inskrivning & sjukstuga.

Imorse var jag på inskrivningen på mvc. Inget nytt. Bara stick i fingret, sno lite blod, kolla hb och glukos och tjottahejtiallthongjorde.. Och allt var bra. Skönt att höra.


När jag kom hem igen så hade min mamma (som var barnvakt) tagit hand om lite disk och skit i köket, vadå guld värd.. ♥ kände mig som en zombie när jag kom hem och Vilda var jättetrött och grinig. Hon har spytt och är lös i magen men är pigg i övrigt (?). Ingen feber, bara lite kinkig. På eftermiddag trillade min kille in x antal timmar tidigare från jobbet, också sjuk och dålig.

Kul.

Jag är pyttelite förkyld men hoppas att det stannar där.

/håller tummarna


positivitet?

Livet är väl inte så där hejdundrans härligt just nu. Jag kan inte fokusera till fullo på det som är bra, Vilda, bebisen i magen, min kille, vår hund.. mestadels tänker jag på det som jag inte kan göra något åt, min katt som blev påkörd i fredags och annat skit som cirkulerar just nu. Fan också. Att livet ska vara så jävla orättvist och tungt.

Jag är glad åt det jag har, jag har min Vilda som får mig att le när allt känns svart och jag har min karl som ger mig långa kramar med starka armar men.. jag sörjer förlusten av någon som stått mig så nära i fem år, min underbara katt som var världens bästa. Jag kanske låter som en crazy-catlady men det skiter jag fan i. Jag grinar och sörjer bäst jag vill. Och ältar. Plus att hela jag svämmar över av blödighet och hormoner just nu gör inte hela saken bättre.



Jag måste tänka positivt och framåt, fokusera på det som ligger framför oss och minnas det som varit. Men hur lätt är det egentligen på en skala? Jag. blir. galen. Det regnar och himlen är mörkgrå, och jag behöver solen just nu.. suga i mig all kraft och energi så jag.. ja. Måste tänka positivt. Nu har jag arbetspass fram till söndagkväll, sedan på måndag är det dags för andra inskrivningen på MVC.




Något roligt jag kan dela med mig av är iallafall att Vilda har börjat gå på toaletten. Fast det kommer ingenting när hon sitter där, fast hon vet att man ska kissa och bajsa där. Så frågar man "Ska du kissa, Vilda?" så svarar hon "Näe, e luuut!" (slut) och pekar ner mot toan. "E färdiii!" och så ska hon torka sig, stänga toalocket och spola.



Mammas smarta lilla hjärta! Som jag älskar min Vilda..


Mio min Mio ♥


Som jag älskar dig min mästerkatt.
Du kommer alltid att finnas i våra hjärtan och nu får du vila på Yxlan.

Tack för alla lurviga kramar och för att du var världens finaste katt. ♥






ny kategori.

Kom på att jag måste göra en ny kategori nu ju.. för det nya lilla livet. Under "Grynet" kommer jag samla allt om den nya graviditeten.

Känns fortfarande overkligt. Längtar som en dåre tills ultraljudet då man får se det lilla grynet.. Och jag längtar efter en ordentligt kula också, en rund och fin bebismage!

Slänger in ett collage från när Vildus låg i magen.
Det var verkligen länge sen man hade myskulan!


work it, baby.

Jaha, ikväll blir det jobb. För första gången på tre, fyra veckor?! Något sådant. Semester i all ära men nu är det dags att dra igång vardagen och rutinerna igen.

Jobbar till 22 och kommer hem till minst en (antagligen två) sovande sötnosar. Bara att krypa ner i lopplådan (uttryck jag lärt mig på FB) och sova på en gång jag med för jag ska jobba dagpass i helgen. :)

Ska bli roligt!

Nu ska jag hinka i mig mitt kaffe, läsa lite bloggar och sedan trava ner till jobbet i lagom tid så jag hinner kolla schemat.

Püss.

avsågad vid fotknölarna.

Typ så känner jag mig just nu. Som att allt och alla är emot mig idag. Regnet pissar ner utanför, det är ruggigt och grått och.. ja. Omotiverande.

Har krånglat runt en massa med min föräldrapenning som jag ska ta ut denna månad, skrev fel först och så gick det inte att ändra på självbetjäningsinloggningsgrejen på fk:s hemsida. Nehe, ringde igår och stod i kö i 20 minuter och när jag väl kom fram så sa tanten i andra änden lite snäsigt att hon inte kan se mitt ärende alls då dom hade ett tekniskt fel. "Återkom imorgon eller om några timmar kanske". Jamen vafan. Visst. Jag har ju all tid och pengar i världen på att sitta och vänta i telefonkö hos er. Känns som att 90% av dem som jobbar på fk skulle behöva gå en charmkurs.

Ringde idag igen iallafall, plats 320 i kön (!) och beräknad väntetid 25 minuter.. men då fick jag faktiskt knappa in mitt telefonnummer så skulle dem ringa upp när det blev min tur. Pjuh. Okej, lite cred till Fk. Efter en kvart så ringde en otroligt trevlig dam! Jag skulle vilja ha henne som personlig handläggare, tack. Hjälpsam, glad, trevlig och fixade alla ändringar på fem minuter. Så serviceminded och genuint intresserad och trevlig. Så tack så hemskt mycket för hjälpen!

Så, ett telefonsamtal av två avklarat. Ska ringa Norrtelje kommun och en handläggare för barnomsorgen. Måste ändra dagisschemat då jag har fått en massa jobb. Skulle ju också vara otroligt smidigt om man hade kunnat göra det via deras hemsida (ja, man skriver ju sitt schema där med sin egen inloggning och allt) men nej. Varför göra det enkelt för?


Nej. Är så jävla låg idag. Skitdag.


"en mördare i familjen"

Nej, inte i våran. Men i någon annans. Det är ett program som går på tv4fakta just nu, står mer om det här. Skrämmande och fascinerande på samma gång.

I övrigt har jag inte gjort många knop idag, hämtade ju Vilda på dagis och mötte upp Anna nere på "centrum". Ja, utanför Coop alltså. Vi lyckades tajma in alla ungdomar som kom hem från skolan också, hurra. Var man sån? Hängde utanför mataffären och spelade tuff? Jaja, dagens ungdomar.. dom växer också upp en dag. Förhoppningsvis. (Även om jag tycker att dagens ungdomar blir kortare och mindre för varje år, håller ni inte med?)

Öhm, mindmap men okej..



För övrigt har jag tryckt i mig några varma mackor med ost och skinka för jag mådde så jäkla illa.
Och konstigt nog så mår man ju bättre nu! Men tips på vad man kan käka istället som inte innehåller 3000 kalorier?

Salta kex? Måste jag ju käka ett helt paket ju. Fan.

Tisdag

Nu är det dags för lite rutiner igen, känns bra. Vilda är tillbaka på dagis, själv jobbar jag ju inte förrän på fredag. Så hon är lite 15 timmarsbarn den här veckan + några timmar på fredag eftermiddag. Som den lilla donnan har längtat efter sina kompisar så var jag så glad för hennes skull imorse när vi rullade in på dagisgården. "Dagis! Kompisar!" utbrast hon. Det var många nya barn som börjat nu efter sommaren så det var lite överväldigande för henne i början när vi stod i hallen och blev utstirrade av fyra små knoddar som aldrig sett oss förr. Då blev hon lite blyg och borrade in huvudet mellan mina ben. ♥ Som vanligt släppte det efter nån minut och hon snodde en sandal och började inspektera den noga.

Efter dagislämninge gick jag förbi jobbet och tänkte prata med min chef, men hon var inte där.. som tur var så var den andra chefen där och kunde hjälpa mig. Berättade om graviditeten (fast det hade hon redan hört tydligen) och sa att jag gärna ville jobba massor men att jag inte kan gå till personer som har MRSA. Men det hade hon ju full förståelse för och sa bara att jag inte behöver gå dit och är schemat skrivet så ändå så har jag rätt att ändra det. Alltså, en så stor sten som släppte från mina axlar. Sjukt skönt att veta att det gick att lösa och att jag faktiskt får jobbpass ändå. Pjuh.

Så nu har jag lite jobb inbokat till och med en bit in i september, hur bra som helst.



I övrigt så mår jag svinigt illa och sitter och sippar på ett glas av svärmors hemmakokta svartvinbärssaft.
Ska hämta Vilda om ca 45 minuter så jag hinner lägga mig på soffan en halvtimme. Gud. så. skönt!


bebislycka ju!

Hej på er.
Inte meningen att hålla er på halster efter min glada lilla nyhet.

Jag är i vecka nio (8+0, veckobyte på måndagar precis som med Vilda!). Har varit till barnmorskan för ett första hälsosamtal och i slutet av augusti ska jag dit igen för den andra delen av inskrivningen. Blocktryck, blodprov och allt sånt där. Det som man lite har glömt bort hur det var. Men det ska bli spännande. Tomas följer inte med den här gången, det känns väldigt onödigt då han knappt var delaktig överhuvudtaget vid inskrivningen med Vilda. Näe, besparar honom det gagget faktiskt.

I örvrigt mår jag lite illa då och då, men det jobbigaste är att jag är så jäkla trött. Inte så där trött så att man skulle kunna sova heller, utan bara trött i kroppen och huvudet.. och ja, seg. Men det går över. Som min barnmorska påpekade att det är "heeeeelt normalt" (jo, jag vet). "och det beror iiiiinte på att järnvärdet är dåligt (nej, det påstod jag inte heller?)  och "det går öööver om några veckor, var glad medans du mår braaa".

Hennes favoritcitat är som följer "äter man en tvåhundragrams chipspåse så måste man promenera i FYRA TIMMAR för att bli av med de kalorierna, oj oj oj och vem gör det? inte du och inte jag". Jag skrattade lite för mig själv när hon sa det den här gången igen, efter att ha sagt det typ tio gånger när jag gick hos henne sist. Haha. Hon blev ju lite upprörd när jag gick upp så mycket.

Jisses, hade glömt bort hur spattig den tanten är. Men hon är rar och menar väl.

Det roliga är i allafall att det skiljer 20 kg från förra inskrivningen tills denna, vägde 92 kg vid första och nu väger jag 71,3 kg (semesterkilon, fan också..)


Idag har jag haft en mycket bra dag, träffat både Katten och Anna och haft några förnimmelser av gamla tjejkvällars anda. Ja, det var mysig och det får vi göra om! Nu ska jag överfalla min karl med tusen pussar i nacken för att han är så jävla söt där han står och tar hand om disken. Världsbäst.




27 mars 2011

då är Vildas lillasyster/lillebror beräknad att komma.
om allt går som det ska så är jag tvåbarnsmamma nästa vår!

sjukt underbart kul, roligt, mysigt, välkommet..

vi längtar efter dig, grynet!

tristesslördag.

En zombie i haremsbyxor. That's me. Och så är det varmt som en kakelugn.



Sova..!

time for change.

Jag har färgat håret. We like! Nu väntar jag på att klockan ska ticka lite fortare så att vi kan åka in till Norrtan och umgås med de bästa brudsen i stan. Anna & Lynn & jag! (+ kidsen ofcourse).


pottbrud.

Idag gick Vilda på pottan för första gången! Hurra hurra!
Först fribajsade hon lite på golvet i köket, men då var vi snabba som tusan, fram med pottan och så satte hon sig där i stället och gjorde både nummer 1 och två. Tjejen hela dagen! :)

(japp, det är en mamma-barn-blogg!)




Nu sover lilla bus, Anna är här och vi ska dra in till Norrtan och gå en sväng på stan och sola lite.


Ja. Det var väl det. :)

bloody sunday

Just gonna stand there and watch me burn
But that's alright because I like the way it hurts
Just gonna stand there and hear me cry
But that's alright because I love the way you lie


I love the way you lie
I love the way you lie..



pics















Nu är vi på väg hem efter en mysig semeste...

dsc004231 (MMS)

Nu är vi på väg hem efter en mysig semester i Dalarna. Längtar hem efter min säng och min deodorant. Slut på meddelande. :p


Innan Borlänge hamnar vi i kö och Anna får...

dsc00416 (MMS)

Innan Borlänge hamnar vi i kö och Anna får bli emo-Artur istället. Snark. Tur att jag kan sova i tid och otid iallafall :)


semester!

Nu har vi börjat vår lilla semestertripp. Igår for vi iväg till skogarna utanför Uppsala och stannade till hos mina svärföräldrar. Har sovit över här och om några timmar ska vi åka iväg till Furuvik och sedan vidare till Dalarna.

Vädret hade ju kunnat vara roligare men men.. man får väl göra det bästa av det. En miss jag gjorde var ju iallafall att glömma min jacka. Och lite annat junk. Som deodorant. Hmm. Jaja, det var ändå dags att köpa en ny. :D

I övrigt är jag trött mest hela tiden, skulle nog behöva få i mig lite vitaminer för att få ordning på det här.. kommer nog sova i bilen hela vägen upp till Dalarna, gud vad skönt..! Nackspärr är väl en bieffekt men vad skjutton.


Nej, babbel babbel.. kommer väl mmsblogga lite då och då, finns inget internet i huset där vi ska bo.


Tjofling!

suck.

Man ska alltid pilla lite för mycket.. har iallafall lärt mig att säkerhetskopiera ett par ggr då och då så att man inte behöver göra om allt för mycket om det skulle toka till sig.

Nu går mina ögon i kors och jag ska nog lägga ner detta för kvällen innan jag gör något helt galet med designen.



Vad tycks än så länge?

Mozilla är webläsaren som gäller ofc.. please, säg att det fungerar. :P

Natti!

under konstruktion.

Håller på och fixar lite med designen som ni kanske märker. Som småbarnsförälder så har man ju sällan tid att göra klart sina uppdrag i ett nafs, och därför måste jag nu avbryta detta för tillfället.

Så jag ber om ursäkt om det ser konstigt ut eller om vissa länkar inte funkar. Jag fixart' ikväll!

:)

RSS 2.0