Hemma igen.

Herregud vad trött jag är. Tackar redbull att jag inte somnade vid ratten i bilen hem från Rimbo igår. Anna kom och hämtade mig 17:30 på sjukhuset, tack vännen! Vill inte veta hur mycket det skulle ha kostat att ha parkerat utanför förlossningen i tre dagar. Sjukt att det inte är gratis egentligen. Ja, många funderingar kring vården har det blivit dessa dagar, vissa saker är ju helt orimliga. Hursom.

Kl. 12:26 föddes Katrins dotter med (halvt om halvt) planerat kejsarsnitt, efter en igångsättning som inte riktigt ville som vi. Och jag fick vara där vid hennes sida och dela hennes upplevelse. Fantastiskt! Omtumlande, oroligt, nervöst, hoppfullt. Ja, en herrens massa känslor har jag känt.. men också stolthet över min fina vän, som var duktig, genom alla moment! Och lilla bebistussan, så söt. Efter snittet fick jag följa med barnmorskan ner till förlossningen igen och hjälpa till att väga och mäta, sätta på första blöjan och kläderna som Katrin valt ut. :) Fick också koppmata babyn och tamejsjutton, det gick tusen gånger bättre än när jag skulle göra det när Jack föddes. Det var en hungrig liten skrutt! Sen somnade hon nöjt i låne-vagnen. En stund senare fick vi klartecken att rulla upp till Katrin som låg på uppvaket, och där fick dom ligga ensamma, hud mot hud och mysa. Så fina. ♥

Nu är min vardag tillbaka igen, hemma med vilda Vilda och Jack som har fått en till tand.. likamed inte så lycklig. Tomas har städat här på morgonen och jag ligger nu  soffan som en säck potatis efter två st alvedon.


Sova lite med Vilda nu kanske? Så får det blir.

BB.

Dagens funderingar är många..
Varför är det så dålig luft på sjukhus? Näsan och halsen är torr som fnöske. Tunna filtar som täcke när man sover och kudden är fylld med luft? Varför får man ingen riktig lunch om man är inlagd på förlossningen?

Ja, som ni förstår så är det inte jag som är inlagd utan min kära Katrin. Igår åkte vi in för igångsättning då det är dags för hennes lilla baby att komma ut. Hon har ännu inte kommit ut, vi fick sova ordentligt hela natten och nu på morgonen kom personalen och sa att idag ska dom se till att det blir bebis. Duktiga, starka Katrin! Så jävla grym du är. Jag är så glad att jag får vara med dig och att jag har möjlighet att hjälpa sig igenom det här. Ska göra allt jag kan för att finnas här för dig och peppa dig, pyssla om dig och göra din röst hörd om du behöver det. <3

Idag kör vi!


Nys..!

Har suttit nere i syrummet och haft mig ikväll, men jäääklar vad kallt det är där nere. Mina fingrar är helt stela. Måste införskaffa lite mattor till det kalla golvet. Ett senare projekt..

Bråkade lite med mina symaskiner också, blir så trött.. Den ena ställer om sig själv mitt i sömmen, så raksöm blir plötsligt sicksack? Ggghfgh. Typ så. Bjuckar på en halvtaskig bild. Mössa, dregglisar och ett gäng mini-byxor stl 56-62.


Kass..!

Idag har jag inte varit kaxig. Vaknade imorse med värk i varenda jäkla led, sträv i halsen och snorig. Men hurra för fan. Vill inte..! Varannan status på FB handlar ju om vinterkräksjukan och jag vill inte sälla mig till skaran. Som tur är var det uppenbarligen inget sådant, kanske en förkylning på gång bara? Värdelöst!

Till råga på allt så har vi haft en elektriker här hela dan också som har hållt på och trixat med strömmen. På, av. På, av. Testing testing liksom. Nä. Kan vi bara stryka ett streck över den här dagen eller.. det vore helt okej för mig.

Jack har varit som ett plåster på mig också, hängt i mina brallor och släpats efter när jag gått någonstans.. i princip. Får jag säga att jag verkligen (okej, oftast!) hatar när ungarna får tänder? Det är inte ett dugg gulligt.. bara jävligt jobbigt med gringheter och tripplade bajsblöjor.



Jag vill sova..!

Tutorial på tygburkarna.

Många verkar ha missat länken till tut:en så här kommer den igen! OBS, det är inte jag som har gjort filmen. :)



Förnyelse.

Har lärt syrran sy tygburkar. Dom blev superfina! Till barnrummet att ha lite smått och gott i. Dessa blev ca 12 cm höga efter att kanten blivit nervikt. Tygstycket är en gammal gardinlängd, och måtten vi hade var 39*39 cm.


Today.

Sitter hos syrran och myser med en kaffe. Vilda är på dagis och ikväll ska vi på möte på banken så det blir till att hänga i Rimbo hela dagen. :)


Victory!

Måndag 9 januari: 76 kg
Onsdag 18 januari: 71,8

Nöjd! :)


Tygburk x 2

Min vän Emma har sytt så fina tygkorgar/burkar så jag var tvungen att försöka jag också. Hittade en jättebra tutorial på youtube (klicka här!) och dessa två raringar blev resultatet. Vilda tog genast den ena och stoppade små leksaker i så den får hon att ha i sitt rum. Den andra tänkte jag nog ha för mig själv nere i mitt syrum.. eller någonstans i köket för att matcha vår kökssoffa som jag tidigare klätt om i samma tyg. Alla dessa svåra val i livet..!

VILDABUS är alltså mitt märke om det är någon som lyckats missa det.
Kul att använda mina tags på lite andra grejer än barnkläder.
Lägger upp bild på hängförvaringen lite senare!


Hjärtattack.

Är inne i något sorts flow nu känner jag. Vill göra allt möjligt! Helst samtidigt. Och så ska det vara klart redan igår. Detta lilla stycke blir förvaring till badrummet, som ska hänga på väggen vid skötbordet. Bra att ha lite blöjor, salvor och tvättlappar i. Lite smått och gott som man behöver ha nära när man byter på lillskrutten.

Har bara lite huvudvärk efter klippning och nålning, helvete vad hjärtan flyter ihop! Man kommer få migrän när man sitter på muggen och glor på den här. Haha. 





Sytt.

Har äntligen fått lite ordning nere i mitt syrum, tyvärr finns det ju inte speciellt mycket tid över för mig att vara där nere men hey, livet som småbarnsförälder..

Jack och Vilda har fått nya tights, blev väldigt nöjd med passformen.
Vilda fick två par i stl 104 och Jack tre par i stl 74/80. Mina småskitar börjar bli stora! :)



Jack posar i sina nya braxer!


Stl 74/80

Torsdag.

Jag är helt slut. Igår runt 18-tiden kom Mia, Tilda och Malin.. och herregud vilket röj det blev. Åt lite middag och sen var ungarna igång. Som dom har skrattat, lekt, tjutit (så att öronen nästan ramlat av på oss), busat, myst.. Och dom leker så himla bra ihop nu för tiden, tror faktiskt inte dom blev osams en enda gång! Jo, när dom dividerade om huruvida lampan skulle vara tänd eller släckt när dom skulle sova. Gullisar. ♥

När alla ungar väl somnat ordentligt (en triljon år senare..!) så åkte maskinerna fram och denna gång var det min tur att bli tatuerad. Mia hade ritat upp en uggla till mig och ja.. jag är sjukt nöjd! Tack vännen, du är verkligen grym! Bilden här nedan är tagen med blixt i ett halvmörkt kök så det är väl inte den bästa kvaliten. Bättre bild kommer när den har läkt ordentligt.

Vi kom väl i säng runt 03.30 skulle jag tro? Haha. Vi och våra galna upptåg.. busade till det lite på slutet, alla var nog jäkligt trötta men vi var iallafall glada. Love you. ♥

Nu har dom åkt hem till sitt igen, Vilda sover lite middag och Jack äter jord (!). Nä, han gjorde det nyss. Han är helt besatt av blomkrukorna och djurens matskål i köket. Tror han vill lägga om sin kost helt och bara käka blomjord och hundmat. Plutt!




Lek.

Nattliga aktiviteter..


Onsdag.

Idag har jag och Jack varit hemma hos Anna och blivit ompysslade. Kaffe, lunch, slappa i soffan.. Så himla skönt och avslappnat!

Kl 14 hämtade vi Vilda på förskolan och brummade hemåt genom skogen.. Och det går framåt, idag tog det bara 40-45 minuter.

Ikväll kommer Mia och Tilda och myser med oss! Malin hänger på också. Får se om det hinns med lite tatuerande när ungarna somnat. :)


En bra kväll.

Så skönt det var ikväll. Allt har liksom lunkat på, i sin takt. Vilda har mestadels inte busat (trots och bustjejen..) Jack har varit glad och gått längs med möblerna, krypit som en tok, kommit och dragit mig i byxbenet. Tomas målade taket i hallen (ovanför trappen, på stege, helt livsfarligt) och jag donade i köket. Mysigt.

Nu är allt tyst och lugnt. Berg på tv. Undrar om Tomas somnade bredvid Vilda..


Dag 1.

Nu är vardagen igång igen. Både skönt och lite tråkigt på samma gång. Vilda var tillbaka på förskolan idag och har haft riktigt roligt med sina kompisar. Häromkvällen sa hon: "mamma, du ska lämna mig där.. jag vill vara med dig och Jack, inte där!" med ledsen röst. Men vet ni? Det glömde hon när vi klev innanför dörren på förskolan imorse.


Värme.

Ligger på en kudde framför kaminen och filosoferar. Så jäkla gött.


Den 9 januari 2012.

Idag kör jag igång med LCHF. Inga mer mackor, herregud.. Nu jäklar ska jag ned tio kg och stanna där!


Startvikt: 76 kg

Dagens frukost

Två kokta ägg med lite creme fraiche och stenbitsrom



Wish me luck för sjutton! :)

Promenad.

Skäms nästan för att säga det men idag tog vi våran första långpromenad i området. Tre veckor efter inflytt.. Man kanske kan säga att vi har varit lite bekväma och mest hängt på tomten. Hursomhelst, igår såg jag att fåren var ute i hagen här intill. Hur många som helst! Stora, små, ulliga gulliga.. Självklart ville jag att Vilda skulle få kolla lite närmare på dom (vi åkte förbi med bilen) så idag gav vi oss ut på får-safari.

Men såg vi några får? Nepp. Dom var nog inne i en varm och skön lada för ute regnade det. Så vi tittade lite på grannen när han körde traktor istället. Tror han kände sig aningens iakttagen där en stund. Vi promenerade tillbaka igen och Vilda hoppade i varenda (jag betonar, _varenda_) vattenpöl på vägen. Sedan hittade hon en pinne och skulle "fiska" i vattenpölarna också. Nej, det gick inte fort att komma hem så att säga.

Väl hemma igen kom grannpojken springandes så han och Vilda började leka. Jag var mys-mamma och gick in och gjorde varm choklad och grävde fram lite pepparkakor ur skåpen. Så vi fikade lite utomhus, mysigt! Sen ville Vilda gå in så hon sa "Nä, nu går jag in. Kom med!" och hon och grannpojken knatade in. Vi målade målarbok och pysslade lite, och tittade på film.

Nu har Vilda däckat och grabben har gått hem (dock var han här en gång till och frågade om Vilda var hemma? Öhm?) och jag och Jack hänger i vardagsrummet framför brasan. En eftermiddag helt i min smak!

Det går inte att ladda upp bilder, försöker igen senare.

Året 2011.

Gjorde du något år 2011 som du aldrig gjort förut:
Köpte hus!

Höll du några av dina nyårslöften:
Tror inte att jag hade några. Eventuellt att jag skulle gå ner några kg och det gjorde jag.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år:
Ja, ett par stycken faktiskt!

Gifte sig någon av dina vänner:
Nej, inga nära vänner.

Dog någon som stod dig nära:
Nej, men andra i min närhet miste någon, så det blev man påverkad av.

Vilka länder besökte du:
Inga alls.

Är det något du saknade år 2011 som du vill ha år 2012:
Massor..

Vilket datum från år 2011 kommer du alltid minnas, och varför:
22/3, dagen då Jack föddes. Och hela veckan efter det kommer jag alltid minnas, tyvärr inte pga. en positiv upplevelse.

Vad var dina största framgångar i år:
Vi fick en son och vi köpte hus.

Största misstaget:
Kanske varit lite naiv i vissa situationer.

Har du varit sjuk eller skadat dig:
Förkylningar har det varit en del.

Bästa köpet:
Vårat hus.

Vad spenderade du mest pengar på:
Barnen, hemmet.

Gjorde någonting dig riktigt glad:
Min fina familj och mina vänner.

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om år 2011:
Eh, ingen speciell.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år:
Gladare!

Rikare eller fattigare?
Mittemellan. Haha.

Vad önskar du att du gjort mer:
Fokuserat lite mer på mig själv, unnat mig egentid.

Vad önskar du att du gjort mindre:
Surat, haha.

Hur tillbringade du julen:
Familjen kom hem till oss!

Blev du kär i år:
Om och om igen.

Blev du arg i år:
Ja, på vården.

Bästa boken du läste i år:
Dyngkåt och hur helig som helst av Mia Skäringer.

Största musikaliska upptäckten:
Den svenska björnstammen!

Något du önskade dig och fick:
Ett efterlängtad barn, ett efterlängtat hus.

Vem saknade du:
Hann aldrig med att sakna någon, alla fanns där.

Något du önskade dig men inte fick:

Vet ej.

Årets bästa filmer:
Twilight!

Vad gjorde du på din födelsedag?
Hade kalas hemma i lägenheten. (Tror jag, eller vad sjutton gjorde jag?)

Finns det någonting som skulle ha gjort ditt år ännu bättre:
Eventuellt om jag hade hunnit jobba lite oftare.

Hur skulle du beskriva din stil år 2011:
Jeans och linne.

Vad fick dig att må bra:
Familjen och barnen. Vännerna.

Vilken politisk debatt engagerade dig mest:
Orka..!

De bästa nya människorna du träffade:
Min stjärna Malin ♥

En värdefull läxa du har lärt dig i år:
Lägg din tid på det som betyder något..!

Gott nytt!

God fortsättning alla rara! Hoppas att ni har haft en fin helg.
Här i skogen har vi haft det riktigt bra, fulle rulle och besök hela tiden. Mysigt. Dock lade jag tydligen allt krut på fredagskvällen istället för själva nyårsafton - jag var som en zombie fram till kl 15 då det var dags att kasta sig in duschen och göra sig redo för nästa middagsbjudning. Hehe. Vår spis bestämde sig för att säga upp sig också så våra revbensspjäll fick åka in i kylen igen och fram med stekt fläskfilé istället. Med svampsås. Mmmm. Det funkade det med kan jag säga. :) Vi smällde raketer, drack bublizz och hade det supermysig! Tack alla som kom! :)


RSS 2.0