Exempel

Sådana här kläder vill jag sy! Lite coola fickor, sköna muddar och astuffa, kaxiga tyger.
Kommer bli tokbra!

(Bilder från ottobres exempelkataloger)










Pyssel

Igår beställde jag hem tyg för att sy lite kläder till Vilda.
Jag har aldrig sytt kläder förut så det kan bli lite hursomhelst, men någonstans måste man ju börja. Ska bli superkul att få sätta igång! Beställde inte så mycket tyg, bara dessa två nedan och nån meter svart mudd.

Ska beställa några nummer från Ottobre, har hittat några fina mönster på tröjor och klänningar som inte verkar vara allt för avancerat. Bra för en nybörjare som mig. :) Vet inte ens vilka tyger man har till vad och bilderna säger mig inte så mycket.. vill ju helst klämma och känna lite på tygerna men det är ju lite svårt då de snyggaste tygerna inte finns i butik. (Vad jag har sett). Anywho..


Har beställt tygerna från jofotex.com, har lånat bilderna därifrån.



stjärna lime/aubergine - 80% bomull, 20% polyester



gammelrosa polyester velour
- 100% polyester

Utsikten från nya balkongen är inte så ill...

dsc00277 (MMS)

Utsikten från nya balkongen är inte så illa! Nu har vi kommit till rätta, lite grejer kvar att fixa som väggarna i vardagsrummet, men det tar vi när vi har tid. Ska snart gå med Vilda till dagis då jag jobbar sent ikväll :) Hoppas ni alla mår bra!


Myser i Håstaparken med Pinglan och alla b...

dsc00265 (MMS)

Myser i Håstaparken med Pinglan och alla barnen.. Härliga, jumna, sommarvindar!


Nu har vi flyttat klart det mesta, bara fö...

dsc00113 (MMS)

Nu har vi flyttat klart det mesta, bara förrådet kvar men det tar vi imorn. Nu ska världens bästa Vilda sova första natten i sitt nya rum, det verkar gå bra hittills iallafall.. Hon är toktrött efter all lek med moster och kusinerna idag :)


SMS-inlägg

dsc00104 (MMS)


SMS-inlägg

dsc00107 (MMS)


Fel nummer..

Ja, såklart hade jag ju det gamla nummret till blogg.se;s mmsgrej.. men nu så!



Bilder commin' up!


Vildas rum klart - check!

Idag har vi inrett Vildas rum. Och jag älskar det! Och hon älskar det (som såklart är det viktigaste!)  Hurra hurra hurra!
Nu känns allt inte lika jobbigt längre, man ser liksom ljuset i tunneln så att säga..

Och ang. bilder! Jag vet att ni är nyfikna så.. jag mmsar in lite bilder här på bloggen, sladden till mobilen är nedpackad så det får bli så.. de är inte de allra bästa bilderna heller men de är bättre än inga bilder alls. ;)

Ska krypa ner i soffan och dega, kolla på twilight och virka lite. Aaah. Dega.


...

Okej. Nu börjar jag vissna. Flyttjävelhelvetesväggjävlar. Så. Nu känns det bättre. Vildas rum blev iallafall klart idag, har tvättat fönstrena där inne och det blev fint. Tomas håller på att rengöra alla lister som det kommit färg på och det tar ju en evighet.. vill börja flytta in möblerna nu!

Jag och Vilda är hemma en sväng för att hämta skötväskan som glömdes kvar här.



Men nu. Prutt på det här! Vill bli klar nångång!

Sjuk (?)

Otroligt timing. Jag har inte tid med det här. Lite ont i halsen och kroppen sådär, i lederna ni vet?
Idag ska jag på kurs på morgonen, 8-12 (demensutbildning, ska bli väldigt spännande) sedan ska vi iväg till mina svärföräldrar. Tomas ska fixa lite med sin motorcykel.


Möööh. Ska man orka göra lite te till frukost idag?
Inspiration noll.

På rätt kurs

Idag har jag varit på kurs i princip hela dagen. Trodde att det var en ergonomi-utbildning men när jag väl kom dit så var det någon sorts "informations-dag" för sommarvikarier. Ehum? Inte riktigt vad jag hade räknat med. Hade redan hört infomationen vi fick cirkus två gånger innan, men vad tusan. Lite uppfräschning av kunskaperna är ju aldrig fel!

Under lunchen mötte jag upp Tomas och Vilda i nya lägenheten (han har semester denna vecka) och kollade in färgerna i Vildas rum. Blir verkligen sjukt fint! Igår var vi på IKEA också och handlade massa trevligheter, en liten expedit-hylla, passande lådor i glada färger, mattor, en liten fotölj till Vilda.. ja.. jag säger då det. Att inreda min dotters rum har varit en önskan jag haft länge, att få fixa och dona, måla och göra fint.. och vilken tillfredställande känsla det är när alla bitar faller på plats. Att hon får ett fint och funktionellt rum att ha för sig själv, där hon har sin saker och där hon kan känna att hon får ta plats. Något som är hennes eget. Det förtjänar hon. Och vi har verkligen gjort mitt yttersta för att det ska bli så bra som möjligt. Spacklat, målat, pillerillat, spacklat igen, målat lite till.

Det kommer bli så himla fint och jag längtar tills det blir klart så att jag får ställa in alla saker och fixa med finliret. Hon kommer bli helt tokig när hon ser sitt nya rum, gå runt och peka och säga "där!" till allt säkert. Awh, jag längtar! Tänkte försöka få tag i en kamera med videofunktion (våran gick ju sönder för ett tag sen..) och filma hennes upplevelse av nya rummet. Kul att spara inför framtiden och visa när hon blir äldre.

Nu ikväll har min mamma och hennes man varit här och barnvaktat Vilda medans jag och Tomas var i nya lyan och donade. Han målade och jag brottades med IKEA-hyllan.. och som vanligt kom det både en och två svordomar. Tur att man har en Karl Alfred till karl som kan dra åt skruvarna den sista biten. Tack vare all grundmålning har jag dock lyckats utveckla muskler på överarmarna som jag aldrig sett tidigare. Trevlig bieffekt.
Anna kom förbi med en kanna kaffe och lite mjölk också, den kvinnan har en timing som heter duga och är en otroligt fin vän. Lyser med mobillampan när det är kolsvart i hallen och vi nästan borrar i löndom.. kommer med smarta ideér och lösningar som man liksom inte tänker på annars. Anna, du är så bra! Det vet du, va? ♥


Vi satte upp hatthyllan också, skönt att ha den på plats. Det blir mindre och mindre grejer här i "gamla" lägenheten, ekar lite dovt och det påminner om att den riktiga flytten är nära. Vi siktar på att köra de sista lassen nu i helgen då vi förhoppningsvis är klara med målningen av vardagsrummet också.




Jag är så jävla lycklig nu. Jag mår bra. Jäklarns bra.


Bild från november -09



























Picaboo

För att jag mår så jäkla bra idag. Jepp.


11:27

Klockan är inte ens tolv och jag har redan hunnit med att lämna Vilda på förskolan, träffat systeryster för lite kaffe och smörgås, kvitterat ut våra nya lägenhetsnycklar och bestämt en tid för besiktning av nya lägenheten. Och varit ute med Ebba på en 20-minuterspromenad.

Pjuh.

Nu ska jag ta en lååång dusch. Japp. Lååång.

Sneak-peak

Eftersom jag är sämst på att ta bilder så gjorde Anna det åt mig igår.. Hehe! Tack för hjälpen också! Vi slipade och målade och hade oss igår. Det är fan jobbigare än man tror, att fixa iordning ett rum. Men allt går framåt iallafall. Snart ska jag och Ebba gå över till lägenheten och måla den bruna fondväggen. Har skitont i axlarna idag men det skiter jag i.. lite "träning" har väl ingen dött av?! :D



Här har vi spacklat och slipat ner tapetskarvarna.. (hemsk blå, originaltapet).





.. och så hoppar vi lite. Me in action, målar skarvar. Färgen är inte riktigt rättvis.
Jag skulle säga att den är en mörkare version av hallonrosa. RÅÅSA! Genus? Ja, lillebror kan också bo i det här rummet sen när han kommer. (In the future, alltså).


Målarpuss!


Söndag

Idag har jag slipat väggar och spackat skarvar till armarna börjat skaka. Men det börjar att ta sig, banne mig!

Konstigt återigen, har inte blivit arg en enda gång under den här "flytten" (som dock inte är över än, utan vi tar det ju lite pö om pö..) Jag brukar ju alltid bli skitsur. Alltid. Men nej, inte ens lite smågrinig. Det är ju bara jag och Tomas som flyttar och grejar, kanske är det då. Vi lejer barnvakter men flyttar vår skit själv.

Och när vi kommer fram till nya lägenheten och bär upp kartong efter kartong uppför den långa trappan så krockar vi lite i hallen och pussas en stund.

En bra flytt det här. För hjärta och själ!

Flyttfix

Igår började vi att flytta kartonger och grejer från lägenheten. Det första jag packade upp i nya lyan var alla blommor. Och allt som skulle upp i klädkammaren, som jackor och sånt skräp. Vi började även att slipa i Vildas rum, men kom fram till att vi ska införskaffa en tapethyvel och ta skarvarna med den först, sen slipa, sen spackla och sen slipa igen. Tror jag. Äh, Tomas har koll så jag kör på bara.

Vilda var med min mamma hela dagen igår, de kom förbi och fikade lite i nya lägenheten och Vilda sprang omkring och såg allmänt jättelycklig ut. Mys! Idag ska vi försöka fortsätta med fixandet av Vildas rum, har lejt Anna till att vara barnvakt till Vilda en stund.

Nu sitter jag och surplar på en mugg kaffe och mår allmänt jävla bra.


Livet är bra.

Sommar!

Vad ovant det är att ha Tomas hemma en torsdag, hehe. Känns mera som lördag men det är det ju icke. Det blir en långhelg minsann! Underbart. Idag ska han iväg på AC/DC-konsert i sthlm, och jag & Vilda ska roa oss på annat sätt. Hon är hemma från dagis idag med, såklart. Känns ju urkorkat att hon ska vara där när vi båda är hemma.

När man talar om trollen så vaknar dom i sovrummet.. jag hör lampan tändas och släckas och lite barba-gaggel i bakgrunden.

MEN VAF*N!

Så har man äntligen lite blogglust och skriver ett helt frikkin' A4 så laddar inte sidan ordentligt och skiten försvinner.
Suck.

Hursom.

I korta drag då? :D

  • Vi ska ha visning på lägenheten idag kl 15:00
  • Vi får nycklarna till nya lyan på fredag kväll!
  • Vilda är hemma från förskolan idag & imorn
  • Tomas är ledig torsdag & fredag (AC/DC konsert imorn kväll!)


Ja det var väl det mest esentiella i det tidigare långa inlägget. Återkommer under dagen!


RSS 2.0