Kvällens låt


Dagens ilandsproblem

Jag börjar tro att tv4film inte har så många filmer att visa egentligen. "En prins i New York" eller "American History X" går ALLTID på den satans kanalen när jag bläddrar förbi den. Awmahgad.

Huga, jaja. Imorn ska jag iaf bort till fritidshemmet och studiebesöka. Känns lite läskigt, men hon jag ska träffa och ställa lite frågor till verkar hur trevlig som helst. Men jag tycker alltid att sånt där är lite scary. Jag och Ebba tar en långprommis till syrran som bor i närheten, hon hundvaktar och jag studiebesöker. Bästa.

Helst skulle jag vilja sitta hemma och pyssla med mitt fotoalbum, har fått hem tre paket med kort som jag lämnade in för framkallning. Förstoringar också, måste fixa ramar. Vet precis var jag ska sätta dem. Babbel babbel.

Har sett att en massa "modebloggerskor" har börjat skriva om palestinasjalar.. "Hihi, en fin halsduk som kommer bli sååå inne och fin i vår!" Uh, jojo. Kan inte alla scama dem och börja blogga om pins och trasiga jeans och smutsiga converse.. Så kommer hela Sverige se ut som UngVänstrare. Haha. JAG ÄR PÅ! Mode, ja jag säger då det.. Och så är det såå hemskt med päls (ja, jag håller iofs med) men det är HELT OK att ha på sig "vintage-päls" för då är ju djuret redan dött och man slipper döda ett till genom att köpa en ny. Bra resonemang där. Man blir ju verkligen trött ibland..

Nej, cigg!

Syster

image156

Tack för att du finns och för att du lyssnar när ingen annan gör det.
Älskar dig precis som du är, jag stödjer dig i allt du vill göra. Tack för allt.
Du ger mig styrkan och orken att gå vidare och försöka glömma sveken.

... sa jag att jag älskar Dig?

......................................

Tror att jag ska påbörja en karriär som knarkare, det verkar iallafall STABILT.

It's like suicide.


Tisdagsgruppen idag var super. Jättejättejättebra. Jag och min klasskompis satt med vår handledare en halvtimme ungefär, gick igenom framtida moduler och diskuterade massor om olika saker. Gillar verkligen vår lärare, hon är så snäll och tar inte så hårt på saker och ting. Allting går att lösa, om det skulle behövas liksom. Får ny styrka och tro på mig själv när jag får beröm och får höra att jag verkligen är ambitiös. Nu har jag stenkoll på vad som förväntas av mig inför kommande uppgifter, såsom studiebesöket på fritidshemmet. Får använda samma frågeställningar som jag hade till dagiset, för dom var så bra. Skönt, då har jag det avklarat iaf. På måndag ska vi börja med modul 4, då ska vi skriva egna "lagböcker" som ska innehålla typ sju punkter som vi tycker är extra viktiga att sätta fokus på. Ett arbete som ska inte ska vara i rapportform, utan personligt och mest diskussioner med sig själv och sina tankar och funderingar. Efter det ska vi göra dokumentation av lärande, ska bli spännande! Ska besöka mina syskonbarn och leka fotograf.. alla situationer är egentligen lärande. Spännande.. Så kurs 1 kommer att gå galant. I feel it. Nu har jag en positiv energi och en bra inställning igen. Efter en och en halv timme i skolan så gick jag och hämtade upp A så travade vi ner på stan. Gick in på h&m och köpte smink, äntligen! Har fan försökt ta mig dit i flera månader.. köpte som sagt en concealer på rusta för 19.90 och den har fått tjänstgöra som både concealer och foundation. Inte så fresh, men jag kanske är lite white trash? Iaf, 300 spänn för mascara, foundation och puder. Good stuff.

Senare mötte vi upp K, gick och fikade och snackade lite prutt. Var så kul att träffa dem samtidigt, det var alldeles för länge sen! Klämde i oss latte och kärleksmums.. Gött. Efter det så skulle A till jobbet och jag och K gick hem till henne och sjöng singstar och spelade guitarrhero. Jag vann några gånger på singstar, yey! Men guitarrhero är ju grymt svårt. :P Måste öva mera. Fick syn på en rolig stick-manick som K köpt på Panduro, måste köpa en och testa själv! Verkar ju verkligen skitbra. Kolla! -

http://www.pandurohobby.se/pan/IboxServlet?p=IXS790&OPT=GET&AID=021754

Hejsvejs.

Zombie


Dagis, here I come!

Var på studiebesök på ett daghem idag, det gick jättebra. Det slutade med att jag la stora hjärt-pärlplattor med barnen... Kul! Känner verkligen att detta är rätt yrke för mig. :) På torsdag ska jag på studiebesök på ett fritids här i närheten, ska också bli väldigt skoj. Min systerdotter går på det fritidset och sa att jag skulle få vara med på deras "Fruktstund", och att jag kunde få en frukt av henne så slapp jag ta med mig en själv. Sötnosen. Idag skickade jag även in modul 2, kände mig riktigt nöjd med den,hoppas jag inte får några kompletteringar bara. Inte lika roligt då..

Idag kom bilderna jag skickat in för framkallning. De blev verkligen skitbra. En skitstor på T's ansikte i svartvitt och lite tjusiga skuggor.. Mm. Ska jag minsann rama in och sätta över sängen. Typ. Vad mer.. jo. Imorn är det tisdagsgrupp och morsan ska ta Ebba. Efter tisdagsgruppen ska jag ner och fika med K och A. Sweet som fan! Ska bli skitkul att ses igen alla tre, det var ju ett tag sen.

Ikväll ska jag fan sjunga lite singstar med Anisch, börjar känna the neeed of that. Skrika lite i micken och få grannarna lite irri. MUTTA! (mute) Under veckan hoppas jag att min syster M kan komma förbi någon dag och kanske kolla på någon film och bara mysa.. Måste få se alla korten från Asien-resan också, har bara sett 400 av typ.. 2000. Huga. Hej hej hej DÅ.

I don't care what they say..

image155

I LOOOVE YOOOOOU.

Lite trasiga & knasiga..


ROFL.

image154

Kaffe.

Sitter och strötittar på Days, dricker första koppen kaffe. Mm. Nu vaknar jag ordenligt.
Snön har i princip smält bort. :/ Solen är också påväg ner känns det som. ih, stanna här! Don't go away.. jag vill ha solsken och varmt väder. >__<

Ska gå ut med Ebba och kolla posten också.. Kanske skorna har kommit idag. :D

Så jävla söt.

image153

Dalahästen filosoferar.

Måste börja med att säga att detta var den roligaste dagen på x antal månader. Har inte skrattat så mycket som idag på många känns det som.. Singstar, cigg & kaffe. Sjungit så mycket så att jag har ont i halsen och ögonen kliar av allt tittande på tv-skärmen. Tack Anna, jag behövde verkligen detta.

...
Har känt mig så instabil på senaste tiden. Mycket tvivel på mig själv. Så fort någon inte hör av sig eller inte har tid att samtala med mig så tror jag att jag har gjort någonting fel, att dom hatar mig. Häromdagen var det så illa att jag började skaka av rädsla för att jag förlorat en vän. Vilket jag självklart inte hade. Hon sov, därav svarade hon inte i telefonen. Bara en sån sak.. vill inte vara så osäker på mitt beteende och mitt sociala liv att jag tror att alla ska lämna mig. Jag tänker mycket på döden, hur det skulle se ut om någon i min närhet skulle dö. Med scenariot att jag inte skulle få säga hej då & älskvärda ord. Det skrämmer mig något så fruktansvärt.

Singstar..

ÅH! JAG MÅSTE KÖPA. SÅ JÄVLA KUUUL. :D

Tetris, någon?


ÄNTLIGEN.

Åh, jag är så glad så jag skulle kunna börja gråta.. Äntligen en instans som inte maler sönder en till köttfärs med sina orationella beslut.

TACK CSN. Tack tack tack.

Jag får ta studielån, återigen. Trots att jag använt 30 veckor och ej tagit några poäng. En sten har försvunnit från bröstet... Så jävla skönt!

I keep bleeding..

Yesyao. Idag har jag inte fått speciellt mycket gjort. Ih, borde ha gjort mer.. borde ha ringt dagiset.. borde ha dammsugit lägenheten.. ja föfan. Idag är en sån dag.

Snö.

Vaknade upp av att jag frös. Trots två täcken. Snön rasar ner utanför fönstret. NEEEEEJ. Vill inte ha snö, trodde jag skulle slippa den ju. Suck.

Gick ut en lite längre stund med Ebba också. Sprang runt som en galning i snön, kutade runt och runt. Knäpphund.

Idag ska jag börja med modul 2. Skriva lite frågeställningar och annat..

Vykort.

image152
Laknäs, Dalarna. Sommaren 2007.

Fastnat.

Sitter och drar mascaraklumpar från ögonfransarna. Rätt skönt. Funderar på att noppa ögonbrynen. Eventuellt benen också. Vad gör man inte när man är sömnlös?

Hat. Hat. Hat. Hat. Hatar dig verkligen ibland! Det kommer mera ofta nu. Jävla fittskit.

DAGENS OUTFIT!!!!!!!1

Näe. Skojade bara.

Dagens tråkiga: att jag varit allmänt seg.
Dagens roliga: hämtade ystersyster på arlanda.
Dagens längtan: heeem.
Dagens mående: för seg och för irriterad.
Dagens frisyr: tufsigt, slarvig tofs.
Dagens smink: basmakeup, typ.
Dagens klädsel: strumpor, trosor, bh. jeans, långkalsonger, linne, tröja, och en till tröja.
Dagens händelse: den förlorade syster återvände efter tre månader.
Dagens planer: uh, orka.
Dagens vill ha: en ny hjärna. gärna mer intelligent än den jag har och brukar idag.
Dagens inspiration: smala bruna snygga syster.
Dagens borde: jag borde ingenting. inte idag.
Dagens köp: ingenting alls.
Dagens låt: bleeding love-leona lewis (hörde den på radion för typ andra gången ever).

Den kommande veckan.

Måndag; kommer syster hem från utlandet! Hon har varit borta i tre månader.. luffat runt i Asien. Ska bli så kul att träffa henne. Jag och morsan ska åka och möta henne på Arlanda.. mysmys. Kommer bli kramkalas 2000.

Tisdag; Tisdags"grupp". Funderar på att åka hem innan tolv för vi gör ändå inget vettigt efter lunch.

Onsdag; Ringa dagist och fråga om jag kan komma på studiebesök :D

Torsdag; Singstarnight!

Sedan har jag inga planer.. får se vilken dag jag får studiebesöka och så.. ska bli så roligt. :D

Seg lördagskväll.

Uh. Tråkigare lördagskväll får man ju fan leta efter.
Vad gör ni där ute?! NÅN, HALLÅ?!

Rubrik?

Såg att jag hade fått en kommentar och betyg på min andra uppgift, tidslinjerna.

Dina tidslinjer har med de viktigaste milstoplparna i vad som har lett fram till dagens förskola och fritidshem. Du har tydlig motivering och jag kan se som en röd tråd på de punkter som du har valt, att du intresserar dig hur vi genom tiderna ser på människan, varandra och vårt värde. Du skriver en riktigt bra inledning där du också engagerar mig som läsare och får mig nyfiken på hur det kommer att se ut. Bra jobbat! Betyg G

Man kunde inte få mer än G på den uppgiften.. men åh, vad glad jag blir. :)

18:19

Wii. Jag har fått godkänt på första uppgiften. Skönt!

Detta ska jag fira med en cigg. :)

Halvdöd.

Uh, sliten Patricia. Även fast det inte gick speciellt vilt till igår. haha. Man är väl lite ovan.
Nu ska vi iväg på kalas. Sminket får sitta kvar från igår, en lång mysig tröja från h&m och ett par leggings får föreställa kalasutstyrseln.

Så, hej då & fuckoff. TREVLIG LÖRDAG!

Morgonfrilla.




Vi är bortbjudna ikväll så syster ska ha hand om Ebbster..
wah, konstigt det känns. Min lilla tjej ska sova borta utan mamma och pappa. :P




Ibland älskar jag mitt hår, idag har jag en bra hårdag iaf!

Klar.

Nu har jag skickat in de två uppgifterna för modul 1. Så GALET SKÖNT att vara klara med dem. Nu har jag helgen på mig att göra vad jag vill :D Inlämningsdatum är på måndag, så då har jag lite tid att bara ta det lugnt. Tittade på modul 2, då skulle man göra fältstudier på dagis. Hihi, undrar var jag ska ta vägen då..? Kanske ska prata med L & M's dagis.. dom är jättetrevliga där. Skulle nog bli skitkul. :D

Konstnär?

Jag känner mig lite som en konstnär.. jag jobbar oftast bäst på natten. Jag har en basker nånstans långt inne i garderoben. Jag skriver så att fingrarna glöder. Orden dansar fram, jag målar en tavla fast med ord.

Så känns det. Jag är nog knäpp.

finally.

nu har jag lämnat in den första uppgiften, om styrdokument för förskola och fritidshem. OCH JAG ÄR NÖJD. Jag kanske sa det? Åh, vilken skön känsla..

image142image148
image144image145

såhär söt är jag när jag sitter och camar minsann.

Nej, kanske dags att sätta igång med uppgift nr2? Jag har ju flyt för fan!

Spärren har släppt.

Denna dagen har ju bara varit för bra. Underbart sällskap.
Min skrivkramp har släppt. Jag är snart klart med min första uppgift.. och vet ni vad?! JAG ÄR NÖJD!

En helt nyyy daaag.

Åh, underbart att vakna upp till solen som kryper in mellan gardinerna. Underbart! Känns som att det är vår och mys, varmt ute och gräsmattorna är gröna.. Sweet. Känner mig som en ny människa. Gårdagens bekymmer är bortblåsta.

Har varit riktigt effektiv idag, Frida kom över på kaffe och cigg (den bästa frukosten!), ska vara hundvakt idag när de åker iväg på möte. Bra bra bra dag!

00:13

"Klockan bara tickar och surrar och slår.. en timme går, och ännu är allt som förut.."
Åh, måste hitta mina Big-Fish skivor. Jävligt bra band. Rekommenderas.

En tomhet.

Ibland känner jag den så påtagligt, krypandes.. det känns tomt. Jag känns tom inuti. Urgröpt på känslor och uttryck. Skumt. Jag gillar det inte, det är inte något jag kan kontrollera (eller ej orkar att ta tag i). Någon dag i månaden tillåter jag mig till att vara ett tomt, äckligt, fult skal. Idag är en sådan dag. Idag är det okej.

Försöker skriva vidare på mitt arbete som ska vara inlämnat på måndag, men det går inte. Jag har fastnat. Även fast det är superenkelt så blir alla meningar bara konstiga. Kan inte formulera mig eller ens fokusera mig på uppgiften. Kommer på mig själv att nynna på samma låt hela tiden.. then I see you standing there, wanting more from me, and all I can do is try. Tillbaka till verkligheten, rått och brutalt!

Det kommer att bli en lång natt..


blott en dag.

Nyvaken. Det regnar ute. Uh. Så ska man orka sig igenom denna dagen.. eeh jo. Det ska inte vara någar problem! Har massa saker jag måste ta tag i.

1#. Gå ut med hunden.

stanna anna, jag ser dig!

Namn: Patricia
Födelsedag: 2 juli 1986.
Hemstad: Född i Sthlm, uppvuxen i Roslagen.
Ögonfärg: Gröna.
Hårfärg: Numer är det brunrött. Har tidigare färgat med henna i två år, så lite av den färgen lyser igenom fortfarande.
Längd: 171 (Å EN HALV! Mycket viktigt).
Höger/Vänsterhänt: Höger.
Värsta vana: Röker, sover under mystiska tider. Lite dryg när den sidan ligger på.
Stjärntecken: Kräfta.
Sko stlk: Allt från 39-42, beroende på modell och fabrikat.
Är dina föräldrar skilda: Ja.
Skor idag: Vita adidas-sneakers. Bäst bäst bäst.
Din svaghet: Ogillar konfronteringar, vilket resulterar i att jag tar mer skit än jag förtjänar.
Dina rädslor: Att bli lämnad. Att bli deprimerad igen.
Mål för det här året: Gå klart min utbildning (få VG såklart!) och sluta röka. Bli preggo? ;)
Mest använda fras på msn: - Trissan is offline.
Det första du tänker på när du vaknar: "Var har Ebba kissat inatt?"
Dina bästa kännetecken: Ehm, grå mjukisbyxor?
När går du och lägger dig: Alldeles för sent.
Mest saknade minne: Dalarna -07, Hultfredsfestivalen 03, Hagen sommaren 07.
Favoriter Färg: Mörkgrön, brun. Naturnära färger.
Mat: Sån jag har lagat tillsammans med min man!
Sport: Eh, pass? :P
Djur: Katt & hund.
Glass: Magnum white strawberry.
Godis: Choklad.
Affär: IKEA, H&M. Såå medelsvensson.
Sallad: Räk/Ost&skinka.
Skådespelare: Ingen direkt favorit.
Bokstav: T.
Nummer: 27.
Tuggummi: Mint.
Helgdag: Ehm, lördagar?
Årstid: SOMMAR.
Tandkrämssmak: Menthol.
Radiostation: p3 for life.
Parfym: Ja, har ingen aning om vad den heter.. Ingen speciell.
Doft: Fuktig jord, blöt asfalt.
Kroppsdel på motsatta könet: Långa armar, mysig överkropp. Mm.
Vad vill du bli när du blir stor: Dagisfröken.
Hur vill du dö: Smärtfritt?
Vänner och livet
Vem av dina vänner är mest lik dig: Till utseendet är det nog Katrin, personlighetsmässigt är det Frida.
Vem är mest högljudd? Anna?
Vem får dig mest att skratta: Oj, många ju.
Vem har du känt längst: Katrin.
Vem är blygast: Ingen är värre än någon annan.
När grät du mest: Min gymnasieperiod bestod mestadels av ångest och tårar. Så, då.
Vad är den bästa känslan i världen: Att jag har ett tryggt hem, och människor som älskar mig.
Värsta: Att vara ovetande.
Vart vill du bo i framtiden: Där det är varmt och sällan blåser. Hatar när det blåser.
Om du fick ändra en sak på dig själv, vad skulle det vara: Lite mindre självkritisk, mer självkontroll.
Hur länge tror du att du kommer leva: Måånga år till.
Har du någonsin varit kär: Ohja.
Blivit dissad: Nej.
Rymt hemifrån: Jo.
Föreställt dig ditt ragg naken: Behöver inte föreställa mig. Haha.
Skolkat: Mycket under gymnasiet. Speciellt från tyskalektionera för min lärare var så satans jobbig.
Sovit utomhus: Jag har varit scout ffs.
Gråtit i skolan: Ja.
Spytt i skolan: Nej.
Velat bli modell: Nej. Inte min livsstil alls.
Gjort något riktigt dumt som du skrattar åt idag: Ja.
Sett en död människa: Inte IRL.
Druckit alkohol: Ja.
Ätit sushi: Ja, det är jättegott!
Varit på scen: Ja, men ofrivilligt egentligen.
Snattat: Ja.
Varit full: Ja.
Retats: Säkerligen.
Blivit nerslagen: Nej.
Svär: Ofta.
Sjunger bra: I min ensamhet är är jag pro! Men inte annars, nej.
Dushar dagligen: Nej, varannan dag. Blir så torr serru.
Tycker att du är attraktiv: Ja, klart, jag är snygg som fan.
Kommer överens med dina föräldrar: Ja, numer gör jag det. Det har varit lite svårigheter tidigare.
Gillar åska: Gillar och gillar, det är mysigt ibland.
Spelar något instrument: Nej, men jag hade en gång en blockflöjt!
Äger en iPod: Ja. Tack älskling.
Går till kyrkan: Endast när det är dop/begravning/giftemål.
Sover med gosedjur: Nej.
För dagbok: Inte regelbundet, men när jag känner att jag vill skriva ner tankar och händelser så har jag en fin bok för det.. Har ju bloggen iofs.
Dansar i regn: Det var ett par år sedan sist.
Sjunger i duschen: Nej, väldigt sällan. Vad tråkig jag är!

This or that:
Pepsi/Cola: Cola
McDonalds/burger king: MAX!
Singel/gruppdate: Gruppdejt är kul.
Choklad/vanilj: Choklad.
Jordgubbar/blåbär: Jordgubbar.
Kött/veg: Kött.
Tv/film: Blodiga skräckfilmer.
Gitarr/trummor: Gitarr.
Adidas/nike: Adidas.
Kinamat/mexikanskt: Kina.
Kakor/paj: Paj.
MTV/VH1: VH1.
Blind/döv: Blind.
Kan du: Gå ner i splitt: Haha, neeej.
Skriva med båda händerna: Öhm, ja?
Vissla: Ja.
Blåsa en bubbla: Ja.
Rulla din tunga i en cirkel: Ja.
Ha dina ögon i kors: Ja.
Nudda näsan med tungan: Nej.
Dansa: Kan och kan, jodå.
Äta vad du vill utan att oroa dig: Mjae.
Vem var den senaste personen Du nuddade: Anna, som sitter och löser korsord bredvid mig. :)
Du pratade i tfn med: Frida.
Mös med: Ebba.
Du kramade: Tomas.
Du skällde på: Kommer inte ihåg.
Sportade med: Haha!

Senast du:
Skrattade: Nyss, idag.
Grät: Ett antal dagar sedan.
Filmen du såg: The Descent.
Tuggade tuggumi: Nyss.
Drog ett skämt: Haha, ska man komma ihåg sånt?
Sång du sjöng: Sorry, blame it on me - Akonbacon.

Random:
Vilket land skulle du vilja besöka: Nya Zeeland.
Hur många kuddar sover du med: 1.
Dricker du mjölk: Ja!
Person du hatar mest: Jag hatar inte folk, jag tycker synd om dem.
Mest använda fras: Sweet, great.
Var tror du vi hamnar när vi dör: Förhoppningsvis där vi får frid och får återse dem vi älskat.
Hur många signaler innan du svarar: Beror på vem som ringer..
Vad borde man uppfinna: Ett bättre batteri till min dator.
Är du ett hälsofreak: Eh, NEJ.
Vad är det värsta vädret: Regn, kombinerat med blåst.
Lekte du med barbie som liten: Nej, My little Ponys.

Så. Det där var ju trevligt. Nu känner ni mig lite bättre. :) Ta listan och gör den ni med! Skriv en kommentar så att jag får läsa jag med.. :) Puss!

barnskötarutb. distans 101

Så, nu sitter jag här, en kopp varmt kaffe (med mjölk, hold the sugar) och läser en par trevliga bloggar. Sweet som jag brukar säga. Idag var det, som ni kanske vet, den omtalade "tisdagsgruppen". Spännande värre va, va va va? ;) Tyvärr så blev det lite som jag anade. Det var jag och en brud till. Så det var inte så mycket till grupp egentligen. Haha, mera som tisdags-paret. Det började med att vi försökte hitta ett rum att vara i, men då visade det sig att alla lokaler var upptagna. Irrade runt och letade efter våra lärare, som heller inte visste var vi skulle vara stationerade för dagen. Spännande, vilket äventyr! Jakten på det förlorade grupprummet, typ. Eehr, jag hatar att springa upp och ner i trappor, oj nej, vi skulle visst vara på våning 59 liksom. Springa förbi samma personer igen och bara.. "johejhej, våra lärare hittar lika dåligt som vi här". Hur som haver så hamnade vi i ett helt annat hus (?). Det hörde tydligen också till våra studielokaler.. så där, kära läsare, bevisade sig tesen att "man lär sig något nytt varje dag!" att vara sann. :p

Jag och min "tisdagspartner" (tror att jag ska börja kalla henne Tisdag nu bara för att!) skulle sitta och diskutera gruppdynamik i en timme innan lunchen. Det var relativit enkelt, då vi är en väldigt liten grupp. Så när det var diskuterat så gled vi snabbt in på kurs 1, och den första modulen, som det så fint heter. Jag har aldrig varit ett fan av att skriva rapporter och PM och sådant, har alltid tyckt att det varit lite svårt eftersom det ska vara skrivet på ett visst sätt och är det inte det så får man göra om hela skiten. Här däremot så känns det inte alls lika skrämmande som det gjorde på gymnasiet (naturkunskapen, ångest!) eller på högskolan (svenska;nordiska språk-jag trodde jag ville bli svenskalärare för gymnasieelever), utan nej. Här känns det däremot ENKELT! Såsom jag har fått det förklarat för mig så är det inte alls lika höga krav på att allt ska vara perfekt i rapporterna, nej, saknas något eller är på fel plats får man en liten kommentar, eller en fråga att svara på (via mail). Sättet att skriva är heller inte alls samma som för högskolan, någon form att vårdat fackspråk är inte att tala om, utan man skriver "det som ploppar upp i huvet på er". Direktcitat där av min handledare. Min handledare är mycket stöttande och väldigt pedagogisk, djup och karasmatisk. Jag gillart! Äntligen en lärare som är smått excentrisk, åt det positiva hållet. :)

Så jag och Tisdag kommer att ses igen nästa vecka, vi tänker ganska lika och gillar båda två att diskutera våra resultat och få andras input om det. På måndag ska den första uppgiften vara inlämnad, jag är snart klar med den.. Har lite extra finputsning som ska tillföras, lite luddigt som ska bort. :) Älskar känslan av att man är klar lite för inlämningsdatum.. så att man kan komma igång och ligga lite före med nästa uppgift också. Så att, om man behöver, kan ta en paus ett par dagar eller så, utan att man hamnar långt efter i schemat.

Tänk, om ett år kan jag vara behörig barnskötare. Jag vill helst jobba på fritids.. Då ska jag sitta och bygga pärlplattor och spela kallaha med barnen hela dagarna. :D Skämtåsido. Inget ska få mig att hoppa av den här utbildning. Pepp pepp pepp. Ett mål innan jag är färdigutbildad är att jag ska vara rökfri. :/ Jag vet, jag vet.. Man kan fan inte jobba med barn och vara rökare, jag tycker inte att det är en bra förebild.. I know. Så det är något jag ska jobba på. Inte svära, inte röka.

Damn, vilken personlighetsförändring. ;)

peppad.

idag har jag varit riktigt duktig! pluggat ungefär fem, sex timmar sammanlagt, i'm proud. men det går lätt att plugga något man är intresserad av att veta nånting om.. great.

idag gick jag och frida till apoteket, en promenad i det underbara skolskenet. jag älskar solen. jag verkligen hatar nå det är kallt och mörkt mitt på dagen. ursh. så, idag avmaskade jag ebba (hon har inte mask, man gör det för säkerhetsskull när dom är valpar), det gick bra. köpte en pasta, den smakade tydligen gott så den smaskade hon i sig minsann. vi gick även på en lite längre promenad, utforskade lite vägar vi aldrig gått på tidigare, tror att hon tyckte om det. :) älskar när hon är nyfiken och skuttar omkring bland löven. så vackert.

vi tog en tur över till syster också, drack thé och spelade kort.. mysigt. så kul att umgås med dem! alla var nog lite övertrötta också så minsta lilla knasgrej var jätteroligt.. hehe.. mycket skratt, skönt.

imorn ska jag in till norrtälje, "tisdagsgruppen". ;) sweet.



krig.

image139

kul att min katt är större än min hund.. mouhahahaah.

ohyes.



har alltid älskat den här låten.. and I still do! texten är så jäkla skön och peppande. :)
ta mig som jag är eller ta nån annan liksom.. haha.

haxx.

dagen och kvällen har varit komplett supermysig. vi har kikat på film, sagan om konungens återkomst, ätit popcorn och druckit citronvatten.. iih. varit ute och gått med hunden. :) jag älskar när min man är ledig! mah maaan. imorgon ska vi möblera om i sovrummet, skruva ihop hans nya skrivbord.. det kommer bli så bra det. kärlek!

chokladglass..

alltså. mycket som har hänt under de senaste två dagarna må jag minsann säga. :/ började ju skolan, en helt galen klass. jag är glad att det är distans. så mycket kan jag ju säga, sen vill jag inte riktigt gå vidare på varför och så. men ni förstår säkert.. jag skulle bli galen om jag var tvugnen att träffa de människorna varje dag, då skulle jag hoppat av!
barnskötarutbildning på distans is the shit! ujuj, inte svära..

nu har iaf skolarbetet dragit igång, och jag har börjat med de två första uppgifterna, så det känns helt okej. det känns faktiskt ovanligt lätt, trodde att det skulle vara lite knepigare och svårare.. det kanske blir värre senare, vad vet jag!

idag har jag älskling och ebba åkt runt med don vito en del, lånat syrrans kamera och åkt iväg till tomas båt några mil härifrån och tagit en massa bra kort.. :) får se om vi får den såld/bytt, skulle ju vara perfa! så åkte vi på vägen tillbaka, så lyckades jag slumra till några sekunder.. vaknade av en hemsk stank, fy fan.. ja, det var pappersbruket i hallsta vi åkte förbi! har ni aldrig känt den lukten så är det inget ni gått miste om kan jag lova.. ingen vacker syn heller direkt.

så vi åkte igenom lilla äckliga inavels-hallsta, jag kan inte förstå att jag har haft en lägenhet där.. till mitt försvar så kan jag ju säga att jag var jävligt desperat! var inte där heller speciellt mycket, ibland så såg jag den mest som ett förvaringsutrymme. men uuh, som tur var så bodde jag ju på "rätt sida" så stanken var mildare än på den hemska sidan. urshc. många dåliga minnen från den lägenheten också, trots att jag bara hann bo i lägenheten några månader. men det går inte speciellt fort när man mår skit. wii, är så glad att jag kom därifrån helskinnad, mysko folk som bor i den stan. *ryser*

idag så har såklart lilla ebba varit ute och lekt jättemycket, tog med en leksak som vi lekte med när tomas fotade sin båt.. vår lilla råtta är verkligen speedad ibland! och hon har blitt så stor också.. det går verkligen fort. :)

nu ska vi mysa, hej hej hej dåå.

rubrik.

rubriker är så jobbiga att komma på egentligen, tänkt på det?
sweet, nyduschad, rena nya myskläder, flätat blött hår. jag är fem år igen! wiiii.
och imorn ska jag till skolan, galet.

jaja. oh, just ja, kläderna var finfina! En cardigan var helt galet förstor, typiskt. Så nu tvättar jag den i 95 grader. haha, får se om den krymper nått.. hoppas hoppas hoppas.

frida var över en stund nu ikväll och myste lite, vi spelade nintendo wii. :) haha, bowling och rayman.. hon ska vara hundvakt imorn så hon kommer väl pressa gärnet. ;) ;) kommer förlora bowlingen imorn då. men det får jag ta..

idag har jag för övrigt inte käkat något godis alls. brabrabra. havregrynsgröt till frunch, potatis med kött och broccoli/grönabönor till middag. typ fem liter vatten. känns topp!

nu ska jag smygkrama lite på min älskling som står och diskar.. honey!

äntligen!

snart ska jag ner till affärn och hämta mitt paket från h&m. :) trevligt! så får jag ha lite nya clothes på mig imorn i skolan... great.

mitt eget lilla krypin.

idag köpte älskling ett hörnskrivbord till mig! så det monterade vi ihop (läs; han. jag blev mest sur på skitbeskrivningen) och nu har jag ägnat kvällen åt att inreda det lite med mina prylar. skolböcker, pennor och annat junk. åh, jag ser fram emot att börja plugga. ;)

sleepwalker.

idag vaknade jag runt 13.30
jag har sovit bort hela dagen! somnade vid halv fyra. hrm hrm.
i don't like. på torsdag ska jag iväg till skolan också, måste ju vara pigg som en mört då ju.

måste vända tillbaka dygnet nu!

vilken dag är det idag förresten?!

smokingcankill

nej, man kanske skulle ta och sluta röka? omfg.

518 dagar.

oh. dagen har varit den mysigaste på länge! idag har jag och min älsk varit tillsammans i 17 månader. känns som att det är mycket längre. känns som att ingenting har varit innan oss. allt som varit innan har varit en väg hit. låter kanske konstigt men.. så känns det. jag älskar dig Tomas. längtar tills vi gifter oss och skaffar kids.

dagen började med att jag vaknade av ett telefonsamtal, bara upp på fem sekunder och försöka vakna till. förlåt frida om jag inte var så social. men jag var så trött! somnade vid halv fyra. inte bra. gick ut med hunden en sväng, gick hem. däckade i soffan och sov till 11 ungefär. både jag och ebba sov som stenar, tur att jag hade ställt alarmet! travade över till maverick, tog ut honom på en promenix och lekte extramatte en liten stund. mys! fast han är bestämt den hunden. haha. :) men jag är starkare. nu när han är valp iaf. ;)

mm, så kom jag hem och drönade lite. kollade på days (hur otroligt det än låter så börjar jag faktiskt tröttna på det nu.. tio år senare liksom), tog en lång varm dusch. städade undan all disk, fixade soffan, tände ljus. sminkade mig skeetasnyggt! ah, jag är så stolt över mig själv att jag vågade färga håret. ;) från hennarött till mörkbrunt. smink, kläder, ja till och med mina glasögon (som är lite rödvioletta) passar bättre nu! mina gröna ögon framhävs. it's great. så skönt att våga ta steget ut och förändra sitt utseende ganska drastiskt sådär. frida brukar säga att "det är bara hår, det växer ut igen" men jag kan inte riktigt ta det så lätt.. hår är en jävla stor grej för mig. och nu känns det helt perfa. okej att topparna behöver kapas några cm.. men det syns inte så värst. ;)

mm, just det. så kom älskling hem, hade släckt ner hela lägenheten, och det var möörkt. sprang på honom i hallen och gav honom stor puss och sa grattis till att du stått ut med mig! du måste verkligen älska mig! eller njä, inte riktigt så heller. hehe. så bara stod vi och kramades en lång stund. så härligt. mm, ryser! så satte vi oss i soffan och kollade lite på tv, sen lagade vi god mat.. kyckling med tandooricremefraice (låter kanske konstigt men det var skitgott!) och ris och en asgod sallad som jag gjorde. jag gillar att göra salladen. det är lite min grej i köket. ;)

så gick vi ut med hunden tillsammans, en lite längre bit och hon var pigg och glad. så kom vi hem igen och ebba slocknade i soffan. -_- tröttmössa liksom. så käkade vi gott, jag drack en öl. Tomas har jour så han måste ju vara nykter såklart.. men när vi firar 18 mån så jävlar! ;) vissa tycker det är töntigt att "fira" varje månad sådär, men det gör inte jag! jag tycker verkligen det är värt att firas, varje dag egentligen. det handlar ju egentligen inte om att ge varandra materiella saker, bara en god middag och lite mys.. det är så vi firar iaf. :)

sen fick jag typ akut migrän eller något liknande.. så då gjorde Tomas en kopp kaffe (!?!) till mig och det fungerade faktiskt! hade ju inte druckit något kaffe på hela dagen så jag antar att kroppen behövde sitt tillslut :/ så fick jag massage och kli i håret, det bästa jag vet! mm.. jaja, så nu sitter jag här pigg som en mört.. älskling sover redan. mys.

sitter och väntar på min h&mbeställning som ska komma i veckan, äntligen lite nya (men framförallt billiga och snygga) kläder. sen vi skaffade ebba så har jag inte kommit ut ur rimbo på evigheter känns det som.. hehe. men det är sånt man får ta! då är det bra att man kan internetshoppa. yessir. så beställde jag lite mer skit också, vet inte men jag kollade på "outsiders" på trean om konsumtionssamhället.. jag är nog brutalt skadad för jag kände ett sådant sug att beställa mer kläder! så jag var tvungen att göra det. aj aj aj. dock så slänger jag inte kläder i soporna. brukar donera bort (läs; pracka på) kläder till mina vänner eller ge till morsan som skänker bort till röda korset eller något sådant liknande. sådetså. här återvinns det visst.

så satt jag och älskling och funderar på hur vi ska möblera lägenheten. ja, fanny (pinkpills.blogg.se) pysslar så mycket med sådant och lägger upp jättefina kollage så man kan ju inte låta bli att låta sig inspireras att vilja göra fint här hemma. vi har en mysko tvåa på 70 kvadrat, där köket och vardagsrummet skiljs åt av fristående stor kyl&frys. så vi har en liten plätt som är 2,5 m lång som vi tänkte göra någonting med, typ.. mura igen? .. Tomas vill bygga egna hyllor som blir runt 110 cm höga, slänga på en fet bänkskiva i ek eller nåt.. mm. jag drömmer om en gigantisk vit expedithylla. aaah, det ska bli så kul att få lite ordning här! :D så ska jag få en liten hörna i vardagsrummet där jag kan ha ett skrivbord (helst en hörnskrivbord så man får lite mer plats) där jag kan ha mina prylar, laptopen och alla papper och skolböcker.. hmm. det är så tajt i sovrummet för det står en helvetes massa garderober längs ena hela väggen och en dörr till vardagsrummet på den andra. räckte det inte med en dörr från hallen liksom?! ibland blir jag lite trött på denna lego-planlösning.. men det är ju nytt iaf. :P jaja.

som ni kanske märker så är jag graaavt understimulerad. seinfeld på tv nu iofs, det är ju alltid något.
ska nog drömma vidare om inredning och kläder.. som den sanna matriealist jag är!






är lite smått oroad över den olivgröna toppen.. impuls impuls. :/
skulle aldrig ha den färgern på kläder när jag hade rött hår.. får se om det ser bra ut nu när jag har mörkt hår. :)

Ebba

Ebbster

Faster, ja det stämmer. :)
Nu har vi skaffat hund! Hon är ca 9 veckor gammal, rasen är dvärgschnauzer.

:)

vetekudde.

kvinnoproblem. jag har en sådan satans förbannad mensvärk.. vetekudden och två alvedon är det enda som funkar. :/ så nu sitter jag och bränner mig på en kokhet kudde. bra tips till kvinnfolket out there!

wiii...

för att jag är kär.

image122

2oo7

Så var det dags igen, ett nytt år med nya förväntningar, nya mål. Jag kommer att börja plugga igen, och denna gång ska jag tamejfan inte låta mig nedslås av någonting. Detta ska jag klara av! Min sista vecka i "frihet" nu, eller ja, om vi vill säga så då, arbetslös. Snart börjar terminen, och det är dags för skolbänken igen. Hrm hrm, skolsoffan? Måste verkligen fixa en bra plugghörna åt mig här någonstans i lägenheten. Ett litet skrivbord och plats för datorn, en schysst stol. Så jag får skilja lite på plugg och fritid, jag kommer ju trots allt att plugga på distans.. och känner jag mig själv rätt (som jag är rädd för att jag gör) så kommer jag antagligen låta tankarna glida iväg.. diska, glo på tv/film, gör allt annat än att plugga. Så min egen diciplin är någonting jag verkligen ska ta tag i detta år.

Igår stod jag ute på balkongen och kollade på fyrverkerierna som small av, rökte en nyårscigg och tänkte tillbaka på gånga nyårsaftonar.

1999-2000
- hemma hos farfar på Yxlan. Fick en skrattattack som inte var av denna världen. Min strumpa hade blivit blöt eller nått sådant banalt. Grät och skrattade om vartannat i minst tjugo minuter.

2000-1-2-3
- med familjen

2003-2004
- var sjuk hela julen och nyårsaftonen. Lars och jag var hos morsan i Norrtälje, stapplade ut och kollade på raketerna i fem min, sen ramlade jag ner i sängen och däckade två dygn eller nått. Jag var nog inte så rolig den nyårsaftonen.


2004-2005

- har ingen som helst aning om vad jag gjorde då. söp antagligen någonstans.


2005-2006

- fest hemma hos Katten i Norrtälje, stort pådrag minsann. Vegetarisk lasagne, alla var där. Helt galen fest. Hamnade i en snödriva och pratade världsförändrade känslor.


2006-2007

- nyårssupé hemma i Hagen med Tomas. Trerätters middag. Räkor, vitt vin, champagne, ost. Allt gott man kan tänka sig. Sköt av raketer med alla grannar i hagen. Höll på att frysa häcken av mig för det vara så satans kallt.


2007-2008
- bjudning hemma i Vallby hage. Trerätters, nintendo Wii, Tekken4. Mys med hunden, raketer och kortspel fram till småtimmarna.







2008-2009

- relativt färdigutbildad, gravid och....? ja, vem vet!

RSS 2.0