om ultraljudet

Ultraljudet igår gick bra, inga konstigheter alls med bebisen utan allt såg fint ut. Pjuh. Så skönt eftersom jag inte har känt av den speciellt mycket och har fått många kommentarer om att min mage är så liten (? jo, vet att det är individuellt såklart men man tänker ju så).

En liten förklaring till detta är att jag inte har gått så långt som jag trodde. Enligt rul så är vi i v. 17 (16+2) och har nytt bf den 12 april. Så nu är jag i vecka 17 igen då, harvar tillbaka.. men huvudsaken är iallafall att bebis mår bra. Jag ska tillbaka på ul om två veckor för att se att den växer som den ska, det känns skönt. Härligt att få se lillgrynet igen, känslan är ju så overklig när man får se en liten fot och en liten hand där på skärmen.


Just ja, det är en pojke! :D

onsdag (?)

Dagarna bara flyter ihop. I måndags eftermiddag började jag känna mig lite dålig på jobbet, lite illamående och yr men trodde det var järnbrist. Som tur var hade jag bara nån timme kvar på arbetspasset så jag plågade mig igenom det och hämta Vilda på jobbet. Väl hemma så fick jag så helvetes ont i magen, hemska kramper och varje liten rörelse gjorde ont.. sist jag mådde så illa var när jag fick vinterkräksjukan när jag var gravid med Vilda.

Både Vilda och jag blev hemma från jobb och dagis både igår och idag, och gårdagen var nog det jobbigaste på länge.. en relativit pigg tjej som ville leka och ha roligt men en mamma som knappt kunde röra sig utan att må illa. Och Vilda sa hela tiden "leka sammans!" (leka tillsammans) och hon förstår ju inte när man är sjuk :( Förlåt älskling.

Idag mår jag dock bättre, har inte så mycket illamåendekänslor eller ont i magen, bara lite yr och konstig sådär i kroppen. Skumt som fan. Jag har iallafall inte "kastat upp" (finns väl inget finare ord?) sen i måndags och det är tur det för imorgon är det dags för ultraljud. Varken får eller vill åka dit när jag är sjuk så nu jäklar måste jag bli friskt snabbt här.


Wish me luck!

Jobb, jobb, jobb.

Som rubriken lyder så har jag jobbat en del, både dagar och kvällar men i helgen är vi lediga! Så skönt. Funderar på att ta en tripp till IKEA och köpa lite skrot som vi glömde i onsdags.. då köpte vi garderober och en toppenfin skänk som numer pryder en vägg i hallen. Äntligen ska det bli lite ordning här hemma.


Dagen på jobbet har varit spännande. Har åkt runt i en bil med sommardäck. Ja, det hade ju snöat lite. Ja, jag fastnade några gånger (2). Men jag grävde mig loss minsann. En bra kvinna reder sig själv. Utöver det har jag promenerat runt halva orten nu på eftermiddagen (känns det som), handlat upp halva fiskdisken på Ica och snurrat hem igen och smällt i mig två skålar yoghurt och gett Vilda mellis.

Först: slänga ihop en smarrig gubb-röra/sillsallad, sedan så tänker jag sätta på två koppar kaffe till mig, sätta ner röven på golvet och leka med Vilda när hon lagar mat på sin minispis med sin lilla mini-grytvante i högsta hugg.

Bild? Orkar inte leta efter sladden. Ni får fantisera själva! (som Itzhak brukar säga).
Bjuder på ett av hans mest fantastiska framträdanden.


Halsband in the making!

dsc00569 (MMS)

Halsband in the making!


v. 18

veckobyte idag! nu tågar vi in i vecka 18 och ultraljudet närmar sig. längtar!
nu ska jag snart iväg och jobba kväll. tjohej!




Rätt storlek!

dsc00535 (MMS)

Bara för att krångla till det lite extra..! Det är den här storleken på brickorna som gäller! Alltså smalare än dem på bilden nedan. Jag är så bright med min gravidhjärna vettni!


halsband med stansade namn

Tidigare hade jag en läderrem till mitt halsband, men jag bytte till en kulkedja istället. Fint och enkelt! Namnen har jag stansat själv med min stans-sats. Det var mycket svårare än jag trodde så det blev lite snett och vint, men fint ändå. Gjort med kärlek.

Vill du ha ett eget halsband?

Ett halsband med en bricka och kulkedja kostar 100 kr. inkl. frakt.
Ett halsband med två brickor och kulkedja kostar 120 kr inkl. frakt.

För fler än två brickor, plussa på 15 spänn per bricka.
(Och OBS, det är ej äkta silver. Därav priset. Kulkedjan är 50 cm lång, vill man ha längre får man säga till).
Update: OBS igen! Brickorna på bilden här nedan får jag inte tag på igen, storleken kommer att vara 30 x 8 mm.  Bild här: http://smokingcankill.blogg.se/2010/october/sms-inlagg.html




utanför vårat fönster

Utsikten från våran balkong är inte så pjåkig i nuläget. Vi har ett stort träd precis som påminner om en stor kantarell. Löven är så vackert gula! Himlen är knallblå.. Mysigt.

När Vilda vaknar ska vi gå ut och leka i en park och sedan ska hon till dagis. Kvällsjobb väntar för mig.



playdate

Kom nyss hem från en playdate med grannen här under oss. Ja, alltså barnen lekte, vi drack mest kaffe. Och fan vad trevligt det var! Det gillas! Detta får vi göra om många gånger :) Dom har en exakt likadan lägenhet som oss, och nu fick jag en massa inspiration och smarta lösningar på vår förvaringsfråga. Kul att se hur andra har det så man får lite tips.

Det var ungefär det vi har åstadkommit idag. Jag och Vilda har varit ute med Ebba några svängar, Vilda hade med sig sin varg som "rymde" hela tiden (dvs hon kastade iväg den och utbrast "e rymmer!!!"). Vi har lekt i Vildas rum, med kastruller och vispar och lagat en massa låtsasmat. Vilda verkar ha kommit in i en liten trots-ålder, om hon inte får som hon vill eller om något "motarbetar" henne så blir hon helt tokig och stampar med fötterna och viftar med armarna samtidigt som hon illtjuter. Helt underbart med andra ord. Försöker få henne att börja be om hjälp istället för att bli sådär skitsur på grejerna och det går sakta framåt.. "e hjälpa" kläcker hon ur sig i bland när hon står där och tjuter. "Inte" är också ett väldigt populärt ord hos den här lilla damen.

såhär glad vad Vilda när hon fick gå runt näck under morgonrocken med gummistövlar på fötterna. mamma upp i dagen alltså! (ehm, när mamman var liten som Vilda dvs..)

v. 16

skitlätt att ta en bild själv med systemkamera! inte!
självutlösarskit. hursom, här är grynets husvagn, v. 15+0 idag!


Fredag

Ungen är nyss lämnad på dagis och jag är hemma igen efter promenaden. Väldigt skönt väder idag, nästan sommar. Förutom när solen gick i moln förstås. Är vädret allt jag kan blogga om? Nä. Får försöka lite till då.

När jag väckte Vilda efter lilla luren så sa jag "ska vi gå till dagis, Vilda?" och hon, helt sömndrucken kläckte på en gång ur sig "kompisar!" med hes liten röst. Hon har även börjat säga två och treordsmeningar som "Ebbas mat, mina skor" och "åka i bilen, sova i vagnen". Duktig tjej _09 alltså!


...
Blev det bättre?

Lite gravsnack då. Jag mår rätt okej, tror att mina järnvärden är på gränsen till värdelösa, trots dessa järntabletter jag petar i mig.. är trött och mår illa nästan jämt. Frukost är fan ett helt projekt i sig att få i sig.
Magen växer lite grann, väntar på den där megamagen alla pratar om att man får vid andra barnet.

Mm.

Jag ska jobba massor framöver, mycket dagtid. Ser mycket fram emot det.



Ja. Det var nog det för tillfället. Jo, förresten. Jag har klippt mig. Alldeles själv. Ibland ser det förjävligt ut men efter lite styling är det helt okej. Ja det är en liten lugg jag skaffat mig. Lite ovant, men wtf. Det är ju bara hår som nån sa en gång i tiden.


Nu ska jag dricka kaffe! Kanske ska passa på att få in lite vardagslyx? Måla naglarna? (nej, får inte ha det på jobbet) läsa ett modemagasin (PopulärHistoria?) eller "hasa runt i mina mystofflor"?

Nej. Lite kaffe och sen halvsnarka i soffan innan jobbet. Det är fan lyx för mig. Hejsvejs.


RSS 2.0