummet. Klockjäveln var 11.30! Maj gaad, en sådan sovmorgon har jag inte haft på evigheter. Kan inte ens beskriva hur skönt det var :)

Vilda var skitpigg kl 07 imorse så Tomas fick ju däremot inte sova så rackarns länge.. men han är guld värd som gick upp med Vilda, tack älskling! ♥

Idag har vi hunnit med en hel del. Jag har tvättat och städat köket litegrann, duschat och torkat håret (med hårtork, brukar aldrig göra det men idag så.. svampfrilla!) sen kom Anna förbi en sväng, då drog vi iväg och hämta mina skor som har stått och skräpat hos Anki. Vidare till Ica och köpa materiel till smoothies (faan vad gott det blev!), mjöl, frimärket och lite annat skit. Postade tradera-paketen, åkte hem, gjorde smoothies, sydde in Annas byxor typ tre decimeter (min babe har blivit en skinny-bitch!) och nu.. sitter jag här i soffan och slökollar på "Vem kan slå Filip och Fredrik".

Var ska man slå dem? På stjärten tycker jag!

Nu ska jag jaga bebis.


Tjopp!

Familjemys

Äntligen är jag på bättre humör. Höll på att mörda vår förbannade symaskin för några timmar sen.. jävla skitgrejer! Blev himlarns pms-ig där ett tag men efter lite lösgodis och Vildamys är det nu botat. Nu väntar vi hem mannen i huset som är ute på jouruppdrag. Då ska vi äta middag (ja, lite sen kanske..) sen blir det fredagsmys med godis (mm, som jag tjuvstartat lite på..) och min favorit, Crunchisar.

 

Hoppas ni har en bra & mysig fredagskväll ni med!


H1N1.

Läste just detta på Aftonbladet. Nu slutar jag & Vilda att träffa andra barn & vuxna vi inte känner. Härmed får Vilda inte följa med till affären eller någon publik plats. På onsdag ska jag ringa ner till vårdcentralen och vaccinera mig. För Vildas skull.

Ni som har barn, ska ni vaccinera er?
Jag hade gjort det tidigare om jag fick men dom har inte öppnat för folket utanför riskgrupperna än.


Ska ni vaccinera era barn om det vården råder er till det?

Barnomsorg och systerkärlek.

Nu under morgonen har jag ställt Vilda i kö för barnomsorg. Har inte tagit mig för att göra det tidigare, men eftersom det är ett tag kvar innan hon ska börja så tror jag att det ska gå bra ändå. Vi hoppas att hon får vara på Krumilur, vilket verkar vara en av de bästa förskolorna här i grannskapet. Efter nyår ska vi gå dit och hälsa på också, spännande.. Har som sagt bara hört gott om dem så det blir säkert bra. Självklart ska man själv känna efter om det är rätt ställe för ens barn, men jag vill iallafall ställa henne i kö nu innan jul. Lite kö-tid måste man ju ha!


Hursomhelst.
Igår kom ju min syster Marie på middag, hur mysigt som helst.. Har saknat dig syrran ♥ Efter middagen så drog vi över till Pinglan, vår andra syster och hade lite riktigt mysigt syskontid med thé och massa snack om allt och ingenting. Jag har verkligen tur som har alla dessa fantastiska kvinnor omkring mig. Ni är bäst! ♥

Körv. Smarr smarr.

Dagens middag blev ju såklart korv + rotsaker i ugn! Hur kunde jag glömma det. Och nej, det är inte sån där äcklig falukorv (vilket är helt vedervärdigt äckligt!) utan starka korvar, som chorizo eller liknande. Man skär grönsaker i valfritt utförande, potatis, morötter, lök, auberguine, squash, lite mer lök, paprika eller vad tusan man nu vill ha i.. färska champinjoner är dock väldigt viktigt!

Swwosch in i ugnen på 225 grader tills potatisen nästan är klar, då hivar man över korven och svampen, rör runt och låter det gå i ugnen en stund till. Serveras med en yoghurtsås. Eller vitlökscremefraiche som det bli idag..


Himlarns gott! Tråkigt utan bild på skiten men jag kan lägga in en sedan när det är klart.


Snart kommer syrran!! :D



Säger bara en sak.. Vidrigt!!

4fd5040c778651a07baa991013b2bea8.png

Kolla varifrån!

Säger bara en sak.. Vidrigt!!


Desperate in need of..

.. kaffe! Känns som att jag behöver minst två koppar för att hjärnan ska hoppa igång ordentligt och humöret ska stiga lite på humör-stegen.

Hela vardagsrummet är fullt av kläder som jag håller på att sortera, jag menar.. vad har jag för användning av mammabrallor i stl 33 tum egentligen? Eller ett par illgröna shorts som jag ALDRIG har använt och ALDRIG kommer att använda? Hmm.. sjukt hur mycket skit man sparar på sig och tänker att .."men det här kan jag säkert ha nån gång i framtiden". Pfft. Bah! Tradera is the shit helt enkelt. Loppis on teh internetz..


Ikväll kommer min storasyster på middag. Ska bli så himla mysigt! Efter middagen röstar jag för att vi åker hem till Pinglan (vår syster) så att vi får en riktigt mysig syskonträff. Men vad tusan ska vi göra till middag? Tomas pratade om något i går men jag kommer inte ihåg vad det var.. guldfisk som jag är. Måste raida frysen och se om något måste tinas.


Hej svejs, tjoflöjt och häpåre!


08.09

Vilda somnade 23.30 igår och var pigg och redo för att gå upp kl 07.30 Själv så somnade jag runt 01.30


Behöver jag säga att den här morsan inte är speciellt pigg för tillfället? Snark..


Jag har iallafall fått tre grejer sålda på tradera, yeeey!

Tradera.

Nu jävlar blir det en rejäl höstrensning. Köp mitt skit på tradera!

F5.

Jäklarns fyndig rubrik det där. 


Jag & Vilda har precis avslutat en god pannkaks-lunch. Lillskruttan tyckte det var mycket spännande att få plocka själv med händerna och kladda bäst hon ville. :)


Nu har jag pillat lite på bloggdesignen igen så ni får trycka uppdatera sidan (tryck F5) några gånger så får ni se. Inget speciellt egentligen, bara minskat ner lite här och där, bland annat typsnittet och bredden på bloggen.


.. det var väl typ det. Vad har ni för er idag? Det snöade här nyss. Det gör mig måttligt deprimerad.

"Boys don't play with purple-haired dolls"

Gissa vilken mamma jag citerade i rubriken? Kate. (Från John & Kate plus 8). Hon sade så till sin son som är tre år gammal när han lekte med en av sina systrars dockor. Här är en liknande händelse jag bloggade om för ett tag sedan, Den intelligenta tiobarnspappan.



Är det bara jag som blir illa till mods och rent krasst.. lite förbannad?



Men visst, kör hårt! Proppa ungarna fulla med era j*kla fördomar och stereotypa könsroller.. *arg*


Snark.

Tänkte åka till morsans jobb och ta en fika men jag orkar inte ens ta mig ut soffan.


Sitter kvar här ett tag till... Seeeeeeg...

Måndag?

Vilket söndagsväder.

Deprimerande att bara titta ut genom fönstret.. vad hände med den där mysigt ljusa hösten? Borta.. *poff*


Hursomhelst.
Som ni förstod av det föregående inlägget så har Vilda sagt sitt första ord! Vilket var "mamma".. Aawh, och den lyckan man känner.. ska hjärtat sprängas av kärlek och stolthet måntro? Något i den klassen.


Men vafan, klockan springer iväg och jag ska laga mat..! Köttbullar med potatismos, lök & brunsås blir det idag. Jag älskar potatis i alla former, synd att jag ska hålla mig borta från kolhydrater. :(

Baj baj!

Lycka.

Mamma. Det är ditt första riktiga ord, Vilda. Du ropar på mig när du vaknat i spjälsängen, när du kryper omkring på golvet eller blir rädd och ledsen, så gråter du efter mig.. "mamma!"

 

Jag & din pappa är så stolta över dig! Du är allt vi någonsin kunde ha önskat oss, och lite till..

Älskar Dig villkorslöst.



Vintergatan

Låg och tänkte på en dikt inatt, som jag bara måste dela med mig av till er. Den är skriven av Zacharias Topelius och heter Vintergatan. Den är ganska lång, men snälla läs..! Och namnet uttalas Sa-lami, inte som korven.. hehe). Otroligt vacker dikt! Sitter här och grinar lite. :p

 

 

Vintergatan


Och nu är lampan släckt och nu är natten tyst och klar
och nu stå alla minnen upp från längst försvunna dar
och milda sägner flyga kring som strimmor i det blå
och underbart och vemodsfullt och varmt är hjärtat då.


De klara stjärnor skåda ned i vinternattens glans
så saligt leende som om ej död på jorden fanns.
Förstår du deras tysta språk? Jag vet en saga än
jag har den lärt av stjärnorna och vill du höra den?


Långt på en stjärna bodde han i aftonhimlens prakt;
hon bodde i en annan sol och i en annan trakt.
Och Salami så hette hon och Zulamit var han
och båda älskade så högt och älskade varann.


De bott på jorden båda förr och älskat redan då
men skildes åt av natt och död och sorg och synd också.
Sen växte vita vingar fort på dem i dödens ro
de dömdes långt ifrån varann på skilda stjärnor bo.


Men på varandra tänkte de i blåa höjdens hem.
Omätlig låg en rymd av glans och solar mellan dem
tallösa världar underverk av skaparns visa hand
sig bredde mellan Salami och Zulamit i brand.


Och då har Zulamit en kväll av längtans makt förtärd
begynt att bygga sig en bro av ljus från värld till värld
och då har Salami som han från randen av sin sol
begynt att bygga också hon en bro från pol till pol.


I tusen år så byggde de med omotståndlig tro
och så blev Vintergatan byggd en ståtlig stjärnebro
som famnar himlens högsta valv och zodiakens ban
och binder samman strand vid strand av rymdens ocean.


Förfäran grep keruberna till Gud steg deras flykt:
»O Herre se vad Salami och Zulamit ha byggt!»
Men Gud allsmäktig log och klart ett sken sig vida spred
»Vad kärlek i min värld har byggt det river jag ej ned.»


Och Salami och Zulamit när bryggan färdig var
de sprungo i varandras famn — och strax en stjärna klar
den klaraste på himlens valv rann upp i deras spår
som efter tusen år av sorg i blom ett hjärta slår.


Och allt som på den dunkla jord har älskat ömt och glatt
och skildes åt av synd och sorg och kval och död och natt
har det blott makt att bygga sig från värld till värld en bro
var viss det skall sin kärlek nå dess längtan skall få ro.


RSS 2.0