Vem där?

Letade efter ett bra program till min webcam, halkade in på cameroid.com och fick mig ett gott skratt. Hoho!


Projekt: uppfräschning

Var inne på Devinias blogg och såg att hon hade färgat håret med henna häromdagen. Snygg som fan är hon. Blev inspirerad till att fräscha upp mitt eget barr så, sagt och gjort! Nu sitter jag här med hela skallen full av brun gegga, insvept i plastfolie. En sisådär två, tre timmar kvar.. eller helst ännu mer.

Mitt drömresultat är färgen nedan. En vacker dag i juni 2006 fick jag till det så där bra.
Åh. Och bilden gör inte ens färgen rättvisa. Det blev så jäkla bra!


FAIL

Ibland går inte.. vattenrutschbanan ändra ut. AJ?



Fel person vann

Alltså.. årets Robinson. Säger bara det. FY FAN. Nu är jag grinig.


Bojkott!

Good, good day

Mår så grymt mycket bättre idag. Otroligt hur humöret och måendet kan svänga sådär. Ångesten är som bortblåst och jag är glad idag! :) Glad för att jag har min fina familj och fina vänner. Varför ödsla energi på sådant som har varit som man ändå inte kan göra något åt? Gjort är gjort och det är bara att blicka framåt och ta ett steg i taget.

Jag, Tomas och Vilda åkte iväg till Thuns idag. Jag fyndade ett par mörka jeans, en tjocktröja (den turkos-randiga på bilden), 4 par trosor och en fancy maskara för 595 spänn. Värt'! Så jag är nöjd. Tomas hittade en snygg t-shirt och kallingar, Vilda fick fyra par strumpor.

Ikväll kommer min pappa med fru på middag, ska bli jättemysigt!




23:14

Huvudet dunkar och ögonen är torra och grusiga. Känner mig helt slut. En känsla av en tomhet, saknad. Vet inte hur man ska förklara, det bara känns. Har mest legat på soffan nu ikväll, med huvudet i Tomas knä och känt tryggheten. Tittat på "Solsidan", helt klart sevärd serie. En mindre sevärd skräckfilm, "Deadly Pledge". Sämsta jag någonsin sett. Nedanför sämstastrecket. Skitdålig helt enkelt. Se den inte!

Mitt bus sover sedan länge. Jag ska dra med mig min karl och krypa ner i sängen vi också. Har en känsla av att jag kommer att drömma mycket inatt. Imorgon ska vi iväg på familjeutflykt, bara jag, mannen och Vilda. Godnatt!

Bild från idag 100129.


Friday.

Försöker skriva något men inget duger. Raderar mening efter mening med det som bara tycks bli svammel. Inget viktigt. Lade ner projektet och började lyssna på spotify, "systralistan" min syster & jag har gjort tillsammans. Hittar den här låten som slår mig i huvudet med ett baseballträ. Samarbetar shuffle och ödet?



Har haft besök av en gammal vän och hennes drygt en månad gamla dotter. Små fötter och stora, mörka, undrande ögon. Vilda var jätteduktig, observerade henne mest och tittade försynt. Tänk att tiden går så fort. Har Vilda varit så där liten? Alldeles nyss.



Hoho..?

Jeebus, vad blogg.se-verktyget (eller vad fan det kallas) har bytt utseende nu då. Blev alldeles förvirrad och undrade var jag hamnat. Nåja.


Dagens status: svintrött och lite flummig. Kom nyss ur en varm lång skön dusch. Dränkte mig själv i bodybutter och märkte att jag endast rakat ena benet. Mjäh. Orka.

Vilda

Tjejen som numer har fyra tänder. Två uppe och två nere.
En annan rolig sak hon har upptäckt är sin näsa. Alltså, hon luktar på saker. Sniffar omkring här hemma på allt möjligt. Igår stod hon och drog handen mot armstödet på soffan och luktade sedan på fingrarna, om och om igen. Huh? :)

Världens sötaste!


Vad du än gör ta inga råd från mig

Jag får liksom ingen ordning..

Har knappt haft tid att lyssna på musik de senaste dagarna. Och jag behöver det. Lyssna högt, sjunga tyst. För att inte drunka i annat som drar och sliter i mig. Musik är viktigt för mig just nu. I dagens melankoli..



Irriterande.

Just nu är jag så arg så att jag nästan sitter och grinar. Har ännu inte fått min lön från arbetet då jag jobbade i julas, vilket skulle ha kommit in på kontot i måndags. Idag fick jag besked om att jag får den någon gång i början av nästa vecka. Istället för att få den 25/1 så kommer den antagligen runt 2-3/2. Att jag inte får utbetalningen tidigare är ju helt sanslöst, nu när "de" (lönekontoret) vet att de missat min lön, varför kan dom inte fixa detta på en gång?

Påpekade det redan i fredags att jag inte hade fått någon lönespec och såg inga inkommande belopp på kontot. Helgen gick och jag ringde under måndagen, tisdagen och nu idag fick jag besked. Ingen vet hur det "har gått till". En miss någonstans? Men hur kan dom bara missa mig och inte alla andra som faktiskt har fått sin lön för december månad? Ingen vet.


Antagligen får jag väl ingen ersättning heller. Ska prata med min pappa om han vet hur det ser ut med Handels regler för sena löneutbetalningar. Är ju inte med i det facket längre då jag inte arbetat inom branschen på bra länge.

Vi har pengar och vi klarar oss. Det är inte det som är grejen. Men om vi varit i stort behov av just de här pengarna och räkningarna hade fått vänta? Det är själva principen.


Jag ska ha mina surt förvärvade stålar, på rätt dag i rätt jävla månad!


Nysa.

Tack vare min septum-retainer så nyser jag mer än någonsin. Konstigt kom härligt.
Att nysa is the shit.


Arbetsdagen har var mycket bra. Mycket att ta in och många rutter att lära sig.. det blir ju en hel del bilåkande inom Hemtjänsten (där jag nu arbetar). Snorhala och smala vägar är det oftast också, härligt att snigla fram i 50 på en 70-väg.


Min nya tatuering hatar mig. Den blev lite "skavd på" igår av min tröjärm och det resulterade i att skorpan inte alls ville bilda sig som den skulle.. morr. Men samtidigt förlåt. Världens bästa Anna har akut-inköpt en tub med Bepanthen åt mig, den kommer kirra biffen garanterat.


Fan vad trött jag är ikväll. Men imorgon är jag ledig. Gillar't.

Huvudsaken.

Jag är här. Jag lever, andas och älskar. Har inte mycket att blogga om för tillfället, har jobbat idag och det ska jag även göra imorgon och på torsdag. Tomas är pappaledig när jag jobbar och jag känner att Vilda älskar det. Glada barn gråter inte, nått jag hörde en gång.

I övrigt så älskar jag min frilla mer och mer hela tiden. Den är asball. Och ni som inte tycker det kan hålla det för er själva. I rock!





Någonting

Dagen har lunkat förbi i snigeltakt. Var förbi Anna en sväng och tvingade till mig en kaffe. Handlade lite på Coop, åkte hem och fortsatte seg-söndags-myset. Har virkat lite och pratat i telefonen en del. Har pratat med både mamma, pappa och mina två syrror idag. Härligt! Min pappa ska åka till Nepal och sedan Sydafrika inom jobbet, jag är inte alls avundsjuk.. Han är duktig min pappa. Han är fackligt aktiv och ska "hälsa på" sina fackliga kollegor i de olika länderna.


Dagens surhetsproblem är att jag inte tror att jag kommer att få min lön imorgon. Från när jag jobbade i julas. Nej. Har inte fått någon lönespec och ser inga kommande insättningar på mitt konto så jag är inte så happy just nu..!

Boring söndag.

Varför är alltid söndagar så jäklarns tråkiga?

Lördag

Hemma igen. Seg som en seg råtta.

Som ni såg i föregående inlägg så har jag nu fått tatuerings-suget stillat. :) Skitnöjd! Mia är lika duktig som vanligt! Tack vännen! Anna var med och barnvaktade dotra under tiden, gick toppenbra det också.

Jag är lite halvsur också för min kamera bestämde sig att radera bilderna jag tagit. Helt random. Bara sådär. "No image". Bajskamera!


Så nu ska jag sura vidare lite. Virka en till Mario-svamp. Mycket punker i det här inlägget känner jag.


Höres!

Dagens nöje..

-4a820d92001347eac0251d2ca41f1bb.png

Kolla varifrån!

Dagens nöje..


Stor tjej

Det är underligt hur man plötsligt "kommer på" hur stor Vilda har blivit. Bara sådär. Man märker det knappt. Om ni förstår. Snart är det dags att styra upp kalas och sätta ett ljus på tårtan. Hon fyller ETT ÅR snart! Vad tusan hände?

Mitt stora lilla hjärta. :)



Update

Idag ska jag försöka mig på det där konceptet med "power-nap" igen. Fy fan vad trött jag är. Somnade sent och vaknade tidigt. Låg och grubblade och tänkte hur länge som helst igårkväll, nervös inför kommande jobbet och annat. Iih. Det kommer att bli så jäkla bra! Alltihop. I know it.


Vilda knatar omkring här och är allmänt nöjd. Grejt. Nu ska jag virka vidare på min Cheeseburger och kolla med ett halvt öga på "Våra bästa år". Typisk mammaledig-dag? Kanske.

Hepåre.

Variationsobjekt

Jag måste ha världens bästa hår. Tack hår, för att du sitter på just mitt huvud. Vill jag inte ha cancer-sidecuten så lägger jag bara benan åt andra hållet. Funkar faktiskt. Plockade ur min bcr-ring och satte i retainern också. Den kittlar som fan i näsan. Men bra är den! (Tack Lynn! ♥)






Tycker faktiskt det blev rätt snyggt ändå. Så haha på er också! :p


Det roliga är att den rakade lilla plätten beter sig som ett kardborreband, hårstråna verkligen klistras fast. Hi hi hi. Nu ska Vilda käka lite mat, sedan drar vi in till Norrtan och lattjar med Brudarna Bus! (Finns det nån feminin form för Grabbarna Grus?)

Tjohej!


Alla kan göra något

När barnbidraget trillade in på kontot idag så satte jag in pengar på Röda Korsets gåvokonto till människorna i Haiti. För dom behöver varenda jäkla krona dem kan få. Hjälp Röda Korset att hjälpa!

Från var och en efter förmåga, till var och en efter behov
. En krona, tio kronor, 50 kr. Vad man kan avvara.


Här satte jag in pengarna. (Finns många andra organisationer också).

Röda korset PG: 900800-4. Du kan även sms:a AKUT till 72900 och skänka 50 kronor (som debiteras på din telefonräkning) eller sätta in valfritt belopp på plusgiro 900800-4 eller bankgiro 900-8004. Märk talongen med "Haiti".



Skurt Cobain

Sitter här och garvar så mycket att tårarna rinner.. Haha..! Maj gaad, precis min humor.. Kolla in den här gruppen på Facebook, det är ett måste!

 

Tryck på bilden FFS!


K*ken..!







Efter att ha försökt borsta mitt svinborst till peruk så högg jag tag i saxen och började klippa topparna. Gick skitbra! "Kanske ska fixa luggen lite också.." tänkte jag och började klippa. Gick skitbra det med. "Kanske är dags att trimma sidecuten lite igen, börjar bli långt nu.." tänkte en oerhört smart Patricia och hämtade klippmaskinen. Så börjar jag trimma MED FEL "kam", så det det blev ett 3 mm hackigt streck rakt över hela skiten. Helvete..! Rakade av alltihop. Så nu är jag cancer-barn (no pun-intended) på ena halvan av skallen.

Det positiva med detta är ju att jag ser bättre hur snabbt mitt hår växer. Vilket verkar vara ganska snabbt. Nu får det gärna lägga i en högre växel, om jag inte lyckas trivas i den här nakna sidecutvarianten..


Ibland ska man bara skita i allt och lägga sig på soffan och ta en snus! Det ska jag göra nu.

Blaj blaj.

Med sladdar överallt sitter jag nu i vardagsrummet med datorn. Tjoho. Vilda somnade för en halvtimme sen, övertrött som få och jättebusig! Upp i knät, gosa lite, sno kontrollerna till tv:n, böka runt, ner på golvet, leka med fällen, komma och gosa, böka runt, ner igen, upp igen.. Trollfia.

Tomas har fortfarande inte kommit hem, det var tydligen en gigantisk vattenläcka på ett bank-kontor i Märsta.. så han blir nog borta ett bra tag till. Då blir han hemma från jobbet imorn iallafall, mysigt för mig och Vilda! Även om han kommer sova halva dan.. men ändå. :)


.. och varför är jag såhär pigg nu för? Denna energi kunde jag väl ha haft tidigare idag? Men icke!

Ishavssallad.

Jag och Anna åkte till Ica för att handla lite så här på kvällskvisten. Eftersom jag inte orkade ställa mig och steka kycklingkorv och koka pasta, för att senare käka helt själv (T jobbar) så tänkte jag att "några småfrallor kan ju va gott! och så nån röra till. MUMS!"

Hittade ishavssallad, 10 spänn, kampanjerbjudande. Stod och velade lite om jag skulle ta den vanliga skagenröran, men det gjorde jag ju inte. Självklart.


Men fy helvete.. vidrigare röra har jag inte varit med om. Smörig äcklig smak av 99% crabsticks. Tänkte bara på en gammal kompis som matade sina skölpaddor med crabsticks. Det är ju liksom det det är. Sköldpaddsmat.


En halv macka senare ger jag upp och tar en snus. En normal enare, inget jävla Lingon-tjafs.


*grinig*

Nyfix.

Har ändrat bloggdesignen nu så den bör fungera i de flesta webbläsare. Är inte klar än men hellre att det ser lite tomt ut än att den inte fungerar som den ska. Så håll ut.. eller nått.


Idag är det måndag. En riktig seg och tråkig måndag. Vilda vaknade tidigt imorse, till mitt förtret.. var så himla trött. Men det är ju bara att pallra sig upp. Nu sover hon dock igen, och jag sitter här och ugglar. Känner mig som en tråkig morsa idag, lallar runt i mjuksbrallor och en hög tofs mitt på skallen. Halvsmutsigt hår och bara allmänt sunkig.. Kanske känns bättre efter en kopp kaffe. Prövar med det.

Barbro och jag häromdagen. Då var jag fresh iallafall!


Söndag

Tokseg idag. Känner mig lite risig, kroppen hänger inte riktigt med och hjärnan är någon helt annanstans verkar det som. Sluddrar och har mig när jag pratar, rätt festligt ändå!


Hursom. Sitter i sängen och bloggar. Våran kära router har tydligen bestämt sig för att kasta in handduken så nu kräver min laptop en nätverkskabel.. och som de flesta surt får erfara så sitter ju första jacket i hallen/sovrummet. JIPPI! Men nej, inga jävla sladdar tvärs över vår lägenhet, jag vägrar.. ska köpa en ny router i veckan och tills dess får jag iaf ligga bekvämt när jag ska pyssla med datorn. Alltid nått, right?

Nåväl. Nu ska jag ge mig på att virka en lila tax.

Bjuckar på en bild från kalaset i lördags. Synd på fläckiga tapeten bara.. men jäjä.


00.39

Iih. Borde egentligen vara trött men icke. Dagen har varit mycket mysigt, kalaset gick fin-fint. Käkade alldeles för mycket kladdkaka med grädde, drack en stor kopp kaffe och så några ballerinakakor på det.. Glömde ta min reductil innan frukosten och då sket sig hela dan i princip. Typiskt. Kom hem, lagade middag.. det blev ugnspannkaka för vi hade en massa ägg som var på väg att "gå ut", svullade ugnspannkaka. Och en apelsin nu på kvällskvisten.. har druckit vatten som om jag vore i öknen också, känner mig helt uppsvälld av allt jag proppat i mig idag. Fy fan!

Varför har man så svårt för att lyssna på sin kropp, och känna att "nu är det nog" liksom? Nej, skit i allt och käka lite till, bara för att det är gott. Vidrigt..!


.. och jag kanske är lite extra grinig för att jag råkade köpa fel snus häromsistens. Jag menar, vem FAN köper snus med "Lingon-smak"?!


Just typiskt liksom bah.

Någon annan än jag vaken? :)

Lördag 16/1

Godmorgon!
Jag är lite seg idag. Men vi hade kul igår iallafall! Tack babe för en mysig kväll! Hoppas du inte ångrar lugg-klippningen idag.. Höhö.



Idag ska vi iväg på kalas. Min systerdotter fyllde sex år häromdagen och nu ska det firas!

Lilla söt!


Anna är nog den mest sadistiska ya

51f55e91520908dea36e5a1dbc3f6fa5.png

Kolla varifrån!

Anna är nog den mest sadistiska yatzyspelaren jag känner.. evil!


Right now

Om en stund kommer Anna hit. Vi ska dricka vin. Och spela buzz. Och snacka skit. Men framför allt. Dricka vin. Bara chilla. Det pratades något om flytande eyeliner och ego-pics.. Jag försöker mjukstarta med lite pics. Men de ser ju förjävliga ut. Skiter it'. Bjuder iallafall på den här. Badrumsbilder ftw!


Du ska va president

"Arbetsintervjun" idag gick toppenbra, ska börja gå intro nästa vecka. Nu står middagen klar på spisen, T kommer hem snart.

Jag och Vilda röjer här hemma och lyssnar på riktigt bra musik. Ni gamla rävar tar det på rubriken hoppas jag..?

Ni andra som inte kommer på vad det är får gott googla.. Patrask ;)



Tjofling!

Tiomånaderskontroll.

Idag var det dags för ett besök till BVC. Vi var lite tidiga (och bvc-sköterskan var liten sen) så vi lekte en stund i "lek-rummet". När jag får lön ska jag åka till närmaste leksaksaffär och införskaffa Duplo, jisses vad Vilda pysslade och hade sig! Vred och vände på varje kloss och tryckt dem mot varandra. :)

Sköterskan var mycket imponerad av Vildas framsteg och utveckling. Hon sa att hennes fina utveckling påverkats av att jag ger henne den "bekräftelse" hon behöver och att jag (vi) möter henne på rätt plan. Blev så glad av att höra det, även fast jag redan vet det..


Vår lilla strumpa är numer 75 cm lång och väger 9030 gram.

Vid tio månaders ålder kan hon


  • säga: mamma, pappa (bahpp-a)
  • gå helt själv
  • härma ljud
  • "prutta" med munnen
  • klappa med baksidan av handen över munnen och göra "indian-ljud" (hur tusan förklarar man?!)
  • klappa händerna
  • vinka hej-då
  • leka tittut med sig själv (håller upp en filt framför ansiktet och drar ner den)

Behöver väl inte tillägga att jag är otroligt stolt över mitt lilla stjärnskott? :)


Badkar.

Det är vid dessa tillfällen jag verkligen önskar vi hade ett badkar. Bara sjunka ner i varmt vatten, massa skum.. bara blunda, eller kanske läsa en bok?

Men så blir det ju inte.

Får sätta mig på en pall i duschen i stället. Haha. Funkar det med, men ändå.. tänk om man hade ett badkar!

Tisdag (?)

Jo visst är det tisdag idag? Dagvill som vanligt. Hursomhelst, åkte in till min mamma och hälsade på ett par timmar, drack kaffe och tittade på bilder från julafton. Mycket mysigt och välbehövligt, som vanligt. Träffar min mamma alldeles för sällan, man behöver ju de där stunderna när jag också får känna mig lite liten och "omhändertagen".. :) (Inte för att jag inte blir det hemma av Tomas också, men ni förstår nog hur jag menar).

Innan jul så ringde jag ju hemtjänsten här i området för att fråga om de var i behov av vikarier.. och ja, det var dom absolut! Dom lät väldigt intresserade och skulle höra av sig. Sedan gick det några veckor, jag fick jobba på mitt gamla jobb GG ("GrannyGarden".. eller okej då, Granngården..) och så vips hade det gått två veckor in i det nya året. Så idag ringde jag tillbaks till hemtjänsten för att fråga igen och då fick jag napp! Dom hade haft det väldigt intensivt runt jul och skulle behöva hjälp framöver och under sommaren (hurra!) så arbetsledaren frågade direkt när jag kunde gå intro. Hehe, ivrigt värre.. jag föreslog en liten träff först så att jag kunde få träffa henne och prata lite, fråga lite grejer och så självklart att hon skulle se vad jag är för filur.. (och hur jag ser ut, får se om dom har invändningar mot min septum-piercing?) Så på fredag ska vi träffas. Ser fram emot det, hon jag pratade med verkade vara lite som jag, sprallig, pratig och lite galen.. hehe.. så vi ska nog komma bra överrens.


Idag fick Ebba en "present" av min mamma, nämligen taadaaa.. en trimmer! Och en bra jävel var det också! TACK mamma!

Så nu på kvällen har jag klippt inte bara ett utan två små djur här hemma.. Ja, ni läste rätt. Min katt ser numera ut som ett lejon. Han är norsk-skogisblandning och har extremt mycket (och långt) hår, och de senaste två månaderna har han inte varit utomhus speciellt mycket. Han har mest legat och sovit här inne som en annan liten björn i ide och det vill säga att han inte har "gjort av" med speciellt mycket vinterpäls. = massa tovor. Slö som han är så är han lagom lat och reder ogärna ut sina tovor själv, och även fast jag varit där och borstat och borstat så kommer de där j*vla dreadsen tillbaka på två dar. Det gör ju ont på honom även fast jag använder en trimkniv, och hellre att han är bar och att pälsen växer ut än att jag måste klippa och slita av honom tussar.

Så nu är han konverterad till halv-nakenkatt.

Anledningen till att jag skriver så utförligt om det här är för att jag vill påpeka att jag inte trimmar av honom pälsen för "syns skull", utan för att det var vad som krävdes. Katten låg på bordet utan motstånd och lät sig klippas så han njöt för fulla muggar. Efter en massa kurrande, gos och kli så ligger han och sover i badrummet på en stor filt bredvid min vetekudde som som jag värmt upp åt honom.


Ebba fick sig en omgång också, så nu ser hon ut som en dvärgschnauzer istället för en krullig, grå bischon. Hon var lika duktig som vanligt, står så stilla och fint när jag klipper henne. Nu kommer jag låta som en crazy-cat lady men jag älskar mina djur! Världens finaste såklart!



Jäävlar. Wall of text. Grattis till er om ni orkade läsa! :D

En dag to remember..

Ringde lite jobb-samtal idag som sagt och erbjöd mina tjänster.. och det betalade av sig minsann. Nu har jag blivit erbjuden jobb i Rimpan! Hell yeaaah! Visserligen "bara" som vikarie, men någonstans måste man ju börja?

Jag är så jävla glad! :D


Bad hairday


Herre min..! Jag känner mig halvt död idag. Även fast jag har haft mycket plats i sängen så kan jag nästan identifiera mig med en av de där ärtorna i "Prinsessan på ärten". Efter solandet igår gick jag och Anna en sväng på stan, hade Vilda på armen i hennes bilbarnstol och det väger ju en del.. Känns som att jag varit på gymmet i flera timmar men bara använt höger arm. Ha ha.. Eh..

Somnade med blött hår också så nu ser jag ut som ett litet lockigt skogstroll. Bjuder på en pissig webcam bild, håll till godo. :) Nu ska vi snart packa in oss i bilen och åka iväg igen, ska hem till min ömma moder som är ledig idag. Mys! Ska passa på att ringa lite jobb-samtal också så håll en tumme eller två för mig idag..!

Måste.. bara.. ligga ner.. en stund till. Vilda har somnat också, vilken timing.


Mot Norrtan

Vägrar sitta inne och uggla idag så jag & Vilda packar oss iväg till Norrtälje för att hälsa på (våldgästa?) Mia, Per och Tildisen... myyys! Sedan ska vi dra och sola när Anna slutat jobba. BRA DAG!

Slänger in en bild från senast när Mia & Per var och hälsade på oss, torsdags förra veckan. Fina som få och ungarna är ännu bättre. ;)

Ha en bra dag alla ni andra också!



Bloggdesign till Hanne

Styrde upp Hanne's blogg, tycker den blev mycket stilren och snygg. Vill ni kika själva så tryck på bilden nedan. :)

























Nu ger jag upp.

.. en stund iallafall. Min högerhand är helt iskall, framförallt pekfingret och tummen. Ligger i soffan i en skum, nedsjunken position och jag känner att nacken börjar värka. Jag vet att bloggen kanske ser sjuk ut i IE men jag orkar faktiskt inte bry mig om det.. det känns som att de flesta vettiga internet-users out there använder mozilla och gör man inte det så.. ja. Not my problem. Har flyttat upp menyn ovanför headern som ni ser, med arkiv och lite skit om mig osv. Men det är inte riktigt klart än, men nästan.. Hoppas ni inte tycker att jag är alltför jobbig som möblerar om stup i kvarten. :)

Helt sjukt hur man kan fastna framför datorn egentligen. Har suttit här sedan Vilda somnade runt halv nio, och nu är klockan nästan elva?! Nej. Jag är glad att jag aldrig fastnat för WoW iallafall. Farligt farligt..

Satt och kikade igenom en mapp med bilder från "min nya" (dvs syrrans gamla..) mobil, och hittade den här från julafton. Taadaa, inga glasögon! Har inte haft linser på skitlänge, kanske ska det imorn.. bara för att jag kan.. ;)


Aldrig nöjd.

Som vanligt var jag nöjd med bloggdesignen i cirkus två timmar innan jag började hata den.. suck.


Nu ser det kanske lite skumt ut. Men jag låter den vila ett tag så kommer jag på nog lite klurigheter att tillsätta sen.. :)


Nu ska vi snart käka middag, sen kommer Anisch på kaffe. Vi gillar't!

Kärlek

Min kille har däckat här i soffan bredvid mig och jag har suttit och tittat på honom en kvart eller så. Bara tittat. Min underbara karl, världens bästa pappa. Han har många namn, min Tomas. Älskar dig!



(gammal bild)


Vilda leker tittut

Jag låter videon tala för sig själv. Och ja, jag har den finaste lilla familjen.  ♥

 

 


Hemmagjord pizza med brieost?

Haha, känns som att jag bara bloggar om mat mest hela tiden. :P Idag har jag & Vilda varit över till syrran en sväng och lekt, myst och druckit kaffe. Mycket välbehövligt och skönt! Att komma ut från vår lägenhets trista väggar... är så förbaskat trött på att bara vara hemma hela dagarna så nästa vecka ska vi fan ut på äventyr! Måste bara komma på vad vi ska göra.

Nu sitter vi och glor på Robinson (har hejat på lag Agwe såklart! hela tiden, men nu är dom sammanslagna..) som de två Robinsonnördarna vi är. Men det är ok, vi står för det. ;)



Vilda fick sin första "fläskläpp" idag förresten, milstolpe? Tur nog så blev den väldigt liten, syntes bara ett par timmar och nu är den normal igen.. vi säger ju det.. våran lilla He-man!


Nu ska vi käka hemmagjord pizza och spela yatzy. Later!

Fredagsmys.

Nu är karlsloken hemma. Till middag blir det fläskfilé med pompa och svampsås.


Jag. är. hungrig! Vad ska ni äta till middag ikväll? :)

Ny bloggdesign.

Ser ni inte den nya designen så tryck "F5" några gånger (uppdatera sidan).


Jag är nöjd iallafall. Vad tycker ni? :)

Till Vilda

Finaste Du.

Det var länge sedan jag skrev till dig. För en stund sedan lade jag din sömntunga kropp i din spjälsäng, bredvid den gosiga nallen från din mormor och speldosan från farmor. Du vände dig om med huvudet in mot väggen och snuttade lite på nappen. Innan du somnade i min famn ute i soffan i vardagsrummet gosade vi länge. Drack god välling och mös med den mysigt mjuka filten. Busade runt i soffan och tog lite fina kort. Du och mamma.

Jag vet inte hur jag ska få dig att förstå hur mycket jag älskar dig. Jag kan inte säga det nog. Jag kan inte tänka det tillräckligt. Alla miljoner pussar, kramar och vyssningar räcker inte till. För all den kärlek jag känner för dig..  mitt lilla liv.

För några år sedan hade jag ingen aning om vad jag ville göra med mitt liv. Det kändes inte värt att gå upp om morgonen, till samma gamla vardag där allt går på rutin. Jag kände ingen större livsglädje, inget mål och ingen mening.

Att ett sådant litet men ändå stort liv som du.. kan berika mitt liv så mycket. Varje dag är jag så tacksam över att du kom till oss. Alltid nära till ett leende och redo för bus och nya upptåg. Du är nyfiken på allt och är så framåt och duktig på allt du tar dig för.

Jag skrev i din "Mitt första år"-bok igår och kände hur hjärtat bultade hårdare och tårarna började bränna bakom ögonlocken. Jag tänkte tyst för mig själv, hur gick det här till, var tog tiden vägen? Jag hinner inte med! Snart är du tio månader gammal. Och du kan redan krypa, sitta, stå, gå, säga mamma, vinka och.. jag vill bara frysa tiden och spara den här underbara kvällen vi har haft tillsammans du och jag. Jag vill minnas varenda liten busig blick och varenda känsla du givit mig ikväll. Ditt huvud på mitt bröst, din doft, dina ljud.. känslan av att smeka dina små tår och utforska varje liten grop.

Jag gör allt för att spara den här kvällen. Vi har tagit kort och nu skriver jag det här till dig. Imorgon ska vi läsa det här igen tillsammans du och jag. Du kommer inte förstå vad tusan jag pratar om, men jag vill ändå att du ska höra. Det här är en del i min kärleksförklaring till dig, min fina dotter. Tack för att du är du och att du är vår.

Mamma och pappa älskar dig, över allt annat.


Note to self

det är dumt att färga ögonbrynen när man är stressad och har en bebis klängande i brallorna. Det kladdar massor. Gör inte om detta, Fröken Drotz!

Torsdag

Vi hade ju verkligen inte nog med snö som det var innan. Nu vräker det ner ännu mer. Jag hatar (ja, med fetstil!) vintern!



.. morr.


Nu ska jag käka lunch. Det blir rester från igår. Fajitas. Eller FASCHIIIITAS som jag och Tomas sprang runt och skrek igår. Haha. Ehh..


Go Gudrun!

Gudrun Schyman vet var skåpet ska stå och sätter Let's Dance produktionen på plats. *klick*


Vi gillar't. Bra där Gudrun!

Sola och bada i Piña Colada (?)

Ja, om ni inte såg vad bilden här nedan föreställer så är det alltså Vilda som ålade sig in under Annas glasbord. Såg att min mobilkamera just hade tagit VM-guld i Mest Värdelösa Mobilkamera. Hmpf..!


Hursom. Vi for iväg och handlade på Willys, vidare till Donken för att köpa lunch. Tomas satt kvar i bilen och mumsade medans jag sprang i väg till solariet och njöt 13 minuter. Så jävla skönt! HUR kan det komma sig att jag upptäcker detta underbara ting vid 23 års ålder?! Min hud är ju lite envis så här på vintern, närmare bestämt torr som fnöske fläckvis och att sola solarium har ju funkat toppen mot det lilla problemet.

Efter solandet hämtade vi upp Anna och drog vidare hem till henne och skruvade ihop hennes nya köksmöbler. Jag är avis. Jättefint mörkt köksbord i massiv ek och "skinn-stolar" (eller vad man nu kallar det). Nåväl, nån gång i framtiden ska vi också skaffa nytt. Förhoppningsvis när vi flyttar till större lya.. men för tillfället prioriterar jag annat än nytt köksbord. ;)



.. Som en tatuering till exempel. Det var ju så länge sen sist så nu suger det i tatueringstarmen..!
Miiia?

Ser att det är dags att sätta Vild

2641a1ca50adf64e165a58bd72ce7fca.png

Kolla varifrån!

Ser att det är dags att sätta Vilda i akrobatikskola :)
Mitt lilla underbarn..


00.01

Imorn är det ju tydligen 13:dag jul och min karl är ledig. Detta ska vi fira med att åka in till "stan" och storhandla. Ska försöka passa på att ta en sväng förbi solariet (solariumet?) också. Denna gång tänker jag dock ligga ner..! Första gången blev det ett stå-solarium för jag tyckte att det verkade så spexigt.. men redan efter några minuter mådde jag illa och fick nästan migrän av de där jävla fläktarna.

Efter handlingen ska vi hem till Anna och inviga hennes nya köksmöbler. Sweet!

Ska väl försöka knoppa in om en liten stund, Tomas har somnat på soffan här bredvid mig och Vilda sover gott sedan flera timmar tillbaka. :)


Natti natt!

Bra skit

 

They will not force us
They will stop degrading us
They will not control us

 



Vilda 5/1-2010


Music, please!

Nu har Vilda tok-slocknat i sin säng och den här morsan ska dra på lite musik och sjunga loss. Leta rätt på mitt block som Vilda (host..) burit iväg till något smart ställe, fortsätta skriva på ett brev. Tycker det skickas alldeles för lite brev nu för tiden!



Och vad ska jag lyssna på? Jo, detta!
*klick*


Pics.

En gammal bild från lilla digitalkameran. Vilda Trollkarl!




Och så ett par dagsfärska bilder..


Klippte en riktig sidecut häromsisten. Inget mjäk! 9 mm. Lika långt som min karl, haha!




.. avslutningsvis en bild på världens sötaste tjej! Ja, den lilla blonda alltså. :)




Fiskmås..

Jag överlevde hennan:det. Dock blev det inte riktigt lika rött i längderna som i hårbotten men det är ju ett återkommande problem. Orkar fan inte sitta med skiten i fyra timmar varje gång. Nästa gång eventuellt.. eller så försöker jag mig på att bara henna längderna typ imorn eller nått.


En annan rolig grej.. vår lilla digitalkamera har ju varit skvatt tok-borta i flera månader.. och jag var helt bombis på att jag lagt den "på ett bra ställe så jag vet var jag har den". Efter ett tag så började jag fundera över om jag tappat den utomhus någonstans och gav upp tanken på att hitta den då jag redan vänt upp och ner på lägenheten tre gånger.

Och var hittar jag fanskapet då? I en plastback i min garderob! Bredvid Vildas urvuxna små bebisbrallor.


Haha.

Ja, där visste jag ju verkligen var jag hade den. Bra jobbat, Patricia!

Yes!

Har suttit med henna i skallen nu i två timmar. Bäst att det blir ordentligt rött nu annars blir jag grinig. Ska leta reda på min bryn-färg också, så att mina ögonbryn kan få sig en omgång.. är sugen på att färga ögonfransarna också men det tänker jag inte göra själv en gång till. Aaaaj. Svider som faan om det kommer in i ögonen (som det gjorde den första & sista gången jag färgade själv, he he)..

Märks det att jag är aningens understimulerad? Bloggar som satan idag.

Vilda och jag har lekt med varenda pryl vi har här hemma. Vi har "pyntat av" granen och plockat bort allt annat julpynt i lägenheten. Är så trött på julen nu så nu ryker grejerna! Ska leta fram våra vanliga gardiner till vardagsrummet också. Var tusan jag nu lade dem..

Hej dåå julen!

Henna.

Funderar på om man skulle ta och färga barret? Kommer jag att ångra mig när jag väl kletat in halva håret och kommer på att det är skitsvårt att färga själv?

Ja.. detta blir en rolig följetong..



Nejmen, nu vaknade Vilda också, timing! Haha, hon sitter och gogglar i sin spjälsäng. The sweet sound of löv!


Hörs sen. Jo förresten, om ni undrar varför jag mobilbloggar så mycket ibland så är det för att jag har 1000 gratis mms jag måste göra slut på inom 30 dagar. Man är väl smart?! Så. Nu. Hej svejs.


Måndag 4 januari.

Jaha. Så det är så här det känns. Vardagen. Vilda vaknade 08.30, pigg som en mört. Själv kändes det som att jag hade blivit överkörd av ett ånglok, mörbultad och alldeles degig i skallen. Snark..! Så vi låg och mös i sängen en halvtimme, sedan förflyttade vi oss ut i vardagsrummet. Och här sitter jag nu, Vilda-bus bär runt på sin pekbok hon fick av sin farmor i julklapp (som hon gjort själv, kredd?)

Vad ska vi hitta på idag? Någon dag i veckan tänkte jag att vi ska pallra oss till Öppna Förskolan.. har ju aldrig varit där så det kanske blir kul att gå dit och kolla läget. Tänkte även åka ut till Edsbro nån dag och eventuellt hälsa på mitt gamla jobb. Besöka kyrkogården också och säga hej till en vän..

Snark igen. Nej, lite kaffe och frukost på det här så morsan vaknar till liv. Idag ska vi leka! :D Inomhus!



Japp, jag bombarderar er med bilder från samma "photosession". ;) Häpåre!

01:21

Kikar igenom bilderna på kameran.


Min dotter är så förbaskat söt så att jag bara vill äta upp henne!

 

Ni mammor där ute. Ni vet, när man bara vill väcka ungen fast den sover och pussa och krama och mysa och gosa? Åååh. Vakna nu Vilda. Om du vill. Skulle jag väcka dig skulle du nog inte vara så gos-sugen. Mest trött och lite småirriterad på mamma. Så jag låter bli. Men jag vill. Ååh. Drömpussar till min Barbro!

 


Tvåtusentio.

Nu firar vi med ett litet kollage. Jag har gått ner 40 kg på tio månader. Från 112 till 72 kg. Och jaa, jag är glad!

Och jävligt stolt över mig själv.
This is the new me!


2009 (lite sent, men vafan)

Baxade den här snajdiga listan hos Soya. :)


1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Jag födde barn. Vilket var det absolut häftigaste jag varit med om, no doubt.

 

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Minns inte om jag avlade några, så njae.


3. Blev någon/några av dina  vänner föräldrar i år?

Ja, Mia till exempel. :D


4. Dog någon du känner?

Ja. ♥


5. Vilka länder besökte du?
Inga.


6. Är det något du saknar år 2009 som du vill ha år 2010?
Jobb?


7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas?
10 mars.


8. Vad  var din största framgång 2009?
Mitt mammaskap.


9. Största misstaget?
Att jag inte lyssnar mer på magkänsla. Att jag är för snäll fastän jag vet att jag inte borde acceptera vad som helst. Dock blev jag bättre på det några månader in i 2009.


10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Det vill jag inte påstå.


11. Bästa köpet?
Eh, ingen aning?


12. Vad spenderade du mest pengar på?
Vilda och räkningar/utgifter.


13. Gjorde någonting dig riktigt glad?

Min underbara sambo, mitt barn och min familj. Och mina två nyfunna vänner, Mia och Lynn! ♥

 

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009?

Winnerbäck. Men så brukar det vara varje år..


15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Gladare, absolut!


16. Vad önskar du att du gjort mer?
Uppskattat tiden, den gick så fort.


17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Kommer inte på något.


18. Hur tillbringade du julen?
För första gången på många år var vi tillsammans allihopa.  Mamma, pappa, styvförädrar, systrar, svåger, syskobarn och så vi. :) Och två hundar. Intensivt men underbart.


19. Blev du kär i år?

Om och om igen.. :)


20. Hur många one night stands?
Inget. Kuriosa; har aldrig haft ett ever. Haha.


21. Favoritprogram på TV?
Grey's anatomy (med Anna).


23. Bästa boken du läste i år?

Tror de hette "Freja", "Idun" och "Saga". Av Johanne Hildebrandt. De enda böckerna jag läste 2009. Hehe..


24. Största musikaliska upptäckten?

Äh. Inget speciellt.


25. Något du önskade dig och fick?
En frisk, underbar bebis!


26. Något du önskade dig men inte fick?
Tror jag inte..


28. Vad gjorde du på din födelsedag 2009?
Hade kalas med släkt och vänner och sedan grillmiddag på kvällen med sällskapsspel och mys. :)


29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Ett helg-jobb? :P


30. Vad fick dig att må bra?

Min familj och mina vänner.

 

31. Vilken kändis  var du mest sugen på?

Edward? Haha!


32. Vem saknade du?

Samma person som föregående år. Fast med blandade känslor. Kärlek/hat?


33. De bästa nya människorna du träffade?

Utan tvekan Mia och Lynn.. så jävla glad över att jag hittade dem!


34. Mest stolt över?

Min dotter och min viktnedgång.


35. Högsta önskan just nu?

Att min familj och mina vänner och jag får ett toppen-år tillsammans. Att alla är glada och friska, och att jag får ett jobb så Tomas får vara pappaledig och njuta av Vildas sällskap. :)

 

GOTT NYTT ÅR! (i efterskott!)

 


Mästerfotografer? Vi?

Ibland krävs det lite mer än en asbra systemkamera för att bilderna ska bli bra.. såattsäga.. Låter bilderna tala för sig själva.






































HAHA.

Någon som sa fredagsmys? :-D

58ea9a63ab0d2cbdf73e6a1c5f0f5f35.png

Kolla varifrån!

Någon som sa fredagsmys? :-D


Gissa föremålet? Efter en repa på

-ca2f5e5a57979c093456c40ebf83cff.png

Kolla varifrån!

Gissa föremålet? Efter en repa på stan ska jag och Anna gå och sola. Aldrig gjort så wish me luck! ;)


Nejmen?

Vilka är det här?! Två små-slitna pinglor på nyårsaftonskvällen. Mästerfotografen är Keisha. Hotties eller vad?! You know it.. ;)



Mätt som en plätt.

Japp, klart jag vann på Buzz! Tillochmed två gånger tror jag.. skillz helt enkelt.

Till middag käkade vi kött, potatisgratäng, bea och sallad.. och till efterrätt blev det godis och glass. Sitter nu hemma i soffan som en stor degklump och har ont i magen. Bra jobbat! Men gott var det, alltid något. ;)


Vilda förvandlades till Vilda Bebin och ville inte alls leka med de "tillåtna" leksakerna hemma hos Tant Anna, nej nej.. Allt annat skulle det minsann lekas med. Efter ett sista parti buzz packade vi oss hemåt igen och nu går hon loss på både, katt, hund och sina leksaker. Bra att vi har så tåliga djur.. katten gör inte ett jota, bara ligger där som en hög med päls och tar tacksamt emot "klapp" och kel från Vilda. När han får nog springer han iväg och sätter sig på köksbänken, och Vilda springer efter lika fort. Gullesnutt!

Nu står hon och gör pruttljud i köket. Det är min dotter det.

Middag hos Anisch och nu blir det

0-44334d800d566e9355cec8e9655f04a1.png

Kolla varifrån!

Middag hos Anisch och nu blir det buzz! Nu jävlar ska jag vinna!!


Musik.

Jaha, då var det ett nytt år. Och ny möjligheter.. som man brukar säga. Allt känns precis som vanligt här hemma hos oss iallafall. ;) Vilda springer runt skvatt naken och njuter av livet. Det är gott. Livet är gott. Livet är bra.

Nyårsafton spenderades i goda vänners lag, med en massa god mat, prat och buzz-spel. Tack fina, fina vänner! Vi kom hem runt tre tror jag, somnade runt halv fem. Gick upp med Vilda som var piggelin, själv kände jag mig oförskämt pigg också.. har varit ute med hunden, tvättat, städat badrummet och nu lyssnar vi på musik.

Min händiga karl har styrt upp en dator som är kopplad till högtalarna. Och den datorn styr jag via min laptop, hur klockers som helst. Inga vidriga sladdar, de har vi nog av som det är.. ;)

Idag blir det Winnerbäck. Börjar känna mig lite seg nu så jag tror jag ska lägga mig här i soffan och spela Super Mario på datorn.. det var alldeles för länge sen. :)

Hoppas på middagsgäster ikväll! *håller tummarna*


Sötsak




This year is mine!

48996dccbd9b562e660e887072f2b938.png

Kolla varifrån!

This year is mine!


RSS 2.0