Ultraljudet.

Godmorgon godmorgon! Här sitter jag och gäspar.. har varit vaken en halvtimme men kan inte låta bli att gäspa ändå. Har drömt mycket inatt, det senaste jag kommet ihåg handlade om bullar. (?) Mm, vaknade och nästan kände doften av nybakade bullar. Måste baka snart. :)

Igår var vi som sagt på ultraljud, jätteläskigt och jättespännande.. det var en sån sjuk känsla att se den där lilla saken som huserar inne i mig. Barnmorskan som utförde ultraljudet var trevlig, lite stel i början vilket gjorde att jag också blev det. :P Låg där på britsen och vågade knappt andas när hon körde runt "ultraljuds-manicken" (snyggt, haha!) på min mage. Vi såg bebisens ryggrad, såg ut som ett band med pärlor typ.. huvudet, fötterna och fotsulorna, händerna som vinkade åt oss (såg verkligen ut som det, believe it or not), vi såg njurarna och hjärtat som tickade fort fort fort.. Hon tittade t o m på överläppen och den såg fin ut (så att bebisen inte hade missbildningar där som typ gomspalt, harmynt osv). Barnmorskan sa att allt såg jättebra ut, normal mängd med fostervatten, hjärtat slår som det ska.. bebisen såg riktigt frisk ut! Så skönt! Jag som har gått och oroat mig som en vilsen hönsmamma.


I slutet av undersökningen frågade vi om det gick att se vad var för kön på bebisen. Hon skulle kika efter lite närmare, och efter några minuter sa hon bara "Det är en liten flicka". :D Iih, kårar genom kroppen. Jag hade varit precis lika lycklig om hon sagt att det var en liten pojke.. (jag trodde själv att det var en pojke, bara jag och Katten som gjorde det :P) bara vetskapen om vad det är för filur som buffar på mig innifrån gör bebisen mer verklig för mig.. har varit svårt att förstå tidigare att det verkligen ÄR något inuti mig, mitt och Tomas barn.. en blandning av oss.. Ja, tanken är svindlande. Nu blev det luddigt med det struntar jag i, så känner jag.

Jag är lite längre gången än jag trodde också, födelsen blev beräknad (BF) till den 8 mars. Tidigare var BF den 14 mars, så jag är i vecka 20 (19+3 idag).

Livet leker, jag är så glad.. jag har mitt drömliv.

Ha en bra dag allihop :)

Kommentarer
Postat av: Awa

jag gissade ju oxå på pojke efter en stunds funderande jue... ;) Puss!

2008-10-16 @ 18:10:54
URL: http://heavenineedahug.blogg.se/
Postat av: Robban

hihi en liten flicka, va sött... väntar med spänning tills jag får se den. =)

2008-10-18 @ 02:44:14
URL: http://tr3an.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0