Jaha..?

Okej. Det där med att sy fast virkat på tyg med symaskin tror jag inte att jag gör om igen.. Hrm. Jaja. En kuddjäkel är klar iallafall, lite skev och dan men den duger. Nästa blir att sprätta upp och sy fast för hand för det blev sådär lagom knöggligt. Och var ligger sprätten? Nerpackad såklart.

Fan vad jag hatar att flytta..! Men snart är vi installerade och klara. Allt får sin plats och mitt psyke får lite ro. Förhoppningsvis..


Mera rutor.

På tal om rutor så kämpar jag vidare med mina mormorsrutor, jag verkar ha svår beslutsångest över vad jag ska göra med dom. Först skulle det bli en filt till Jack och nu är det på väg att bli ett kuddfodral. Tror det kan bli fint i vår mörka soffa med lite lila och grå toner. Eller så får dom ligga nere på gästsängen nere i mitt kommande sy-rum/gästrum i huset. Fint!


Rutigt.

Under kvällen har jag spanat runt efter golv till köket i nya huset och gudars.. Nu blir det som jag alltid velat ha det! Schackrutigt golv it is! Så jäkla nice!


Jag ser ut som ett ekollon!

Haha. Har ni inte sett En idiot på resan på svt så kolla försjutton på webben om det finns där.. Sjukt roligt program! Skrattade så jag grinade första säsongen.

Idag har jag jobbat under förmiddagen. En riktig toppendag på jobbet blev det. Träffade en av våra gamla grannar som ska flytta utomlands och huxflux fick jag en massa grejer som han skulle slänga (japp, jag är inte den som är den!) Bland annat en nästintill ny fotoskrivare, guld ju! Rätt läskigt eftersom jag igårkväll satt och tänkte på att jag ville göra namntavlor och skriva ut på fotopapper, men kom på att min skrivare knappt klarar av att skriva ut ett A4 med vanlig text på. Haha. Och idag dimper en fotoskrivare ner i min famn, tror det var ödet det där. :)


Baka baka liten kaka.

Ikväll ska Tomas på julbord med jobbet och kommer hem sent. Men inte lider jag för det, för Malin kommer efter jobbet och hänger med mig och kidsen. Myspys! Jag och Vilda ska baka under dagen, det blir cheesecake (som jag varit sugen på jättelänge, händer inte ofta) och pepparkakor (ingen favorit att äta men roligt för Vilda att kavla och dekorera).

Till middag ikväll blir det pasta med ädelostsås.. jag fick välja önskemiddag eftersom Tomas inte är hemma, lyxigt värre. Tack älskling!

Pic: Cheesecake, omnomnom..

Home.

Home is where your heart is, and mine has already left..

Inom några veckor flyttar vi till vårat hus. Den 5 december skriver vi dom sista papprena och vi får nycklarna. Förstår ni hur det känns? Helt otroligt! Som vi har letat och letat efter det "det rätta huset" under hela året.. och nu har vi det! Stort och rymligt, fint och fräscht, bra uppvärmning (kaminer och värmepump), stor gräsmatta och egen liten skog på baksidan. Jag vill flytta nu, men helst av allt redan i förrigår.




Bio!

Ikväll är det tjej-bio för hela slanten! Twilight, wiie.. Sitter och väntar på Anna, sedan gasar vi in till Norrtan och plockar upp L. Sweet!

Idag levde mina små maskar! Stod ut hej vilt, hrm. :)


Ger upp.

Detta får duga för tillfället. Inga bilder än så länge men det kommer. Tror jag.. jag gillar ju faktiskt när det är lite avskalat. Inte så mycket bilder som dräller omkring. Räcker oftast med dom i inläggen tycker jag. Vad tycker ni då? Känns det okej att läsa, bra storlek på text osv? Give it to me.

Nu ska jag krypa ner i soffan bredvid min karl. Jag känner att en hårmassage (ja till mig alltså) är på sin plats. För det är jag värd! Eller nått. Böna och be är min melodi.. eller? God natt!

Bloggpill.

Som ni kanske sett under kvällen så är min blogg under konstruktion.. Igen. Tar till det här som ett försök att få igång lite blogglust igen. Jag vill ju blogga men det är inget roligt när designen är så satans ful. Jag blir ju heller inte nöjd i första taget så det kanske ser lite mystiskt ut under en tid nu innan jag får till det som jag vill ha det. Velar hit och velar dit liksom. Jag hatar att göra headers, vill ha lite bilder och grejer men Picasa dampar och GIMP fattar jag noll av. Perfekt.

Medans vi väntar på min bloggdesign gör jag en liten lista här då:


Saker jag vill göra:
  • sy
  • fixa färdigt bloggen
  • packa grejer

 

Saker jag måste göra för att kunna göra de saker jag vill:

  • ordna upp trådspänningen på symaskinen
  • hitta kartonger att packa i

 

Snark..!


Wiho!

Nu när dom uppdaterat appen så att inläggssidan kan bli horisontal lär jag garanterat blogga mer. Bra där!

Kan ju meddela att jag är sjukt lycklig för tillfället. Vilken dag..! Ojojoj! Kommer berätta allt när det är klappat och klart.. Me so happy! A dream come true.


Äta upp!

Min yngsta systerson Milo och jag. Hur söt får man bli?! Gullunge! Han är åtta månader och kryper, står mot saker och säger mamma. Duktig kille. :)


Då.

Träffade Katten igår med hennes vackra bebiskula och ja, man blev lite blödig. Fan vad fint! Bläddrade igenom mitt bildarkiv på mobilen nyss och hittade den här, från när Jack låg i min mage. Tre veckor innan han föddes. Snart är han åtta månader och man undrar ju var tiden tog vägen. <3


Virka virka liten stjärna..

Ikväll är det stickcafé, äntligen! Ska nog ta med mig virknålen och nöta lite stjärnor och grejer. Måste ta med nål och sax också. Note to self liksom.

Tomas har haft kurs med jobbet idag, och kom hem kl 15, hej lyx! Så mysigt! Han kom mitt i kaoset som en liten riddare och tog med Vilda ut till lekparken. Äre nån som har kort stubin efter två dagar inomhus så är det tamejsjutton jag. (Och Vilda med för den delen!) Gap och skrik och inget snus i världen har hjälpt mot mitt röksug. Gnnnhgghg.

Aaaah. Så där ja.

Nu ska jag dricka kaffe, tjohej!

Twinkle twinkle little star..

.. och så är det bara en massa trådar som ska fästas. Och så ska jag göra typ hundra st till. Men fint kommer det bli!


Late..

Den här dagen har varit såå seeeg. Ungarna har sovit i omgångar och när den ena varit nöjd så har den andra inte varit det. Jack håller på att gro fram några fler tänder och det är ju inte så roligt, kan man ju förstå.. Helst har han velat sitta fastklistrad i mitt ansikte med händerna insnurrade i mina dreads. Bekvämt!

Vilda mår bättre, tog tempen några gånger och hon fick alvedon. "Medicin, det blir man frisk av, mamma!" deklarerade hon nöjt. Jo, men man ska inte ta om man verkligen inte behöver, bara om man måste. Det hajade hon inte riktigt, men sen lekte vi sjukhus och operation. Haha. Ska filma i smyg nån gång för hon är så jäkla söt.. Så smart och inte ens tre år gammal. Galet.

Vad annars har jag gjort idag då? Tvättar tyger jag fick hem idag, hurra hurra. Och symaskinen lever igen, äntligen..! Så imorn ska jag sy klart lite grejer. Skönt att slippa tänka på det där med beställningar. Det är kul att folk vill köpa men det känns inget roligt för mig att ha massa på hög som väntar och så hinner jag inte så fort som jag vill. Bra att jag har världens bästa tålmodiga kunder.

För övrigt har jag fått för mig att virka små stjärnor till årets julgran. Och så ska jag fixa en adventsljusstake med virkat jul-shit, kommer bli super.. Hemtrevligt och mysigt. Nej, nu svamlar jag. Natti natti!

Pic: Killen med stil! Bara för att man är liten betyder inte det att man inte kan ha bra smak.. :)


Jaha?

Min app vill ju tydligen inte att jag ska blogga text, bara bilder? Suck. Hela inlägget jag skrev igår är borta.

Skitsamma. Idag är det sjukstuga här hemma, har sovit som en kratta inatt. Vilda som knölade omkring, grät, ropade efter vatten, mådde dåligt.. Nä, nu vill jag sova middag. Tack.


Söndag.


Fredag!

Rackarns seg dag. Har växlat läge mellan soffan och mattan hela dagen, degat och lekt med ungarna. "Lugna lekar, sa Laban!". Känns som att jag håller på att bli sjuk, inte okej.. så snart ska jag dra i mig lite Berocca eller nått. Om det nu gör nån skillnad. Placebo funkar ju det med! *intalar mig själv*

Min kille kommer hem senare från jobbet idag, han ska nämligen iväg på.. tada.. Nål-jakt! Ena nålen på min overlock fick för sig att böja sig (!) och Tomas köpte nya åt mig. Som inte passade (även fast gubben i syaffären sa att dom skulle göra det). Jag beställde nålar på internet, som inte heller passade. Så nu, del tre på historien.. nu fick han med sig nål-jäkeln så att dom kan kolla att det blir rätt. Finns det inga sådana nålar vet jag inte vad jag gör. Då blir jag smått grinig..!

Malin var här på en snabbkaffe och plockade även i och ur diskmaskinen, haha. Toka. Jag satt som ett kolli på sofflocket och googlade virkmönster, vilken arbetsfördelning..! Love you darling! ♥

Nu ligger Vilda och Jack och gör krypövningar på golvet, gudars.. Tror nog han får till det där med kryoandet ordentligt under helgen, fasiken vad det går undan!


Vad ska ni göra i helgen då? Vi har späckat schema med middagar och roligheter på söndag.. mihihi. Längtar!

Uggla.

Gjorde ett försök att sy en uggla igår, blev väldigt nöjd. Men.. Hur sjutton tänkte jag med "öronen"? Min husgås har fått en kompis iallafall, en tur-uggla.

Prr prr!


Tisdag.

Här är det låg aktivitet.. tyvärr. Trist, för jag vet att jag kommer bli lite sur på mig själv i framtiden (eftersom jag gillar att bläddra bakåt i bloggen och minnas) men hursom. Vardagen rullar på, i helgen jobbade jag och det var kul. Ja faktiskt, kul! Kul att komma iväg och känna att jag gör något annat än att bara vara "mamma". Nu kom jag iväg och var hon-den-där-Patricia-som-nästan-inga-pensionärer-kommer-ihåg. Haha. Lurigt det där, jobbar man för sällan (och jag hoppar runt i alla fyra områdes-grupper) så är det sällan någon som minns vem man än. Dom flesta som jag fastnade ordentligt för (om som faktiskt tyckte om mig med! Bör påpekas..) har tyvärr gått bort under tiden jag varit borta från jobbet. Trist att inte kunna få säga hej då men så är ju jobbet. Man vet aldrig med våra rara gamlingar.. ♥

Idag var en riktigt fin morgon, jag vaknade innan klockan ringde, allt flöt på bra och vi kom i väg i bra tid till förskolan. Promenerade genom "stan" och glodde in genom skyltfönster och hälsade på Barbapapa i leksaksaffären. Mysigt! Anländer till dagis och upptäcker att alla ungar är utklädda (Halloween, ofc!) och dom skulle ha Halloween-diso och mysa. Hm. Det satt en lapp på dörren men eftersom Vilda inte går till förskolan på måndagar så såg vi ju ingen lapp. Likamed: Inga utklädningskläder till Vildabus. Jag såg besvikelsen lysa i ögonen på henne. Surt! Frågade personalen varför dom inte ringt och sagt något men det hade dom tydligen gjort, dock på fel telefonnummer. Jag blev väldigt förvånad för jag bytte ju för sjutton telefonnummer i december förra året, och lämnade in en lapp med det nya numret samma dag jag fick det. Tydligen så hade det inte förts in i våra kontakt-papper. Vilket innebär att dom har haft fel nummer till mig i tio månader (!). Tänk om det hade hänt nått allvarligt och dom inte fick tag på mig.. Jaja, skitsamma. Dom fick det nya och jag sprang hem och hämtade Vildas skelett-dräkt. In med vagnen igen och upp med Jack i bilbarnstolen, köra till dagis, lämna dräkten och pussa lite mer på Vilda, sen ner till stan och parkera, och springa mot badhuset och babysimmet. Kommer dit och då har dom glömt att öppna ytterdörren, så vi får stå där och vänta ett tag. Puh. Jag blev inte sen dit iallafall, det är det som räknas.

Efter babysimmet (som för övrigt är som ett jäkla träningspass, herregud vad man blir trött!) så åkte jag och Jacken hem igen, han klämde i sig lite mat och slocknade. Nu har han sovit i snart två timmar, tröttisen.

Själv så virkar jag vidare på mina dreads, vilket jäkla jobb det är då. Har jag tagit mig vatten över huvet eller? Vill ju att det ska se någorlunda ut, inte en massa hår som sticker ut här och var..

Just idag är jag gnällig! Och det står jag för.


Men en liten roligt hemlis finns det iallafall, jag hoppas och håller alla tummar jag har.. så det kan väl ni också göra även fast ni inte vet vad det är än? Tell you later så inget jinxas! ♥

RSS 2.0