Bättre

Klart att det kommer att gå bra. Med förskolan alltså.
Men mammakänslor är mammakänslor och de är fan inte att leka med.
Så, slut om det nu.

Idag har jag och min pappa tatuerat oss. Hans blev jäkligt grym. Hans första och enda (påstår han). Vi får väl se hur det blir med den saken.. you never know! Jag är toknöjd med min också, grön och fin. Sådär lagom svullen nu men det har nog lagt sig lite tills imorn.

Kastar upp bilderna via mms för jag orkar inte hämta sladden till mobilen. Slött va?

Japp! Nu blir det Talang 2010 (hmm..?) och grillat käk. Om grillen behagar bli klar någon gång. Jag och Anna är inte så haj på detta med briketter och skit.. tändgelé, vad är det för lyx liksom? Bra skit! Nu är T hemma igen iallafall och får ta över den där manliga matlagningen.

Hej svejs och trevlig Valborg!

Saknar dig redan

Idag kom en fröken från Vildas förskola och hälsade på. Det gick jättebra, hon och Vilda kom överrens från första stund och det känns tryggt. Jag vet att det kommer att gå fint, det är jag övertygad om.

Ändå kan jag inte sluta upp med de här andra känslorna av att jag kommer sakna ihjäl mig efter min Vilda om dagarna, och att hon inte är hos mig där hon hör hemma. Sitter och grinar redan nu liksom. Fan. Jävla skit!


Vilda 13 ½ månader

Idag vaknade jag av Vilda som låg och pratade med sina gosedjur i sängen. Ljuvliga stämma att vakna till! Det verkade som att "dom" hade en vild diskussion som handlade om att byta blöja. Nu kan Vilda nämligen säga "bya böjja"! :) Och när hon gör det så springer hon iväg till badrummet och står och knackar på dörren.


Det var länge sen jag skrev om Vildas utveckling, så nu sammanställer jag allt jag kommer på som hon kan göra/säga.

hon kan säga:
mamma
pappa (bahppa)
Bbah (Ebba, hunden)
ka-ka (kaka)
Angha (Anna)
Tja!
he åå (hej då)
aj-aj
dää (där)
lampa
bya böja (byta blöja)


kroppsdelar hon kan:
öga
näsa
öra
handen
mage
foten
snippa
tutte (ja, mina alltså..)
håret


ord hon förstår:
välling
smörgås
hungrig
dricka
boll
nalle
docka
barn
bebis
napp
sko
mössa
potta
tack/varsågod
"ska vi gå ut?"
"ska vi byta blöja?"


hon kan också:
gå/springa
krypa upp och ner i soffan själv
dricka ur sugrör
vinka hej då
peka
göra high-five
knacka på dörren
borsta sitt och mitt hår (drar med  borsten/händerna genom håret)
borsta tänderna ("borstar" med fingret i munnen)
busa och leka med Ebba, hon kastar bollen och hämtar kaninen

motorik:
snurra runt
peka
pekfingergreppet
håller kritan/pennan i höger hand
sätta ihop duploklossar

antal tänder:
fyra som är helt synliga och två på gång

Det var allt jag kan komma på för stunden.. har säkert glömt något.
Men jag behöver väl inte säga att jag är dunderstolt över min duktiga dotter? ♥ 


Min favoritbild på Vilda och hennes pappa, mina gryn!


6 dagar senare..

Hej på er! Trogna vänner..

Jag har haft mycket för mig den senaste tiden. Fem dagars kvällsjobb är nu överstökat, så skönt.. Har varit ledig under lördagen så då gjorde vi Gränby centrum osäkert, shoppade loss och hittade två par jeans och lite annat skit. Vilda fick nya kläder som ska få ligga som ombyteskläder på förskolan. :)´

Idag ska vi på kalas, min systerdotter Wilma som fyller 10 år på tisdag, ska firas idag. Minns det som igår när hon föddes och det är sjukt hur tiden går så fort. Hon är så snäll, hjälpsam och duktig på allt hon tar sig för. Moster är stolt som en tupp! ♥

I veckan blir det full rulle skulle jag tro, på onsdag ska jag på medicindeligering på jobbet och på torsdag kommer en tjej från Vildas förskola på "hembesök". Sedan är det valborg i helgen, Tomas har jour, sedan är det måndag och.. inskolning på dagis börjar.

Behöver jag säga att jag har lite ångest över det?


Nu ska jag fixa det sista, packa ner presenter och allt vi ska få med oss.. tjohej!


Tjoho..

Häj! Så här glad jag är idag. Otroligt hur lite färger och sol kan lyfta upp humöret.
Nu tänker jag inte sitta vid datorn och dega mycket längre, jag och Vilda ska iväg och leka i sandlådan.

Tjopp!


Dagens glädjetjut! Nytt tiotal :-D

dsc00547 (MMS)

Dagens glädjetjut! Nytt tiotal :-D


Köpa foundation på fyllan..

är ingen god idé. Åkte ju ålands-båt för ett tag sedan och köpte Cliniques "Even better", men skit också.. den är aninges för mörk. :( Surt som fan! Sola hinner jag ju aldrig med heller.. morr..

Ska leta upp min polotröja helt enkelt!


*white-trash_86*


Blaj blaj och 8 mm.

Goddag folket!
Ni är fortfarande lika många som tittar in här varje dag trots att jag är sämst på att uppdatera bloggen just nu.. Ni små tappra själar. Jag ska försöka bättra mig, promise.

Dagarna rullar på här hemma, är mest hemma och leker med Vilda och försöker att ta vara på tiden med henne nu innan hon börjar på förskolan. Det hugger fortfarande lite i hjärtat när jag tänker på att det bara är några veckor kvar, men samtidigt.. hon kommer ha så jäkla roligt! Det vet jag. Hon är fruktansvärt social och überintresserad av andra barn. Lillstrump blir storstrump!

I söndags svängde vi förbi syrran och gick ut i parken där hon bor, första koppen kaffe utomhus i år, check. Mycket mysigt och välbehövligt. Vill ni se lite bilder så kan ni gå in på min syrras blogg.

Igår var det soligt och fint ute så jag passade på att sitta på balkongen och läsa lite i min bok (Breaking Dawn, senaste boken i Twilight-serien), satt och läste och läste och tänkte inte alls på att solen tog så bra som den gjorde. Pratade lite med Anna i telefonen och hon sa det "ja tänk på att vår-solen är stark, så att du inte bränner dig" eller nått sånt. Nä sa jag, det kommer jag inte göra.. jomenvisst. Senare på kvällen när jag jobbade kände jag hur det kliade och brände lite lätt på bröstet och ena axeln. Röd som en kräfta, fläckvis! Typiskt att Anna alltid ska ha rätt.. (nästan alltid). :P


För övrigt tror jag att det är dags för en serious hårinpackning och en lermask i nyllet.
Lite vardags-lyx, eller vad är det lattemammabloggarna kallar det?!

Jag har iallafall lyckats töja upp örat till 8 mm nu. Yey, är du stolt över mig, Lynn?


Vi flyttar!

Igår var vi och tittade på en större lägenhet, en fyra. Inflyttningsdatum är den 1 juli. Eventuellt redan den 1 juni då hyresgästen som bor där nu skulle flytta redan i slutet av maj. Kruxet är väl egentligen att det blir till att betala dubbla hyror om denna lägenhet vi bor i nu inte får en ny hyresgäst som vill flytta in 1 juli (uppsägningstid tre månader, ni vet..)

Men, det löser sig. Det gör det alltid.
Vi ska måla om väggarna och fixa upp den, Vilda får ett eget rum, vi får ett kontor/pysselrum och ett lagom stort sovrum.

Jag. Är. Så. Jävla. Glad!

:D


Hallo-lo!

Jag har inte bloggat på tre dagar. På nått sätt är det faktiskt ganska skönt. Minisemester från bloggen? Lite så faktiskt. Jag har jobbat på kvällarna och i går under dagen, jisses vad stressigt det var. Flera som skulle ha jobbat var sjuka och det var svårt att få in någon frivillig som kunde komma till jobbet kl. 08 en lördag.. det resulterade i att jag jobbade över en halvtimme och struntade i att käka lunch. Man får ju ställa upp för laget! :)

Igår kväll var jag och Tomas iväg på fest tillsammans. För första gången på kanske.. två år? Vilda var hemma med mormor (min mamma) & B som med glädje ställer upp som barnvakt. Det känns så tryggt att lämna henne med dem. Vilda lyser upp som en sol när hon ser sin mormor, så härligt att se!

Anna och Tobbe kom förbi en sväng innan de for vidare till Norrtan. De hade varit inne i Uppsala och farit runt och jag fick en present! Anna hade hittat en bok (som jag faktiskt tänkt jag ska köpa) med virkmönster på söta små figurer.


Har jag inte världens bästa bästis så säg!? ♥




Rubrik?

Idag har jag insett hur tursam man är egentligen. Hur bra jag har det, med dotter, sambo, vänner och familj. Allt runtomkring som fungerar så bra. Jobbet som jag lyckades kirra helt själv och som jag verkligen trivs med. Pratade lite om vikt idag och jag insåg att jag faktiskt har gått ner 40 kg. Är inte det helt jäkla sjukt? Jag är så jävla stolt!

Det är bara så bra. Alltihop.
Inget kan göra mig ledsen idag för jag mår så jäklarnsförbaskatbra.


Älskar dig Tomas, mitt löv!


Slutet gott.

Drog iväg till solariet tidigare ikväll, helt solo. Hög musik i bilen in till Norrtan. Lyckades komma ihåg att ta med hörlurarna till telefonen så att jag kunde lyssna på radio där jag låg i den varma och mysiga men ändå smått klaustrofobiska sol-kistan.

Ligger där och lyssnar på P3 och helt plötsligt blir allt kolsvart. Solariet dör, taklampan dör. Becksvart.

Ja. Hann sola ungefär 10-12 minuter innan strömmen gick. Använde mobilens display som lampa (nej, den har ingen inbyggd lampa märkte jag..) och lyckades iallafall sätta på mig kläderna och lokalisera mina skor innan jag smög ut i hallen för att se vad som hänt.

Där var det en till kvinna som hette Ingrid (45+) som var fruktansvärd trevlig. Hade det inte varit för henne så hade jag nog gått därifrån aningens grinig men vi hade en sån trevlig pratstund om ditten och datten och ringde till "administratörerna" av solariumet. Efter att vi avhandlat ämnet Rimbo Badhus så skiljdes vi åt vid Meddos dörrar.

:)

Självklart jobbar jag kommande dagar och helgen är full med andra roligheter så har jag inte tid att sola.. just my luck att ström-fan skulle gå när jag låg och mådde så gott.

Tack vare rara Ingrid så kändes det inte lika viktigt iallafall, en liten dos sol fick jag ju iallafall även om den kom i mänsklig form. Fan vad jag gillar trevliga människor. Som bara är sådär, totalt genomtrevliga mot vem som helst. Främligar som inte är rädda att skratta och prata lite. Tusan, vi gillar't! Kudos till dig, Ingrid!

Stort plus och ett gigantiskt minus

  • Stort plus går till.. *trumvirvel* Barbarella.se som redan har packat och skickat iväg min beställning som jag gjorde för några timmar sedan. Yey
  • .. och ett dystert minus till tajmahal.se som inte lyckats få iväg mitt paket med löshår som jag beställde den 24 mars. Inte heller svarar de på mail.. morr... jävligt bra att jag betalade med kortet också. Inte.

Ja. Det var det för nu. :)

Krasslig tjej

Vilda är dunderförkyld och har antagligen en ögoninflammation i en ögat också.. ögonvitan är lite rödsprängd men det ser inte så farligt ut och hon verkar inte störas av det. Lilla sjuklingen min. Hon somnade skitsent igår, vaknade kvart i sju imorse och nu vilar hon, det lär antagligen bli en bra stund. Bullade upp med kuddar under madrassen vid huvudändan så att hon får ligga lite mera upprätt.

Själv så har jag inte mycket mer att rapportera. Det går bra med shakesen (konstig böjning i plural), har inte käkat nått annat förutom en halv godis jag blev bjuden på igår när jag jobbade.. kom på mig själv mitt i tuggan, hah!

Ikväll tänkte jag försöka ta mig in till Norrtan och sola en sväng, och säga hej till A & K på jobbet. Om jag vågar störa.. :)


Nu äre' Pantertanter på tv. Det är något sjukt underhållande med den gamla serien. Vet inte vad, men jag gillar den. Hah. Både en och två gånger har man ju tänk på "vem som är vem" i serien, dvs av sig själv och sina egna kompisar.. det, mina vänner är också rätt underhållande att jämföra! :D


Funderar på att klicka hem (fan vad jag hatar det uttrycket egentligen..) den här t-shirten från Gina. Trycket var ju grymt gulligt på nått sätt. Men känner jag till Ginas t-shirtar så är passformen usel och trycket håller nog sådär i tvätten. Men fin är den iaf :)


Kör igång igen.. Dag 1.

Okidok, here we go again! Lågkalori-dieten är igång och jag hinkar i mig min andra shake för dagen. Gottigott. Balkongen är dränkt i solsken och jag tänkte gå ut och sätta mig och läsa min bok "Eclipse" (Tredje boken ur Twilight-serien). Den är sjukt bra! Om ni tyckte filmerna var bra, läs då böckerna.. Själv kunde jag ju inte hålla mig och började läsa den tredje boken innan de två föregående. Har fått låna alla fyra av min syrra.

Rackarns babbel. Skål!


Viktstatus: 72 kg
BMI: 24.6

Första delmål: 70 kg



Update

Vi är här. Vi lever och frodas och njuter av ledigheten nu under påsken.
Har inte mycket vettigt att blogga om för tillfället men jag hoppas att lusten att skriva återkommer snart. :) Hoppas allt är bra med er och att ni haft en fin påsk med familj och vänner.

Nu känner jag mig ungeför lika pigg som Vilda på denna bild..
trööött! :)


Gruppbild 27/3-10

I brist på annat att blogga om (nåja, började skriva på något annat men det hör nog inte hemma här ändå..)
så bjuder jag på en bild från båt-åkandet i lördags. Tror att det är min favorit hittills.

Är jag inte snygg så säg? Pinne-i-rumpan-posen. Oh!


RSS 2.0