barnskötarutb. distans 101

Så, nu sitter jag här, en kopp varmt kaffe (med mjölk, hold the sugar) och läser en par trevliga bloggar. Sweet som jag brukar säga. Idag var det, som ni kanske vet, den omtalade "tisdagsgruppen". Spännande värre va, va va va? ;) Tyvärr så blev det lite som jag anade. Det var jag och en brud till. Så det var inte så mycket till grupp egentligen. Haha, mera som tisdags-paret. Det började med att vi försökte hitta ett rum att vara i, men då visade det sig att alla lokaler var upptagna. Irrade runt och letade efter våra lärare, som heller inte visste var vi skulle vara stationerade för dagen. Spännande, vilket äventyr! Jakten på det förlorade grupprummet, typ. Eehr, jag hatar att springa upp och ner i trappor, oj nej, vi skulle visst vara på våning 59 liksom. Springa förbi samma personer igen och bara.. "johejhej, våra lärare hittar lika dåligt som vi här". Hur som haver så hamnade vi i ett helt annat hus (?). Det hörde tydligen också till våra studielokaler.. så där, kära läsare, bevisade sig tesen att "man lär sig något nytt varje dag!" att vara sann. :p

Jag och min "tisdagspartner" (tror att jag ska börja kalla henne Tisdag nu bara för att!) skulle sitta och diskutera gruppdynamik i en timme innan lunchen. Det var relativit enkelt, då vi är en väldigt liten grupp. Så när det var diskuterat så gled vi snabbt in på kurs 1, och den första modulen, som det så fint heter. Jag har aldrig varit ett fan av att skriva rapporter och PM och sådant, har alltid tyckt att det varit lite svårt eftersom det ska vara skrivet på ett visst sätt och är det inte det så får man göra om hela skiten. Här däremot så känns det inte alls lika skrämmande som det gjorde på gymnasiet (naturkunskapen, ångest!) eller på högskolan (svenska;nordiska språk-jag trodde jag ville bli svenskalärare för gymnasieelever), utan nej. Här känns det däremot ENKELT! Såsom jag har fått det förklarat för mig så är det inte alls lika höga krav på att allt ska vara perfekt i rapporterna, nej, saknas något eller är på fel plats får man en liten kommentar, eller en fråga att svara på (via mail). Sättet att skriva är heller inte alls samma som för högskolan, någon form att vårdat fackspråk är inte att tala om, utan man skriver "det som ploppar upp i huvet på er". Direktcitat där av min handledare. Min handledare är mycket stöttande och väldigt pedagogisk, djup och karasmatisk. Jag gillart! Äntligen en lärare som är smått excentrisk, åt det positiva hållet. :)

Så jag och Tisdag kommer att ses igen nästa vecka, vi tänker ganska lika och gillar båda två att diskutera våra resultat och få andras input om det. På måndag ska den första uppgiften vara inlämnad, jag är snart klar med den.. Har lite extra finputsning som ska tillföras, lite luddigt som ska bort. :) Älskar känslan av att man är klar lite för inlämningsdatum.. så att man kan komma igång och ligga lite före med nästa uppgift också. Så att, om man behöver, kan ta en paus ett par dagar eller så, utan att man hamnar långt efter i schemat.

Tänk, om ett år kan jag vara behörig barnskötare. Jag vill helst jobba på fritids.. Då ska jag sitta och bygga pärlplattor och spela kallaha med barnen hela dagarna. :D Skämtåsido. Inget ska få mig att hoppa av den här utbildning. Pepp pepp pepp. Ett mål innan jag är färdigutbildad är att jag ska vara rökfri. :/ Jag vet, jag vet.. Man kan fan inte jobba med barn och vara rökare, jag tycker inte att det är en bra förebild.. I know. Så det är något jag ska jobba på. Inte svära, inte röka.

Damn, vilken personlighetsförändring. ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0