Den intelligenta tiobarnspappan.

Sitter och tittar på Familjen Annorlunda på tv4.

En av familjerna består av mamma, pappa och tio barn. Det är sex systrar och fyra bröder i barnaskaran. Mamman och pappan tror att sönerna blir "förvirrade" av att leka med sina äldre systrar, och en av killarna som är runt två-treårsåldern vill också sminka sig, leka med dockor och ha klänning på sig, som sina systrar.

Pappan kommer upp på övervåningen där systrarna och den ena brodern leker, en av tjejerna fixar håret på sin bror med hårsprej i en spretig "kill-frisyr". Pappa kommer och gör det obligatoriska "bil och docka-testet", där han lägger en docka och en bil framför sonen och säger typ "vilken av dem vill du ha?!" och sonen tar bilen. "Braaaa, duktig kille!" utbrister pappan och säger nått i stil med "Du kanske blir ganska normal ändå".

What? Säg det igen? Bra föräldrar som tidigt inpräntar sina barn med sina inskränkta, stereotypa könsroller och normer. Fy fan.

Kommentarer
Postat av: Ika

Kollade också på det där och reagerade precis som du!

Vad fan gör det att en liten pojke vill ha klänning och smink som sina systrar?



Och vilken kommentar av en fullvuxen man, det är ju så pinsamt så man kan dö - och sånt visar de på tv så små barn kan se det och säkerligen ta in det också.



BLÄÄ!

2009-02-03 @ 00:22:41
URL: http://ikafatale.blogg.se/
Postat av: Annie

Tack söta Trissan, det betyder mycket för mig. <3



(För övrigt såg jag också programmet och höll på att storkna till och från, jag menar, vafan? Pinsamt.)

2009-02-03 @ 07:43:31
URL: http://malinsstorasyter.blogg.se/
Postat av: Jonna

Jag håller me dig Gumman!! Så där får man FAN INTE GÖRA!!! Usch, VI ska kanske skicka ett mejl till den där pappan!! Puss

2009-02-03 @ 12:23:10
URL: http://jonnisr.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0