Hemmamys framför CSI NY

Halvligger i soffan med en viss Anna bredvid.. som snarkar och snusar som en liten bebis. Lillstrumpan är supertrött och jag förstår henne, hon har gått upp typ kl fem varje morgon denna vecka. :| Ursch.

Tomas hade handen på min mage nyss och kände bebisen sparka för första gången. <3 Lyriskt!

Ärtan info



Vecka 22


Vikt: 400 g
CRL: 17,5 cm
Full längd: 26 cm

I början av denna vecka är fostret 19 veckor gammalt.
Nu är det full aktivitet som gäller och det är fortfarande gott om plats i livmodern
– så fostret tar ut svängarna ordentligt.
Eftersom omgivningen består av vätska så är rörelserna mycket mer graciösa
än vad de kommer att vara efter födseln när tyngdlagen omöjliggör vissa av rörelserna
eftersom musklerna då inte är tillräckligt starka.
Men i livmodern praktiseras både volter, boxning och sparkar.
Även om fostret har växt mycket så är det fortfarande en tunn och skör varelse.
Kroppsfettet är nämligen inte så tjockt ännu.
Fostret tränar nu aktivt på andningen.



Mys..

Satt i soffan och vek en massa tvätt och tittade på "Vänner" när jag kände Ärtan karatesparka min kissblåsa.. haha.. Hon sparkade liksom "neråt" eller vad man säger.. kändes skitskumt :D Nu bufflar hon runt där inne i husvagnen och försöker hitta en gosig ställning skulle jag tro.. älskar dig Ärtan, massor med gigantiskt jättemycket kärlek redan nu!

Hittade äntligen Sobeas mammayogabyxor & jacka på rea också! Har varit sugen på att beställa hem ett set men dom är väldigt dyra (enligt min plånbok iaf) .. 595 kr per del! Hittade dem till halva priset på mammashop.se Blev så glad! Mycket mer överkomligt pris. Det är förra säsongens färger som är på rea, passade mig utmärkt. Otroligt nog så fastnade jag för det ljusrosa setet. Och dom som känner mig vet att jag aldrig har på mig pastellfärgade kläder (då jag inte äger några övh.) och aldrig gillat den stilen riktigt.. Men nu så. Jag vet inte varför, men förändringar är väl trevligt antar jag..?

Klicka på bilderna.





Visst ser dom bara så jäkla sköna ut? Det jag är mest kär i är nog muddarna. Me love muddar. Förresten så kan även de som inte är gravida använda dessa byxor för mudden vid magen kan man vika ner. :) Tips tips*




På önskelistan till Ärtan

Har hittat så mycket fina saker som gör att det bara kliar i fingrarna..


Spjälskydd och bäddset med Laban och Labolina.
Vem vill inte krypa ner och sova där?!

Internetshopping

Har klickat hem lite saker till Ärtan idag.




Barnvagnshänge. 89 kr.


Snuttefilt och gosedjur i ett. 89 kr.


Supersöta byxor, med hjärta på rumpan. Strlk; 62. 49 kr.

leklycka.se

Livet är inte rättvist

Hur mycket ska en människa behöva stå ut med? När man tror att livet äntligen sansat sig och på väg i rätt riktning.. förhoppningarna grusas av den kalla, idiotiska verkligheten som kommer mot en som en knuten, stenhård näve. När man ligger nere på botten, där man inte trodde att man skulle behöva hamna igen.

Livet är inte rättvist.

En riktigt keff dag

Tankarna snurrar och det mesta känns upp och ner. Grunnar på mycket, varför hit och dit.. VARFÖR?! Nej, ingenting jag kommer att ta upp här.. kommer antagligen vara distanserad och frånvarande ett tag här framöver.

Ta hand om varandra!

Morgonsol

Sitter här och försöker vakna till.. så fruktansvärt seg på morgonen. :|

Idag ska jag åka iväg och hälsa på min mamma :) Åka och köpa lite hundmat och ett nytt fodrat täcke till Ebba.. Nödvändigheter, faktiskt ;)

Stressa lagom

Sitter och läser en massa trådar på FL om hispiga gravida.. herregud. En miljard trådar om "BF idag men ingen bebis än :( Någon som har tips på huskurer som fungerar?" Och alla andra gaggiga damer tipsar om basilikathé, samlag, springa i trappor osv.. Ingen som fattat att bebisen kommer ut när den är färdigbakad?! Tycker det är så fel att bara rikta in sig på ett datum sådär.. Ungen ploppar ut när den är redo! OMFG. Och ledsna smileysar och krav på tips om huskurer.. jag säger då det. Skrock!

Morr morr.

Arg bebis?

Ärtan ligger och sparkar och har sig inne i bebishuset.. hon verkar irriterad? Ingen position jag sitter i verkar bra.. ska lägga mig ner om en stund och se om det är bättre. Jag som är så jäkla kittlig hoppar till varenda gång hon sparkar.. läskig känsla när det kittlas innifrån.

Nu ska jag börja laga mat.. Köttfärsås m. morötter & squash, till det; pasta!

Rycker och trycker..

Hade verkligen en hemsk jävla dröm. Tror att mitt psyke spelar mig ett spratt.. vad är verkligt och vad är inte?

Lördag - igen!


(Klicka för förstoring)
Ärtans husvagn v. 21 (20+5)

Tjingeling alla glada. Idag är det lördag igen och veckorna bara flyger förbi.. Galet skönt!
Idag har vi varit produktiva här hemma. Idag har jag (och T) målat en baslåda som min karl snickrat ihop.. Älskar att måla! Tycker det är så kul.. vet inte varför egentligen. Hur som haver, nu står den och torkar, vi har en kvar som ska målas senare ikväll.. tar så lång tid för färgen att torka och jag blir otålig!

Idag ska vi storhandla på Willys, det fullkomligen ekar i kylskåpet.. ska äta lite lunch innan vi drar iväg, får se vad jag kokar ihop.. Just ja, skrev ju en matsedel igår, den blev godkänd! Så här ser vår vecka ut.

Lördag - wok med kyckling och nudlar, och sweet thai chili sås
Söndag - bortbjudna på middag
Måndag - köttfärssås med rivna morötter/ ev squash och pasta
Tisdag - falukorv med hemmagjort potatismos (det är billigt, okej..)
Onsdag - fisk med potatis, ärtor och sås
Torsdag - Gulaschsoppa m ostsmörgås, pannkakor
Fredag - hemmagjorda köttfärsbiffar med kapris, stekt lök, kokt potatis och hemmagjord brunsås, kokt broccoli
Lördag - tacos/fajitas (kycklingtacos)

Nu blev jag hungrig.. :D
Brukar ni skriva veckomatsedel? Är nyfiken på hur andra människor lägger upp sin matbudget. :)


Iskallt vatten

Har bytt profilbild nu så ni ser min fina nya hårfärg. Snyggt va? :D Jäkligt nöjd. Nu håller jag på med den sista tvätten.. torktumlaren går på högvarv, och har gjort det hela dagen. En mycket bra uppfinning måste jag säga!

Sitter och skriver en handlarlista också. Håller på att pyssla ihop en vecko-matsedel. Ikväll blir det panerade fläskkotletter med potatis och sås. Jag är så sugen på wok så det ska vi nog äta imorn om min darling inte misstycker.

Ärtan måste ha hicka eller nått, känns jättemysko där inne i magen.. :D

Singoalla

Tjingeling. Sitter och myser med Ebbster i soffan, gosigare jycke får man tamejtusan leta efter! Anna kom över på en kaffe imorse, mycket mysigt :) Fick visa upp vagnen också, woho! Och den blev godkänd. Hehe. Känner mig glad idag, så skön känsla. Inte uttråkad, inte ledsen, inte ens lite purken.. bara glad. :D

Håller på med tvätten fortfarande. Funderar på om jag ska platta håret, fixa en snajs frilla och sminka mig med mina i.d mineralskuggor som jag köpte för flera månader sen men inte har orka leka med riktigt ordentligt än. Låter som en plan, right?



Vår lilla skrutt, kanske 8-9 veckor gammal. Fem mobiltelefoner lång.. Haha. :D

Mys.

Idag har jag varit riktigt duktig och pysslat och haft mig här hemma. Dammsugit, tvättat, städat undan.. skönt. Nu är det rent och fint. Fick ett infall och färgade håret också. (Nej, det är inte farligt för bebisen. Resultatet kan dock variera lite med tanke på att håret blir lite mongo under graviditeten). Det skulle bli mörkbrunt. Men blev mera åt det svartbruna hållet. Men jag klagar inte! Blev verkligen helnöjd. En liten makeover i höstmörkret är ju aldrig fel..

Nu ska jag och älsklingen hänga tvätt, spännande värre! Sen blir det film-mys i sovrummet. För det har jag bestämt! ;)

BM-besök

Infann mig på barnmorskemottagningen imorse halv nio.. Klunkade tre dl sockerlösning som smakade apa. Var snorhungrig också så jag mådde illa när jag druckit det där äcklet. :/ Fick sällskap av syster, tack så mycket!

Lyssnade på Ärtans hjärtljud också.. Hon blev arg när BM rotade runt efter hjärtat och sparkade på micken (eller vad det nu kallas. :P). 144 slag/minuten, perfekt var det! :D

Nu känner jag mig helt sänkt, börjar tro att jag håller på att bli sjuk.. Klockan är inte ens sju och det känns som att jag ska somna när som helst. Ändå sov jag en timme mellan två och tre. Hmmm.

Nej, måste iallafall hålla mig vaken under Greys.. kanske ska ställa alarmet på mobilen? :P

Barnvagnen har landat

Nu har vi vår fina Kronan hemma. Liggandes i en kartong i vardagsrummet.. jag kunde inte hålla mig tills T kommer hem så jag slet upp kartongen och började klämma och känna på tillbehören. Har gosat med åkpåse, pillat på mjukliften och inspekterat skötväskan. Allt ser prima ut. Nu är frågan.. vi måste montera ihop den så att vi ser att allting funkar.. ska man orka plocka isär den igen och packa in den kartongen igen eller ska vi ha den ståendes någonstans? Då kommer katten bosätta sig i den. Katter dras till barnvagnar som magneter har jag märkt!

Idag har jag varit inne i stan med min syster på en shoppingrunda och fika. Jag köpte Ärtans allra första egna bebiskläder! :D Alltså, som jag inte köpt begagnat eller får ärva. Ska ta kort på dem och lägga upp sen när jag orkar. Nu känner jag för att somna i soffan och sova gott tills Tomas kommer och väcker mig.. :)

Duktiga jag

Har suttit i flera timmar nu och skrivit på en rapport om kunskap. Jäkligt djupt kan jag berätta. Vad är kunskap? Har inte reflekterat över det tidigare om jag ska vara ärlig, men det är fascinerande (och faktiskt väldigt svårt!) att sätta ord på det.
Jaja, snart är jag klar. Ska bara beskriva betydelsen av mig som ledare ur ett pedagogiskt perspektiv. Spännande? Mjo.

v. 20+0

GODMORGON VÄRLDEN! Typ. Är stört trött men måste komma igång nu.. ska iväg och träffa Anna och Jonna en stund om ett tag. Har sovit skitkonstigt inatt, drömt sådana konstiga "gravid-drömmar" om döda, missbildade bebisar.. Riktigt hemskt. :(

Nu sitter jag och väntar på att Ärtan ska vakna till också.. sparka lite på mig så jag vet att hon är ok. :P

Kräm o mjölk!

Halva graviditeten har passerat

Idag är jag på dag 140 av 280! Vilket betyder att jag har gått 50% av graviditeten redan.. Har det inte gått sjukt fort?! Eller är det bara jag som inbillar mig det? Helt underbart är det iallafall!



En liten resumé är ju på sin plats tycker jag.

Köpte gravtest måndag den 28 juli.. mensen var sedan länge försenad och jag mådde verkligen piss. Mitt humör var inte att leka med och jag var verkligen hemsk mot allt och alla. Gjorde testet på eftermiddagen den dagen, hade varit och storhandlat i Uppsala och min karl höll på att plocka upp varorna i köket. Det blev ett starkt plus på en gång, och jag blev både rädd och glad på samma gång. Gick gråtandes ut till älsklingen i köket och bölade i hans armar. Kommer inte ens ihåg vad jag sa riktigt.. Eftersom jag har världens bästa sambo och fästman så sa han typ "så vi ska bli mamma och pappa nu?" och jag bölade vidare. Efter en tio minuters lång, varm kram så skrattade vi lite och pratade om att vi skulle bli föräldrar.. Vilket team vi är. Älskar dig så mycket, Tomas.

Eftersom jag plussade typ i slutet av sommarn så var barnmorskemottagningen här i Rimbo stängd.. så jag fick vänta flera veckor (nästan en hel månad!) innan jag fick prata med min BM. Vi fick komma på inskrivning den 27 augusti. Tomas följde med såklart, kändes jätteskönt. Även om det mest handlade om mig och min hälsa, blodprover och annat shit så var det så skönt att ha honom där bredvid mig. :)

Den 15 oktober var det dags för ultraljud, en helt galen upplevelse. Vi fick se vår lilla tjej för första gången, en ganska chockartad upplevelse. Det blev så jäkla verkligt. Vi ska faktiskt bli mamma och pappa! Och nu sitter bilderna på Ärtan på kylskåpet.. ja det är ofattbart. Eller så är det bara jag som är trög.. haha. :P

Om jag ska nämna något om hur jag har mått under den här första halvan av graviditeten så måste jag säga att jag mår toppen just nu. I början (då visste jag iofs inte att jag var gravid) så hade jag fruktansvärt ont i "tjejmagen", gick och väntade på mensen men den kom ju aldrig. Har inte varit speciellt illamående under graviditeten, jag har nog kräkts kanske fem-sex gånger sammanlagt under hela grav. än så länge. Däremot var jag fruktansvärt trött de första månaderna, sov som en stock om nätterna och var tvungen att ta en lång powernap varje dag om jag inte skulle ramla ihop i en hög. :P Ja, det har väl varit mitt mående hittills, humöret har blivit mycket bättre och jag kan liksom.. "kontrollera" det bättre. Känner när jag börjar bli ologisk och misstolkande.. så då kan jag styra undan mina attacker. :P Går undan ett tag eller bara andas tio djupa andetag. Tur att jag har en förstående karl. ;)

That's it för now.. Hörs sen :)

Eller jo!
Måste lyckönska Erica som åkte in till förlossningen inatt. Hoppas att allt går bra, att ni och lilltjejen mår finfint. :) Här är Ericas blogg; http://yulla.blogg.se

Bulltant

Tjoho på er allihopa. Läget idag? :)
Själv så är jag på toppenhumör.. det är lördag, härligt väder, har sovit gott och det luktar nybakad toscakaka i hela lägenheten. Mmmm! Bulldegen står på jäsning och dumlekakorna väntar på att ugnen ska bli ledig. Love it. :)

Bebisbuff

Halvligger i schäslongen och tittar på idol.. Ärtan myser med mig, hon buffar och sparkas och har sig.. så jäkla mysigt! Ligger och njuter av vetskapen av att hon är frisk och mår bra där inne i mina fina mammamage.

Min karl har varit iväg på jourjobb men är på väg hem igen.. my honey brings me chips and dipp, inte dåligt. Mysfredag it is!

Inpackad

Nu tänker jag dyka in i duschen och köra en riktig rengörings-frenzy. Hårinpackning, ansiktsmask, raka benen, peela hela kroppen.. Gnugga bort alla döda hudceller ordentligt minsann! Låter inte speciellt mysigt kanske när man uttrycker sig så men ja.. det är ju det man gör. ;)

Sen tänker jag lura ner min karl i sängen och titta på en läskig film. Ska försöka hitta en jätteläskig så att jag får hålla hand.

Aaamagaaahd vad töntig jag är idag. Whatever. ;)

Puss!

Tradera

Fyndade byxor till Ärtan på tradera i tisdags. Tycker dom var jättesnygga. Sådana byxor med muddar både nere och uppe vill jag också ha.. :P Ringde min karl nyss och frågade om han var på väg hem, men det var en bra stund kvar innan han kommer. Är så satans hungrig. Idag blir det kött med pommes och sås. Mums! Sitter och flinar för mig själv här i soffan.. bebisen buffar och det kittlas jättemycket.. Haha.. Plutt <3



Barnvagnen är beställd!

Igår efter att vi varit på ultraljudet så åkte vi till Täby och Kronans visningsbutik. Provkörde the barnvagn of our dreams, deras duovagn med ligginsatsen i. Så lättstyrd, praktisk, snygg och skitbra pris så vi kunde inte vänta. :P Det landade på ungefär 5400 kr, för Duovagnen (ligg och sittdel), frakten ända fram till dörren, skötväska, mjuklift, åkpåse och myggnät. Glömde beställa regnskyddet också men det är ju som sagt ett bra tag kvar innan vi börjar använda den. I'm in love. :)

Tomas gav mig fria händer på färgerna på tillbehören också, fastnade för den lila färgen. Supersnyggt! Och skulle det mot all förmodan (och barnmorskans "det är en flicka, 100% säkert!") komma ut en liten kille istället så tycker jag det passar bra med lila då med. :)



Ultraljudet.

Godmorgon godmorgon! Här sitter jag och gäspar.. har varit vaken en halvtimme men kan inte låta bli att gäspa ändå. Har drömt mycket inatt, det senaste jag kommet ihåg handlade om bullar. (?) Mm, vaknade och nästan kände doften av nybakade bullar. Måste baka snart. :)

Igår var vi som sagt på ultraljud, jätteläskigt och jättespännande.. det var en sån sjuk känsla att se den där lilla saken som huserar inne i mig. Barnmorskan som utförde ultraljudet var trevlig, lite stel i början vilket gjorde att jag också blev det. :P Låg där på britsen och vågade knappt andas när hon körde runt "ultraljuds-manicken" (snyggt, haha!) på min mage. Vi såg bebisens ryggrad, såg ut som ett band med pärlor typ.. huvudet, fötterna och fotsulorna, händerna som vinkade åt oss (såg verkligen ut som det, believe it or not), vi såg njurarna och hjärtat som tickade fort fort fort.. Hon tittade t o m på överläppen och den såg fin ut (så att bebisen inte hade missbildningar där som typ gomspalt, harmynt osv). Barnmorskan sa att allt såg jättebra ut, normal mängd med fostervatten, hjärtat slår som det ska.. bebisen såg riktigt frisk ut! Så skönt! Jag som har gått och oroat mig som en vilsen hönsmamma.


I slutet av undersökningen frågade vi om det gick att se vad var för kön på bebisen. Hon skulle kika efter lite närmare, och efter några minuter sa hon bara "Det är en liten flicka". :D Iih, kårar genom kroppen. Jag hade varit precis lika lycklig om hon sagt att det var en liten pojke.. (jag trodde själv att det var en pojke, bara jag och Katten som gjorde det :P) bara vetskapen om vad det är för filur som buffar på mig innifrån gör bebisen mer verklig för mig.. har varit svårt att förstå tidigare att det verkligen ÄR något inuti mig, mitt och Tomas barn.. en blandning av oss.. Ja, tanken är svindlande. Nu blev det luddigt med det struntar jag i, så känner jag.

Jag är lite längre gången än jag trodde också, födelsen blev beräknad (BF) till den 8 mars. Tidigare var BF den 14 mars, så jag är i vecka 20 (19+3 idag).

Livet leker, jag är så glad.. jag har mitt drömliv.

Ha en bra dag allihop :)

Kärlek

Jag och min älskling går omkring och flinar och är allmänt euforiska och mysiga.. Idag var på ultraljud och fick se vår underbart fina dotter för första gången någonsin. Vi ska få en liten tjej! ♥

v. 18+2

Jag har blivit spådd, haha. Av Madame Zaritska, ett virtuellt medium. Såhär säger hon om den kommande förlossningen och bebisen.

The day you deliver, outside will be foggy.
Your baby will arrive in wee hours of the morning .

After a labor lasting approximately 4 hours, your child, a girl, will be born.
Your baby will weigh about 8 pounds, 8 ounces, and will be 20-1/2 inches long.
This child will have light brown eyes and be completely bald.

Låter ju ganska bra, right? Inte alltför lång förlossning, lagom stor bebbe (om jag lyckats översätta måttsatserna rätt?) Men alltså.. ljusbruna ögon och KOMPLETT SKALLIG? Haha. Ja, vi får se helt enkelt!

Just nu så tror hälften av mina vänner att det blir en flicka och den andra hälften att det blir en pojke. Helt jämt alltså. Hoppas verkligen att vi får veta bebis kön imorgon, ibland så ser man helt enkelt inte eller så vill dom inte säga för att de själva inte är säkra på vad de ser, typ. :P Eller så är det så att jag har gått färre veckor än jag tror, och då är det svårt att se vilket kön det är om det är tidigare än 18 veckor har jag läst. Inte lika utvecklat och så vidare.

Scary shit...!

Ps, hittade länken hos Johanna; http://familjenkorb.blogg.se/


Dan före dopparedan

Ja, det känns lite som att det är julafton imorgon. Får se en liten glimt av den bästa presenten ever. Baby. <3 För imorgon så är det dags för ultraljud! Så himla jättespännande. Var med syster en gång när hon skulle på UL med Ella, så jag vet ju lite hur det går till. Vad dom tittar på och så.. hoppas verkligen att allt kommer se bra ut. Kommer säkerligen drömma en hel del mysko drömmar inatt. Min karl har tagit halva dagen ledigt, så han kommer hem vid 12, ultraljudet är kl 15.00. Så vi har tid att gå runt och mysa lite här hemma innan.

Här är deras hemsida förresten; http://www.ultragyn.se

Känner av bebisen varje dag nu, den gick från 0-100 på en dag verkligen. Det liksom knorrar därinne.. snärtar till. Så jäkla skum känsla. Svårt att förklara..


Bebis i v. 19


Imorse gick jag och hämta ut mitt H&M paket, där i låg tre gosiga tjocktröjor och en väska. Woho, har bara väntat.. jättelänge. Men ett plus var ju att paketet kom tre veckor innan det skulle enligt "Min sida" på H&M. Skumt. Men jaja. Allt var jättefint och ingenting behöver åka tillbaka. Perfa!



Bildkälla: http://www.pregnancy.org/pregnancy/fetaldevelopment2.php

Skrock?

Enligt den kinesiska kalendern så ska jag få och Tomas få en liten tjej.

Moderns ålder + den månad hon blev gravid, i mitt fall 22 + juni.


Fisk i magen?

Satt vid frukostbordet imorse och kände hur det spratt till i magen.. som en fisk som snärtade till.
JAG HAR KÄNT BEBISEN FÖR FÖRSTA GÅNGEN! <3 En jättehäftig känsla.. blev så himla glad! Både jag och Tomas blev helt extatiska och har gått runt och gullat och myst här hela morgonen.

Är ute hos min pappa i Roslagen, kom hit igår. Tomas hjälpte honom att ta upp båten, och så fick vi en jättegod middag igår, revbensspjäll med potatis i ugn. Mums.

Livet är så jävla bra... :)

23:40

Lämnade precis in min rapport. 14 sidor om kognitiv och psykoanalytiska utvecklingsteori.
Fy fan vad nöjd jag är! Så skönt, nu kan jag somna med gott samvete. Om jag måste komplettera detta arbete så vet jag inte var jag gör.. för jag har verkligen slitit med att få med alla viktiga detaljer.

Har suttit med laptopen i knät i typ fem timmar, tror jag måste dammsuga den snart, lär vara proppfull med damm för den blir så jäkla varm efter bara ett litet tag. Jag har fått skvavsår på höger handled också, haha. Någon som suttit för länge vid datorn? ;) Näe..

Puss och gonatt!

"Gud är hennes fader"

Säger bara det, Dr Phil och hans gudsfruktiga publik.. Scheisse. Var är världen påväg? :|

Jaja. Sitter med min laptop i knät och pluggar kognitiva teorier. I got the flow! Orden bara rinner ut i fingerspetsarna, det flyter så jäkla bra. Dock börjar min dator bli knallvarm så den håller på att bränna hål i mina byxor. Nej, men nästan.

Idag har jag jobbat ett par timmar, hade en riktigt bra dag! Alla var glada och trevliga och det var verkligen en fröjd att åka till jobbet. :) Ska jobba imorn med, ett par timmar på förmiddagen, sen ska jag hem och plugga igen (om jag inte hinner klart med rapporten ikväll). Imorgon så är det bara en vecka kvar tills ultraljudet också. ;) Ja, jag vet att jag tjatar om det men vad tusan.. I'm so excited. Hoppas verkligen att allt står rätt till med ärtan där inne.. och att jag är i den vecka som min BM tror att jag är i. Vill inte bli få BF framflyttat. Hellre tillbakaflyttat. :D

Nu måste jag låta min dator vila ett tag innan den (och jag) brinner upp! Trevlig kväll. :)

Plugg

Sitter i godan ro och dricker lite te och skriver på min rapport om utvecklignsteorier. Har valt att fokusera på behaviorismen och kognitiv teori, faktiskt väldigt spännande. Har fått tillbaka lite lust att plugga känner jag.. :) Fast idag skiner solen och det ser riktigt mysigt ut utomhus så jag tänkte ta en långpromenad senare när jag pluggat klar. Så skönt att beta av uppgifterna i tid.

v. 17+1 idag. Woho vad det går! Snart dags för ultraljud. :D

v. 18 (17+0)

Söndag igen och det innebär veckobyte. Tiden går så jäkla fort! Försöker komma på vad jag har gjort i veckan, men dagarna har bara snurrat förbi.

Igår åkte jag och mannen min in till stora staden Norrtälje och hade det mysigt, bara vi två. Gick i affärer, på jakt efter kläder till Tomas. Vettefan hur han lyckas men han behövde bara gå i två affärer, sen hade det han skulle. Snacka om överstökat på en halvtimme! Skulle aldrig gå med mig.. :P

Idag har jag iallafall haft en riktigt mysig syskondag, har umgåts med mina två systrar och alla syskonbarnen. Pratat en massa skit och lite allvar, saker som behövde redas ut. Vi är en enad front, och det känns tryggt. Nu finns inga missförstånd längre. :) Så jäkla skönt. Älskar verkligen er två. Tack för att ni älskar mig minst lika mycket!

Här kommer lite info om vecka 18.

Kroppen:
Nu är det vanligt med det rutinmässiga ultraljudet. Barnmorskan visar ofta hjärnhalvorna, magsäcken och det lilla hjärtat som slår snabba slag. Huvudet och lårets storlek mäts, med hjälp av dessa mätningar kan man på ett mer exakt sätt beräkna födelsedatumet som förkortas BF. Att man väljer just den här tidpunkten för ultraljud beror på att foster är relativt lika i storlek under denna period, foster kan sedan växa i snabbare eller långsammare takt.

Fostret: Huvudet är cirka 4 cm i diameter, medan fötterna är cirka 2 cm långa. Nu märker fostret om det är ljust eller mörkt utanför magen, även om ögonen är stängda. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället. Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyra, fettsyra, mjölksyra, citronsyra, salt, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner.

Cravings

Har kommit underfund med att jag faktiskt har lite "cravings" ändå.

På första plats;
Mjölk. I sjuka, gigantiska mängder. Nästan en liter om dagen,
mer om jag vågar dricka utan att skämmas.
Helst iskall, direkt ur förpackningen.



På andra plats;
Salt och surt godis. Favoriterna är JätteSalt och Sura&Salta kryptoniter.
Tidigare har jag haft så jäkla svårt för sådana extremt sura/salta godisar..
Det enda jobbiga är att jag får grymt ont i gommen, och supersträv tunga. :P
Men det är det fan värt!



.. maybe you're gonna be the one that saves me

Ligger i soffan och rensar min laptop som är så satans seg för tillfället. Hittade min musikmapp som jag nu plöjer igenom.. nostalgi.



45 minuter to go

Sådär.. sitter med hela skallen full av kyckling-gul/orange hårfärg. I slutändan ska det gå åt den bruna hållet förhoppningsvis.. ;) Låter det sitta 40-45 min. Relativit kort tid med tanke på hur länge jag satt förut när jag färgade håret med henna. Typ två och en halv timme! Men fint blev det iofs.

Nu är jag iallafall nöjd med vardagsrummet, har möblerat om, hela rummet känns luftigare och fräschare på något sätt. Större fria ytor än tidigare. We liiike, yeees.

Hepp, nej, dammsuga lite kanske?

Soffjävel.

Ja, förbannade jävla soffjävel. Nu står den där den ska iallafall. Och snygg är den. Är arg på den nu men det blir nog bättre sen. Min rygg gör så ont så jag skulle kunna börja gråta också. Soffjävel och ryggjävel!

Onsdag

Har ägnat förmiddagen åt att skruva ihop schäslongen till soffan. Blev verkligen skitbra! I love it. Nu blöder jag från typ tre fingrar och smalbenet, men det är det värt. ;)

Lägger upp bilder när allt är klart.

RSS 2.0