Verkligheten

Som ni kanske har förstått så är vi hemma! Vi blev utskrivna i tisdags och tog oss hem snabbt som ögat. En vecka på sjukhus och jag höll på att bli fullkomligt knäpp. Av olika anledningar men främst på grund av personalen på avdelningen, barnmorskorna och undersköterskorna där. Men det kan jag skriva om en annan gång. Jack mår bra och det är det som är viktigast! Under veckan som vi var "borta" så saknade jag Vilda och Tomas något otroligt jävla mycket.. Den längsta veckan i mitt liv! Igår var vi tillbaka på DS för att ta blodprov på Jack för att se om gulsoten är på väg bort och det är den. Så skönt! Han ser redan bättre ut och äter, bajsar och sover som han ska. Bra betyg! Vi vägde honom igår också och nu då stod siffrorna på 2495 gram, sparven alla dar! (Tomas kallar honom för sin lilla sparris men jag hejar på sparven, låter ju mycket sötare).

Nu har vi iallafall landat lite i verkligheten här hemma, och än så länge går allting jättebra förutom en liten Vilda som är fruktansvärt busig och lyssnar inte på en för fem öre. Hon är väldigt snäll mot Jack och gör inget dumt mot honom men hon är så jäkla trotsig mot mig och Tomas (och alla andra vuxna med för den delen). Det är helt naturligt att hon vill hävda sig och bli sedd men det är kämpigt i början må jag säga. Finaste finaste Vildan, vi älskar ju dig lika mycket som förut! Världens bästa är du!

Laddade över korten från kameran idag och hittade denna, tagen någon halvtimme eller nått efter födseln. Pigg som en nyponros, eller hur?! Hittar ni Jack på bilden? Haha!


Jag och Jack har tagit vår första barnvagn...

img_2860 (MMS)

Jag och Jack har tagit vår första barnvagnstur ner på "stan", dvs ner till blomsteraffären, Apoteket och pressbyrån här på ds. Jack har solat i bilibädd för sin gulsot i ett dygn men idag runt tolv fick han komma upp därifrån. Hoppas hoppas vi får komma hem i morgon. Än så länge verkar det riktigt lovande men å andra sidan har jag hört det i flera dar nu och det har ändå skitit sig på nått plan. Så håll en tumme för oss nu!


Trodde jag var helt borta     i skallen im...

img_7132 (MMS)

Trodde jag var helt borta     i skallen imorse när jag kollade på klockan i rummet, en hel timme annorlunda än min mobils klocka?! Efter en kvarts dividerande med mig själv kom jag fram till att det måste varit dags för sommartidsomställning inatt och se på fan, det var det ju! Här är hjärnan på sparlåga känner jag.. Hursomhelst, vi är kvar på avdelningen, dom misstänker att han har gulsot. Men hurra! Jävla helvetesgnnnghh..! Vill bara hem härifrån så vi får komma tillbaka till verkligheten. Dock tycker jag att han ser bättre ut nu än tidigare men jag har försökt ställa in mig på att vi måste stanna tre dagar till (då han måste ligga i solbädd isf). Kom igen nu Sparven min!


Här är vi fortfarande kvar på avdelning 12...

img_3442 (MMS)

Här är vi fortfarande kvar på avdelning 12. Tiden har gått ganska fort ändå och vi hoppas på att få åka hem imorgon efter ett Jack blivit undersökt av doktorn en tredje gång.  Dom upptäckte ett blåsljud på hjärtat igår och gjorde en ultraljudsundersökning på honom idag. Läskigt som fan och det var jobbigt att sova inatt och bara grunna över det. Dom hittade två hål på hjärtat. Maj gad, grinar bara jag skriver om det men det är tydligen inget farligt och ganska vanligt hos prematurer.. Vi får antagligen remiss till Astrid Lindgrens barnsjukhus i veckan så ska vi få komma på kontroll hos dem framöver. Läskigt men jag litar på att dem inte skulle skicka hem oss om det inte var helt säkert att det var ofarligt. Min lilla sparv, känns fortfarande overkligt.. är han verkligen vår?


Jack har fått sova på värmebädd för tempen...

img_1895 (MMS)

Jack har fått sova på värmebädd för tempen var lite låg. Nu är den dock bättre och blodsockret är också bra! Ammar + koppmatar var tredje timme för att få upp vikten på honom. Vill bara hem till vardagen nu, är så trött på dessa fyra väggar! Tomas är iväg och köper barnkläder, allt vi hade med oss är ju på tok för stort, mössan han har är gigantisk! Snart kommer mamma, B och Vilda, guud.. Vetteskjutton hur jag kommer att reagera! Som jag ha saknat min Vilda och hur ska jag fixa att hon och Tomas lämnar oss här igen sen? Vill hem....!


Den 22 mars kl 18:05 kom Jack till oss, 21...

img_4455 (MMS)

Den 22 mars kl 18:05 kom Jack till oss, 21 dagar innan BF. 2480 gram tung och 46 cm lång. Vår lilla sparv! Alla mår bra och vi längtar som tokar efter Vilda nu. Vill ha henne hos mig men hon kommer och hälsar på senare idag. Tack för alla lyckönskningar och gratulationer! <3


Jaha, det här hade jag inte räknat med.. V...

img_3888 (MMS)

Jaha, det här hade jag inte räknat med.. Vattnet gick inatt kl 02! Åkte in till förlossningen ett par timmar senare och så blev vi inlagda. Känns overkligt eftersom jag inte har fått några värkar ännu, med Vilda var det ju precis tvärt om.. Värkar först och vatten sen. Tomas ligger och sover här bredvid mig, världens underbaraste lugna kille! Jag vill också sova men det dröjer nog ett tag. Tv på rummet har vi med, lyx!


Fredag

Otroligt hur lite det går på tv en fredagkväll. Bara skit. Hmpf. Hade ju varit trevligt att underhålla sig på något sätt då alla förutom jag redan har somnat. Men jag hamnade här istället! Det har varit en ganska underlig dag, tankarna har vandrat både här och där, funderingar kring livet i stort och smått.. Hur skört livet är egentligen och hur jag nog tar saker för givet som man inte borde. En dag kan allt vara borta, bara sådär. Fick middagsbesök av bästa Robert och Agnes ikväll och det var skönt att få rå om dem lite, bjuda på lite god mat men kanske framför allt en dos av lyckopillret Vilda. Fina vänner har vi minsann, tycker om er så mycket!

Något som gör mig glad är denna bild på Tilda och Vilda. Mia & Tilda kom hit och hade mysigt med oss häromdagen och våra ungar lekte så himla fint med varandra! Underbara glada barn! ♥


Köpa barnkläder?

Har fått lite frågor om man kan köpa barnkläder jag sytt, och javisst kan man det! Har gjort ett album på facebook där man kan se bilder på det jag har sytt hittills. Främst är det väl byxor, mössor, dreglisar/scarves och bebisvantar som jag har på menyn för er. Tänkte köpa hem mer tyg inom en snar framtid, och det blir mera molntyg i olika färger, stjärnor, apor/lejon och kanske något annat fint beroende på vad ni vill ha. Jag syr alla mina saker i mjukt, skönt trikåtyg på overlockmaskin. (Baksidan på dreglisarna är antingen interlocktyg eller fleece).


Så kolla in albumet om ni är intresserade! Det hittar ni HÄR.

Vilda i molnbyxor jag sytt



Cirka-prislista

Byxor: 200 kr
Mössa: 100 kr
Dreglis: 60 kr
Bebisvantar: 50 kr



Vilda sjunger

Nu på morgonkvisten satt Vilda och sjöng så fint i soffan så jag försökte filma lite i smyg men hon upptäckte mig, hehe. (OBS, filmen är inspelad kl. tio i sju på morgonen! Ursäkta min kråksång..)



Vecka 37

Idag går vi in i vecka 37, 27 dagar till BF! Så här säger familjeliv.se


Kroppen: Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärtljud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet ligger vid denna tidpunkt mellan 31-37.
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Ligger barnet med stjärten neråt kommer man att vilja göra ett försök att vända barnet. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras. Gå gärna igenom förlossningsbrevet du har skrivit med din barnmorska och gör en avstämning.

 

Barnet: Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka nio centimeter i diameter. De resterande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis till 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 centimeter. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.


Klänningen

Blev helnöjd faktiskt. Ska ta en bättre bild imorgon när Vilda har den på sig så att man ser hur den sitter. Härligt tyg och härlig passform, lite nattlinne-varning med tanke på längden men jag funderar på att korta av den lite.

Jag kan, känner mig stolt. :)

g



Kaffe i solen

Nyss hemkommen från en fika hemma hos A med syster, mycket trevligt! Satt på balkongen i solen (+20 grader enligt termometern, hoho!) och drack kaffe och snackade skit. Mycket välbehövligt. Kom igen nu, våren!

Nu är jag hemma igen, har käkat lite lunch och ska hugga in på det sista tygstycket jag har liggandes.. det blir en klänning! Spännande! Tänkte lägga upp en bild på den men tydligen så är mönstret slutsålt och bilden borttagen.. jaja. Ni får se resultatet istället.

Drömde inatt att vi fick en dotter som vi döpte till Tyra. Hrm. Haha. När hon kom ut så utbrast Tomas "men oj, HAN HAR INGEN SNOPP!!!" Som sagt, roliga drömmar numer..


Tjofling!

Troligt..!

Efter fem minuter i soffan och en kaffe senare så var jag ju pigg som en jäkla mört. Drog fram dammsugaren och började röja, var den energin kom ifrån vettetusan.. Kaffe..!

Jag sydde klart ett par leggings/tights till Vilda också, blev toknöjd! Provade dem på henne igår så jag vet att de sitter som en smäck också. Nu har jag snart slut på tyg så nu får ni börja beställa lite grejer så jag kan fylla på lagret! Kooom igen nu! ;) Nu ska jag dra iväg och hämta Vilda på dagis sen ska vi ut och leka i parken! Mys!



BM-besök

Kom nyss hem från ett besök hos barnmorskan. Inget speciellt att rapportera, han blir lika sur som vanligt när hon ska lyssna med dopplern efter hjärtljuden, hah. Min unge herre har temperament minsann. Är sjukt seg idag, lufsar runt här hemma i mjukisbyxor och rufsigt hår. Sägs ju att om man väntar en flicka så "stjäl" hon mammans skönhet under graviditeten men jag vill nog påstå att man inte är så jäkla mycket snyggare när man väntar en pöjk heller. Sådetså.

Nu ska jag kura ner mig i soffan med min kopp kaffe och bara dega. Eventuellet virka lite. Men det är ju inte så himla energikrävande.


Eftersom det är roligt med bilder så bjuckar jag på den här.. Vilda och jag skulle gå ut på promenad och denna klädkompositation har Vilda styrt helt själv! Här är vi inte rädda att blanda mönster inte! Mössan och byxorna har jag sytt själv. :)



Och en helt annan sak, GRATTIS Anna som klarade teoriprovet idag! ♥

30 dagar

30 dagar till BF! Tiotalsbyte imorn, känns ju sådär lagom overkligt. Drömde helt sjuka grejer om förlossingen inatt med, nu börjar de där roliga drömmarna ta fart..

Fick lite bilder av min styvfar idag som togs för ett tag sedan. Tagen på bar gärning, making good good food.




Underbara dag!

Oj oj. Vet inte alls hur jag/vi tänkte med bakningen men nu är iallafall hela frysen full med bullar, mockarutor, kladdkaka, cocostoppar, muffins.. och en nästan-ihopsatt-tårta (bara bottnar och sylt). Räknade med att folk skulle äta liiite mer men inget ont som inte för något gott med sig! ;) Nu har vi fika att bjuda på när lillebror kommer också, perfekt.

Vilda har nog haft sin bästa dag hittills i livet. Så glad hon har varit hela dagen och hon blev helt lyrisk när gästerna droppade in en efter en. Så tack alla fina rara som kom och hade mysigt med oss idag! Och tack för alla fina presenter. Barbapussel, kläder, verktygslåda. Vildas farmor hade stickat en kofta till Vilda som var så himla fin. Önskar att jag också var lika bra som henne på att sticka kläder. Får ge mig på det när jag tröttnar på att sy kläder tror jag.

Nu har iallafall alla gått hem och vi är ensamma. Tomas och Vilda står och lagar mat (jag är SÅ jäkla hungrig efter dagens fikande, så här mycket kaffe har jag inte druckit på evigheter..!) - det blir laxpasta till middag! Sen vet jag nog en som kommer att somna som en stock efter maten, hrm.. Vilda vaknade klockan sju imorse och har inte vilat på hela dagen. Som om hon haft tid med det? Icke.

Jag är så glad och lycklig över alla fina människor vi har omkring oss. Vilket socialt nät! Helt otroligt! Alla personer som Vilda växer upp och känner sig trygg med.. det gör mig varm inombords. Som hon älskar sin mormor och farmor, morfar och farfar, mostrar, kusiner och farbrödrar.. Hon skiner som en sol när hon får träffa dem allihop.

Min mormor, Vildas bestemor, kom även och hälsade på idag - en överraskning för både mig och Vilda! Underbart att få träffa henne då det inte blir så ofta och alla har sitt. Jag vet även att hon läser min blogg så - hej mormor! Tack för att du kom till oss idag! Världens bästa mormor och bestemor är du! ♥


Kalas

Idag har vi riktigt kalas för Vilda! Klockan 12 droppar de första gästerna in och sedan rullar det på hela dagen. SÅ mysigt, jag älskar kalas! Har bakat som en galning hela gårdagen och nu på morgonen. :) Godast med hembakat! Tomas svängde ihop tårtbottnar nyss också så snart är allt färdigt.

Bjuckar på bilder sen! Ha en toppendag för det ska vi ha! :)

Bildbomb

Igår fyllde Vilda 2 år som ni förstår och vi hade en otroligt mysig dag! Dagen började kl. 06:50 när jag vaknade och inte kunde låta bli att överraska Vilda med paket och sång på en gång.. glad tjej! Under dagen fick vi besök av Ingela, Milo, mamma och Björn. Tack för att ni kom! ♥ Imorgon blir det kalas för resten av släkten. Så idag blir det full rulle, jag måste iväg till Willys och storhandla och sen hem igen, baka bullar, städa, plocka och ja.. pjuuh. Kommer vara helt död på söndag men det är det värt.


Öppna paket..!



Vilda fick hålla i Milo för första gången, mycket spännande!





Mormor & Vilda




Mormor, Milo och Vilda




Nöjd tjej_09!




Grattis Vilda!

Grattis min lilla strumpa på din 2-årsdag! ♥



Hjärtegrynet

Min sjukt söta fina underbara smarta unge. SOM vi älskar Dig!



Någon..

.. kommer att bli väldigt glad över iallafall ett av paketen imorgon! Findus is in the house!
Har slagit in paket nu på förmiddagen, så himla mysigt.. längtar tills imorgon när mitt hjärta fyller 2 år och får öppna dem! ♥



Zombiefied

Herre min jesus.. Eller nä, jisses vad seg jag är. Hade jättemycket sammandragningar igårkvälll och idag känns det som om jag gymmat sju timmar på raken. Yey.. Vilda är lämnad på dagis, dom skulle gå iväg på en promenad med matsäck direkt när vi kom, så mysigt! Vilda älskar att få med sig sin ryggsäck till dagis, stolt som en tupp är hon när hon får ha den på ryggen. Nu ska jag vila i soffan framför Nyhetsmorgon! Tjoflöjt.

Den 8 mars

Den 8 mars 2009 var Vilda beräknad att komma till oss! Dock så lät hon oss vänta lite och anlände med dunder och brak kl. 02:49 den 10 mars. 3210 gram och 49 cm lång var vår lilla skrutt. Kommer fortfarande ihåg det som om det vore igår!


Vill ni läsa min förlossningsberättelse med Vilda så kan ni göra det HÄR.




Här är en bild från vecka 40 med Vilda! Rackarns go rumpa jag hade!


Illamående

Lillebror har lagt sig till rätta på något sätt som trycker något otroligt på min magsäck. Likamed jag mår sjukt illa. Gnäll gnäll.

Rubrik?

Rackarns seg dag. Har gått runt som i någon sorts dimma, ja lite som en zombie.. Halvvaken liksom. Tomas åkte iväg på jourjobb imorse vid halv nio och nu har han alltså varit borta i lite mer än tolv timmar, kul! Stackarn. Jag blir lite småbitter de veckorna han har jour, framför allt på helgerna.. vill ha honom hemma. Även fast vi inte gör saker tillsammans hela tiden så är det bara mysigt att veta att han är här. Vilda och jag har iallafall försökt hållt oss sysselsatta, men det var fan svårt från och till. Pysslat med lera, pärlplattor, sytt ihop ett par brallor, lagat mat, byggt lego.. druckit saft och käkat chips nu på kvällskvisten till Solsidan. Så nu planerar jag att vi ska däcka i soffan tätt ihop inom en snar framtid.

Haha, Vilda petar i min navel och säger "aj aj Lillebror, inte sparkas!" UNDERBARA UNGE! ♥



Sydde byxor till Vilda i det här tyget, påminner om Gunilla Axéns molntyg. Vilda blev jättenöjd och då är jag också det.


Thinspo

2010-06-29


Startade upp min bärbara dator (som jag inte använt på år och dar!) och hittade en jädra massa bilder. Men helvete vad fet jag har blivit. Ångest som fan. Och ja, jag vet; jag är gravid och det kommer något gott utav min "fethet". Men jag mår lite skit ändå.


2010-08-08 - Första magbilden




Fan vad jag ska ligga i sen när lillebror kommit ut.. Kommer fan inte sitta stilla en sekund innan jag nått mina 68 (helst 65) kg. PROMISE!

4 mars

Känns ju sjukt att det redan är mars månad. Maj gad. Hursomhelst, tänkte bara slänga in ett "halloo elleeer" och säga att jag faktiskt har blogglust men inte sådär hejdundrans mycket att skriva om. De senaste dagarna har jag hjälpt syrran att fixa iordning hennes kök. Rivit tapet, spacklat och målat. Sjukt jobbigt och det var så skönt att få det klart! Den jäveln som hade tapetserat köket ska jag personligen leta reda på och säga ett och annat till.. (typ, om jag hade ork alltså). Tapet, färg, ny tapet, spackel, ny tapet, ny tapet.. Ja, helt galet. Men nu är det klart och det känns som att jag har gått på gymmet hela veckan :) Vaknade imorse med värk i vadmusklerna, hör ju inte till vanligheterna här precis (eventuellt kramp i vaden men det är ju en helt annan sak).

Idag har vi (jag & Vilda) bara varit hemma och lekt och haft det mysigt. Igår var vi på IKEA en sväng och jag inhandlade allt som behövdes till lillebror i sängväg. Det vill säga typ allt utom själva sängen. Så igårkväll när jag kom hem vid 22 fick jag ett ryck och började bygga ihop spjälsäng och börja bädda! SÅ mysigt. Tomas bara kollade på mig och undrade vad fan den energin kom ifrån men ni vet.. killar fattar inte. Nu börjar jag boa in mig och göra mig redo för nästa unge :)

Vilda tyckte att det var helt okej att lillebrors säng flyttade in i hennes rum, helt tillfreds med det. Min underbara lilleputt, hon är helt galen i Milo också. Hon förstår att det är hennes kusin, "Pinglans bäbis", hämtar nappen, tröstar och klappar försiktigt.. Nej, hon kommer bli världens bästa storasyster, det känns! :)

En tokigt grynig bild på sovhörnan



Är på BB och ska hämta hem syrran och Milo...

img_3852 (MMS)

Är på BB och ska hämta hem syrran och Milo! Passar på att ta en magbild, idag går vi in i vecka 35, hurra! Tror jag ska föda på Danderyd denna gång, så jäkla fräscht det är här! Najs!


And off I go

Bloggen är verkligen o-prio just nu. Har inte så mycket att dela med mig av förutom att jag lever och mår bra, thanx for asking! :) Följer så många mamma-bloggar nu så jag orkar fan inte blogga själv. :P Idag är det 42 dagar till bf iallafall, snart är vi nere vid trettiosträcket!

Snart fyller Vilda år också, den 10 mars blir min donna 2 år. Helt galet vad tiden har gått fort! Men samtidigt är det som att det aldrig har varit något annat heller. Vad var jag innan Vilda, vad gjorde jag? Vad betydde jag? Mycket tankar men dem skriver jag ner på papper till Vilda istället.

Vad har jag för mig om dagarna då? Jag syr som en galning. Vilda är ju på dagis 15/h veckan så då passar jag på att ha syatelje här hemma och det ser ut som att någon har sprängt en bomb med tyger, mönster och mönsterpapper.. uj uj. Men kul som fan är det. Hittills har jag gett mig på hur man syr mössor, dregelskarfs (fast det kunde jag sen innan), bebisvantar, trikå-byxor och en tunika i velour till Vilda.

Bjuder på lite bilder iallafall, nått är ni ju värda som går in här dag ut och dag in även fast jag knappt skriver ett skit.. ;)

Här är byxor till Vilda (stl 92) och till Lillebror (62)




En av mössorna som fått en ny stolt ägare, Ella.


Klänning/tunika i mysig velour. Påminner lite om Villervalla tycker jag.




Dregglis och bebisvantar



Blandat jox.




RSS 2.0