Lördag.

Godkväll mina vänner. Allt väl?

Själv sitter jag här och lyssnar med ett halvt öra på Melodifestivalen.. yey. Har haft riktigt mysigt idag, myst med min älskling på förmiddagen sen drog jag iväg på barnkalas! Mycket lek och stoj, blev lite mycket där ett tag så jag satte mig och vilade i soffan. Pigg 90-åring, det är jag det!

Nu ska jag läsa lite förlossningsberättelser, spännande va!?

Hoppas ni har en sweet lördagskväll. :)

Lugn fredagskväll.

Åh, vad mätt jag är. Det blev en sen middag, lövbiff med ugnstekt potatis, morötter och lök. Och sallad och beasås till. :) Mums.

Idag har jag flängt runt ordentligt, for iväg och hjälpte syster handla saker till barnkalaset imorgon, plockade med oss Anna hem från Norrtälje och parkerade oss sedan hos syster och fikade och spelade kort. Mysigt! Tanken var att vi skulle umgåtts även ikväll och spelat wii och sjungit singstar, men jag är helt enkelt för trött. Måste faktiskt tänka på att inte trötta ut mig för jävla mycket nu, ska ju vila upp mig inför förlossning osv. ;) Tänkte på det när jag var ute på promenad med Ebba imorse, hur mycket längre tid allting tar.. Kommer på mig själv med att gå i min "vanliga" gångtakt, flåsar på som en annan anfådd häst men.. varför liksom? Orka stressa och överanstränga sig. Nej, nu för tiden går saker i nästintill slow-motion, och det är fan helt okej!

Sitter och glor på "Så ska det låta" och tänker på min käre far. Han tycker om det programmet och sjunger med, högt och gärna :) Love you, daddy!

Vakuum i bollen.


Mosade revben.

Alltså, aaaaj... Det känns som att en liten nazi sparkat sönder mina revben med sina fjortonhålskängot med trippelinbyggd stålhätta. :( Pain.

Har sovit värre än värst inatt, drömt skitskumma drömmar om fostervatten, slemproppar och värkarbete. Vaknade av att jag hade typ 100 kg täcke på mig och svettades som en gris. Uuuh. Ont i huvudet när jag vaknade också, så nu har jag hinkat tre glas vatten och hoppas att det ska gå över.. För idag har jag minsann inte tid med någon huvudvärk! Nein! Ska följa med syster och handla inför barnkalaset på lördag. :)

Nej, nu måste jag ta en alvedon också. Vill inte ta värktabletter egentligen men det här är fan olidligt!

Fredag.

Ensiffrigt.

Idag är det 9 dagar till BF.

NIO DAGAR!


BM-besök.

Dagens BM-besök tog knappt 10 minuter, skönt.. Inget dravel liksom.

Bebis huvud har fixerat sig, yey! Duktig bebis! Självklart betyder inte detta att man säkert kan säga att det är "nära nu" eller så, nej, nej, nej.. Allt kan sätta igång om en kvart eller om två veckor. Vem vet? Inte jag iallafall.. Känner som sagt ingenting speciellt. Så jag väntar så snällt..

Efter BM-besöket försvann jag till Norrtan, hälsade på Anna och Karin på jobbet, mys! Sen var det dags att åka hem och jag kände ett otrolig sug efter Donkens flottiga mat.. Så jag var tvungen att svänga förbi där först. Alltså, inget ont om att arbeta på Donken, men varenda jävla gång just JAG är där så är det nån mupp i kassan. Slår aldrig fel. :/ Hur jävla svårt är det att vara lite trevlig och iallafall låtsas att man tycker om sitt jobb? Nej, säger då det..

Nu är jag hemma igen, ska snart dra mig iväg igen.. på lite hemligheter. ;) På återseende!



Obligatoriska spegelbilden från BM-besöket.
vecka 39 (38+3)

Kokosyoghurt.

Kokosyoghurt i mitt ♥ ! Gud så gott det är! Skulle kunna leva på det resten av mitt liv.. typ.

Min chef från hemtjänsten ringde nyss, hon är så jäkla go! Bara frågade hur jag mådde och snackade lite skit sådär. Självklart krävde hon att jag ska höra av mig när bebisen kommit och självklart komma och hälsa på dem i lilla Edsbro så dom får se underverket ;) Givetvis, mina sköna bönor! Hoppas att det inte dröjer allt för länge innan vi ses igen!

Torsdag.

Äntligen torsdag. Idag ska jag iväg på ett besök hos BM på förmiddagen. Ska bli spännande att se vad hon säger om bebis och hur den ligger, har den fixerat sig tro?

Nu ska jag äta frukost!

Mys.

En bra och mysig avslutning på en långtråkig dag. Nu har vi hämtat hem vår fina nya bil. En Audi a6 (kombi) från -99. Stor och rymlig, skitbra! Vi har ju även en audi 80 som vi kallar Don Vito.. vår nya bil går numer under namnet John Silver. Ja, vi är knäppa som döper våra bilar.. Men hellre barnslig än övermogen. :P

Snart dags att krypa ner i sängen.. prata, mysa och kramas!

Nattinatt. :)

Plusgrader.

Snön smälter bort. Jaaa, fortsätt så! Bort med skiten. Usch. Så trött på snö och blask nu.. våren får gärna komma tidigt i år.

Försöker i allafall att hålla mig sysselsatt här hemma, drog igång tvättmaskinen nyss.. Men gud, måste vara oerhört spännande information för er? Jag ber verkligen om ursäkt. :(

Tråkig jävla dag idag. TRÅÅÅKIIIIG.

Imorn ska jag iallafall bort härifrån ett par timmar, först är det BM-besök sen drar jag in till Norrtan och våldgästar Anna och Karin på jobbet.

Onsdag.

Idag är det onsdag, och 11 dagar kvar till BF. Bebis ligge och putar med rumpan på höger sida, ser rätt roligt ut... :D

Har inga större planer för dagen egentligen, ska snart släpa mig ut på en promenad med hunden, sen in igen och göra lite nytta.. Dvs, städa, diska, tvätta, plocka undan osv. Jättekul!

Ikväll när älskling kommer hem så ska vi hämta vår nya bil. Yeeeey! :) Så nått har man att se fram emot iaf. ;)

Höggravid.

Åhmagaad vad jag känner mig höggravid. Smidig som en flodhäst för tillfället. Jävla skit. Kul att det knappt går att ta sig upp ur soffan utan att pusta, stånka och stöna lite. :( Bebis är helt mupp för tillfället också, vet inte vad hon håller på med. Krånglar och knölar omkring därinne, hela magen guppar och bucktar åt höger (eller hur det nu stavas). Det ilar liksom till "där nere" ibland, gör lite ont.. Antar att det är hon som håller på att fixera sig? Har läst runt lite på internet och det ska tydligen kännas ungefär såhär.. Eller så intalar jag mig själv det. På torsdag ska jag iallafall till min barnmorska så då får jag väl reda på hur det ligger till.

Känner mig lite ledsen men jag vet inte varför. :( Hej, gravidhumör-berg&dalbana!

Kommer sakna dig, bebismage!


"You're going to be a heck of a mom." - Självklart!




Tisdag.

Godmorgon!

Här sitter jag i soffan och glor på nyhetsmorgon.. Känner mig som en blandning av mumintrollet och Lilla My till utseendet. Obligatoriska knuten mitt på skallen, ohyes!

Satt och hade mig en rejäl nostalgitripp igårkväll.. Min vän Anisch har lagt upp en massa gamla bilder på Facebook. Bland annat den här på mig! I miss me! Färgade håret med henna under den tiden. Känns ju fan så mycket roligare med rött hår än svartbrunt som jag har nu. Hm. Ååååångest, ångest, min arvedel :P



Ohlala, vilken blekfis! ;)

Prinskorvsfingrar.

Har ni varit med om att det liksom gör ont att böja fingrarna för att de är lika tjocka som prinskorvar? Väldigt spännande känsla.. Fingrar, händer, vader och fötter känns väldigt svullna för tillfället. Hej vattenballong!

Blogg.se har strulat hela kvällen för min del och nu är det dags för sängen. Så jag säger nattinatt, höres imorgonbitti! :)

Puss.

Telia.

Så bra! En punkt på dagens nästintill obefintliga att-göra lista är avbockad. Ringde nyss telia och sa upp mitt mobilabonnemang. Det är alltid lika spännande att prata med support-människorna.. Självklart ville hon jag pratade med veta varför jag sade upp abonnemanget, men det har väl fan inte hon med att göra? Försökte pracka på mig en massa annat skit som att lägga till bindningstid och byta till kontantkort och skit, men näe.. Nu har jag tröttnat på telia! Förresten så har varenda kotte i min närhet som jag tjötar i telefonen med Comviq så det blir det denna gång.

Tre månaders uppsägningstid har jag kvar på abonnemanget nu, sen är det FINITO!

Hur som helst. Jag låg precis och slumrade lite i soffan när mobilen självklart ringde.. Det var moderskeppet som undrade hur magen mådde. Jo tack, den mår bra, och jag med! :P Nu är jag inte ett dugg sömnig längre och tänkte börja planera inför kvällens middag istället... Har verkligen noll inspiration så nu ska jag muddra kyl och frys efter något roligt!

Jag inser förstås att dagens överflöd av inlägg kanske inte är världens roligaste och innehållsrikaste.. Meeen, så uttråkad är jag!

Hoppas ni står ut med mig. ;)

Pjuh..

Fan då. Att det ska vara en pärs att bara fila fötterna och ta en dusch. Känner mig helt sluuuuut. Det är så jävla tråkigt att vila också. Jag vill hitta på nått kul! Känner mig som världens tråkigaste matte just nu också, Ebba kommer och lägger sina leksaker vid mig men jag pallar inte ens leka med henne för tillfället. :( Förlåt, vännen.. Ska gå ut på en lååång, seeeg, promenad så att hon får springa av sig och leka i snön.

Jag har mina aningar om att bebis har lagt sig "tillrätta" lite mer nu iallafall, på höger sida av magen. Det trycker uppåt mot de högra revbenen (om man kan uttrycka det så...?) och det känns som att hon liksom skruvar sig neråt mer och mer.. Duktig bebis!

Jahapp, så var det 13 dagar till BF.. Men är du redo att komma ut nu bebis så är jag redo!


Måndag. Ny vecka - 39.

Måndag igen och det betyder ny vecka! Nu är vi inne i v. 39 (38+0) och bebis kan komma när som helst. Shit. Nu är det nära! :D

Idag har jag inget planerat, ska ta det lugnt och göra lite småsaker som att tvätta och städa undan lite. Inget avancerat alltså. Om en stund ska jag unna mig en låååång, varm dusch! Fila fötterna, peela ansiktet.. Fixa naglarna. Måste passa på att fräscha upp sig medans man har tid. ;)

Hörs om en stund!

Sömntuta.

Idag har jag och min älskling varit och tittat på hus! Ja, bara för skojs skull. Raidat runt och letat efter "Till salu" skyltar här ute i skogarna.. :) Kul att drömma lite! På vägen hem fick jag akut ont i huvudet och magen skrek rakt ut efter mat.. Kände mig verkligen som ett barn. Måste ha mat. NU! Så vi kom hem illa kvickt, värmde pasta och kyckling från igår och mättade magen.. Sedan blev jag väldigt trött, älskling hjälpte mig köra igång en film på dvd:n men den såg jag inte många minuter av innan jag slockande som ett ljus i soffan.

Sov minst en timme. Det var lite för mycket, för nu är jag himlarns seg.. Var är min ork? Give it back. Nej, seriöst, nu måste jag fan lyssna mer på min kropp och ta signalerna på allvar.. Käka och sova när den signalerar om det. :P

Snart ska jag blanda ihop en pizzadeg.. Det blir hemmagjord pizza till middag! :D

Snart är vi i mål.


Söndag - bakdag.

Godmorgon mina vänner.

Återigen är det söndag och de har ju en tendens att vara så seeega! Eller är det bara jag som tycker det? Idag är det typiskt "söndagsväder" också, grått och trist.. Hur som helst, denna dag ska segla förbi precis som alla föregående söndagar.

Idag ska jag baka! :) Än så länge tror jag att det blir bullar och olika sorters kakor.. Mina bullar är BÄST. Blir så jäkla bra!

Hoppas ni har en fin söndag!



Slänger in en bild på mina älsklingar som var så sötmysiga häromdagen...


Bild.

Har ju totalt glömt bort att ta bilder på magen men idag så kom vi ihåg! :)

Bilden är alltså från idag, 37 fulla veckor och 5 fulla dagar.




Jag får inte på mig min förlovningsring längre, känns väldigt tomt på fingret..

Lördag.

Nu är det helg igen, wiihoo! :D Underbart! Hoppas ni får en bra helg, det ska jag ha!


Äldre bild på min karl och jag. Mys! Tack Anna för du hittar så söta gamla bilder. :)

DOH!



Här är mitt Simpsons-jag.

Det fanns ingen gravid-kroppstyp så jag nöjer mig med denna..

Hur ser du ut, Simpsons-style? :D

Här är adressen!

Fredag.

Somnade i soffan igår, med huvudet i älsklings knä. Sov en stund, vaknade till och släpade mig in i sovrummet och totaldäckade. Och jag har sovit som en prinsessa! Vad jag minns iallafall.. :) Kravlade ur sängen imorse och kände nått skitkonstigt tryck "neråt" liksom.. Amaagaahd! Sprang in på toan och upptäckte att bebis låg och tryckte på min blåsa på någon härlig vänster, det visade sig alltså att jag bara var grymt kissnödig. Typiskt. :P

Men i dimman mellan att fortfarande halvsova och vara vaken så inbillade jag mig väl att det var nått annat... Jaja, den dagen kommer den också, förr eller senare! :)

Snart kommer min babe Anna och dricker lite kaffe.. Mys mys :) Sedan ska jag på något sätt ta mig till syster, tänker ICKE sitta hemma idag. Finns inget att "göra här", har redan dammsugit, torkat golv, städat toan, lagat matpajerna, lagat äppelpaj... tidigare under veckan och idag orkar jag bara inte vara hemma. Tråååkigt.

Nej, nu.. smink! :D

Matmor Trissan.

Idag har jag varit riktigt duktig. Tycker jag iallafall. Har äntligen tagit mig i kragen och bakat en massa matpajer som ska in i frysen och ätas under "bråda" tider.. Det vill säga, bebistider! När man inte har orken (eller för den delen, tiden..) att ställa sig och laga middag liksom.. Bara att plocka ut nått trevligt ur frysen istället. :D

Tidigare under dagen for jag in en sväng till Norrtälje med syster och två andra vänner, mycket trevligt. Dagarna går så mycket fortare när man har något för sig och umgås med trevligt folk.. ;) Imorn är det fredag igen, tycker verkligen att dessa dagar har gått så sjukt fort...! Tiden bara springer iväg. :)

17 dagar till BF idag!

Kaffe..



Snart får det fan ta och bli sommar!

Vill bli solbrun, ligga på en gräsmatta och leka med bebis och snacka skit med vännerna.

JAG VILL HA ISKAFFE OCH JAG VILL HA SOMMAR, PRONTO!

Torsdag.

Nu sitter jag här igen.. ohyggligt tidigt för att vara mig. Vaknade av telefonen, men det var bra.. Nu har jag en massa trevliga planer för dagen med trevliga människor. :) Skönt!

Haha, min mage är helt skev... och nu blev det sidbyte!

Nej, har ingen aning om varför jag bloggar nu.. Min hjärna är på pause..


MIIIIIIIIIIIIIIP!

Dammråttor och löptikar.

Nu har jag dammsugit hela lägenheten förutom mattan i vardagsrummet. All kraft försvann och jag tänkte.. "lägger mig i soffan en stund och läser lite bloggar" och plötsligt vaknar jag av att telefonen ringer. Shit! Hade somnat och sovit i en halvtimme! Jippie. Jag lyckades med min powernap... :) Hade fem missade samtal (?) så jag måste sovit rätt hårt ändå för jag har en rätt.. ljudlig.. ringsignal.

Kom nyss tillbaka från en promenad med Ebba, och mycket riktigt blev mina farhågor bekräftade.. hon löper, lillstrumpan. Hon har blivit så orolig och "mammig" de senaste gångerna fast denna gång så beter hon sig inte riktigt likadant.. kravlar in under vardagsrumsbordet och bara ligger där och ser lagom olycklig ut. Turligt nog så går det över snart och hon blir som vanligt igen. :) Skönt, både för henne själv.. och mig.

På bebisfronten intet nytt förresten! Har inga känningar, noll... zit, nada! Pratade med min mamma idag och hon frågade om magen var stor och om det var jobbigt.. Näe, egentligen inte sa jag.. Är inställd på att gå såhär en månad till, så det är inte liksom "läge" att börja tröttna så här tidigt. Jag njuter medans jag kan. Hon menade att min mormor fick sina barn tidigt, liksom mamma även fått oss tre tidigt, och syster som fått fyra barn tidigt. Med tidigt så är det antigen för tidigt eller innan BF.

Ingen av dem har gått över tiden, ever!

Men jag sa det.. självklart är jag rätt person att vända den här trenden. Haha.

Onsdag.

Godmorgon!
Damn, vad trött jag är.. somnade sent igår, runt halv två (!) och vaknar fortfarande vid åttatiden.. Kan jag bara inte få sova till lunch liksom? Idag SKA jag fan lyckas med en power-nap!

Hur som helst. Solen skiner och jag borde ju vara glad. Känns fint, glatt och mysigt. Solen skiner in genom balkongdörren och visar hur jävla dammigt det är.. bra, då vet jag vad jag ska göra idag; dammsuga!

Men först ska jag äta frukost. No frukost makes Trissan really moody..


 Idag är det den 18 februari, och det är 18 dagar kvar till BF. Roligt sammanträffande!

Freebirth?

Självklart kunde jag inte låta bli att titta på ett program på kanal 5 ikväll som handlade om hemma-födsel. Någon annan som såg det också?

Det var tre kvinnor som av olika anledningar ville föda hemma. Men helt utan kunniga, utbildade personer, inga barnmorskor, ingen doula, NADA..

Vad fan hade de gjort om något gått fel? Två av kvinnorna gick en kort kurs om hur man återupplivar ett barn, men seriöst.. Är man i tillstånd att återuppliva sitt eget barn direkt efter födslen? Tänk om man får hjärnsläpp? En av kvinnorna frågade en barnmorska om hur länge ett barn "behövde vara utan syre för att dö" (om det var just den meningen kommer jag inte exakt ihåg, men det var kontentan iaf) och innan barnmorskan svarat så trodde kvinnan seriöst; 20 minuter! Bara jag som tycker det låter som ett skämt? Man fattar väl ändå att ingen kan vara utan syre i 20 min utan att dö.. eller iallafall eventuellt bli gravt hjärnskadad om man lyckas återupplivas (?) .. varken bebis eller vuxen.

Jag tycker det är galet. Varför riskera sitt barns (och sitt eget såklart!) liv på det sättet? Nej, personligen hade jag nog aldrig ens kommit på tanken.

Gissningslistan.

När ploppar den vilda bebin? Det är den spännande frågan..

Här får ni gissa hej-vilt på datum mellan den 22 februari och den 22 mars.


Februari
21 - Agnes
23 - Emma
28 - Martin



Mars
1 - Ika
3 - Annah
5 - Camilla, Mamma
6 - Ann-Caroline, Dirna
7 - Sara, Kristin, Sandra
8 - BERÄKNAD FÖDELSE ENLIGT ULTRALJUD - Mia, Ingela, Camilla G, Marie
9 - Annie, Petra, Anna
10 - Anisch, Tomas (pappan), Sabina, Susanna, Robert
11 - Jag själv, Sussie, Karin
12 - Annica, Emma
13 - Alexandra
14 - Jan, Farmor Marit
15 - Miss M, Kat
19 - Erica

Tisdag.

Hejsan!
Allt bra?


Själv så har jag haft full rulle hela dagen.. Började med att jag fick besök hemma, tre vuxna och två bebisar.. Jennys bebis Linnéa är lite drygt två månader, en liten plutt! Har hållt henne lite extra nu.. för att känna efter lite liksom.. Lite läskigt är det, totalt lealös i kroppen sådär.. nästan som gelé! :D Hur som helst så är hon helt underbar.. Sjuk känsla av att vi också har en liten knodd snart, som bara är vår vår vår. Hur som helst, i lördags lånade vi med oss Wii:et (kan man säga så?) hem och idag har jag spelat så att högerarmen värker.. Men kul som fan är det! Karln pratade om att chippa det.. tipptopp! Så satans dyrt att köpa spel till Wii ju.. :P Eller till vilket tv-spel som helst för den delen. Jaja.

Nu har det ramlat in en hel massa gissningar på datum också, skitkul! :D Lovar att jag ska komma på något kul "pris" till vinnaren sen. Ni som inte gissat än får gärna göra det :)

Tack alla ni som gissat hittills! Måste ju försöka fixa nått pris till den som vinner/är närmast.. I wish you all the best of luck. ;) Måste säga att jag hoppas att Ann-Caroline vinner som har den "tidigaste" gissningen hittills, 6:e mars.

Puss på er alla!

Nu får ni börja gissa på förlossningsdatum!

Nu är det måndag igen, och vi vet ju alla vad det betyder.. *trumvivrvel* VECKOBYTE! Idag gick jag in i vecka 38!

familjeliv.se
Du är på dag 260 av 280. (92,9%).
Du är i vecka 38.
Du har gått 37 fulla veckor och 0 fulla dagar (v37+0).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Sön 8 mar 2009
Du har 20 dagar kvar till beräknad förlossning.

Info om v. 38
Kroppen: Om inte barnet vänt på sig själv kan det bli tal om sätesbjudning då barnet föds med baken/benen först. Om kvinnan har rymligt bäcken kan det gå bra, i annat fall brukar barnmorskan hjälpa till att vända barnet för att undvika sätesbjudning.

Barnet: Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång.


__________________________________________________________________________


minbebis.com

Du – Bebisen fortsätter att växa och det kan även du göra. En del ökar med 20 till 25 kg under graviditeten och andra mindre eller mer. Din livmoder är ca 34 till 36 cm. Ha dina favorit kläder på dig, något som inte sitter åt. Tänk på din hållning, en del lutar sig bakåt för att kompensera sin framtunghet, det kan göra dig lite extra klumpig. Försök att hitta en sovställning som passar dig, sover du för lite kan du lätt känna dig deppig.

Bebisen – Nu är bebisen ca 47 cm lång och väger 3,1 kg. Nu förbereder bebisen sig på att födas. En normal graviditet brukar vara 37 till 42 veckor. Det är barnet som bestämmer när det vill komma ut. Ca 4 procent av alla barn i Sverige föds före vecka 38 och lika många efter vecka 42. Ungefär 92 procent föds inom den normala perioden.

__________________________________________________________________________

Då återstår bara det man kan göra just nu.. vänta och se när bebis är redo att komma ut! Något jag skulle vilja att ni, mina vänner, ska göra är att gissa på vilket datum som vår tjej ska komma ut. Tänkte ha ett spann från den 22 februari (två veckor innan UL-beräknat BF-datum) till och med den 22 mars (två veckor efter UL-beräknat BF-datum).

Jag kan börja. Jag tror att hon kommer titta ut runt den 11e mars.

Så kom igen och gissa nu! :D Så sammanställer jag en lista sen så ser vi vem som hade rätt/kom närmast.


Update:
Jag uppdaterar en gissnings-lista här!

Februari
21 - Agnes
23 - Emma
28 - Martin

Mars
3 - Annah
5 - Camilla
6 - Ann-Caroline, Dirna
7 - Sara, Kristin
BERÄKNAD FÖDELSE 8 - Mia, Ingela, Camilla G
9 - Annie, Petra
10 - Anisch, Tomas (pappan), Sabina
11 - Jag själv
12 - Annica
13 - Alexandra
14 - Jan
15 - Miss M, Kat
19 - Erica

En liten update.

Hej!
Hur mår ni? Haft en trevlig helg?


Vi hade det väldigt mysigt igår på Alla Hjärtans Dag. Vi åkte in till Uppsala vid två, tre tiden, hem till T's föräldrar som var hundvakt för kvällen. Efter ett par timmar hemma hos dem så åkte vi till en indisk resturang och åt jääättegoda lammrätter! Rackarns gott :) Jag var feg och tog en "mild spicy", och det var nog lika bra det.. T tog "medium spicy" och det var hur starkt som helst. Brändes i munnen. Men gott var det iallafall. :)

Efter middagen så gick vi på bio, det blev Friday the 13th. Och jag säger det.. Fy fan vilken dålig film. Riktigt, riktigt dålig. Den får minus 2 biostolar av mig! För övrigt så kom både jag och T på igen varför vi så sällan går på bio. Vi hamnar alltid framför dessa oförskämda ungdomar som skrattar/pratar/buar/visslar.. En bioupplevelse är helt enkelt inte vad den var förr. Hellre hyr jag en film och tittar på den hemma i min egen soffa än att dela lokal med alla dessa idioter som har noll respekt för de andra i salongen.

Efter bion åkte vi hem till T's päron igen och, sov över där och tog en lång sovmorgon imorse. :)

Tack älskling för en härlig lördag! Älskar dig på alla hjärtans dag, och alla andra dagar!

Nu är vi iallafall hemma igen, ska snart hoppa in i duschen och bara stå där. Har en sån där lagom trevlig värk i svanken igen, men den brukar försvinna om man står i en varm dusch en kvart eller så.

Ikväll kommer A och N över, det är Beck-kväll såklart!

Fortfarande vaken?

Pjuh! Mycket färgande senare så är vi klara... :) Kommer inte ens ihåg när jag var vaken så här länge senast. Sjukt. :P Inte ens sist på nyårsafton! Vad gammal jag känner mig...

Nu måste jag varva ner lite innan jag kan sova. Schindlers list rullar på tv4film. En scen där röken bolmar och askan flyger ur skorstenarna. Hemsk, gripande, hjärtskärande, tragisk, men nödvändig film. Och vissa människor påstår att Förintelsen aldrig har hänt?

Här är en artikel ur DN tillexempel där en katolsk präst (!!) förminskar händelsen totalt. Det är ju så att man blir mörkrädd..

Nej, jag är alldeles för trött för sådana här nattliga tankar.. Nattinatt!

Barnuppfostran?

Det var så fint väder så jag hade ingen lust att sitta inne och uggla i min ensamhet. Så jag tog en lång, skön, långsam promenad hem till syster. Både jag och Ebba njöt riktigt mycket, solen sken och det var riktigt mysigt. Det blev alltså ingen power-nap idag, fy på mig.. kände att jag egentligen hade behövt det för jag höll på att få ett riktigt psykbryt på syskonbarnen vid mellis. >___< Blir galen på ungar som inte lyssnar, och lyssnar man inte på de vuxna så blir det konsekvenser!

Jag har tänkt väldigt mycket på barnuppfostran den senaste tiden. Min syster (27 år) är ensamstående med fyra barn, 9, 5, 4 år och den yngsta är 6 månader. Självklart är det alltid lättare att vara två, då man kan avhjälpa varandra och vara två starka i beslut. Klart att det är svårt att vara ensam med tre starka viljor samtidigt som en bebis ska matas, tillslut så orkar man inte och så ger man med sig. Tror väldigt mycket på att man ska vara konsekvent, att faktiskt hålla på vad man får/inte får, regler osv..

Jag brukar väga av när syster inte orkar vara så konsekvent som sig kanske bör, och jag har inga som helst problem att "rycka in". Vill också säga att jag vet att det är ok för min syster, detta är något vi brukar tala ofta om. Man måste ha orken att vara konsekvent, för barn är manipulativa varelser och vet precis vilka knappar de kan trycka på för att få sin vilja igenom.. Men inte med den här mostern kan jag meddela!

:)
(klickbar bild)
De två yngsta i skaran av mosters gull.
Klart att det är svårt att vara hård.. men jag tror faktiskt man måste!


Nåväl. Det var bara några tankar ur luften.


Snart kommer Anna och Nicklas hit. Jag ska gå lös med avfärgningsmedel + ny färg på Annas hår.. Spännande! Vi har en del att prata om och varför inte göra det över en hårfärgnings-session? Grundar nog med en kopp thé. Eller eventuellt kaffe... Hmm... Tror att det lutar åt kaffe..

Hejsvejs!

Fredag.

Och så var det fredag igen. Härligt! Vaknade relativt tidigt och kunde inte somna om.. typiskt. Idag ska jag verkligen försöka sova lite mitt på dagen, kanske efter lunchen.. hade en skitskum huvudvärk nästan hela dagen igår :/ BM sa även att det är dags att återinföra mina powernaps.. och börja ladda med långa kolhydrater. Will do! :)

Längtar tills imorn.... Alla hjärtans dag! Min karl har bestämt att vi ska äta middag på resturang och sedan gå på bio! MYS! Måste ju skryta lite, vilken underbar karl jag har lyckats haffa.. ;) Min min min!




092012


Dagens känslor

- glädje, lycka, lättnad, tacksamhet,

Dagens BM-besök

Besöket hos barnmorskan gick hur bra som helst. Alla värden är bra, sf-måttet likaså, bebis huvud är ruckbart, hjärtljuden perfekta. BM avslutade med att säga "då bokar vi in en ny tid om två veckor. Så får vi se om vi ses då eller om du har fått bebis!".

Dagens sällskap

Anna mitt gryn! Tack för sällskap hos BM och den mysiga fikan efter.

Dagens sötaste gest

Ett paket på posten från min vän Annie, innehållandes ett sött kort och en jättefin body som definitivt åker ner i BB-väskan. Tack så jättemycket gumman!


Behöver jag säga att jag har haft ännu av de där
toppen-dagarna som kommer allt oftare nowdays?
Jag är så glad och lycklig över mina vänner, min karl och min familj..
Ni gör mig lycklig!

BM-besök.

Vaknade med huvudvärk.. oh noes.. en hel timme innan alarmklockan skulle ringa. Suck. :( Kunde heller inte somna om så jag fick snällt gå upp.. förflyttade mig till soffan och lade mig och läste nyheterna på text-tv. Seg torsdagsmorgon.

Om några timmar är det dags för ett besök hos barnmorskan! Ska bli så skönt att höra Ärtans hjärtljud igen.. blir lugn och så glad av det. Och så ska vi mäta magen, och BM ska känna om bebisen har fixerat sig något, vilket jag tror.. men vem vet. Återstår att se. :) Min söta vän Anna ska följa med mig till BM också, mys!

Nu ska jag dra på mig lite smink så att jag ser lite mer vaken ut än vad jag kanske är. Trix trix.

BB-väskan.

Idag fick jag med mig en stor papperskasse med bebiskläder hem, som jag får låna av syster och en annan kompis. Så nu har vi så mycket kläder till lilltjejen så jag tror inte att hon kommer att hinna använda allt innan hon växer ur dem.. :P

Sorterade ALLT nu ikväll, rev ut alla kläder i soffan i vardagsrummet och var i min egna lilla värld. Allt som allt så har vi just nu dessa kläder i stl 50-56.

17 långärmade bodies
3 kortärmade bodies (har inte hittat i någon affär heller för den delen)
12 byxor
8 tjocktröjor med luva
9 pyjamas (fyra st (med dragkedja!) från när jag var liten)
2 overaller
.. och en massa massa strumpor och mössor..

Ja. Lillan har sitt på det torra! :)

Kunde heller inte hålla mig från att packa ner de bebiskläder som vi ska ha med till BB.. Jag kände mig lite som ett kontrollfreak, packade ner en overall i stl 56, fyra bodies (en i stl 50 och tre i stl 56), hjälm-mössa, två par sockor, två par byxor, en tjocktröja med luva.. Jaaa... jag vet inte jag. Ju, just ja, och lillans AC/DC t-shirt förstås! :D

Så nu är BB-väskan påbörjad. SHIT!

Idag fick vi även hem babyskyddet och babysittern.. Det är bara bebis som saknas. ♥

Förlossningsplan.

Hej på er :)
Hur har er dag varit? Själv så har jag haft en riktig toppendag.. Soligt, glatt humör och trevligt sällskap. Tog en långsam promenad över till syster i förmiddags, vi var ett litet gäng som fikade och pratade om trevliga saker.. såsom förlossningar och sånt. ;) Skönt att höra lite olika erfarenheter, tips och råd från andra som fött barn. Självklart är ingen förlossning den andra lik, men ändå kul att prata om det. Det börjar ju faktiskt närma sig och jag känner mig inte så nervös faktiskt. Det är mer så att det är spännande.. Jag tror att jag har en bra inställning till det hela. Det löser sig, blir det problem så tar vi det då! Jag och T ska sätta oss och skriva ihop en förlossningsplan och lägga i min journal, så har vi det ur världen. Vet inte riktigt vad jag ska skriva dock, har sett några exempel på vad man bör ta med osv, men ändå.. Det känns som att de som jobbar på förlossningen har en ganska bra uppfattning om hur de blivande föräldrarna vill ha saker och ting? Och för oss känns det inte som att det finns några frågetecken eller konstigheter..

Typ såhär..
- utnyttja tyngdlagen! dvs stå på knä och föda. (det vet man ju inte hur man känner då, men det känns mest logiskt iaf)
- smärtlindring som jag vill pröva är lustgas och eda.
- vill veta när "sista chansen" för eda är
- pappan ska klippa navelsträngen

och avsluta med att tacka på förhand för att de gör förlossningen till den bästa dagen i vårat liv. Hehe. :P


Ni som fött barn, skrev ni någon förlossningsplan? Vad hade ni med?

SD.

Nej, jag syftar inte på Sverigedemokraterna i rubriken utan.. Sammandragning! Eller så var det rent av en förvärk. Spännande! :D En mensvärk liknande smärta som höll i sig ett bra tag. We like! Tänk att man drömmer om att få så där helvetes-ont.. Ja, då är man snart i mål!





PS. Tittar med ett halvt öga på Efter Tio på tv4 och kan nu konstatera att operasångare sjunger vackert men ser förjävliga ut när dom gör det! DS.

Sol!

Godmorgon!
Idag skiner solen, så jävla underbart! Perfekt, för jag ska snart ta mig iväg på en lång promenad bort till syster. I love sol. <3

Nu måste jag äta frukost innan jag avlider. Maaaat!

Mitt hår, ditt hår.. Hundhår, katthår!

Jag hatar katthår. Hemskt. Det liksom statiskt klistrar sig fast överallt.. på mig, kläder, soffor, mattor.. You name it. Nu har jag iaf borstat bort kattens kalufs.. Nästan.. ;) Så nu ska han inte kunna tappa så mycket mer hår. :) Så bra att han fullkomligen älskar att bli bortstad också.. njuter i fulla drag.

Mio heter han förresten, ni som inte visste det. :)

Ebba har också fått sig en liten trimning, av ansiktet.. Skulle gärna fortsatt att klippa resten av kroppen men vår förbannade klippmaskin är för slö/seg. Morr. Och hon är så lurvig så vi skulle egentligen behöva en får-trimmer.. Hah. :P

Nu ska jag ta tag i mitt eget hår.. Scheisse. Wish me luck. :)

Tisdag.

Godmorgon!
Nej, jag har faktiskt varit vaken ett bra tag.. en vild bebis och en nästintill sprängfylld kissblåsa är ingen bra kombination om man vill ha en lång, skön sovmorgon..

Igår hade jag varken tid eller lust till någon bloggning. Spenderade dagen med syster, vänner och en massa barn, det var pärl-pyssel på schemat. Trevligt, men mycket livligt, hade huvudvärk när jag kom hem igen. :/ Brukar nästan aldrig ha huvudvärk men igår var det inte nådigt!

Idag har jag mycket på schemat. Det är "grooming-time" av djuren här hemma, katten och hunden ska få sig en omgång med borste och kloklippning.. Finns orken ska de få ett bad också. Sedan är det min tur! Ska färga håret, fila fötterna, peela ansiktet och kroppen.. Ska bli så skönt! Känner att jag behöver ta hand om mig själv lite.

På bebisfronten är det mesta lungt. Har haft lite sammandragningar under natten, bebis har varit relativt lugn. Kickar i slowmotion som vanligt. :) Trångt där inne nu ju. Igår gick jag in i v. 37, idag är det 26 dagar till BF.

Helgen.

Hej mina vänner.
Hur har er helg varit? Måste säga att min helg varit helt toppen, väldigt lyckad! I fredags hade vi mys här hemma. I går förmiddag åkte vi iväg och tittade på en bil hos en bilhandlare i Arninge. En stor och rymlig kombi, en Audi A6 (från.. -99?) T inspekterade och tittade, jag har ju ingen koll på bilar så jag stod väl mest bredvid och tittade på.. Provkörde gjorde jag iaf. :) Ovant att köra en sådan stor bil. Var skitkul iaf. T var inte riktigt nöjd med den, så det blir till att kika vidare. Efter det så åkte vi och storhandlade, grymt välbehövligt.. Så nu är kylskåpet påfyllt! Bra det, med mina gravidhormoner så börjar jag nästan grina när det inte finns ordentlig frukost att förtära..

Sedan åkte vi hem igen, hämtade upp Anna, och därefter Annie! Drack kaffe, snackade massa skit och lagade en otroligt god kladdkaka med vit choklad. Smarr smarr. Sedan joinade även Nicklas, och efter ett tag försvann de tu (alltså Anna och Nicklas) iväg till Norrtälje på festligheter. Annie stannade på middag, kvällen till ära åt vi vildsvin, supergott! Tittade även en sväng på Melodifestivalen men kom snabbt på att det egentligen bara är skit.. så istället blev det Pippi på de sju haven på tv4film. ;)

Annie ♥

Idag barnvaktade jag och Anna mina syskonbarn medans syster var och storhandlade. Ritade och hade lite glasskalas.. :) Lite kul måste det ju va när moster är barnvakt liksom.. :P Friserade även min snart fyraåriga systerson så nu har han mohawk som en liten kille sig bör!

Ikväll så är det ju Beck-söndag! Traditionsenligt så kommer Anna och Nicklas hit, vi ska laga mat (tacos.. *drewl*) och sedan blir det Beck 21.00 Den bullen är spikad.

Püss!

90%.

Idag är vi inne på dag 252 av 280.

90% av graviditeten är avklarad!


Johan Rheborg.

Johan Rheborg är en av mina favoritkomiker. En av hans underbara karaktärer är Örjan Lax, som syns i "Hjälp!" Programmet har börjat gå igen på tv4, fredagkvällar 21.30 Här är ett klipp från en äldre säsong av "Hjälp!" Klockrent!


Du och jag, bebis.

Jag längtar så tills du kommer till oss.. vi har redan en relation, du och jag. Du känner mig och jag känner dig.. Jag vill veta hur du ser ut, har du min näsa? Kanske Tomas haka? Vill lära känna din personlighet, varje leende och framsteg. Din pappa längtar också efter att få lära känna dig. Hålla dig i famnen på BB och känna sig stolt och lycklig.

När han klipper din navelsträng så är vi inte längre ett, du och jag.

Då är vi tre.


Vi älskar dig redan så mycket!



Effektiviteten själv.

Efter en välbehövd sovmorgon så är jag nu igång igen. Igår fick jag ett überryck och städade badrummet och köket. Manisk. Med iPoden i öronen gick det som en dans. Wii, vad jag är duktig! Nu är det sängkläderna som tvättas. Har dammat lite, dammsög gjorde jag igår så det känns ju onödigt att göra det idag igen? Men jag har sån lust att dammsuga. Sjukt.

Nej, nu sitter jag och väntar på att min ansiktscremé ska torka så att jag kan slänga mig lite smink. Vilken oerhörd viktig information för dig.. Hrm.. jag ber om ursäkt. Men jag har inte så mycket annat att berätta om just nu. ;)

Eller jo! Idag är det 30 dagar kvar till BF.


Galet va? :D
v. 35+3


(klick!)
Jag tycker faktiskt att magen har sjunkit lite. Mycket lättare att andas nu iallafall. Det är jag tacksam för! :D

Torsdag.

Nu är det äntligen torsdag!

Humöret är på topp men magen krånglar.. hade just en giganto-sammandragning med mensvärksliknande känsla.. Skumt. Men spännande! Snart kommer syster och Anna och hämtar mig. Sedan bär det av. :)

Mys!

Slowly.. I'm dancing..

Godkväll mina vänner.

Hur har er dag varit? Min har varit toppen! Har haft många besök här hemma idag. Först Anna och Nicklas, sedan försvann N till Norrtälje och syster med tillhörande "bebis" (6 mån) kom hit och drack kaffe med mig och Anna. :) Sedan försvann Anna till jobbet och efter en stund kom Jenny med tillhörande bebis (ca 2 mån) och drack kaffe med mig och syster. Full ruljangs hela förmiddagen.

Morgondagen består av en tur in till "stan" med syster och Anna. Ska försöka ta mig förbi Babyproffsen också och be att få den där gratisboxen.. Med min tur så är väl den redan slut igen / leveransen har inte kommit. Hmpf. Jag säger då det. :)

Idag har jag verkligen varit riktigt glad och nöjd med mig själv och min tillvaro. Nästan som att jag varit lite hög.. massa bra hormoner som levt omkring i mig idag. Får hoppas att detta goda humör är kvar imorgon också (och resten av veckan/graviditeten/livet såklart).

Hur är det på bebisfronten då? Jo, jag märker ju tydligt att det blir trängre och trängre där inne.. Platsen håller på att ta slut och det känns som att bebis sparkar i slow-motion.. Min syster säger också att hon tycker att magen har sjunkit lite men jag vet inte jag.. Får se vad barnmorskan säger nästa vecka om bebis har lagt sig till rätta och börjat fixera sig någorlunda. :)

Det var en liten update från mig. Hoppas att ni har haft en fin dag! Nu ska jag gå och pussa på min underbara man. Godnatt!

Torsdag? Onsdag?


Visst måste det vara onsdag idag? Jo så är det... Godmorgon förresten. Nu har jag stigit (rullat?) upp ur sängen och har förflyttat mig till vardagsrummet. Jag måste se ganska rolig ut när jag går för jag har så jääävla ont och haltar mest fram som en gammal tant. Läste lite om v. 36 på familjeliv.se nyss, såhär stod det bl.a.; Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen. Oj vad det stämmer exakt. Kan det bli mer ihopmosat där inne? Tror inte det. :P

Men snart har vi bebis här och är allt värt varenda smärtsamt ögonblick.. ♥

Igår blev det sista dagen på jobbet. Jag kände verkligen det att jag inte orkar mer. Eller hur ska jag säga, när jag väl är där och är inne i arbetet så känner jag inte så mycket, men så fort jag satte mig på bussen hem och "tillät" mig att slappna av så kändes det som att min svanskota, blygdben och hela tjottahejti-skelettet "där nere" smulats sönder och bara krasade omkring..

Nu ska jag sätta på te. Min hals känns helt fucked up, torr och jävlig. :/

Den intelligenta tiobarnspappan.

Sitter och tittar på Familjen Annorlunda på tv4.

En av familjerna består av mamma, pappa och tio barn. Det är sex systrar och fyra bröder i barnaskaran. Mamman och pappan tror att sönerna blir "förvirrade" av att leka med sina äldre systrar, och en av killarna som är runt två-treårsåldern vill också sminka sig, leka med dockor och ha klänning på sig, som sina systrar.

Pappan kommer upp på övervåningen där systrarna och den ena brodern leker, en av tjejerna fixar håret på sin bror med hårsprej i en spretig "kill-frisyr". Pappa kommer och gör det obligatoriska "bil och docka-testet", där han lägger en docka och en bil framför sonen och säger typ "vilken av dem vill du ha?!" och sonen tar bilen. "Braaaa, duktig kille!" utbrister pappan och säger nått i stil med "Du kanske blir ganska normal ändå".

What? Säg det igen? Bra föräldrar som tidigt inpräntar sina barn med sina inskränkta, stereotypa könsroller och normer. Fy fan.

Måndag, ny vecka.

Tjingling alla mina små pinglor. Hur mår ni idag? Själv så känns det som att jag har jobbat röven av mig. Bokstavligt talat. Den har typ domnat bort. Spännande känsla! Vaggar fram här hemma som en annan anka.. känns som att min svanskota är söndersmulad och svanken har intagit någon sorts 90graders vinkel. Men jag är glad! :D För idag har jag minsann jobbat och varit riktigt effektiv. Stolt över mig själv idag. :)

Imorgon ska jag hoppa in och jobba igen. Kommer väl antagligen ångra att jag tackade ja när jag försöker ta mig upp ur sängen imornbitti.. Men det får det vara värt. Får ta det lite lugnare. Har även två dagar nästa vecka som jag ska jobba men en av dem är ett kvällspass och då är man helt solo. Stressigt och tungt. Tänker nog avsäga mig det passet faktiskt, inte värt att stressa och hålla på och arbeta tungt själv när man är i v. 37 :P

Idag är det ju som sagt måndag och det innebär ny vecka! Vi går in i vecka 36 idag.


Love.



Fan vad jag älskar dig. ÄLSKAR DIG DIG DIG!
Tomas, du är mitt allt och lite till. ♥

Shit pommes.

Nu när bebisen nästan ligger så högt upp att hon sparkar mig på tuttarna så slog det mig.. Idag är det februari. Denna månad kan vår bebis få för sig att komma ut. Hjälp. Det blev så verkligt och så nära nu.

Imorgon går jag in i vecka 36. Från och med vecka 38 räknas barnet som fullgånget. Galet snart. Jag vet att förstföderskor oftast går över tiden, javisst. Men chansen finns ändå. Den här månaden kanske jag får träffa och snusa bebis! Tänk vilken känsla!

Söndag.

Kalaset var en succé. Lägenheten fullkomligen överbefolkades med barn, vuxna och hundar. Mycket aktivitet på liten yta gjorde även så att temperaturen skulle kunna att liknas med den i en bastu. Så himla varmt! Plus att man går omkring och känner sig stor och tung och konstant ivägen.. När jag blir rik ska jag köpa ett slott där utrymmet aldrig tryter. :P

Nu sitter jag och segar i soffan och jag skulle kunna somna om jag la mig ner.. men icke! Måste spara all trevlig sömn tills inatt. Imorn blir det till att gå upp tidigt för jag ska jobba. Från 07-13.30 :) Skönt att jobba någon gång då och då, hittills har det väl blivit en gång i veckan. Förstår inte hur andra gravida orkar jobba heltid så långt fram i graviditeten..? Det beror ju lite på vad man gör förstås. Hemtjänsten är tyngre än vad vissa tror skulle jag tippa på.

Ikväll får vi besök av A och N, det blir Beck för hela slanten. Troligtvis yatzy också. :) Ett grymt underskattat spel skulle jag vilja påstå.

Kalasfin.



Nu ska vi snart iväg på barnkalas, lite fin måste man ju vara!
Måste skynda mig och slå in presenten och fixa iordning ett kort..

Ha en trevlig söndag!

Söndag.

Idag ska vi iväg på kalas. Och inte vilket kalas som helst, ohnej! Min systerdotter har fyllt 5 år, så det här är livsviktiga grejer! ;)

Gårdagskvällen var myspys. Väntade besök men det blev inställt, blev lite sent. Så älskling och jag drack te och spelade yatzy (jag förlorade två av två gånger, jag brukade alltid vinna förr!) Sedan tände jag en massa ljus i badrummet och så duschade vi tillsammans. Sen hoppade vi ner i sängen där jag fick ryggmassage. Så min rygg mår fan skitbra idag! Wiiho! Jag älskar dig älskling, allt du gör för mig, för oss! Älskar dig så det nästan gör ont!

Sedan började vi prata om kill-namn. Ja ifall det skulle få för sig att komma ut en liten herre så kan det ju vara trevligt att ha några namnförslag på g.. Wilmer är fint. Viggo är också tufft men jag tycker att det låter lite som en sån som "mobbar". Kanske p.g.a rederiet som jag får den känslan. Sedan har vi ju Börje, Frank och Malte (!) som det är totaldiss på.

Det är verkligen svårt med namn.. Hoppas nu att du är en tjej där inne! För vi har världens finaste tjejnamn på lager!

RSS 2.0