onsdag

Är världssämst på att uppdatera bloggen, men vi lever och mår bra här på 35 F. Idag har vi varit inne i Norrtan och myst med Lynn & Anna och haft det allmänt jävla bra. Love my friends! Inga krav och inga måsten. Bara soft som sjutton.

Vi drog en repa på "torget" och jag hittade skor till Vilda. Man kan nästan säga att hon valde dem själv, rosa med Hello Kitty på. Mm. Inte mitt förstahandsval utseendemässigt men det var faktiskt dem som var mest praktiska och prisvärda. Och är Vilda nöjd så är väl jag också nöjd! Hittade lite strumpbyxor och vantar också som fick följa med hem. Sådant försvinner ju hela tiden här hemma hos oss, och på dagis med för den delen. Bäst att ha ett gäng till godo.

Nu är vi hemma igen och Tomas lagar maten medans jag ligger och jäser på soffan i mina nya "yoga-byxor" aka. tjockisbyxorna. Haha. Skitsköna med mudd vid magen och inget som stramar åt. Kommer bo i dessa hemmavid.

Lynn pimpade mina naglar också, blev mycket nöjd! Svart med nått snajdigt glitterlack ovanpå. Skiftar i orange och grönt, vi gillar´t!


sjukstuga IGEN.

Jag hatar att vara sjuk. Och något som är ännu värre är när Vilda är sjuk. Mitt lilla äppelskrutt. Igår gjorde vi inte många knop här hemma hon och jag. Idag är det iallafall något bättre, jag har precis ätit lunch (vaknade jättehungrig imorse, bra tecken?) och Vilda sover en tidig liten lur.

Mina smyckesdelar har kommit hem nu, jättefina grejer. Ska lägga upp bilder på allt också så får ni se. Har dock inte haft någon ork till det än som ni förstår..


Nu ska jag länsa skafferiet i hopp om att hitta lite godis. Me craves it!

köpa smycken

Har fått några frågor om man kan köpa stansade smycken av mig och visst kan man väl få göra det.
Fick lite pysselvansinne igårkväll och beställde hem ett lass med smyckesdelar så nu jäklarns ska jag sätta igång!

Det är både avlånga tags (sådana som är på bilden några inlägg ner), hjärtan, droppar och lite annat. Köpte även lädersnöre och kulkedjor.

Hursom hade jag Emma här på lite frukost och kaffe imorse, mycket trevligt och välbehövligt!
Vilda snorar på och sover just nu, tror att hon får sova så länge hon vill nu så kanske hon piggnar till lite.. hon är lite seg och däven idag. Hes är hon också, låter som en förkyld liten kattunge.




vecka 14 idag! .

dsc00523 (MMS)

vecka 14 idag! .


Valdagen

Nu har vi varit iväg och röstat. Jag hoppas verkligen att vi har en rödgrön regering efter att valresultaten avslöjas ikväll. Hoppas, hoppas, hoppas!

Vi ska försöka ha lite valvaka här hemma ikväll, om jag inte somnar förstås.. är sjukligt trött igen nu.



Har ju inte uppdaterat här om hur det gick på bvc, och det gick jättebra. Doktorn och bvc-sköterskan var impade av Vilda och alla ord hon kan. Hon kan ju även säga kortare meningar, som "åka i bilen" eller "äta maten nu" och lite annat och det är ju tidigt för en 18månaders. Har försökt att fylla på "listan" med Vildas utveckling men det är i princip omöjligt.. kommer på en massa grejer hela tiden, ord och annat hon kan. Japp, skryt skryt.


Kul att ni gillade dem stansade smyckena också, nu vet jag vad folket ska få i julklapp..! :)
Ärad vare gud i höjden, dessa har jag gjort i slöjden!




Här är mina egna stansade smycken

dsc00513 (MMS)

Här är mina egna stansade smycken! Wiie! Lite snett och vint men jag är nöjd. :).


18 månader

Snart ska vi rulla ner mot bvc och mot Vildas 18-månaderskontroll. Ska bli väldigt spännande att se vad som sägs! Det var jättelände sen vi var där så vår bvc-sköterska lär nog bli ganska impad av Vildas framsteg. :)
(Hon trodde att det var 12 kontroll när vi var där på 8månaderskontrollen, hehe..)


Efter bvc ska jag komma ihåg att gå till apoteket och köpa järntabletter. Var två hårstrån ifrån att svimma på jobbet häromdagen och det var ingen trevlig upplevelse.. fy fan vad läsigt det var.


småsmart.

Vaknade nyss med en lätt nackspärr och att hela högerarmen saknade känsel och pirrade sådär läskigt, ni vet.

Jag hade somnat bredvid Vilda i hennes Växa-säng (som är ihopdragen till minsta varianten).



Ska försöka att inte göra om det, men rackarns vad mysigt det var ändå. En pyssling-säng ju.



bild: Vilda. Bara för att hon är så överjävligt söt.

mammas stora hjärtegryn

Lade in bilder från kamera nu och hittade dessa från i lördags när vi var på middag hos min syrra.
Söta bilder på mitt lillstora gryn! Du är så underbar Vilda! ♥






tandis.

Idag hade Vilda tid hos tandläkaren. Första gången, nån bvc-genomgångsgrejs. Kom dit med tio minuter till godo, satte oss vid lilla lek-bordet och väntade. Och väntade. Och alla gick före oss. Tillslut frågade jag om man skulle skriva in sig eller nått och då sa hon i vid disken att hon skulle titta i datorn om vi fanns med (?). Nej, inte då. Ingenstans. Inte imorn, inte igår. Konstigt när jag har fått en kallelse, men jaha. Vi ska tillbaka imorn igen vid 11.00. Så det var bara att harva hem igen.

Blev glad när jag såg att posten kommit, hurra, mina nya stickböcker! River upp paketet från adlibris och inser att det är fel grejer, jaha? En bok var rätt men inte den andra, så jag har tydligen fått någon annans order till min adress. Jävla *piiip*. Jag som vill börja sticka mina bebissockor.

I samtal med kundtjänst så ska dom skicka nya böcker + returlapp för de jag fick idag. Bra det.
Hoppas dom tog snabbfrakt för jag vill ha mina grejer pronto.


Så nu hoppas jag att inget annat kan gå fel idag. Ska jobba ikväll och jag orkar inte med massa konstigheter!

v. 12 (11+0)

Måndag betyder veckobyte och jag och grynet går in i vecka 12 idag.. yay! En lite milstolpe. Den här sista veckan gick ju sjukt fort, bara jag som tycker det?! Hann liksom inte med något alls.

I helgen var jag ju ledig, så i lördags åkte vi hem till min syrra i Sthlm som bjöd på middag och hela baletten. Mycket mysigt! Igår mekade Tomas med vår ena bil(jävel) hela dagen så jag och Vilda underhöll oss på annat håll. Åkte iväg och lekte i parken, tvättade här hemma. Mja. Efter middagen åkte vi hem till min mamma och drack kaffe och knölade i oss lite äppelpaj.

Oh, that's all for now.. ska passa på att sticka lite nu när Vilda sover. Har fått dille på "pulsvärmare", men funderar på om jag ska sticka ett par sockor till Vilda (försök # 2).


Just det, klurar lite kring ett citat jag läste i en citat-bok för massa år sedan;


Det är en tröst att hösten är så vacker.

hög tid för förändring!


video - Vilda läser (18 mån)

Gjorde en liten video igår när Vilda satt och tittade i sin bok. Hon är grymt duktig på att snacka min lillbrud!
(passar på att be om ursäkt i förhand för min hemska kraxande röst).



könets vara eller icke vara.

Jag har fått flera frågor om vi ska ta reda på barnets skön. På den frågan får jag svara: Vet ej! Det skulle vara skitkul och spännande att vänta tills förlossningen och se vad det blir men samtidigt så tror jag att jag inte kan hålla mig när jag ligger där på ultraljudet.. nyfiken i en strut!

ultraljud.

Igår kom kallelsen till Ultragyn på Danderyd. I slutet av oktober ska vi få vår första titt av Grynet. Spännande! Är ju dock verkligen tusen år kvar också, tiden kommer väl snigla sig fram tills dess såklart.

Imorse vaknade jag av Vilda hade sina fötter i mitt ansikte. Jag minns inte ens hur hon hamnade i vår säng. Är man trött då eller? Vi gick upp kvart över sex. Eller ja. Jag drog med mig täcke och kudde och lade mig i soffan och halvsov och Vilda kröp upp bredvid mig och tittade lite på barnprogram och bläddrade i en bok.

Underbart när ungen kan underhålla sig själv på morgonen, eller hur!? Jag är sjukt morgontrött, har alltid varit och kommer troligtvis alltid vara. Nu är jag trött jämt för den delen med men det kan bero på att jag måste få i mig mer järn då jag har låga järndepåer (eller nått sånt. BM ringde igår). Så nu blir det till att knapra järntabletter och skita tegel. Hurra.


Nu ska vi städa säger Vilda. Okidok.


RSS 2.0