"Boys don't play with purple-haired dolls"

Gissa vilken mamma jag citerade i rubriken? Kate. (Från John & Kate plus 8). Hon sade så till sin son som är tre år gammal när han lekte med en av sina systrars dockor. Här är en liknande händelse jag bloggade om för ett tag sedan, Den intelligenta tiobarnspappan.



Är det bara jag som blir illa till mods och rent krasst.. lite förbannad?



Men visst, kör hårt! Proppa ungarna fulla med era j*kla fördomar och stereotypa könsroller.. *arg*


Kommentarer
Postat av: Emelie

Mina pet peeves angående barn och genus är att alla antar att Alice är en kille och att det när man handlar på H&M står "babypojk" på kvittot om man inte handlar rosa saker för HERREGUD tänk om man skulle råka köpa något grått till en liten babytjej...



Fast oftast orkar jag inte bry mig, jag brukar bara svara "HON är snart ett och ett halvt" och då brukar den som frågade bli generad och försöka försvara sig med att det är "svårt att se". Sen finns det ju de som faktiskt blir upprörda över att jag klär min stackars dotter i pojkkläder, för "tänk om hon blir helt förvirrad och tror att hon är en kille?" Suck. Anyway, JAG råkar gilla monster och sånt så jag tänker klä Alice i "pojkkläder" tills hon kan välja själv. Och hon får leka med precis vad hon vill som inte är farligt (men jag hoppas att hon inte kommer vilja ha Bratz för jag tycker att de är väldigt fula).

2009-11-03 @ 17:27:53
URL: http://zmeu.webblogg.se/
Postat av: Therese

Gud vad hemskt!

Låt barnen leka med det dom vill..

Det gör dom bara gott!

2009-11-03 @ 17:49:01
URL: http://bebisrelaterat.blogg.se/
Postat av: Anna

Tihi. Thanx honey. Klart du ska göra det! Men varför vänta äända till helgen? Det är ju maaaaassa dagar kvar, imorgon kväll äre ju Grays.



<3

2009-11-03 @ 20:13:00
URL: http://heavenineedahug.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0